Podcast: Top 5: Tony Scott (Top Gun, True Romance, Man on Fire m.fl.)

Moovy Podcast hylder den legendariske actioninstruktør, der i år ville være fyldt 80, og som har beriget verden med film som "Top Gun", "Enemy of the State" og "The Last Boy Scout".

Som 68-årig mistede vi alt for tidligt den legendariske actioninstruktør Tony Scott, som i 2012 på tragisk vis begik selvmod. I år ville filmmageren være fyldt 80 år, og i anledning af den runde fødselsdag hylder Moovy Podcast Tony Scott.

Podcastens to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, elsker nemlig Tony Scotts actionbaskere, og det bliver derfor også en udfordring, når de skal kåre Scotts fem allerbedste film.

Den flittige instruktør var nemlig med til at forme den moderne actionfilm op igennem 1980'erne og 1990'erne med perler som kæmpesuccesen "Top Gun", Bruce Willis-hittet "The Last Boy Scout" og den Quentin Tarantino-skrevne "True Romance".

HØR OGSÅ: TOP 5 - DENZEL WASHINGTON

Episoden kommer også nærmere omkring, hvad Tony Scott lige præcis var for en type instruktør. For som bror til Ridley Scott, en baggrund som reklamemand og faste samarbejder med actionguruerne Jerry Bruckheimer og Don Simpson får man både en tumultarisk og hæsblæsende, adrenalinsøgende karriere.

Denzel Washington kommer også til at fylde i dagens episode. Skuespilleren var en af Tony Scotts faste samarbejdspartnere, og mon ikke der bliver plads til nogle af deres film i en top fem, såsom "Crimson Tide", "Man on Fire" og "Unstoppable"?

Forbered dig på højoktan action, masser af hurtige klip og et kamera, der aldrig står stille, når Tony Scotts aftryk på filmhistorien kommer under luppen og hyldes med manér.

Vi lyttes ved!

00:00:00 - Introduktion + Tony Scotts karriere

00:25:40 – 5. og 4. pladsen

00:45:58  – 3. og 2. pladsen

01:07:12 – Bobler!

01:22:40 – 1. pladsen

01:33:35 – Opsummering + afslutning

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Top 5: Tony Scott (Top Gun, True Romance, Man on Fire m.fl.)

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen