Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★0

    Kan man se din top 250 Skelo. Jeg pønser selv på en slags liste :)

    Babo 4-04-16 13:05

  • ★★★★★★0

    Altså...det er lidt fedt og ultranørdet at have en top250 :), men det tager også lidt tid at lave. Hvis du har et sted, hvor du har givet alle dine film karakter, så er det lidt lettere.

    Jeg tog først alle mine 10/10, og så bare i alfabetisk rækkefølge lavede jeg en mental tankeøvelse a la: Er den her bedre end den her? Og på den måde fik jeg sorteret alle sammen.

    I virkeligheden kan man jo ikke lave en "rigtig" top250, men de film, der er på listen, er blandt de 250 bedste film, jeg har set. Nummer 39 og opefter er mine 10/10'ere...

    Link til min top250

    Guldager 4-04-16 13:20

  • ★★★★0

    Jeg er skam også på imdb. Så det er nemt at bare lige sortere. Lavede jeg 250, så vil karakterer nok svinge mellem 8-10. 

    Babo 4-04-16 13:24

  • ★★★★1

    Beasts of No Nation - 8/10

    Barsk, men fremragende skildring af børnesoldater. Båret af nogle fantastiske præstationer og jeg kan godt forstå de sortes utilfredshed. Elba er da helt forrygende i rollen som lederen, faderen og dræberen, som børnene ser op til. Godt skrevet film med til tider nærmest Terrence Malick-feel. Fremragende film. 

    Babo 4-04-16 13:29

  • ★★★★★★0

    Det er den indbyrdes rangering, der tager tid. Hvis du bare vil have dine 250 favoritfilm alfabetisk, så burde det ikke tage så lang tid

    Guldager 4-04-16 13:46

  • ★★★★0

    Vælger nok den nemme løsning :) Du er ikke den store Kubrick, Spielberg, Coen, Fincher fan? 

    Babo 4-04-16 16:02

  • ★★★★★★0

    Jeg har da 6 film på listen af Kubrick? Er stor fan af ham, men kan ikke lide 2001: A Space Odyssey

    Er også ret glad for Coen-brødrene, som er på listen med 4 film. Selvom de ikke laver mine favoritfilm, er deres film altid interessante.

    Spielberg har også lavet mange gode film, men vil ikke sige, at jeg er fan af ham(der er også 4 film med listen af ham).

    Fincher er jeg ikke begejstret for. Har ikke set The Girl With the Dragon Tattoo, Panic Room eller Gone Girl, men synes, at både Zodiac, Fight Club, Benjamin Button og The Social Network er overvurderede. Ikke dårlige, men er ikke oppe at ringe over dem. Seven kan jeg rigtig godt lide dog, mens jeg heller ikke rigtig har høje tanker om The Game eller Alien3. Dog er han dygtig nok til, at jeg skal have set Gone Girl på et tidspunkt.

    Jeg kan godt være fan af instruktører, selvom de ikke har lavet mine favoritfilm. Så skyldes det, at de har en speciel stil og altid laver interessante film.

    Guldager 4-04-16 16:18

  • ★★★★★★0

    Uanset, så er det i hvert fald en fremragende liste og hvad overrasker mig er, at selv om vi normalt lader til at have meget forskellig smag, så har du ualmindeligt mange titler på listen, som også ville kunne være på min liste Skeloboy:-)

    T. Nielsen 4-04-16 16:36

  • ★★★★★★0

    Den viser måske lidt en hang til drama og tunge film :)

    Guldager 4-04-16 16:37

  • ★★★★★★0

    Jeg synes godt nok, at en top 250 er svær at lave. Jeg hev mine ratings ind fra IMDb og sorterede efter karakter, og jeg har over 330 film der ligger på 8/10. Det ville være nemmere at lave en top 450 eller sådan noget, hvor jeg kun sorterer dem der ligger helt i toppen. :D

    Zero Cool 4-04-16 17:48

  • ★★★★0

    Må give det et grundigt kig. Var lige hurtig fra mobilen. 

    Babo 4-04-16 17:54

  • ★★★★0

    Det var en rigtig fornuftig liste, selvom man altid vil savne visse titler og instruktører. Der var en håndfuld klassikere på jeg selv finder overvurderet og enkelte titler, som er gode film, men ikke vil fremgå på min liste. Af dem jeg har set var der umiddelbart ingen dårlige film, medmindre jeg har stirret mig blind :) Er ikke selv den store Bergman fan, udfra 5 film, men Persona mindes jeg som god. Fint overblik over filmene. Men bruger du ikke imdbs side til at liste favoritfilmene? 

    Babo 4-04-16 18:34

  • ★★★★0

    Flight - 8/10

    Gensyn med Flight. Synes faktisk det er en rigtig god film af Zemeckis. Mørkere end vi er vant til fra hans hånd og synes han rammer fornemt miljøet og personerne. Flystyrtet er forbløffende godt lavet, men Zemeckis har også altid haft øje for det tekniske. Denzel er fremragende. 

    Babo 4-04-16 18:39

  • ★★★★0

    Gone Girl (BD) - 9/10

    Gensyn med Finchers seneste film. Fik den købt. Det var et stærkt gensyn og troede for en kort stund, den tabte en smule pusten. Gjorde den ikke. Sublim thriller og en af de mest spændende der længe har været. Der var virkelig mange små detaljer, som jeg først fangede nu. Pike er dog helt fantastisk og stjæler showet med flere længder. Harris kunne jeg have været foruden. 

    Babo 4-04-16 19:57

  • ★★★★★★0

    Jeg bruger mest mit excel-ark, hvor jeg også kan holde styr på udlån, bestilte film osv. Jeg har også min top250 på IMDB, men den er ikke opdateret.

    Guldager 4-04-16 20:18

  • 0

    Skeloboy, må man komme med en rettelse? Det ligner jo, at du har ret godt styr på dit Excel-ark og går ret meget op i det, men jeg faldt lige helt tilfældigt over at nummer 57 på din liste (La Vita E Bella) har forkert land og årstal.

    Herrguth 4-04-16 21:45

  • ★★★★0

    All is Lost (BD) - 9/10

    Er gået lidt i gensyns mode, fik købt en håndfuld billige blu rays. Gav denne oprindeligt 8/10, men må tilstå den fænger mig max og jeg er bevæget af Robert Redfords rørende præstation. En, der har minimal dialog, men ansigtet udtrykker det hele. Redford er klart blandt mine all time favoritter og det kræver en stor skuespiller til at bære en hel film alene - uden ret meget dialog oveni købet. Smart træk med at skære det helt ind til benet, så meget at det nærmest er et modigt træk, for vi ved reelt intet om Redfords karakter. Der er muligvis ikke mere i den end en kamp for overlevelse, men sjældent har jeg følt så meget for den kamp, som her. Muligt at Gravity er mere populær, men denne er faktisk en bedre film. 

    Babo 6-07-18 18:43

  • ★★★★★0

    Muligt at Gravity er mere populær, men denne er faktisk en bedre film. 

    Men Gravity er i freaking space!! :D 

    Lars! 5-04-16 11:22

  • ★★★★0

    Hehe, jo jo, men de er begge overlevelsesfilm. 

    Babo 5-04-16 12:20

  • ★★★★★★0

    Babo - hvis du laver en top250, så lav gerne en tråd, hvor du langsomt afslører dem...det er altid hyggeligt at følge med i :)

    Guldager 5-04-16 18:49

  • ★★★★0

    Ok. Nogen må også snart lave en liste på moovy :)

    Babo 5-04-16 18:52

  • ★★★★★★0

    Babo må også snart lave en liste på moovy :)

    T. Nielsen 5-04-16 19:07

  • 0

    Spændende liste Skelo. Der er mange film der er blandt mine egne favoritter, samt et par titler jeg mangler at få set. Altid godt med lidt inspiration!
    Lidt apropos din anmeldelse af "Dead Man's Shoes", så kan jeg se du også har "This Is England". Fantatisk film iørigt. Har du set andre film af Shane Meadows, og i så fald noget der er anbefalelsesværdigt?

    Fubar 5-04-16 20:17

  • ★★★★★★0

    Jeg har også set Somer's Town og A Room For Romeo Brass. Somer's Town er ok, men det er den svageste af de 4, jeg har set. Den er værd at se, men den er meget indie-agtig. A Room For Romeo Brass ret god også. Se neden for

    Om et par uger, har jeg set alle hans film - har netop bestilt de 4, jeg mangler at se.

    For i øvrigt, så uddyber jeg gerne enkelte film på listen eller forsvarer mangler :)

    ----

    De sidste par dages film:

    Lige et par korte bemærkninger til de sidste to dages film:

    The Adventures of Tintin, 4/10
    Tintin har jeg kun læst meget lidt af, men det burde nu ikke være en forudsætning. Jeg var lidt solgt i starten, da han fik tegnet et billede af sig selv, men derefter blev det bare en omgang uengageret lal.

    ----

    The Last Picture Show, 7/10
    Utrolig stemningsfyldt, men alderen har ikke været god ved den. Ud over temaerne, så virker den klodset filmen og 10 år ældre end den er.

    ----

    A Star Is Born, 7/10
    Musicals er ikke lige mig, men A Star Is Born er en ganske god film. Musiknumrene bliver lidt for lange til tider, men historien er rigtig god.

    ----

    A Room for Romeo Brass, 8/10
    Romeo og Gavin er gode venner, men en tilfældig dag støder de på den naive og mærkelige Morrell. I starten er Morrell kikset, men bliver langsomt mere voldelig.

    Filmen starter som en lidt gakket film, men Morrell er ikke stabil, og det bliver langsomt mere alvorligt. Det er ærkebritisk som i Shane Meadows' andre film, og den er bestemt værd at se. Skiftet i filmens tone er godt lavet.

    ----

    The Help, 8/10
    Udover "white people solves racism"-problematikken, som der af og til er i disse film, så er The Help en rigtig god og oprigtig rørende film med Viola Davis i topform.

    ----

    Catch Me If You Can, 8/10
    God og gennemført underholdning. Ikke så meget mere at sige om det. 

    Guldager 5-04-16 20:46

  • ★★★★★★0

    Downloaded

    En dokumentar om Napsters historie fra det lille program, som en ung knægt udviklede, til den shitstorm det endte med i retsale mv. Jeg kendte i forvejen til størstedelen af historien, fordi jeg dengang som i dag, er særdeles interesseret i teknologi og fulgte ret tæt med i hvad der skete.

    Dokumentaren hælder måske en tand for langt mod sympati med Napster-folkene, men er alligevel et ret interessant billede på hvor forskelligt man opfattede og stadig opfatter digital distribution, fra de store spillere som Metallica, som i dén grad gik i front for at ødelægge Napster, til de store og små spillere, der direkte kan pege på Napster som årsagen til, at de slog igennem kommercielt.

    Det er også ret interessant, at diskussionen stadig kører i dag, men at verden i praksis er blevet næsten præcis hvad grundidéen med Napster var - at musik er billigt og nemt tilgængeligt. Og med udviklingen af internettet, sociale medier mv., er det jo i dén grad blevet langt nemmere for en musiker at lave sin egen musik og dele den med resten af verden, uden at være afhængig af et pladeselskab. CD er stille og roligt på vej til at blive et format for nørder, ligesom vinyl er, fordi det meste af verden er tilfreds med Spotify og tilsvarende tjenester.

    Den kan anbefales!

    Zero Cool 6-04-16 12:45

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen