Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★0

    John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019)

     

    Jeg kunne ret godt lide den første film, hvor Keanu Reeves gav den som skydegal actionhelt. Det var en vellykket og yderst underholdende omgang ramasjang.

    Anden film forsøgte og med succes at udbygge forrige films univers og var måske lige en tand bedre, selv om den første indrømmet står stærkere i min hukommelse.

    Tredje film forsætter for forrige slap, men efter at gribe fint fat i en som tilskuer til at begynde med, så begynder der at komme en følelse af, at det her handler stort set ikke om noget og de mange velsmurte actionscener, begynder desuden at køre i tomgang.

    Så efter to gode film, så føles magasinet tomt for krudt

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen 2-04-20 22:19

  • ★★★★★★0

    The Predator

    Den er satme kedelig. Gad vide hvordan det kan ske, når Shane Black har skrevet og instrueret den.

    Zero Cool 4-04-20 16:05

  • ★★★★★1

    Creep 2 (2017)

    youtu.be/838PE2pbzM4

    Efter den overraskende succes med den første "Creep" film, der endte med at blive et stort hit inden for found footage genren og low budget horror, vendte den dynamiske duo Patrick Brice og Mark Duplass tre år senere tilbage med den obligatoriske fortsættelse, der skulle forsøge at løfte arven bl.a. ved tilføjelsen af et større budget og et samarbejde med Netflix og horror selskabet Bluumhouse Pictures.

    Det kører ikke rigtig som planlagt, hvad karrieren og opmærksomheden angår, for den ihærdige og succes-hungrende vlogger og youtuber Sara  (Desiree Akhavan), hvis video-interviews med diverse ensomme fetichister stort set ingen gider at spilde deres tid på at se. Så da hun modtager en besked på nettet fra den pudseløjerlige Aaron (Mark Duplass), der vil hyre hende til at dokumentere hans midtvejskrise, ser Sara det som en forhåbentlig god mulighed for at kunne booste sine seertal.

    Efter ankomsten til et afsidesliggende hus møder hun den charmerende Aaron, som mest af alt fremstår som en zen-buddhistisk hippie der er træt af sin isolerede tilværelse og som derfor hjertens gerne vil berette om sin livshistorie, hvilket Sara hurtigt bliver fascineret af. Som dagen skrider frem og aftenmørket begynder at sænke sig, forvandler Aarons sørgmodigt spøgefulde og galgenhumoristiske anekdoter sig dog mere og mere til at være mærkværdige  morderiske meditationer og perverteret prosa.

    Trods det at alle indre alarmklokker ringer hos Sara, er hun af alligevel underligt tiltrukket af den sociopatiske og latent faretruende Aaron og vælger derfor at blive der natten over i håbet om at få et bizart scoop i kassen, som kan øge hendes popularitet på de sociale medier.

    "Creep 2" følger nogenlunde samme opskrift som sin found footage forgænger men tilføjer samtidig nogle yderligere interessante lag til sit monstrøse miks af klaustrofobisk kammerspil og kriblende ubehagelig katten-efter-musen perverterede unoder der gør, at den svære 2'er sagtens kan matche den oprindelige film.

    Den ambivalente leg med tiltrækning og forargelse mellem det formodede offer og den formodede gerningsmand er stadig en af seriens  styrker selv om, at der denne gang bruges længere tid på at visualisere den del af fortællingen, og at man her samtidig med rette kan kritisere "Creep 2" for at tage sig lidt for god tid til og dvæle lidt for meget i sin opbygning over sammenkoblingen mellem den umiddelbare protagonist og antagonist.

    Det hjælper dog gevaldigt på tingene i denne langsommelige periode af filmen, at dens kulsorte humoristiske indslag sidder lige i skabet og at kemien mellem Mark Duplass og Desiree Akhavan er virkelig god.

    Begge skuespillere gør det forrygende godt og Mark Duplass er med sit rolige alfaderlige Jesus look nærmest klammere i sin ageren end han var i den første film, mens Desiree Akhavan er herlig naiv og trodsig som den unge forførte kvinde, der godt ved hun måske er på dybt vand men som alligevel ikke kan stå for fristelsen ved det erotisk farefulde og udsigten til at blive berømt.

    Og det er med lige præcis dette tema, hvor kvinder af uransagelige årsager forelsker sig i farlige mænd - som man bl.a. kender det fra dødsgangen i USA -  samt fokuset på de sociale medier og mediernes generelle sensations liderlighed efter en god historie uden at tage hensyn til konsekvenserne bag scoopet, der gør "Creep 2" til en svært fascinerende film og en fremragende fortsættelse af det første kapitel.

    8/10

    Ifølge rygtebørsen er Patrick Brice og Mark Duplass i den mellemliggende periode siden "Creep 2" premieren gået i gang med forberedelserne til tredje og sidste kapitel i "Creep" serien. Hvis den er på samme niveau som de to forrige, er der virkelig noget at se frem til. Jeg glæder mig i hvert fald til at se hvad det munder ud i og krydser fingre for, at det bliver alle gode gange tre.

    NightHawk 4-04-20 20:40

  • ★★★★★★2

    Nu har jeg fået set en shitload af pre-code-film over de sidste par uger...og med en shitload, mener jeg omkring 40.

    En stor del af dem er helt standard run-of-the-mill, men jeg vil lige fremhæve et par stykker af dem - som alle er til 8/10.

    A Free Soul: Lionel Barrymore er en alkoholisk advokat med en frisindet datter, der falder for en kriminel, som faderen har fået frikendt. Lionel Barrymore er fantastisk god.

    The Thin Man: William Powell og Myrna Loy spiller (igen) overfor hinanden i et oprigtig spændende kriminalgåde-film. På IMDB har den en rating på 8,0, og er den 4. højest rangeret pre-code-film. Det fortjener den næsten også.

    Blonde Crazy: James Cagney spiller en hustler, og han gør det James Cagney er bedst til: en rapkæftet dog charmerende personlighed.

    Wild Boys of the Road: En coming-of-age-historie med en flok fattige drenge, der flygter fra deres hjem for ikke at belaste familien. Der er rigelig med social kritik.

    Hell's Highway: Det er der også i Hell's Highway, som er en chain gang-film.

    The Story of Temple Drake: Filmen har en stor del af skylden for, at Hays Code blev gennemført. Det er essentielt en rape and revenge-film (selvfølgelig på ingen måde grafisk), og det må have været hård kost for en start-30'er-publikum.

    Udover disse 6 film, som er set for nyligt, vil jeg i allerhøjeste grad anbefale disse også:

    • The Old Dark House
    • Trouble in Paradise
    • Scarface
    • Dr. Jekyll and Mr. Hyde
    • I'm A Fugitive From A Chain Gang
    • Public Enenmy
    • Freaks
    • She Done Him Wrong

    Guldager 5-04-20 06:46

  • ★★★★★★1

    The Spiral Staircase

    Uanset om man kalder The Spiral Staircase en gotisk horror eller en film noir, så er det sikkert og vist, at det er en visuel fantastisk film og en god omgang spænding.

    I et hus - en god gammeldags mansion - bor den sengeliggende Mrs. Warren. Hun bliver passet af en stum unge pige, Helen. I huset bor der adskillige andre, både familie, venner og personale, og der huserer også en morder.

    Det er en klassisk setting, og det er sådan set også en klassisk historie, men det er brandt godt lavet, og ikke mindst et suverænt gotisk udtryk.

    9/10

    Guldager 5-04-20 12:15

  • ★★★★★1

    Asperger's Are Us (2016)

    youtu.be/bnbjwmLMuJY

    I hvad der bliver foreløbigt sidste omgang af anmeldelser af Mark Duplass og Alex Lehman produktioner, har jeg taget et nærmere kig på sidstnævntes debut som instruktør i munter skikkelse af Lehmans herlige dokumentarfilm om fire unge gutter med aspergers, der mod alle odds starter deres egen succesfulde komiker kvartet og sketch-show.

    I Boston - 8 uger inden deres store afslutnings-show og den videre individuelle rejse ind i voksenlivet  - følger Alex Lehman de fire amatør-komikere Noah, Jack, Ethan og New Michael, samt deres familier, mens kvartetten - der lærte at kende hinanden på en sommerlejr for børn og unge med aspergers - forbereder deres optræden og udveksler idéer, hygger sig og skændes alt efter hvordan, at stress og tidspres påvirker deres respektive aspergers symptomer.

    Efterhånden som filmen skrider frem, bliver det samtidig også mere og mere tydeligt at se forskellene i de variationer af aspergers, som de fire gutter lider af, hvilket kommer skarpest til udtryk i kontrasten mellem den cool og tilbagelænede Noah og den iltre New Michael, der med jævne mellemrum har mere end svært ved at styre sit temperament.

    Sideløbende får man så samtidig også et rigtig godt indtryk af forældrenes kamp for at forstå og støtte deres sindslidende  børn, som har svært ved at gengælde de selv samme følelser. Ikke fordi de ikke vil, men fordi deres lidelse ikke tillader det på samme måde, som det almindelig vis ville gøre det.

    Man får et par særdeles sigende og hjertevarme eksempler på dette, først tidligt i filmen hvor Jacks far giver udtryk for hvor meget han elsker sin søn, og senere i flere scener ved New Michaels forældre og især hans far der bare så gerne vil udtrykker sin stolthed over sønnen men som - uden der ligger noget ondt bag dette - konstant  bliver mødt med en følelsesmæssig distance styret af asperger lidelsen.

    Men selv om kvartetten har deres åbenlyse ting at slås med, er det også tydeligt hvor meget deres venskab betyder, både hvad det sociale og det psykiske angår, hvilket er vidunderligt og meget meget morsomt at sidde og betragte særligt under deres proces med at skrive jokes og sketches, som de i allerhøjeste grad har et stort talent for alle fire. Jeg grinte i hvert fald højt flere gange undervejs og rigtig meget til sidst, hvor der vises klip fra deres afslutnings-show.

    "Asperger's Are Us" er en fremragende dokumentar, som jeg hurtigt kom til at holde af fordi Alex Lehman helt uden nogle desperate forsøg på følelsesporno - ala vulgær violin musik og lange closeups til at fortælle historien - i stedet blot nøgternt og uden de store armbevægelser følger de fire asperger-komikere på en befriende usentimental og nærværende måde, der føles imødekommende og ærlig samtidig med at der også vises den fornødne respekt og forståelse for de fire hovedroller og deres psykiske handicap.

    9/10

    Showet skulle som sagt havde været det sidste, men grundet gruppens stærke venskab samt det at lysten til at lave komik stadig var enorm fandt kvartetten sammen igen og i 2019 blev der så lavet en opfølgende dokumentar, som kan ses på HBO, hvis man skulle have lyst til det.

    youtu.be/1M7R9KLh6sQ

    NightHawk 6-04-20 17:46

  • ★★★★★★0

    Under den hvide bro

    sejler en båd med to.

    Båden den vipped, og Nighthawk han skreg:

    Åh Mark, jeg elsker dig!

    :) 

    Det må være min næste projekt - Duplass

    Guldager 6-04-20 18:40

  • ★★★★★0

    Under den hvide bro

    sejler en båd med to.

    Båden den vipped, og Nighthawk han skreg:

    Åh Mark, jeg elsker dig!

    :) 

    Det må være min næste projekt - Duplass

    Haha, jamen ud over at være en god skuespiller, forfatter, producer og instruktør, er han jo også pivfræk. Så han har jo  bare hele pakken, som man siger. :D

    Men det lyder da fedt, hvis du skal i gang med at se flere af hans film. Glæder mig til at høre, hvad du synes om dem. :) 

    NightHawk 6-04-20 20:35

  • ★★0

    Nighthawk, har du set The One I Love? :) 

    Mikkel Abel 6-04-20 20:39

  • ★★★★★0

    Nighthawk, har du set The One I Love? :) 

    Nej, det er faktisk den eneste jeg mangler at se af hans film. :) 

    NightHawk 6-04-20 20:41

  • ★★1

    Nej, det er faktisk den eneste jeg mangler at se af hans film. :) 

    Jamen så har du jo nærmest kronjuvelen tilbage! :) 
    Spændt på at læse dit indtryk.

    Mikkel Abel 6-04-20 20:58

  • ★★★★★1

    “The One I Love” er ganske glimrende.

    Kruse 6-04-20 21:58

  • ★★★★★★0

    The Spiral Staircase

    Uanset om man kalder The Spiral Staircase en gotisk horror eller en film noir, så er det sikkert og vist, at det er en visuel fantastisk film og en god omgang spænding.

    I et hus - en god gammeldags mansion - bor den sengeliggende Mrs. Warren. Hun bliver passet af en stum unge pige, Helen. I huset bor der adskillige andre, både familie, venner og personale, og der huserer også en morder.

    Det er en klassisk setting, og det er sådan set også en klassisk historie, men det er brandt godt lavet, og ikke mindst et suverænt gotisk udtryk.

    9/10

    Guldager 7-04-20 18:01

  • ★★★★★0

    The Spiral Staircase

    Uanset om man kalder The Spiral Staircase en gotisk horror eller en film noir, så er det sikkert og vist, at det er en visuel fantastisk film og en god omgang spænding.

    I et hus - en god gammeldags mansion - bor den sengeliggende Mrs. Warren. Hun bliver passet af en stum unge pige, Helen. I huset bor der adskillige andre, både familie, venner og personale, og der huserer også en morder.

    Det er en klassisk setting, og det er sådan set også en klassisk historie, men det er brandt godt lavet, og ikke mindst et suverænt gotisk udtryk.

    9/10

    Dont drink and dial, Guldager. :D

    Du har lagt den samme anmeldelse op 2 gange. :)

    NightHawk 7-04-20 19:42

  • ★★★★1

    Asperger's Are Us (2016)

    youtu.be/bnbjwmLMuJY

    Super godt skriv, NightHawk! Jeg har i hvert fald fået vildt lyst til at se den nu. 

    Du nævner, at opfølgeren kan ses på HBO, men kan den originale ses noget sted?

    thomsen 9-04-20 11:13

  • ★★★★★1

    Super godt skriv, NightHawk! Jeg har i hvert fald fået vildt lyst til at se den nu. 

    Du nævner, at opfølgeren kan ses på HBO, men kan den originale ses noget sted?

    Mange tak, Thomsen. :) Det glæder mig at høre, du har fået lyst til at se filmen. 

    Jeg glemte at nævne det i min anmeldelse, men den første "Aspergers Are Us" kan ses på Netflix. 

    Du må meget gerne give en tilbagemelding, når du har fået set filmen. :) 

    NightHawk 9-04-20 12:45

  • ★★★★★★0

    Har her i Coronaperioden fået tid til at afslutte tre serier.

    Wayne10-04-20 03:29

  • ★★★★★★0

    Hunters (Prime)

    Serien begynder egentlig lovende med nogle herlige karakterer, som nemt kunne være opfundet af Tarantino - og som fint ville have holdt til en eller to spillefilm.

    Den er bestemt også sjov undervejs, og er flere steder lækkert produceret - men ender med at være for skabelonagtig, med de onde nazister - som udelukkende består af karrikerede galninge og psykopater, med en fortid fra KZ lejre, hvor de har hundredvis af jøder på samvittigheden.

    Persongalleriet er ikke dybere end de typiske serier fra 70'erne den også læner sig op ad, og som også er tiden den foregår i.

    Desværre ender den med at være for fantasiløs - og selvom den selv beder om en fortsættelse er det ikke noget jeg har brug for.

    Som sagt har den flere sjove enkeltstående momenter - mest interessante gennemgående figur er en ung nazist/psykopat som får frit spil.

    Pacino er altid en fornøjelse, men fungerer kun delvist i rollen.

    6/10

    Wayne10-04-20 03:50

  • ★★★★★★0

    Gotham. 5. Og afsluttende sæson - og serien som helhed.

    Generelt følger serien Bruce Wayne og James Gordon fra Bruce's forældre bliver myrdet - til det tidspunkt hvor Bruce returnerer til Gotham som Batman - den springer dog 10 år over til slut.

    Desværre virker den afkortede sæson 5 mere som et ekko, eller en gentagelse af mange temaer fra de tidligere sæsonner og storforbruget af Batman fjender fortsætter og repeteres lidt for meget. Det virker som om seriens producenter ikke gider mere, og det sætter desværre sit præg på afslutningen på en serie som bestemt har en række fine højdepunkter. Bedst var det i perioder i sæson 3 og 4.

    Overordnet for serien er det lykkedes at plukke elementer fra både tegneserierne og både Burtons og Nolans udgaver - og som helhed er der flere episoder som fortjener 9/10. Som helhed er det lidt mere rodet og som sagt gentagende til tider - men den fortjener bestemt 8/10.

    Sidste sæson lever ikke helt op til de foregående og må nøjes med 7/10.

    Wayne10-04-20 04:15

  • ★★★★★★0

    Watchmen (HBO).

    Virkelig en fed serie, som både ærer tegneserieforlægget - men bestemt også lever op til Snyders visuelle version.

    Et nyt take på serien, set fra en raceforfølgelsesvinkel fungerer virkelig godt - samtidig med at vi får flere informationer om de oprindelige Minutemen og en historisk opdatering til nutiden. Jeg kunne måske ønske mig lidt mere info om Laurie Blake (Silk Spectre II) - hendes historie alene kunne fylde en selvstændig serie.

    Alt i alt en overlegen fantasi, flot bakket op visuelt. Skulle den have en fortsættelse så skulle det være en helt ny historie - måske baseret på Lauries udvikling.

    9/10

    Wayne10-04-20 04:33

  • ★★★★★★0

    Jumanji: The Next Level

    Ikke underligt at der kom en fortsættelse til det særdeles veloplagte reeboot af serien - som slet ikke var en kopi af originalen, men et helt nyt take på historien om det farlige spil som i den grad opsluger spillerne.

    Endnu en gang forsøges der at bringe nyt blod og ideer ind i serien, blandt andet personificeret i 2 x Danny (DeVito og Glover).

    Handlingen er ikke så vigtig, den tjener kun til at trække hovedpersonerne ind i et nyt eventyr af halsbrækkende oplevelser. Desværre undgår den ikke helt at blive en kliche på den foregående, men den er flere steder en fornøjelse og ganske sjov, stadigvæk.

    Om det fører til flere afsnit afhænger nok af indtægter i forhold til udgifter - men det er ikke nødvendigt, med mindre der virkelig tænkes nyt.

    7/10

    Wayne10-04-20 04:49

  • ★★★★0

    World on Fire 

    Ser denne BBC serie med kæresten og er vist 6 afsnit henne og udover produktionsværdien har jeg ikke meget godt at sige. Det er nok noget af det ringeste, jeg har set komme ud fra BBC.

    3/10

    Bruce10-04-20 18:01

  • ★★★★★1

    Jeg har besluttet mig for at gense en røvfuld film, som jeg ikke har set i virkelig lang tid. I dag stod den på Planes, Trains & Automobiles, og den er stadig pissesjov og rørende =)

    David Lund10-04-20 23:09

  • ★★★★★1

    Jeg har besluttet mig for at gense en røvfuld film, som jeg ikke har set i virkelig lang tid. I dag stod den på Planes, Trains & Automobiles, og den er stadig pissesjov og rørende =)

    Ja, det er altid en film man kan vende tilbage til, hvis man har brug for et godt grin, og en film der så samtidig også har noget på hjerte mht. ensomhed, venskab og sammenhold. Jeg elsker "Planes, Trains and Automobiles" og genser den et par gange hver år. :)

    Og de scener på motorvejen er fuldstændig genialt udført. :D

    youtu.be/DfkT3ngH08s

    NightHawk11-04-20 17:00

  • ★★★★★0

    Ja, det er altid en film man kan vende tilbage til, hvis man har brug for et godt grin, og en film der så samtidig også har noget på hjerte mht. ensomhed, venskab og sammenhold. Jeg elsker "Planes, Trains and Automobiles" og genser den et par gange hver år. :)

    Og de scener på motorvejen er fuldstændig genialt udført. :D

    youtu.be/DfkT3ngH08s

    Jeg grinte højlydt flere gange. Breakfast Club er nok stadig mandens bedste, men den her er satme tæt på =)

    David Lund11-04-20 17:28

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen