Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★0

    Jeg har virkelig også læst om Thermomixere de sidste par dage, den ser vild ud!

    Hvad med rengøringen af den, er det til at overskue?

    MadMartigan11-04-20 17:48

  • ★★★★★★0

    Vi holdte påskefrokost kl. 14 for os selv, så det blev ikke til aftensmad i dag. Vi havde to slags laks, æg og rejer, røget ørred, fiskefileter, to slags sild og karrysalat. Og så bagte jeg et franskbrød til en rejemad. Nu er ungerne i gang med at lave aftenshygge med nachos, gaukamole, popcorn og dip; samt slik og chips. Det blev vores påskedag med all in. 

    davenport11-04-20 20:15

  • ★★★★★★0

    Jeg har virkelig også læst om Thermomixere de sidste par dage, den ser vild ud!

    Hvad med rengøringen af den, er det til at overskue?

    Ja, alt kan komme i opvaskemaskinen. Men hvis man bruger den meget, så tror jeg næsten, man skal købe en ekstra skål til. Jeg prøvede at koge ris i den - bare fordi - og det var ikke helt besværet værd i forhold til rengøring.

    Jeg skal dog lige indskyde, at den ikke er helt støjfri - den larmer lidt.

    Det gik fint med at tilberede i 3 niveauer...kartofler nederst, grøntsager i 2. lag og fisk øverst. Da det var færdigt, tog et ingen tid at lave en god hollandaise. 

    Guldager11-04-20 21:55

  • ★★★0

    Jeg er ved at varme et par frikadeller

    Aranyhajú Nyárszépe12-04-20 03:36

  • ★★★★★★0

    Vi skulle egentlig have haft rugbrød og måske et spejlæg, men så kom jeg til at se, at jeg havde både en fersk mørbrad, kartofler og fløde. Så: Helstegt mørbrad med flødekartofler. Havde allerede skåret en rest af kalv ud til pålæg, og åbnet for en peberrod men det får vi bare i morgen så. 

    davenport12-04-20 18:11

  • ★★★★0

    Vi fik en ligeud tærte med broccoli, løg og Bacon. Og nu koger en høne med masser af grønt, så der er suppe til fryseren og kød til morgendagens aftensmad, tarteletter med høns i asparges.

    dyg12-04-20 18:22

  • ★★★★★★0

    Vi fik noget så vammelt som hot-dogs til aften. Det smager jo godt det skidt, men man får jo nærmest kvalme efter 2. Så i morgen står den på panedere koteletter med bearnaise og brasede kartofler, og det grønt jeg kan finde i fryseren. (Den er ved at være brugt, den fryser!)

    davenport15-04-20 23:33

  • ★★★★0

    Vi fik noget så vammelt som hot-dogs til aften. Det smager jo godt det skidt, men man får jo nærmest kvalme efter 2. Så i morgen står den på panedere koteletter med bearnaise og brasede kartofler, og det grønt jeg kan finde i fryseren. (Den er ved at være brugt, den fryser!)

    2? Og her troede jeg du var en rigtig mand. Jeg begynder at tænke på at stoppe efter de første fem.

    dyg16-04-20 06:18

  • ★★★★★★1

    Hjemmelavet stjerneskud. Det var satme et hit! 4/5 nød maden...

    davenport20-04-20 18:53

  • ★★★★0

    Hvad er den bedste måde at koge æg på, hvis man vil undgå, at de "cracker" i det varme vand? Jeg synes altid, at jeg må kassere halvdelen eller 1/3, selvom jeg lægger dem forsigtigt i...

    chandler7522-04-20 11:33

  • ★★★★★★0

    Hvad er den bedste måde at koge æg på, hvis man vil undgå, at de "cracker" i det varme vand? Jeg synes altid, at jeg må kassere halvdelen eller 1/3, selvom jeg lægger dem forsigtigt i...

    Det er nok umuligt helt at undgå - kan huske min mor havde en anordning med en nål, som hun prikkede æggene med.

    Jeg plejer at tage gryden af blusset, så bunden ikke er rødglødende når jeg forsigtigt sænker æggene ned i vandet - 9 ud af 10 gange går det godt. Man burde måske tage de æg ud af køleskabet man skal koge næste morgen, så varmeforskellen ikke var så voldsom fra 5 til 100 grader?

    Nede sydpå har de ofte ikke æggene til at stå på køl.

    Wayne22-04-20 11:38

  • ★★★0

    Hvad er den bedste måde at koge æg på, hvis man vil undgå, at de "cracker" i det varme vand? Jeg synes altid, at jeg må kassere halvdelen eller 1/3, selvom jeg lægger dem forsigtigt i...

    Det kan eventuelt lave dem i ovnen. Det er også en fordel hvis man skal koge mange æg.

    Aranyhajú Nyárszépe22-04-20 11:38

  • ★★★★★★0

    Hæld en kop eddike i vandet, så er de også nemmere at pille bagefter. Vandet skal heller ikke bulderkoge, det er ikke nødvendigt.

    davenport22-04-20 11:40

  • ★★★★★★0

    Hvad er den bedste måde at koge æg på, hvis man vil undgå, at de "cracker" i det varme vand? Jeg synes altid, at jeg må kassere halvdelen eller 1/3, selvom jeg lægger dem forsigtigt i...

    Salt. Bare fyr en god håndfuld salt i gryden, når du koger dem, det løser problemet og gør dem lette at pille også.

    Zero Cool22-04-20 11:42

  • ★★★★0

    Så nål, eddike og salt - tak!

    Mht. temperaturforskellen plejer jeg at skylle dem i varmt vand før jeg lægger dem i.

    chandler7522-04-20 11:44

  • ★★★★★★0

    Nål er ikke nødvendigt. Jeg havde sådan en frækkert i evigheder, som jeg havde fået fra min mor, da jeg flyttede hjemmefra.

    Når jeg koger æg, smider jeg bare en gryde på komfuret med masser af vand i, fyrer en god portion salt i og venter på at vandet koger. Når det gør det, bruger jeg en ske og sænker forsigtigt æggene i.

    Så får de cirka 10 min., hvis de skal være hårdkogte og så er der æggefest.

    Nå ja, så bør man ikke bruge varmt vand fra hanen til madlavning mv.

    Zero Cool22-04-20 11:55

  • ★★★★★★1

    Så leger jeg restauratør til aften. Fik rib-eye af svigermor, som er i sous viden med rosmarin, og skal steges af i smør og med et helt halveret hvidløg på grillpanden. Bagte kartofler med min hvidløgsflødeskum, saltbagte løg med ramsløgseddike og en nedkogt rødvinsglaze med æbler. Her dufter virkelig godt :) 

    davenport24-04-20 16:55

  • ★★★★0

    Har lavet det dejligste rosa svinekød længe i sous viden. En fin lille iberico presa på 59 grader i 3 timer. Serveret med lidt ovnstegte kartofler med et ton paprika på, og lidt grønt til fruen.

    dyg25-04-20 17:26

  • ★★★★★★0

    Vi var lige i Kolding, og hentede byens bedste subs, fra et sted der hedder Taste It. Den har lagt der siden 1991, og har altid været garant for lækkert mad. Der er en to-kunde politik, hvor man venter på ens tur udenfor. Det lader ikke til at de taber kunder for tiden, for der var mange der ventede. 

    davenport28-04-20 15:41

  • ★★★★0

    Vi var lige i Kolding, og hentede byens bedste subs, fra et sted der hedder Taste It. Den har lagt der siden 1991, og har altid været garant for lækkert mad. Der er en to-kunde politik, hvor man venter på ens tur udenfor. Det lader ikke til at de taber kunder for tiden, for der var mange der ventede. 

    Jeg savner Sandwichshoppen i Vejle, for fanden hvor var det også nogle gode subs! Her i Kbh er mit favoritsted Smagsløget, der også laver nogle gedigne sandwiches!

    dyg28-04-20 15:57

  • ★★★★★★0

    Skal kaste mig ud i et kulinarisk mesterværk i aften: En rejemad.. I aftes fik vi pølser og toast.. Jeg er sgu ved at falde af på den..

    davenport 2-05-20 17:57

  • ★★★0

    Får lige en leverdreng med Gråsten mayo og drueagurker.

    Planlægger osteindkøb, til morgendagens hveder. Der skal noget med fra Tistrup mejeriet :)

    MadMartigan 6-05-20 12:26

  • ★★★★★★0

    Den mindste fylder 5 på lørdag og hun har valgt vi skal have hot dogs til aftensmad:D Så det bliver en rigtig sund dag med hjemmebagt prikkage, chips, slik og hot dogs. Nå ja og massere af helium balloner (for fest skal der være, selv om hun ikke kan få den fødselsdag hun havde drømt om med en masse andre børn). 

    Vi har også fravalgt besøg af familien. Søndag mødes vi dog med mormor og morfar til skovtur i Halskov Vænge (fantastisk område fyldt med gravhøje). Hvis vejret ikke arter sig, bliver det dog nok mere til bål og grill hjemme i haven på den overdækkede. 

    T. Nielsen 6-05-20 15:58

  • ★★★★★★0

    prikkage

    Hvad er det? 

    Guldager 6-05-20 16:44

  • ★★★★★★0

    Hvad er det? 

    Blot en form for chokoladekage med chokolade-glasur (af smeltet chokolade) og pyntet med m&m’s. 

    T. Nielsen 6-05-20 16:49

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen