Netflix tvinger internettet i knæ

EU trygler streaming-tjenesten om at skrue ned for billedkvaliteten, fordi internettet kan blive alvorligt overbelastet.

På grund af coronavirussen er millioner af europæere i øjeblikket hjemmegående, og de bruger forståeligt nok en masse tid på at streame tv-serier og film via bl.a. Netflix.

Men EU er bekymret for, at båndbredden bliver så presset af folks uhørt høje Netflix-forbrug, at internettet – som selvsagt spiller en kritisk rolle i kampen mod virussen – vil blive ekstremt ustabilt.

Derfor har EU-kommisæren Thierry Breton taget fat i Netflix' administrerende direktør, Reed Hastings, og bedt ham om at skrue ned for billedkvaliteten, således at brugerne ikke vil kunne se film/serier i High Definition, men blot i Standard Definition.

Flere teleoperatører har allerede udtrykt deres støtte til et forslag om at nedjustere billedkvaliteten på Netflix. Og Netflix forstår godt Bretons bekymringer. En talsmand for firmaet udtaler over for CNN:

"Komissær Breton gør det helt rigtige, når han understreger, hvor vigtigt det er, at internettet fortsat fungerer godt i disse kritiske tider."

Netflix og Breton vil snart tale sammen igen for at finde en løsning på problemet.

Kommentarer

Netflix tvinger internettet i knæ

  • ★★★★★★1

    Der fik du lige en virtuel håndmad :(

    Med brutale løg tænker jeg:)

    T. Nielsen19-03-20 20:22

  • ★★★★1

    Med brutale løg tænker jeg:)

    Altid ;) 

    Åkepool19-03-20 20:23

  • 0

    Der er sgu noget om snakken, for ifølge DR (www.dr.dk/nyheder/indland/live-seneste-nyt-om-coronavirus) og Reuters har Netflix netop besluttet sig for at skrue ned for kvaliteten i 30 dage:

    ---

    Streamingtjenesten Netflix er på opfordring fra Thierry Breton, kommissær for EUs indre marked, gået med til at sænke kvaliteten på de film og serier, som kan ses af europæiske brugere. 

    Det sker for at lette presset på internettet.

    Ifølge Reuters vil Netflix i første omgang sænke streamingkvaliteten i 30 dage. Dermed kan de europæiske Netflix-brugere i den periode ikke se film og serie i absolut højeste opløsning.

    Bliver prisen så også sænket i 30 dage

    Geekalot20-03-20 10:10

  • ★★★★★★0

    Vist også YouTube.

    Zero Cool20-03-20 10:20

  • 0

    Fandme godt man stadig arbejder så :D

    Geekalot20-03-20 10:26

  • ★★★★1

    Sjovt nok er jeg lige kommet i gang med at se film på blu-ray igen for få uger siden, fordi jeg endeligt fik taget mig sammen til at slutte min gamle Oppo-afspiller til igen, efter den har stået i en kasse i soveværelset i årevis. 

    I flere år har jeg ellers klaret mig med streaming og set max. tre blu-rays om året på min PS4. 

    Alligevel er jeg fortsat med at købe ind. Mest fordi så mange af de små labels, der udgiver de film, som jeg interesserer mig for, er begyndt kun at udgive i begrænsede oplag - og så kan man ikke tillade sig at vente med at købe, til den dag man pludseligt får lyst til at se filmen. 

    Jeg har vel omkring 800 blu-rays og mangler sikkert at se ca. 500 af dem. Jeg havde engang også mere end 1300 dvd'er, men dem begyndte jeg at sælge ud af for nogle år siden, så der er nok mindre end halvdelen tilbage. 

    Der bliver dog gjort et godt indhug i de her dage. Filmene kæmper dog om opmærksomheden med både konsolspil og ikke mindst (gisp!) bøger. 

    Jeg gået i gang med at læse en del faglitteratur (om film og især om horrorfilm) igen og er også endeligt kommet i gang med at læse skønlitteratur efter en længere pause. 

    thomsen20-03-20 11:19

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen