Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★0

    Ghostland 


    Manden bag den voldsomme ‘Marthyrs’, som kom fra den franske horrorbølge i slutningen af 00’erne. Modsat måske andre i den boldgade, er Pascal Laugiers film (af dem jeg har set) tematisk funderet, hvor jeg får indtryk af der er en mening med galskaben. Det er der så sandelig også her, omend er filmen ikke helt så vellavet som Martyrs. Skuespillet er egentlig fint og stemningen er der, men der var noget der ikke helt klikkede. 6/10

    m.youtube.com/watch

    Babo 3-05-20 19:13

  • ★★★★0

    High Life 

    En frustrerende oplevelse. Men ikke på den måde instruktøren havde håbet på. Jeg er den første til at give kredit til store ambitioner og det er en film, der spænder vidt. Den finder bare aldrig ind til kernen og der er noget teatralsk i såvel replikkerne som skuespillernes ageren i High Life, som umuliggør derved enhver følelsesmæssig indlevelse. Plottet kan i bedste fald beskrives som mudret, men der er øjeblikke af noget stort i gære, som ikke kan ignoreres. Men ultimativt meget skuffende a24 film, som normalt holder et godt niveau. 5/10

    Babo 3-05-20 19:53

  • ★★★★0

    Ford v Ferrari 

    En helt enestående rekonstruktion af fjendskabet mellem Ford og Ferrari. Med James Mangold bag roret, så ved man hvad man får. Nemlig helt traditionelle dyder i håndværket, der trækker på klassisk Hollywood. Når det er bedst. Med en spændvidde fra snævre dramaer til stor blockbuster, laver han vellykkede film med et ben i begge lejre. Han er blandt de få, der kan. Det er en fremragende sammensat ensemble af gamle koryfæer, hvor man er i godt selskab gennem hele spilletiden. Bale er hamrende sjovt bekendtskab i filmen. Smukt koreograferet ræs, der emmer af autencitet. Det kan være det er ved at vende lidt i Hollywood med stigende fokus på kvalitets blockbusters. Jeg morede mig kostelig. 8/10

    Babo 4-05-20 08:51

  • ★★★★★★0

    THE CATCHER WAS A SPY

    Så den på TV2 i aftes.

    En film som ikke ramte de danske biografer, trods et cast som ligger tæt på A-niveu.

    Poul Rudd spiller Moe Berg - et multitalent, som både er et stort sportstalent (baseball), et sprogligt geni og generelt ret intelligent. Herudover er han af jødisk afstamning og sandsynligvis bi-seksuel. Generelt insisterer han på retten til at være et mysterium.

    Selve rammen om filmen er interessant - og produktionen er flot med rigtig fine kulisser.

    Desværre skaber distancen til den mystiske hovedperson også et overfladisk forløb, som er spændende i passager - men alligevel ender underligt uforløst.

    Poul Rudd virker mere og mere til at distancere sig fra sit image som komiker (lidt i stil med Tom Hanks), hvilket nok er godt for hans karriere. Flere fine biroller får desværre for lidt spilletid i en film som nok burde være strakt over flere minutter.

    6/10

    Wayne 4-05-20 09:18

  • ★★★★★★0

    THE MANDALORIAN - første sæson.

    Jon Favreau lykkes med at lave en serie, som fuldt lever op til forbilledet for det oprindelige Star Wars - de ugerevyer med blandt andet Flash Gordon, som George Lucas var inspireret af.

    The Mandalorian er dusørjæger, i stil med Jango Fett - som med overlegne nærkampevner og et stort våbenarsenal, har formået at holde sig i live - og anses som den bedste til sit erhverv. Samtidig er han en del af en klan, som har egne mystiske regler - som blandt andet medfører at ingen må se hans ansigt.

    Det er først og fremmest stemningen, produktionen og elementer fra de oprindelige Star Wars som fungerer perfekt. Men herudover er The Mandalorian helt sin egen historie, som introducerer en række herlige karakterer - hvoraf nogle desværre allerede ofres i første sæson.

    Selve handlingen er henlagt til tiden efter imperiets fald, hvilket medfører at fraktioner af stormtropper forsøger at finde en mening og en ny leder.

    Forhåbentligt formår Disney/Favreau at holde det høje niveau i kommende sæsonner - et par af afsnittene er rene 10/10 (og andre ikke helt så gode).

    Samlet er det en virkelig lovende start, som fortjener

    9/10

    Wayne 4-05-20 09:56

  • ★★★★★★0

    Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

    Den var ganske spas.

    7/10

    Zero Cool 4-05-20 10:08

  • ★★★★0

    THE MANDALORIAN - første sæson.

    Set hvor?

    For Disney + er forhåbentlig ikke kommet hertil, uden jeg har opdaget det?

    Åkepool 4-05-20 10:13

  • ★★★★★★0

    Set hvor?

    For Disney + er forhåbentlig ikke kommet hertil, uden jeg har opdaget det?

    Jeg har sønnike hjemme, lige i øjeblikket og han havde et udenlandsk Disney+ abonnement som kørte over en VPN løsning. Vi nåede lige at se serien færdig inden det udløb.

    Nu afhænger det af om de får andet nyt på hylderne - hvis jeg skal være med fra start, jeg har langt det meste ejet af Disney (som jeg gider at se) i min egen samling.

    Wayne 4-05-20 10:30

  • ★★★★0

    Vi nåede lige at se serien færdig inden det udløb.

    Nice :)

    jeg har langt det meste ejet af Disney (som jeg gider at se) i min egen samling.

    Det har jeg også, men der skulle jo komme en del serier, både i Star Wars og Marvel universet, men de kommer vel også på fysisk medie, ligesom mange serier fra HBO m.m.?

    Åkepool 4-05-20 11:16

  • ★★★★★★0

    Det har jeg også, men der skulle jo komme en del serier, både i Star Wars og Marvel universet, men de kommer vel også på fysisk medie, ligesom mange serier fra HBO m.m.?

    Det glæder jeg mig også til, så jeg kommer helt sikkert til at tegne et abonnement når der er noget godt at hente :-)

    Wayne 4-05-20 11:23

  • ★★★★1

    Once Upon A time In Hollywood 

    Tarantino har før vundet mig efter gensyn, men de sidste to film af hans gør altså ikke det store for mig. Bevares, de er kvalitetsfilm. Men magien savnes. Jeg var derfor nysgerrig efter at give denne her en second viewing. I visse omgangskredse blev store termer taget i brug om denne film. At det skulle være en kærlighedserklæring til film og nørder. Det er det muligvis også men det gør det altså ikke til det store mesterværk. Et gensyn bekræftede mig blot i min egen kritik, som jeg havde efter forpremieren. Sharon Tate er altså svagt skrevet. Jeg er med på hvad hun skal forestille at symbolisere. Den del er i øvrigt så indlysende. Men det er netop problemet. Hun er symbolik. Et idealiseret billede. Ikke en ægte karakter af kød og blod. Derfor føler jeg intet for hende. Hun er for mig et kæmpe minus. En anden ting er filmens spilletid. Det afhænger af ens temperament om man har tålmodighed til Tarantinos navlepilleri og to timer kunne nok forsvares. Men der er altså mindst halv time overflødigt fedt her og jeg kunne ærligt mærke det. På en måde ender den lidt i en blindgyde flere steder. Det er dog en svær film at dømme. For der er rigtig mange gode ting her og når det er godt, er det rigtig godt. Pitt er så pokkers cool i sin retro Hawaii skjorte med Champion t-shirt ind under kombineret med blå denimjeans. Man forstår at klæde Brad Pitt på. Man kunne jo næsten håbe på en spin off med Cliff Booth, der befinder sig i samme verden. Men altså, jeg vil altid se frem til en ny Tarantino film. Han er one of a kind og selvom han ikke just bliver bedre med alderen, så er der stadig kvalitet nok i hans film til at være nogenlunde tilfreds. 7/10

    Babo 4-05-20 12:55

  • ★★★★0

    Knives Out 

    Jeg ved ikke om Rian stadig er groggy efter The Last Jedi (hvem vil ikke være?) men det lykkedes ham at lave en film, hvor der næsten ikke var noget jeg faldt for. Jeg synes den er noget tyndbenet og den såkaldte samfundskritiske vinkel som fik de amerikanske anmeldere til at falde på halen over, forstår jeg ikke. En ‘mystery’ film, der i tredje akt begår synden over dem alle ved at give alle svarene væk og tage unødigt hensyn til publikum. Oscar nomineret for bedste manus. Jeg synes den er tættere på en razzie. Craig var ren karikatur. Jeg må have overset en dimension eller to her. 4/10

    Babo 4-05-20 13:08

  • ★★★★0

    Godt at “se dig” igen Babo :)

    Bruce 4-05-20 20:24

  • ★★★★0

    Godt at “se dig” igen Babo :)

    Takker old buddy. Kan du så ikke lige fortælle mig om du har det Devs? Det MÅ være dig tænker jeg. 

    Babo 4-05-20 20:38

  • ★★★★★2

    En ‘mystery’ film, der i tredje akt begår synden over dem alle ved at give alle svarene væk

    Tænker du på det at han forklare alt, hvordan det er gået til og hvad som virkelig er sket eller ?

    Tænker det må være lidt noget andet, fordi jeg synes ikke at kan huske en whodoneit, efter den hel gamle skole som den her er, hvor de ikke har forklaret motivet og alt det bag, så tænker det er noget andet du hentyder til :)


    Elwood 4-05-20 20:42

  • ★★★1

    Tænker du på det at han forklare alt, hvordan det er gået til og hvad som virkelig er sket eller ?

    Tænker det må være lidt noget andet, fordi jeg synes ikke at kan huske en whodoneit, efter den hel gamle skole som den her er, hvor de ikke har forklaret motivet og alt det bag, så tænker det er noget andet du hentyder til :)


    Enig ... det ligger i whodunit filmenes DNA at der skal være en big reveal til sidst.

    Steffan Rasmussen 4-05-20 20:52

  • ★★★★★1

    Enig ... det ligger i whodunit filmenes DNA at der skal være en big reveal til sidst.

    Præcis det svare lidt til at det her blot er den "moderne" udgave af kliche'en med at samle alle i det samme rum og fortælle hvem, morderen er, og nogen gange måske lige lave lidt jokes med at få folk der er uskyldige til at tro man skal til at afsløre dem, kan ikke huske præcise serier, men det er bare noget jeg kan huske de gjorde en del af. Burkes Law f.eks.

    Filmen er jo tydeligvis en stor kærligheds erklæring til de klassiske whodoneit, med etablering af lokation i et shot, til vores karakter vi møder undervejs, der er meget tydelig skitseret.

    Elwood 4-05-20 21:00

  • ★★★★0

    Tænker du på det at han forklare alt, hvordan det er gået til og hvad som virkelig er sket eller ?

    Tænker det må være lidt noget andet, fordi jeg synes ikke at kan huske en whodoneit, efter den hel gamle skole som den her er, hvor de ikke har forklaret motivet og alt det bag, så tænker det er noget andet du hentyder til :)


    Jeg tænker på den klodsede afslutning med Craig, der skærer hele ‘hvem gjorde det og hvordan’ i tyve minutter. Og så er alle åbenbart dybt karikeret. Jeg foretrækker i den grad Robert Altmans Gosford Park. 

    Babo 4-05-20 21:01

  • ★★★★0

    Enig ... det ligger i whodunit filmenes DNA at der skal være en big reveal til sidst.

    En afsløring kan eksekveres på 117 forskellige måder. Rian har bare valgt en måde jeg fandt ret fornærmende. 

    Babo 4-05-20 21:02

  • ★★★★0

    Enig ... det ligger i whodunit filmenes DNA at der skal være en big reveal til sidst.

    Sig det til Michael Haneke og filmen Hidden.  

    Babo 4-05-20 21:06

  • ★★★★★1

    Michael Haneke

    Men er det en klassisk whodoneit, som de gamle agatha christie, Columbo osv. 

    jeg tror vi er ude i så at dele genren op i flere subgenren, hvor den hel klassiske whodoneit, for mig altid har været med stort reveal til sidst.

    The Usual Suspect er vel også en slags who done it? men det er en hel anden undergenre, her er vi mere over i en reel thriller, med et mysterie.

    Elwood 4-05-20 21:11

  • ★★★★★1

    Caché er ikke en whodunnit, så at bringe Haneke på banen er fjollet.

    Kruse 4-05-20 21:20

  • ★★★★0

    Men er det en klassisk whodoneit, som de gamle agatha christie, Columbo osv. 

    jeg tror vi er ude i så at dele genren op i flere subgenren, hvor den hel klassiske whodoneit, for mig altid har været med stort reveal til sidst.

    The Usual Suspect er vel også en slags who done it? men det er en hel anden undergenre, her er vi mere over i en reel thriller, med et mysterie.

    Må være dig svar skyldig. Klassisk eller ej, så synes jeg altid man bør beherske sit håndværk og en less is more til sidst havde gavnet den lidt. Mange film har jo afsløringer. Men HVOR meget det afsløres og hvordan, er alt. 

    Babo 4-05-20 21:24

  • ★★★★★4

    Hvem har gjort hvad og hvordan er en grundessens af en whodunnit, så hvis man håber på andet, så har man en forkert forståelse af, hvilken slags film man går ind til.

    Kruse 4-05-20 21:28

  • ★★★★0

    Caché er ikke en whodunnit, så at bringe Haneke på banen er fjollet.

    Det har Haneke afvist, ja. Fordi han vil have vi fokuserer på dybere lag. Men det ændrer da ikke på filmen også kører på andet spor - elementær spændende thriller med et klassisk set up. 

    Babo 4-05-20 21:33

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen