Anmeldelse: Batman v Superman: Dawn of Justice

"Batman v Superman: Dawn of Justice" slår flere brød op, end selv Claus Meyer ville kunne nå at bage over en hel sæson af "Den store bagedyst".

Batman mod Superman. Supermano a supermano. DC Comics' (og tegneseriemediets) to største superhelte tørner sammen i "Batman v Superman: Dawn of Justice". På papiret ligner det årtiets actionbrag, men jeg kunne ikke undgå at være skeptisk. Ikke blot fordi filmen bygger videre på det kedelige, kyniske Superman-reboot "Man of Steel", men også fordi "Batman v Superman" både skal følge op på sin forgænger og nå at introducere en ny Batman, Lex Luthor, Wonder Woman, Gotham City og et væld af andre prominente personer og steder med op til flere fascinerende facetter... Jeg kunne kun forestille mig, at de ville lide under at blive sammenklemt i én film.

Og det gør de desværre også. På trods af en spilletid på hele 153 minutter får karaktererne så lidt tid og plads til at ånde, at vi aldrig kommer ind under huden på dem. Instruktøren Zack Snyder og hans manuskriptforfattere, David Goyer og Chris Terrio, har simpelthen for travlt med at etablere figurernes baggrundshistorier og forhold, sammenvæve sidehistorier og lægge op til kommende spin-offs og efterfølgere. Flere forvirrende scener vil endda tydeligvis først give mening, efter man har set de næste fortsættelser. Øh, hvad er det nu, man plejer at sige om bjørne og salg af skind...? Kort sagt: "Batman v Superman: Dawn of Justice" slår flere brød op, end selv Claus Meyer ville kunne nå at bage over en hel sæson af "Den store bagedyst".

Det hjælper heller ikke, at filmen bruger hele sin sidste akt på et langt, langsommeligt antiklimaks, der kammer over i computerskabte flammer og laserstråler, og hvor alt føles så ufatteligt kunstigt, at spændingen aldrig stiger. Supermans fiktive bopæl, Metropolis, raseres igen, imens diverse soldater skråler ting som "godt, at det er efter fyraften, og folk for længst er taget hjem!" og "den bydel, der lige sprang i luften, er heldigvis ubeboet!" – filmmagerne er tydeligvis ivrige efter at undgå en gentagelse af det kiksede, kontroversielle klimaks på "Man of Steel", hvor Superman tilsyneladende var ligeglad med, at hans endelige opgør med superskurken Zod formentlig kostede millioner af uskyldige menneskeliv. Knap så superheroisk.

Netop dén slutning danner rammen om den vitterligt blændende start på "Batman v Superman", hvor vi ser Superman og Zods destruktive duel fra Bruce Waynes synspunkt. Det er et gribende anslag, der tegner et skræmmende realistisk portræt af menige dødeliges magtesløshed over for usårlige supermænd. Blodbadets civile ofre ansporer Batman til at gå i clinch med Superman, og netop Batman er filmens klart største trumfkort. Affleck er fin i rollen uden at være en decideret åbenbaring – enormt karismatisk som Wayne, fuldstændig overbevisende som slagkraftig Batman, og så er han bare vidunderligt menneskelig og troværdig i en film, der til tider føles distancerende uvirkelig.

Henry Cavill, der atter spiller Superman, har også en god kemi med Affleck, og d'herrers drilske mundhuggeri er enormt underholdende og byder endda på interessante refleksioner over grænsefeltet mellem slyngel og superhelt. Og så snart Superman og Batman omsider slipper tøjlerne og ryger i totterne på hinanden, så er der dømt mægtig superheltesmadder for alle pengene, og den exceptionelt velkoreograferede slåskamp bugner af imponerende billeder – samt flere velvalgte replikker fra Frank Millers legendariske "The Dark Knight Returns"-tegneserie, der kort fik min indre nørd til at gå i selvsving.

Men netop Superman bøder mest for filmens overlæssede og ufokuserede narrativ – han føles ærlig talt tit som en eftertanke, der for ofte spises af med kedelige moralprædikener og uoverbevisende flirten med Lois Lane. Gal Gadot sparker dog røv som Wonder Woman (på trods af hendes bøvede diadem), og Jesse Eisenbergs udgave af Lex Luthor fungerer bedre, end traileren antydede, men han får heller aldrig lov til at folde sig helt ud og står tilbage som en noget anonym neurotiker, der gerne vil dræbe Superman, fordi... øh, han er vred. På sin far. Vistnok. Vred og vrissen er selve filmen også, der i dén grad trænger til et skud humor. Beklager, DC, men på filmfronten er Marvel stadig i førertrøjen.

I anledning af premieren på "Zack Snyder's Justice League" genudgiver Moovy biografanmeldelserne af tidligere DCEU-film. Denne anmeldelse udkom oprindeligt i 2016.

Batman v Superman: Dawn of Justice

Kommentarer

Batman v Superman: Dawn of Justice

  • ★★★★★1

    Jeg synes at den er stort set ligeså svag som "Man of Steel". Den rigtigt godt. Selvom at man kan argumentere for at det er unødvendigt at fortælle oprindelseshistorien endnu en gang, så er det gjort på ganske fornem vis. Flotte billeder, der virker taget direkte ud fra tegneserierne. Det fungerer også godt at vi ser ødelæggelserne i "Man of Steel" fra Bruce Waynes perspektiv.

    Derfra begynder det dog at blive rodet og lettere ligegyldigt. Der bliver brugt masser af energi i forsøget på at give en undskyldning for at Batman og Superman kan komme op og slås, men det er ikke håndteret specielt godt og virker i sidste ende søgt. Ligesom i "Man of Steel" er karaktertegning i by i Rusland. Karaktererne virker ret flade og uinteressante.

    På trods af at en af de første rigtige actionscener, da Batman forsøger at stjæle Luthors kryptonit i sin Batmobil, er decideret dårlig lavet, så er actionscenerne generelt i filmen ret gode, og en væsentligt forbedring i forhold til "Man of Steel". Batmans kamp mod Superman er rigtig god, og selv når de sammen med Wonder Woman slås mod en CGI-skabning(som var lavet med ret overbevisende brug af CGI), så fungerer actionscenerne ganske fornuftigt.

    Tredje akt er i det hele taget ganske fint skruet sammen, og afslutningen fungerer også godt, men det formår bare ikke for alvor at engagere og røre mig, da jeg på det tidspunkt ikke er investeret nok i karaktererne.

    Ben Affleck og Gal Gadot fungerer ganske godt, og jeg ser frem til at se dem i deres egne film, hvor de forhåbentligt får mulighed skabe nogle mere tredimensionelle karakterer. Jesse Eissenberg....Tjah...10 % af tiden fungerer han rigtigt godt, mens resten svinger mellem okay og decideret pinligt.

    Alt i alt, så ender "Batman v. Superman: Dawn of Justice" på trods af visse forbedringer med at være stort set ligeså middelmådig som "Man of Steel".

    5/10 (5,5 hvis jeg er gavmild)

    Kruse25-03-16 11:42

  • ★★★★0

    Jeg er ved at skrive alle plusser og minusser, for jeg har sjældent set en film der rammer godt og skidt på samme tid. 

    Enig Kruse, den biljagt er faktisk ikke særlig god. Den manglede nogle scener som gav overblik. Måske DC cut er bedre. Men jeg må sige jeg var underholdt. 

    Klimaks fungerede ikke. F eks bruger man unødigt mange kræfter på at fortælle seeren Superman er død - når vi ved, at dette aldrig bliver til noget. 

    Babo25-03-16 12:38

  • ★★★★★0

    Enig angående klimaks. Man føler sig faktisk lidt talt ned til, når man som publikum udmærket godt er klar over, at Superman ikke er død. Hvis det ret faktisk havde været tilfældet, så er det sådan set ganske fint udført, men det føles lidt tomt, når man ingen tvivl har om, at han selvfølgelig ikke er død og borte.

    Kruse25-03-16 12:52

  • ★★0

    Til Babo:

    Ang. din spoiler-tekst:

    Det er interessant, at de i filmen lader som om Superman er død. I historien 'The Dark Knight Returns', der er lavet som animationsfilm, og som 'Batman v Superman: Dawn of Justice' er inspireret af/baseret på, er det lige omvendt: Her skal man tro, at Batman er død lige efter at han faktisk har vundet kampen mod Superman. Men efter at Superman/Clark Kent har overværet begravelsen, ser man Bruce Wayne/Batman i gang med at etablere sig i et underjordisk etablissement sammen med en større gruppe hjælpere, som han vil oplære.

    BN25-03-16 13:06

  • ★★★★0

    Kruse:

    Jamen enig. Snyder er god til begravelser :) Den i Watchmen er fantastisk. Men det fungerer bare ikke her i den kontekst, medmindre man mener det. Der går for mange minutter med det og ja, det virker decideret for en lille fornærmelse mod seeren. 

    Babo25-03-16 14:07

  • ★★★★★★0

    Enig omkring Superman og slutningen. Unødigt og plat patosjagt!!!

    T. Nielsen25-03-16 14:47

  • ★★★★0

    Så har jeg sundet mig lidt på oplevelsen og samlet plusser og minusser. Brormand og jeg havde en fornuftig snak. Han kunne desværre ikke så godt lide den. Jeg er stadig på 7/10

    Babo25-03-16 15:02

  • ★★★★0

    Plusser:

    Absolut en rigtig god Batman i form af Ben Affleck. Han gør måske ikke noget stort med rollen men forholdet mellem ham og Alfred er godt ramt. Han spiller den fint i de scener, hvor han skal vise lidt evner som skuespiller, men vi ser også lidt begrænsninger. Han er bedst når dragten er på. Scenen i starten, hvor vi ser ødelæggelserne fra Waynes vinkel, er fint spillet og en effektiv scene. Batmans moralkodeks er så blevet kylet af pommeren til. Han bevæger sig ikke længere i gråzonerne. Drømme-scenerne med Batman var lidt malplacerede, og denne kritik går så ind under minusser, men nu jeg var ved Batman, så kom det ind her. Overall synes jeg fint om ideen med Affleck og så gerne en solo film med ham.

    Cavill, Hunter, Irons, Gadot var rigtig fine i rollerne, selvom den sidstnævnte ikke får nok spilletid. 

    Batmans forhistorie var visuelt lækker (men unødvendig). Generelt rammer filmen en ret dyster billedside, som vi ikke har set tidligere. Batmans kamp mod Superman er fremragende skuret sammen og samme gælder kampen i bygningen, hvor han effektivt knuser nogle bad guys. 

    Fed design af Batmans dragt, stemme og biltøjer.  

    Filmen tager nogle interessante diskussioner op omkring Superman og hans plads på vor jord med vores regelsæt. Den noble helt, der er hævet over loven og som nogen betragter som gud, mens andre ser ham som trussel. Jeg kan godt lide vi ser lidt af Supermans konsekvenser fra Man of Steel, hvor vi kort følger en karakter, der betalte prisen under ødelæggelserne og blev invalid. Spot on! Snyder har altid talt om, at der burde være konsekvenser i Superhelte film, og det er der i hans. 

    Minusser: 

    Eisenberg står svagt hos mig. Han er ikke decideret dårlig, men forglemmelig og undervældende. Hans motivationer er ligeledes for svage. 

    Vi ved, at Batman og superman vil samarbejde på et tidspunkt. Grunden herfor er ekstremt tynd. Deres mødre har samme navn. YES. Det var sådan ca. verdens mest simple grund. 

    Doomsday. Som sagt, underholdende klimaks og sikkert også fint lavet, men ikke desto mindre drukner filmen i for meget CGI-opvisning og de ellers interessante konflikter og diskussioner bliver skubbet i baggrunden. Løsning: pil det fucking monster ud og byg filmen omkring B v S alene og stol på det rækker. Du har to giganter og vi får...hvad.....5 minutters dyst mellem de to og den mest forsimplede årsag til, at de skal samarbejde....det er bare ikke godt nok skrevet. Jeg havde med garanti givet mere, havde man holdt sig til det centrale. 

    Billig introduktion af nogle figurer til de kommende film. Jeg mener.....virkelig billigt flettet ind. 

    Biljagten var ikke så vellykket. Kan være det retter sig lidt efter DC-cut, for jeg manglede nogle scener, som for mig virkede som var de klippet ud. Generelt er der rod i historien, men jeg havde ikke voldsomt mange problemer med dét, havde de bare holdt sig til giganternes møde og de interessante konflikter og omkostninger, som begge helte medfører. 

    Babo25-03-16 15:13

  • ★★★0

    Skal ind og se den i aften. Mine forventninger er ikke høje, men da jeg er kæmpe Batman fan er jeg nødt til at se Batfleck i action. En skam at filmen lyder til at være proppet med et større persongalleri end den kan bære og går lidt over gevind med de computerskabte effekter i filmens sidste akt, men min indre Bat-nørd er ikke tilfreds før mester-/makværket er set.  

    Essal25-03-16 16:11

  • ★★★★★★0

    Babo:

    Det var vist ikke navnet alene på deres mødre der stoppede fornuften tilbage i især Batmans hoved:-) Om man køber det psykologisk må folk selv om, men der skulle vist angiveligt ligge en del bag...Du ved, Batman har mistet sin mor (og far) til en forbrydelse og det har formet og ultimativt ødelagt hans liv. Nu er det samme ved at ske for Superman. Det er da ikke tyndt, men kan læses en masse ind i. Om man så finder udkommet troværdigt, er en anden snak.

    T. Nielsen25-03-16 16:51

  • ★★★★★★0

    Så fik jeg set filmen og jeg tror, at jeg kan se hvad Snyder er gået efter, nemlig at lave en film som sandsynligvis fungerer bedst i sammenhæng med de film der kommer efter. Ligesom der var en del spørgsmål efter The Force Awakens, som ganske sikkert bliver besvaret i de to næste film, synes jeg bestemt at BvS bevæger sig lidt i samme retning.

    Jeg havde ikke det store problem med at holde styr på persongalleriet, hvilket i virkeligheden heller ikke er så overvældende. En stor del af figurerne kender vi allerede fra MoS og så bygges der lidt flere på undervejs.

    Og ganske som jeg havde regnet med, var der kun hints til de andre kommende medlemmer af Justice League.

    Filmens største problem i mine øjne er nok, som min veninde rigtigt nok sagde, da vi gik ud af biografen, at den er virkelig kompakt og der er virkelig ikke mangel på ambitioner mht. historien og hvad der evt. kommer efter. Jeg har stærkt på fornemmelsen, at blu-ray-udgivelsen vil føles knapt så sammenklemt.

    At de hopper direkte til The Death of Superman i anden DCU-film er sgu lidt af et modigt træk og der lægges klart op til at Darkseid kommer på besøg lige om lidt.

    Kort sagt føles filmen præcis som det den forsøger at gøre: at smide seeren direkte ned i et filmunivers, hvor vi slet ikke har overblikket endnu.

    Med hensyn til de nye spillere, så gør Gal Gadot det ganske fint som Wonder Woman, Affleck er en bedre Batman end Bale, dog ikke helt den perfekte Batman og jeg synes faktisk oss', at Eisenberg gør det fint. Det er en noget andet Luthor end vi har set på film før, men han minder mig om Luthor fra Superman-tegneserierne i 80'erne og det er ikke helt skidt.

    Det er ikke en perfekt start og om filmen kommer til at stå stærkere med resten af universet omkring sig, må tiden jo vise, men jeg er i hvert fald villig til at gi' resten en chance, inkl. Batman solo. Selvom Batfleck ikke er den perfekte Batman, så glæder jeg mig til at se ham dele flere klø ud til badguys.

    Zero Cool25-03-16 19:04

  • ★★★★★★0

    Nå ja,

    Det var ret interessant, at det ikke kun var selve kampen mellem Batman og Superman, man har lånt fra The Dark Knight Returns (og Batmans kostume selvfølgelig), men også da han bliver ramt af en nuke og heles af solen.

    Zero Cool25-03-16 19:08

  • ★★★★0

    Affleck er nok, som jeg forudså, tredje bedste batman. Der var ting i ham som måske var det bedste vi har set i batman sammenhæng, men jeg var aldrig helt solgt i rollen rent psykologisk. Han var god når han havde dragt på, men uden den kunne rollen have været spillet af mange vil jeg påstå. Jeg blødte for Bales batman. Gjorde jeg ikke for Affleck helt på samme måde. Jeg følte for forhistorien i Batman Begins, fordi der var følelser på spil og man forstod batman og kom tæt på. Ikke her udover det så visuelt flot ud. 

    Babo25-03-16 19:17

  • ★★★★★1

    Hvad så... Hvad siger folkens til filmen?

    Wait a minute.. forventer du at vi går ind og ser den? :p 

    Lars!25-03-16 22:03

  • ★★★★0

    Ja hvorfor ikke? 

    Babo25-03-16 22:14

  • ★★★★★★0

    Wait a minute.. forventer du at vi går ind og ser den? :p 

    Du kan også kravle, hvis det er mere dig.

    T. Nielsen25-03-16 23:28

  • ★★★0

    Hmm... den skal lige fordøjes inden jeg kan sige noget endeligt. Jeg kan dog sige at jeg fandt Ben Affleck ganske god som Batman/Bruce Wayne, og ligesom mange andre glæder jeg mig til den næste solo Batman film, og sidst men ikke mindst fandt jeg ligeledes Jeremy Irons god i rollen som Alfred.

    Vil nok skrive et lidt mere dybdegående indlæg på et senere tidspunkt, men alt taget i betragtning var jeg heller ikke synderligt imponeret. Selv med lave forventninger fandt jeg den en smule skuffende.   

    Essal26-03-16 00:28

  • ★★★0

    Inspireret af Babo vil jeg også lave to lister. En med de ting jeg godt kan lide omkring filmen og en med dem jeg fandt knap så gode.

    Sætter det hele i en spoiler boks, så hvis man ikke har set filmen endnu og stadig har planer om dette, så vent med at læs. Der er mange spoilers. 

    Med mindre det er en spoiler at sige at hvis man set trailerne så har man faktisk set klip fra stort set samtlige af filmens scener. Godt gået Hollywod!

    Først det gode:

    • Ben Affleck som Batman/Bruce Wayne: Ben Affleck var en af filmens få lyspunkter. Han gjorde det efter min mening glimrende som den plagede milliardær og han er et godt valg til at portrættere en lidt ældre, mere hårdkogt samt lidt udkørt udgave af figuren. Det er underligt at sige dette om en fiktiv tegneseriefigur, men jeg synes faktisk at han ligner Bruce Wayne/Batman som jeg forstiller mig han vil se ud hvis man tog ham direkte ud af tegneserierne og satte ham ind i en live action film.

    • Batman-dragten: Det var virkelig som at se Frank Millers Batman vakt til live på det store lærred. Jeg elsker at de er gået med den mørkegrå dragt med det sorte flagermus-symbol og at dragten er lavet et mere ”stof-agtigt” materiale der ligner noget som man ville se i tegneserierne. Affleck fremstår til tider sindssygt intimiderende som Batman og afsløringen af Batman var rigtig godt håndteret. Kunne i øvrigt også godt lide ideen med en stemmeforvrænger.

    • Jeremy Irons som Alfred: Et markant anderledes take på Alfred karakten fra hvad vi så i Nolans trilogi eller Burton filmene for den sags skyld. Selvom vi ikke ser voldsomt meget til Alfred i filmen virker han til at være lidt mere hands on når det kommer til at fikse Batmans grej og ellers hjælpe til fra Bat-hulen når Batman er ude i felten. De virker meget mere som et team og Alfred er ikke ”kun” en form for surrogat far/vejleder men altså også hans ”partner in crime” så at sige. Fedt at se dette take på karakteren og deres forhold.

    • Gal Gadot som Wonder Woman: Jeg synes hun gjorde det godt og jeg nød hendes scener, desværre får hun ikke nok spilletid og egentligt lidt af en skam for Wonder Woman fans at dette er Gadots første optræden i rollen på det store lærred. Men som en der ikke har det store kendskab til Wonder Woman, har jeg da helt klart fået lyst til at se mere efter hendes alt for korte optræden i filmen.

    • Angrebet på Metropolis set fra Bruce Waynes synsvinkel: Sikke en hæsblæsende og hårrejsende start. Man fornemmer virkelig den magtesløshed og frygt der måtte være hvis et angreb af sådan en ødelæggende kaliber virkelig fandt sted. Det er selvfølgelig ikke svært at drage paralleller til nyere tids terrorangreb og måske også derfor kan man lettere relatere til netop denne scene end man kunne med den idiotiske afslutning på MoS. Forskellen er her at vi betragter ødelæggelserne fra et dødeligt menneskes synspunkt og det gør pludseligt meget større indtryk.

    • Jesse Eisenberg var okay som Lex Luthor: Jeg hverken hadede eller elskede ham, men synes at han gjorde det okay. Jeg fandt ham decideret irriterende i trailerne, men heldigvis var han ikke helt så slem i den endelige film.

    Nu til det dårlige:

    • Opgøret mellem Batman og Superman virkede ikke troværdigt: Filmen bruger virkelig meget tid og energi på at begrunde hvorfor de to superhelte er nødt til at bekrige hinanden. Problemet er bare at det virker ret søgt i sidste ende. Jeg var ikke overbevidst om at et opgør i mellem de to ikke kunne have været undgået. Både Superman og Batman opfører sig skiftevis ret dumt i filmen og regerer meget impulsivt. Den del af plottet synes jeg ikke fungerede og det blev kun mere og mere utroværdigt at de absolut var nødt til at bekrige hinanden, desto længere man kom ind i filmen. Hvis de bare talte sammen kunne det sikkert have været undgået.

    • Hvad var det lige Lex Luthor ville opnå igen? Hvorfor var Lex egentligt så interesseret i at få Superman og Batman sat op imod hinanden? Jeg synes aldrig det bliver forklaret i filmen. Jeg kunne gætte mig frem til at det bare er fordi han vil have dem af vejen, ikke vil have at de se hvad han har gang i eller måske bare en kombination af begge. Uanset hvad grunden er så synes jeg overhovedet ikke filmen formår at begrunde hvorfor Lex er så interesseret i dette opgør. Det bringer mig videre til det andet spørgsmål. Hvorfor laver Lex Frankenstein eksperimenter? Hvad er det han vil opnå med dette eksperiment, der i sidste ende resulterer i skabelsen af Doomsday? Igen mangler jeg noget motivation bag Lexs handlinger.

    • Superman er røvkedelig (eller måske er det Henry Cavill der er røvkedelig?) Indrømmet jeg har aldrig været den store Superman fan, men Cavill har omtrent lige så meget karisma og personlighed som en sten. Fandt ham ligeledes møghamrende uinteressant i MoS.

    • Hvorfor stopper Superman ikke bare Batman med det samme? Under biljagten kører Batman ind i Superman. Bilen preller selvfølgelig af på Superman og han siger noget i stil med ”consider this a warning”. Men hvorfor ikke bare stoppe ham nu. Hvis Superman ser ham som en farlig selvtægtsudøver, hvorfor så overhovedet give ham chancen for at forsætte.

    • "Powerpoint" præsentationen af Aquaman, Cyborg og Flash: De kunne da ikke have introduceret de ovennævnte superhelte på en mere uinspirerende og livløs måde end det bliver gjort i denne film. Scenen består vitterligt af at Wonder Woman sidder ved en computer, klikker på nogle video filer og det er det. Fuldstændig meningsløst og det bidrager intet til en film der i forvejen vil alt for mange ting.

    • Ikke nok spilletid til nogle af filmens handlinger: Hvor mange forskellige handlinger kan vi presse ind i filmen? 1. Den fungerer som efterfølgeren til MoS. 2. Den fungerer som den nye Batman film. 3. Den fungerer som en introduktion til Wonder Woman, som så alligevel ikke får nok spilletid til, at man rigtigt lærer karakteren at kende. 4. Den fungerer som en introduktion til Justice League, hvilket er grunden til den åndssvage Powerpoint præsentation. 5. Den handler om opgøret mellem Batman og Superman. 6. Den handler om hvordan Superman, Batman og Wonder Woman er nødt til at ligge alle stridigheder til side for at kunne bekæmpe Doomsday. 7. Lex Luthor render rundt og laver ting...

    • Batman slår mindst 3 mennesker ihjel i løbet af filmen: Batman ser Superman som en trussel da han og resten af verden har set hvad han er i stand til. Og verden har set hvor farlig hans styrke kan være. Tusinder af mennesker har mistet livet. Så Superman har været skyld i tabet af menneskeliv fra Batmans synsvinkel, men når Batman så selv slår folk ihjel til højre og venstre, så klinger det sgu lidt hult. Jeg tæller ikke mareridts-/fremtidssekvensen med. Han slår flammekasterfyren i ihjel som ville brænde Martha. Han sprænger de 2-3 biler i luften ude på havnen som skyder efter hans batving. Vi ser at der i hvert fald sad 1 person i 2 af bilerne. Nu er vi op på mindst 3 dræbte. Det der irriterer mig er at Batman er fuldstændig ligeglad med at han slår dem ihjel. Hvad adskiller så ham fra Superman? Selvfølgelig er han ikke skyld i ligeså mange døde, men han virker ikke til at have de store skrupler med at slå ihjel.

    • Hvor mange drømme/fremtidsvisioner er der i løbet af filmen? 5-6 stykker må det mindst være. Jeg synes filmen bruger "nej det var bare en drøm" kortet en gang eller to for meget.

    • Zack Snyder er Michael Bay: Med MoS og nu det endelige opgør mod computereffekter i BvS gør Snyder et ihærdigt forsøg på at snuppe kronen fra Michael Bay i hvem der kan lave de mest larmende og intetsigende action scener proppet med så mange ligegyldige computereffekter at det halve kunne være nok.

    • Doomsday ligner lort: Som AVGN i øvrigt sagde. Læg mærke til at Doomsday har et Ken dukke skridt. Det ligner han har en albue der hvor hans skridt burde være. Det er sådan nogle ting man ligger mærke til når filmen er virkelig god.

    Konklusion:

    Batfleck, Jeremy Irons og Gal Gadot gør det godt. Bare en skam at de ikke er med i en bedre film. Som så mange andre så glæder jeg mig til den næste solo Batman film, hvor jeg håber Affleck har mere frihed til at bestemme over projektet og at Zack Snyder holder sig så langt væk som muligt.

    Essal26-03-16 15:05

  • ★★★★★★0

    To ting - det er vigtigt at huske på, at det ikke er den samme Lex Luthor, som man tidligere har set på skærmen. Om de har tænkt sig at følge tegneserierne fra 80'erne, må tiden vise men med slutningen taget i betragtning, er det ikke helt usandsynligt. Men altså, det regner jeg med, at folk har fanget fra dialogen i filmen. :)

    Luthors motiv:

    Jeg er enig i, at det ikke er super-åbenlyst og det kom først til mig, da jeg sad i toget på vej hjem. Luthor lader til at vide, at Darkseid er på vej og hans motivation for at skaffe Superman og de andre helte af vejen, ser ud til at være at bane vejen for Darkseid, så han ikke møder modstand. Dette understøttes af Batmans drømmesyn, hvor Flash advarer om fremtiden - man ser et kæmpe Omega-symbol, parademons og tilsyneladende firepits, som også findes på Darkseids hjemplanet, samt at Luthor har informationerne om de andre metahumans, Cyborg, Flash, Wonder Woman og Aquaman.

    Edit:

    Og selvfølgelig hvad Luthor siger i slutningen af filmen, da han smides i fængsel og råber "he's coming, the devil is coming" eller noget i den retning.

    Zero Cool26-03-16 15:14

  • ★★★★0

    Jeg har nu påpeget flere gange, at manglerne ikke skyldes Zack Snyder alene. Nogen glemmer, at der altså er forfattere tilknyttet en film. Samt pengemænd, der trækker i tråde. Eller nok snarere, bestemte retninger. Jeg så gerne, at Snyder fortsat. Hans visuelle stil og sans synes jeg er cool til den her type historier og manden er ikke uden ambitioner - som jeg værdsætter. 

    Babo26-03-16 15:29

  • ★★★★0

    Bruno

    Ja, det giver sådan set bedre mening. Folk som ikke er bekendte med tegneserier, står sgu lidt på bar bund, når filmen kun hinter ting. Det sagt, så kan drømmesynene Batman har, stadig føles lidt "smidt ind" for at give hints til kommende film. Desuden, mit problem med Eisenberg er nok bare, at han ikke er en bedre skuespiller. Fandt ham ok, men skulle have været bedre.

    Babo26-03-16 15:39

  • ★★★0

    Bruno - Udover Batman tegneserier har jeg heller ikke læst nogen af de andre DC heltes, eller Marvel for den sags skyld, tegneserier så derfor kan det meget vel være, at jeg har overset nogle referencer i filmen der ville give mere mening, hvis jeg havde læst forlægget.  

    Essal26-03-16 16:23

  • ★★★★0

    Var det nogen der fandt scoret fantastisk? Jeg gjorde faktisk. Særligt i åbningsscenen. 

    Babo26-03-16 16:53

  • ★★★★★★0

    Essal,

    Sandt nok, det kan være lidt svært at vide hvad det hele betyder, men på sin vis er det jo ikke anderledes end de hints der er blevet givet igennem Marvel-filmene. Det første spæde hint der peger i retning af Thanos som "the big bad" blev allerede smidt i Thor og bekræftes i den første Avengers. Men har du aldrig læst Marvel-tegneserier, aner du jo ikke hvem Thanos er eller hvorfor han er sur på hele universet, du ved bare at han lader til at være manden bag hele balladen. Hele den del får jo først sin konklusion i 2018, men de første tegn begyndte allerede at dukke op i 2011.

    Jeg ved at det peger på Darkseid, fordi jeg har læst tegneserierne og ved, at Darkseid mere eller mindre har samme rolle i DC-universet, som Thanos har i Marvel-universet. Jeg vil dog mene, at man sagtens kan sætte de ovennævnte spor sammen til, at en eller anden "big bad" kommer og det er årsagen til, at Luthor forsøger at skaffe sig af med heltene, uden at have kendskab til tegneserierne.

    Zero Cool26-03-16 17:33

  • ★★★★★1

    Du kan også kravle, hvis det er mere dig.

    I'll think about it :) 

    Lars!26-03-16 17:35

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen