Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★0

    Anomalisa 

    Charlie Kaufman's blot anden film som instruktør og der skulle også gå små 7 år siden den ambitiøse "Synedoche, New York". Var det ventetiden værd? YES. Det mener jeg. I mellemtiden gør du måske klogt i at justere forventningerne, i forhold til "Synedoche, New York", for denne film er mere ligetil og mere afdæmpet i sine virkemidler. Det er en film om ensomhed, længsel og kærlighed - absolut ikke noget nyt i den retning, men Kaufman rammer bare en stemning, der både er melankolsk og bizar på samme tid. Det isolerede møde mellem vores hovedfigur, Mchael Stone og omverdenen, hvor alle omkring Michael lyder ens i hans hoved, er virkelig godt ramt af Kaufman. Men altså, spændende film med gode eksistentielle spørgsmål, som man kan gruble over. Det er en stop-motion dukkefilm, men til de voksne med liv og sjæl. Det ser bragende godt ud. Det er en film, der kommer tæt på menneskers ømme punkter, og bestemt ikke en for alle. 8/10 foreløbigt, men det er en film der kræver flere gensyn. 

    Babo22-03-16 21:53

  • ★★★★0

    Tomorrowland: A World Beyond (BD)

    En meget kort kommentar til Brad Birds nyeste sci-fi. Mild underholdende og fantastiske special effects. Historien har egentlig en vis ambition, men Brad Bird insisterer konstant på at springe over, hvor gærdet er lavest. Gode ideer bliver tit afbrudt af klicheer og det kammer da også fuldstændigt over i et svagt klimaks, som jeg nægter at tro på var Birds oprindelige ide med filmen, men lugter fælt af pres fra pengemændene. Det sagt, så var jeg egentlig ret fint underholdt og filmen starter ret godt, men luften går ud af ballonen. Der var som skrevet fine indtryk, men jeg synes der var optræk til en langt bedre film, end den vi har fået. 6/10 

    Babo24-03-16 12:49

  • ★★★★★0

    Batman v. Superman: Dawn of Justice

    Jeg synes at den er stort set ligeså svag som "Man of Steel". Den rigtigt godt. Selvom at man kan argumentere for at det er unødvendigt at fortælle oprindelseshistorien endnu en gang, så er det gjort på ganske fornem vis. Flotte billeder, der virker taget direkte ud fra tegneserierne. Det fungerer også godt at vi ser ødelæggelserne i "Man of Steel" fra Bruce Waynes perspektiv.

    Derfra begynder det dog at blive rodet og lettere ligegyldigt. Der bliver brugt masser af energi i forsøget på at give en undskyldning for at Batman og Superman kan komme op og slås, men det er ikke håndteret specielt godt og virker i sidste ende søgt. Ligesom i "Man of Steel" er karaktertegning i by i Rusland. Karaktererne virker ret flade og uinteressante.

    På trods af at en af de første rigtige actionscener, da Batman forsøger at stjæle Luthors kryptonit i sin Batmobil, er decideret dårlig lavet, så er actionscenerne generelt i filmen ret gode, og en væsentligt forbedring i forhold til "Man of Steel". Batmans kamp mod Superman er rigtig god, og selv når de sammen med Wonder Woman slås mod en CGI-skabning(som var lavet med ret overbevisende brug af CGI), så fungerer actionscenerne ganske fornuftigt.

    Tredje akt er i det hele taget ganske fint skruet sammen, og afslutningen fungerer også godt, men det formår bare ikke for alvor at engagere og røre mig, da jeg på det tidspunkt ikke er investeret nok i karaktererne.

    Ben Affleck og Gal Gadot fungerer ganske godt, og jeg ser frem til at se dem i deres egne film, hvor de forhåbentligt får mulighed skabe nogle mere tredimensionelle karakterer. Jesse Eissenberg....Tjah...10 % af tiden fungerer han rigtigt godt, mens resten svinger mellem okay og decideret pinligt.

    Alt i alt, så ender "Batman v. Superman: Dawn of Justice" på trods af visse forbedringer med at være stort set ligeså middelmådig som "Man of Steel".

    5/10 (5,5 hvis jeg er gavmild)

    Kruse25-03-16 11:43

  • ★★★★★★1

    Et gensyn med Jurrasic World, som igen var en fornøjelse. Den kan selvfølgelig ikke måle sig med den originale, men er helt sikkert den næstbedste i serien. Mit største problem med filmen er musikken - det er fedt at de genbruger Williams' score i en del scener, som callback til den originale film, men det gør samtidig, at det originale musik til Jurassic World står så meget svagere, fordi det er virkelig et dårligere score end Williams' musik.

    Det er dog heldigvis til at leve med og en go' omgang dino-fest.

    Zero Cool26-03-16 13:10

  • ★★★★★★0

    Daredevil - sæson 2

    Jep, den er stadig virkelig awesome og holder niveauet fra første sæson. En god introduktion af en række figurer fra Daredevil-universet, et fedt gensyn med figurer fra første sæson og det er virkelig cool, at de tager sig rigtig god tid til at lade figurerne udvikle sig, mens der langsomt med sikkert lægges småting ind undervejs, som gør at serien kan udvikle sig på mange forskellige måder.

    Jeg tror de eneste to kritikpunkter jeg har, er at jeg gerne ville have set en anden i rollen som Punisher. Jon Bernthal er slet ikke skidt i rollen, men deler en del træk med Shane fra The Walking Dead, det gør rollen lidt.. spøjs. Det andet kritikpunkt er, 

    .. at vi nu kender til fire "superhelte" i Netflix-universet. Det begynder efterhånden at være tid til, at de møder hinanden. Jeg savnede lidt at Jessica Jones eller Luke Cage, eller endda Danny Rand dukkede op i kampen mod The Hand. Især Rand ville have været et oplagt valg.

    Ellers kan jeg kun sige,

    .. at det er supercool, at de har ramt den helt rigtige fortolkning af Kingpin. Hans udseende/størrelse skal narre, da han i tegneserierne er stærk nok til at gå op mod Spider-Man og det fik de understreget rigtig godt i denne sæson.

    Zero Cool26-03-16 20:54

  • ★★★★0

    You Don't Know Jack 

    Sand historie om den kontroversielle læge Jack Kevorkian og hans kamp mod retssystemet, som danner ramme for en interessant debat om aktiv dødshjælp. Uhyre spændende film om personlige rettigheder og et komplekst etisk dilemma, som filmen skildrer med stor præcision. Fantastisk film og den go'e gamle Pacino leverer muligvis karrierens bedste præstation. Du finder ikke bedre skuespil og han ejer fuldstændigt rollen her. Sympatien er en smule ensidigt placeret, men 9/10 herfra.

    Babo28-03-16 00:38

  • ★★★★★0

    Ahh, så god synes jeg nu ikke at den var. Jeg jeg er endda Pacino-fanboy. Han har bestemt leveret bedre præstationer, og filmen er fornuftig uden at være noget specielt. En 7/10 er mere passende ;)

    Kruse28-03-16 09:08

  • ★★★★0

    Han har leveret mere ikoniske præstationer før. Men næppe bedre. Her folder han sig helt ud som skuespiller. Følte jeg ihvertfald. Aldrig har jeg troet så meget på en karakter, som her. Men altså, mange vil nok som du pege på de mere ikoniske præstationer og det er nok heller ikke ufortjent. 

    Hvad synes du filmen manglede? 

    Babo28-03-16 09:46

  • ★★★★★0

    Jeg så filmen "Risen", som handler om en romersk soldat, der (efter påsken) sættes til at undersøge, hvad der er sket med Jesu lig. Jeg er gavmild og giver den 4/6. Uddybelse her: 

    filmfraoven.wordpress.com/2016/03/27/anmeldelse-af-risen-2016/ 

    Lars!28-03-16 11:44

  • ★★★★★1

    Han har leveret mere ikoniske præstationer før. Men næppe bedre. Her folder han sig helt ud som skuespiller. Følte jeg ihvertfald. Aldrig har jeg troet så meget på en karakter, som her. Men altså, mange vil nok som du pege på de mere ikoniske præstationer og det er nok heller ikke ufortjent. 

    Hvad synes du filmen manglede? 

    Jeg synes bestemt at han var god, og det var også hans bedste præstation siden "Insomnia", men jeg synes langtfra at det var hans bedste præstation, og det har ikke noget at gøre med ikoniske roller eller ej. Vi ser ganske enkelt ikke det samme i hans præstation.

    Det er langt tid siden jeg så filmen, så jeg kan ærligt talt ikke huske den særligt godt. Men jeg synes at det bar præg af mre at være en tv-film fra en fornuftig håndværker (i Barry Levinson) end at være noget specielt kreativt værk.

    Kruse28-03-16 12:49

  • ★★★★0

    Kruse

    Fair nok mht skuespil. Mht Levinson som håndværker, der kommer det for mig ikke an på meget andet end slutproduktet, og så kan filmen for så vidt have været lavet af en lokal tømmer :)

    Babo28-03-16 15:02

  • ★★★★★0

    Kruse

    Fair nok mht skuespil. Mht Levinson som håndværker, der kommer det for mig ikke an på meget andet end slutproduktet, og så kan filmen for så vidt have været lavet af en lokal tømmer :)

    Bare for at præcisere, så kommer det for mig også kun an på slutproduktet. Min sætning var bare for at indikere, at jeg ikke mener at slutproduktet er noget specielt overhovedet :)

    Kruse28-03-16 16:51

  • ★★★★0

    Kruse

    Fair nok. Jeg kan iøvrigt godt lide "fornuftige håndværker" der har styr på mange grundelementer ved en film. Ligeså vel som jeg kan rose en der bryder grænser, kan jeg også finde på at værdsætte en der "blot" kan sit håndværk. 

    Babo28-03-16 17:32

  • ★★★★★0

    Kruse

    Fair nok. Jeg kan iøvrigt godt lide "fornuftige håndværker" der har styr på mange grundelementer ved en film. Ligeså vel som jeg kan rose en der bryder grænser, kan jeg også finde på at værdsætte en der "blot" kan sit håndværk. 

    Bestemt. Og jeg værdsætter også filmens håndværk, men det håndværk er efter min mening bare ikke mere end "fornuftig".

    Kruse28-03-16 18:30

  • ★★★★1

    Fury (BD) 

    Er positivt overrasket over denne film. Det er virkelig kompetent drejet sammen af instruktør David Ayer, som debuterede med den ganske fine "Harsh Times". Jeg var til gengæld ikke vild med "End of Watch", mest grundet dens rodede stil. "Fury" er heldigvis mere traditionelt filmet og selvom den mere er beslægtet med en actionfilm end krigsfilm, så er det godt filmet og der er smæk for skillingen. Den afsluttende kamphandling er faktisk vildt medrivende udført. God billedside. Fine præstationer af hele gruppen og sine steder god dialog. Kemien er i top. Kan beskyldes for at være en smule amerikansk, men jeg synes faktisk den finder den rigtige balance og ved, hvornår den skal holde igen. Tyskerne er på den anden side heller ikke kun onde, tværtimod. Så filmen viser faktisk et fornuftigt billede af de involverde og det overraskede mig lidt. En rigtig god og underholdende film. 7/10 

    Babo29-03-16 11:01

  • ★★★★★★0

    The Hound of the Baskervilles (1939)

     

    Jeg har altid haft en svaghed for Basil Rathbone, særligt i rollen som Sherlock Holmes, hvor han er favoritten ud af de snart utallige der har spillet den berømte detektiv skabt af Sir A. C. Doyle. I denne første optræden ud af i alt 14 med Rathbone som Holmes, kastes vi lige ind i historien og møder de forskellige personer, uden nogen former for, eller i hvert fald så minimal introduktion. Historien fungerer dog ret godt alligevel, Rathbone træder med det samme i karakter via hans karisma og han bakkes godt op af Nigel Bruce som Watson. Holmes forsvinder dog i en længere periode ud af fortællingen, som så skal bæres næsten alene af Nigel Bruce og uden at forklejne hans eller de andre skuespilleres præstation, så føler man først at filmen kommer helt op i niveau igen, når Holmes vender lumsk tilbage. Men ellers sættes der dog konstant en tone og en stemning af intens krimi med et element af horror, som er ret fængende og flot ramt både visuelt og audielt. Klimaks afrundes desværre lidt rigeligt hurtigt og hvis jeg helt fangede pointerne, var de lidt tynde. Men ikke desto mindre er denne første film med Rathbone som Sherlock Holmes tiden værd (om ikke andet er den kort). Det er god krimi underholdning med fin spænding og lidt gotisk gys indover.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen30-03-16 16:49

  • ★★★★★★0

    Fejl

    T. Nielsen31-03-16 14:40

  • ★★★★★★0

    The Adventures of Sherlock Holmes (1939)

     

    Anden film med Basil Rathbone som Sherlock Holmes kan ikke ramme samme mørke og fortættede horror atmosfære som første film, om end det tågede London udgør en god kulisse, også selv om man som med mange ældre film, aner at det foregår i et studie. Men selv om man ikke føler samme stemning, får man til gengæld en mere velfungerer krimigåde og dens twist er lige et nøk bedre udført. Afviklingen forekommer mig også mere flyende og afrundet troværdigt. Rathbone bærer stadig en stor del af filmen, via sin fremtoning. George Zucco er et overraskende neddæmpet, først næsten anonymt valg til Holmes nemesis Moriarty. Men via godt spil vokser han til en modstander man ikke tør andet tage alvorligt.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen31-03-16 14:40

  • ★★★★0

    Du har aldrig set bedre ud, Thomas ;)

    Babo31-03-16 15:20

  • ★★★★★★0

    Jeg har aldrig forsøgt at se "bedre ud" :-P

    T. Nielsen31-03-16 15:22

  • ★★★★★★0

    Mad Max: Fury Road

    Pfft...med for det meste gode effekter...

    4/10

    Guldager31-03-16 15:34

  • ★★★★0

    Thomas 

    Det forsøger du nu, star man :)

    Babo31-03-16 15:40

  • ★★★★0

    Skelo:

    Seriøst? :)

    Babo31-03-16 15:41

  • ★★★★★★0

    Babo - ja, seriøst.

    Guldager31-03-16 15:48

  • ★★★★★★0

    Skelo:

    Seriøst? :)

    Eller med lidt flere ord: en velproduceret ligegyldighed med et par irriterende klip med high speed-kamera...

    Guldager31-03-16 16:42

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen