Brugeranmeldelse: Silverado (1985)

Er man til en god western, der med et glimt i øjet vil tage én på en underholdende tur, så er "Silverado" et af de bedste bud.

Underholdende og solidt drejet western af instruktør og manuskriptforfatter Lawrence Kasdan, der har forsøgt at holde sin film i klassisk amerikansk stil, og som han og folkene bag bevidst har fyldt med utallige af genrens floskler.

Det gør, at man måske ikke altid husker den vanvittigt godt, men faktisk uden at det spolerer underholdningen. Måske også fordi man fornemmer, at det er gjort af kærlighed til genren, at man har tilstræbt at bruge hver en tradition og kliché til at skabe en western, som man mindes den fra dens storhedstid.

Så meget nytænkning er der ikke. Det er en hyldest til konventioner, og hvad der har været, og det er en genoplivning af gamle dyder. Det ses allerede fra indledningen, efter en skudduel i et skur, hvor helten går gennem døren til det store landskab, i hvad der kun kan betegnes som et ægte John Ford-skud. Så ved man ligesom, hvor man befinder sig rent filmisk, og dermed er tonen slået an.

Se også: Brugeranmeldelse: Wyatt Earp (1994)

Filmen er i øvrigt ganske flot fotograferet af John Bailey, der har en blandet landhandel af film bag sig med store susende billeder og flotte panoramaer af imponerende landskaber. Underlægningsmusikken af Bruce Broughton er også ganske udmærket og er selvfølgelig også et typisk westerntema.

Filmen har endvidere et godt cast af mere eller mindre kendte ansigter og kommende stjerner, der fint kan bære historien med sig.

Så er man til en god western, der med et glimt i øjet vil tage én på en underholdende tur igennem en mindepark med rygende pistoler, støvede byer og betagende landskaber, så er "Silverado" et af de bedste bud. Der er nemlig masser af god action, tempofyldte mavesus og meget mere.

Silverado (1985)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

Silverado (1985)

  • ★★★★★★0

    Yes:)

    T. Nielsen22-03-20 18:50

  • ★★★★★★1

    Yes:)

    God nok længe siden jeg så den sidst. Men enig i samtlige ord. 

    Den står også i min western samling, selvfølgelig :-)

    Wayne22-03-20 21:59

  • ★★★★★2

    Herlig anmeldelse, Thomas. 

    Jeg fik genset "Silverado" for nylig og er helt enig i det du har skrevet. Som jeg skrev sidst, er det en atypisk western ifht at den er lavet i 80'erne, hvor man i årtierne inden jo allerede havde bevæget sig over i en mere realistisk og seriøs stil og tone i genren.

    I stedet har Lawrence Kasdan valgt at gå imod strømmen og derimod lavet en uforbeholden kærlighedserklæring og hyldest til westerns fra 30'erne, 40'erne og 50'erne, hvilket han er lykkedes med på en super underholdende facon.

    Og så er der bare et eller andet drøn charmerende ved at se Brian Dennehy slå gækken løs som nederdrægtig skurk, der nærmest slikker sig om munden af fryd over at være en gennemført skidderik. :) 

    NightHawk23-03-20 16:20

  • ★★★★★★1

    Takker og ja, Brian Dennehy er ret fed (og ikke kun fysisk) i  sin rolle:)

    T. Nielsen23-03-20 17:06

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen