Forum - Forum-tråd: Hvad laver du nu?

Hvad laver du nu?

  • ★★★★★★0

    Der er heldigvis ting ved København, der aldrig forandrer sig, så hvis man leder efter old school værtshus, er der en god håndfuld i centrum, bl.a. Floss og Bo-Bi Bar. Tager man til Christianshavn, Amager, Nørrebro og NV, er der også rigeligt af den slags, jeg har også spottet en del på Østerbro, i sidegaderne til Østerbrogade. Det er faktisk kun Vesterbro, der lidt mangler den slags.

    Zero Cool 6-04-16 15:51

  • ★★★0

    Esbjerg er kedelig, rodet og langt væk fra hvor de virkelig sjove ting/arrangementer sker. 

    Hvis jeg havde overskud og var fast besluttet på hvad jeg ville med mit liv, var jeg nok flyttet.

    MOVIE1000 6-04-16 18:40

  • ★★★★★0

    Berlin må også være den rette by at sammenligne med, for den er dælme grim. 

    Lars! 6-04-16 19:18

  • 0

    Fubar de fleste har vel dårligt råd til at bo der, med mindre man har en rigtig god løn. Største problem jeg ser er at det skal være vores studenter by nummer 1, de færeste af dem der bare har råd til at betale huslejen der. Men det er nok lige så galt i Oddense, Aarhus og Ålborg tror jeg :/

    Geekalot 6-04-16 19:21

  • 1

    Som jeg skriver, en by for eliten :)

    Fubar 6-04-16 19:37

  • ★★★★★★0

    Det er overhovedet ikke slemt i Odense. Ganske vist er huslejet steget hurtigere end i KBH det sidste stykke tid, men det er stadig billigt. Ved ikke lige med studieboliger, men et kollegieværelse koster omkring 2500 kr. Jeg bor med konen i en 85 kvm lejlighed til 4500 kr, og dem er der rigtig mange af.

    Guldager 6-04-16 19:39

  • 0

    Det virker ikke så slemt så, havde nok regnet med nået højere pris.

    Geekalot 6-04-16 19:52

  • ★★★★0

    Jeg bor med konen i en 85 kvm lejlighed til 4500 kr, og dem er der rigtig mange af.

    Jeg bor med kæresten i en 87 kvm lejlighed til over 12000 kr, og dem er der virkelig rift om!

    Men forstå mig ret, jeg brokker mig ikke over prisen, for jeg er selv steget i løn, da jeg flyttede herover - det såkaldte Københavner-tillæg, og min lønstigning passer egentligt ret godt med huslejestigningen.

    Det ER en dyr by at bo i, men hvad for mig var endnu værre: Det er næsten umuligt at finde en leje-lejlighed herovre, hvis man gerne vil bo lidt centralt. Man skal enten kende nogen, der kender nogen, eller bare være usandsynligt heldige. Og usandsynligt heldige var lige hvad vi var, for vi frygtede at få en "rigtig københavner lejlighed", hvor man tog brusebad i et skab, siddende på lokummet. Men vi har fået en forholdsvis ny lejlighed i et skønt skønt område. Og hver dag kan vi se på denne udsigt (dog forhåbentligt uden sne det næste lange stykke tid).

    dyg 6-04-16 21:01

  • ★★★★★★0

    Jojo, der findes skam også dyrere lejligheder i Odense, og det ser ud til, at en del af prisen for jeres er beliggenhed og udsigt. Nu bor jeg i almen boligblok, og jeg aner ikke, hvad det kan sammenlignes med i KBH..

    Guldager 6-04-16 21:17

  • 0

    Det nu heller ikke den ringeste udsigt at have Dyg :)

    Geekalot 6-04-16 21:32

  • ★★★★★★0

    Der er også alment byggeri i København, som varierer ret meget i pris, ligesom alle andre steder i landet. Der er steder der er åndsvagt billige, fordi alle lån er blevet betalt ud for 100 år siden og der er nybyggede lejligheder, som koster lidt mere end Ugandas BNP. Selvfølgelig er der lang ventetid på dem der har en billig husleje og det er nemmere at få en lejlighed i et belastet område, men i virkeligheden er det ikke så meget anderledes end alle andre steder på det punkt.

    De helt vanvittige priser man hører, hvor folk rask væk betaler 4-5000 kr. for et værelse, er ofte hos private udlejere.

    Arbejder man i København og bor ikke i København, er der også gode muligheder mht. fleksibel anvisning, hvor man kommer først i køen hos de fleste almennyttige boligselskaber, som Lejerbo, KAB mv. Lejlighedsvis har ens pensionsselskab også lejligheder til rådighed til deres medlemmer, en af mine kollegaer fik en lejlighed på den måde. Jeg havde udset mig et par steder, jeg ville have søgt i Valby, hvis jeg var blevet i mit nuværende job og dermed beholdte mit nuværende pensionsselskab.

    Zero Cool 6-04-16 21:39

  • ★★★★0

    @bruno - Vi kiggede også efter almen bolig, da det var det vi havde i Århus, men synes det var meget rodet og ugennemskueligt, så vi gav op igen.

    I Århus har man Århus Bolig, der er en fælles service, hvor alle almennyttige selskaber er med i, så du har een venteliste og langt bedre overskuelighed over mulighederne.

    dyg 7-04-16 10:00

  • ★★★★★★0

    Ja, den slags har man også i Malmø, hvilket gør det supernemt at søge en lejlighed. Der er helt sikkert masser af mindre selskaber, som man slet ikke kender til. Jeg blev eksempelvis voldsomt overrasket, da jeg fandt ud af, at Brumleby er lejeboliger og fordi de er administreret af KAB, så kan man komme på fleksibel anvisning. Får jeg job i København igen, bliver jeg helt sikkert skrevet op der.

    Zero Cool 7-04-16 10:18

  • ★★★★0

    AAB's fleksible betingelser er endnu mere fleksible - her kan man komme foran i køen, bare man har et fast arbejde :)

    Det er ret tydeligt, at de ønsker at få andre folk ind, end de 25-33 %, som kommunen kan anvise.

    Mens jeg boede i AAB, prøvede jeg selv at komme på en fleksibel liste for 6-7 år siden, fordi jeg gerne ville have en 3-værelses, men det kunne ikke lade sig gøre, fordi jeg var selvstændig og arbejdede hjemme, og det må man åbenbart ikke i kommunalt boligbyggeri, hvilket jo er tåbeligt.

    Så i stedet købte jeg en andelslejlighed, og nu vil jeg meget nødig skulle tilbage i AAB.

    chandler75 7-04-16 12:34

  • 0

    Rasmus AAB er så også nogle rigtige røvhuller når man flytter fra dem igen. Betalte 17500kr i indskud engang, afleverede em lejlighed til dem igen hvor 1. Gangen skulle have slebet 3 m2 og lakeret gulv. 2. Det lille værelse på fisk 5-6 m2 skulle males i og sættes en skabslåge i igen, det va synsmanden der sagde de ting. Fik en efter regning på 19800kr. At jeg har nægtet at betale de ekstra penge er en anden side af sagen, men de kommer aldrig til at få dem af mig, og skal aldrig nogensinde have en lejlighed fra dem af igen efter sådan en behandling.

    Geekalot 7-04-16 13:06

  • ★★★★0

    Ok, de var faktisk meget fair, da jeg fraflyttede, men jeg havde også boet der i 5 år, så foreningen skulle betale det meste af vedligeholdelsen, jeg mener endda, at jeg fik lidt tilbage.

    Jeg havde bl.a. smadret toiletdøren med vandskade, efter jeg havde været i bad, men den så de heldigvis ikke eller så igennem fingrene med.

    chandler75 7-04-16 13:25

  • 0

    Er heller ikke sikkert de er sådan ved alle mennesker, jeg har hvert fald bare haft et rigtigt uheldig episode med dem :/

    Men kan godt lide det du skriver at de priotere folk med arbejde først et eller andet sted.

    Geekalot 7-04-16 13:46

  • ★★★★★★0

    De huslejer lyder ganske horrible i mine ører. Der skal satme hentes nogle gode penge hjem, for at betale over 12k i ren husleje. Nu ved jeg godt vi bor i en landsby, men jeg synes vores husleje på 6500,- er lige i overkanten, selvom det er et hus med have på 138kvm. (Hvad er et københavnertillæg???)

    davenport 7-04-16 14:06

  • ★★0

    Hygger mig med at være syg på tredje uge. En ekstremt belastende hoste, der ofte vækker mig om natten, og som bare ikke vil gå væk. Har ofte hovedpine som følge af hosten og føler mig smadret efter endt arbejdsuge.

    Men jeg får da hørt en masse musik og set et par film. ;-)

    BN 7-04-16 14:09

  • ★★★★★★0

    davenport, jep, det er en pebret pris og også mere end jeg ville give for en lejlighed, selvom jeg havde en kæreste eller kone at dele den med.

    Men der er jo andre aspekter, eksempelvis at man ikke har behov for en bil, fordi alt er så tæt på, at man enten kan gå eller cykle dertil. Busser og metro kører i døgndrift, s-tog kører i døgndrift i weekenden, så man kan altid komme rundt og relativt billigt. Og ofte flytter man jo til en større by for at bruge de tilbud der er til rådighed sådan et sted, som de mange biografer, koncertsteder og andre kulturelle tilbud.

    Zero Cool 7-04-16 14:21

  • 0

    BN stop med at ryge :) hvis det er tilfældet så begynd med at ryge hehe

    Geekalot 7-04-16 14:22

  • ★★0

    BN stop med at ryge :) hvis det er tilfældet så begynd med at ryge hehe

    Okay, doktor. ... Doktor i hvad, forresten? :-D

    BN 7-04-16 14:42

  • ★★★★0

    Doktorgrad i dårlig humor :)

    Babo 7-04-16 16:27

  • ★★★★★★0

    Bruno - men hvis man betaler så meget, så har man jo ikke råd til alt den kultur... ;)

    Vi har selvfølgelig ikke samme tilbud, men Kolding er 10km væk hvis man skal noget kulturelt. Og handlemuligheder byder på både Rema, en Statoil, et cafeteria, en kro og et pizzaria 3 km væk. Vi har samtidig offentlig trafik til rådighed en gang i timen, men det er selvfølgelig mest praktisk med bil. Jeg er sjældent væk herfra, da vi både handler her og har institutioner her. Det er så at sige ikke nødvendigt at køre til Kolding, undtagen når man kører specielt efter det.

    davenport 7-04-16 16:33

  • ★★★★★★1

    Offentligt trafik en gang i timen virker helt uoverskueligt for mig nu, selvom jeg var vant til det engang. Selv hvis jeg skal hjem om natten i weekenden, kører s-togene en gang hver halve time, i myldretiden er det hvert 10. minut.

    Men altså, man skal jo bare rocke hvad man nu har lyst til. Jeg bor i udkanten af hvad der tidligere blev kaldt Storkøbenhavn og vil gerne tættere på byen på et tidspunkt, men ud på landet igen, hell no. Der er sikkert så pænt på landet, lige indtil bønderne begynder at køre gylle ud, så skal man alligevel indendørs igen. :D

    Jeg er dog ikke villig til at flytte tættere på København for enhver pris, fordi det er pænt ufedt at bruge halvdelen af sin løn på husleje. :)

    Zero Cool 7-04-16 16:52

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen