Anmeldelse: Westworld – Sæson 3 (HBO Nordic)

Tredje sæson af sci-fi-serien "Westworld" giver foreløbigt anledning til både begejstring og bekymring.

HBO-serien "Westworld" – baseret på filmen af samme navn fra 1973 – startede med en god første sæson. Til trods for, at plottet indimellem tabte tråden. Efterfulgt af sæson to, der bevidst gjorde sin fortælling endnu mere kompliceret blot for at forsøge at forblive uforudsigelig i håb om at overraske seeren. Det var et frustrerende rod, men med tredje sæson forsøger skaberne, Lisa Joy og Jonathan Nolan, at vaske tavlen ren. Baseret på sæsonens første to afsnit er der grundlag for begejstring og bekymring.

Vi befinder os nu uden for Westworld-parken, og Dolores (Evan Rachel Wood) planlægger sin hævn mod menneskeheden. Bernard (Jeffrey Wright) holder under et nyt alias lav profil som slagter, imens han prøver at finde ud af, hvilke slags data Dolores har gemt i ham. I bunden af samfundet møder vi Caleb (Aaron Paul), der tager imod skumle jobs om natten, mens han døjer med depression ovenpå tabet af sin bedste ven.

Ved starten føles tredje sæson af "Westworld" som en helt ny serie. På sin vis føles første afsnit på mange måder som et pilotafsnit til en helt anden sci-fi-serie. At erstatte parken med den virkelige verden anno 2058 giver serien det friske pust, som den havde brug for ovenpå det rod, der var sæson to. Fortællingen springer stadig mellem de forskellige karakterer, men for en gang skyld forbliver tidslinjen for nu forholdsvist lineær.

Som de forskellige mysterier begynder at hobe sig op, føles serien igen spændende. Leveret med smukke, cinematiske billeder, som de færreste serier kan matche, er "Westworld" gjort af et helt særligt stof. Det er en interessant verden, der bare venter på at blive udforsket, hvad end det foregår i temaparkerne eller blandt menneskene. Tilføjelsen af Caleb er et klogt valg. Ikke blot fordi Aaron Paul spiller rollen fantastisk. Men også fordi det giver plads til en psykologisk udforskning af en verden, hvor robotter har overtaget det meste arbejde, og kriminelle jobs er vejen frem.

Andet afsnit giver dog anledning til bekymring. Her bliver parken genbesøgt i selskab med Maeve (Thandie Newton), der befinder sig i en park, som udspiller sig i 2. verdenskrig. Her vender "Westworld" tilbage til de samme problemer, der plagede forrige sæson. Et rodet narrativ, der bliver mere kompliceret, end hvad godt er. Samtidig er de forskellige koncept-parker bare ikke lige så nyskabende længere. Manuskriptforfatterne holder sig heldigvis mere tilbage, så fortællingen ikke bliver lige så kompliceret som sidst, og ved episodens afslutning kommer serien tilbage på sporet.

Selvom der er berettiget grund til bekymring, er der dog også grund til forsigtig optimisme for sæsonens videre færd. Fundamentet er lagt til en god sæson spækket med pæne billeder, flot skuespil, en interessant verden og spændende intriger. "Westworld" lader til at have genfundet sig selv til trods for et halvsvagt andet afsnit. Om de næste seks afsnit formår at bevare kvaliteten, kan kun fremtiden vise. Men for nu er tredje sæson af "Westworld" et sats, der sagtens kan give gevinst – både for seeren og for mulige kommende sæsoner.

Anmeldelsen er baseret på to ud af otte afsnit, som kan ses ugentligt på HBO Nordic fra 16. marts.

Westworld – Sæson 3 (HBO Nordic)

Kommentarer

Westworld – Sæson 3 (HBO Nordic)

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen