Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★0

    Skal hen til min far og spise her omlidt hjemmelavet frikadeller, og så tager jeg resten med hjem, sammen med kartoffler og sovs, det med at være taktisk, spise til man er mæt, man stadigvæk ha nok til at ku tage med hjem, plejer heller ikke være et problem :)


    Elwood 6-05-20 17:07

  • ★★★★★★0

    Har fået risengrød til aftensmad i dag...prøvede at gøre det lidt mere interessant med en æblekompot og honningristede mandler, og det virkede.

    Og så har jeg fået ordre på at købe en til fiskefrokost af min mor til fredag- uden at tænke på prisen :)

    Jeg laver en flok bliniser og rygeostecreme selv, og så tænker jeg at købe følgende hos fiskehandleren:

    • Pil-selv-rejer
    • 2-3 slags røget fisk
    • Laks
    • Laksepaté
    • Fiskefrikadeller
    • Æggestand
    • 1 god dressing af en art
    • Evt. rødspættefileter til fiskefilet

    Jeg ville vildt gerne købe ål også, men det må jeg ikke for konen...har I andre ideer?

    Guldager 6-05-20 21:21

  • ★★★★★★0

    Du er nødt til at toppe af med noget rogn. Evt. lidt knas på siden? Til laksen kunne du slippe afsted med noget frisk asparges :) 

    davenport 6-05-20 21:27

  • ★★★★★★0

    Du er nødt til at toppe af med noget rogn. Evt. lidt knas på siden? Til laksen kunne du slippe afsted med noget frisk asparges :) 

    Der er ikke fordi, der som sådan skal være retter...udover blinis, og der skal der selvfølgelig også rogn til :)

    Guldager 6-05-20 21:33

  • ★★★★★★0

    Det bliver simpelt mad i aften. Oksekød i noget mexicansk-inspireret sauce kogt med habanero og så cremefraiche og nacho til. Er alene hjemme og har lyst til noget utrolig stærkt mad :) 

    Guldager11-05-20 17:33

  • ★★★★★★0

    Jeg topper dén: Købepizza i papæsker. 

    davenport11-05-20 17:49

  • ★★★★★★0

    Jeg topper dén: Købepizza i papæsker. 

    Der findes såmænd også acceptable købepizzaer :)

    Færdigmad kan være ganske fint, hvis man ikke køber det billigste.

    K-Salats Bearnaise bliver med lidt ekstra estragon og syre tæt på en hjemmelavet. 

    Hansen Is er næsten ligeså godt som hjemmelavet is (og er lavet på fløde og æg)

    Apropos æg, så er Hellmans mayonnaise med rigtige æg så tæt på rigtig mayo, at jeg sjældent laver mayo selv. 

    Og mærker som Løgismose laver generelt fine færdigretter også.

    Men det koster også lidt ekstra at få godt færdigmad. De der 3 pizza bolognese for 20 kr er generelt ikke så gode :) 

    Guldager11-05-20 18:16

  • ★★★★★★0

    Dem her er dem REMA har på tilbud til 15,- De er faktisk gode. Godt med bund, og så sparer de ikke på fyld. Jeg er mest til enkelt pizza, uden 17 forskellige ting, og der er det de skriver på kassen. Gad bare ikke i dag, og det er også ok nogle gange.

    davenport11-05-20 18:27

  • ★★★★1

    Apropos æg så har jeg faktisk ikke haft et cracked æg siden jeg begyndte at smide en portion salt i, så tak for rådet :)

    chandler7511-05-20 18:56

  • ★★★★★★0

    Det er sgu ikke sidste gang, jeg laver en chili på den måde, når jeg er alene hjemme:

    • Steg oksetern 
    • Svits spidskommen, hvidløg, røget paprika og cayennepeber 
    • Tilsæt passata, vand og en hel habanero 
    • Smag til efterhånden, og fjern habanero, når den har den ønskede styrke
    • Simre til tern er møre 
    • Vend mindst 80% chokolade i og smag til med salt og peber

    Server med creme fraiche og hvad man foretrækker af ris, nacho eller brød. 

    Guldager11-05-20 19:01

  • ★★★★0

    Det er sgu ikke sidste gang, jeg laver en chili på den måde, når jeg er alene hjemme:

    • Steg oksetern 
    • Svits spidskommen, hvidløg, røget paprika og cayennepeber 
    • Tilsæt passata, vand og en hel habanero 
    • Smag til efterhånden, og fjern habanero, når den har den ønskede styrke
    • Simre til tern er møre 
    • Vend mindst 80% chokolade i og smag til med salt og peber

    Server med creme fraiche og hvad man foretrækker af ris, nacho eller brød. 

    Den er også et godt styk hen af hvad jeg normalt laver. Min krydderiblanding har dog en smule mere i sig, bl.a. kanel, stjerne anis og laurbærblade. Desuden ryger der en stor skvis bourbon og/eller kaffe i, og ofte også noget chipotle. Og så har vi også en masse grønt, løg, gulerødder, peberfrugter, og en røvfuld bønner.

    dyg11-05-20 20:16

  • ★★★★★★0

    Den er også et godt styk hen af hvad jeg normalt laver. Min krydderiblanding har dog en smule mere i sig, bl.a. kanel, stjerne anis og laurbærblade. Desuden ryger der en stor skvis bourbon og/eller kaffe i, og ofte også noget chipotle. Og så har vi også en masse grønt, løg, gulerødder, peberfrugter, og en røvfuld bønner.

    Det er slet ikke samme ret, vil jeg mene. Din beskrivelse et mere henad en god chili con carne. Min beskrivelse er mere bare sådan en hurtig chili gryde :) 

    Guldager11-05-20 21:21

  • ★★★★0

    Jeg er ikke vild med navnet "chili con carne", for det er en million forskellige ting. En gryde med chili, kød, en tomatbaseret sovs, muligvis bønner, muligvis grøntsager, og frit valg på grøntsagshylden. Så din er helt sikkert også en chili con carne.

    Men udover en lidt anden krydderiblanding, samt lidt mere grønt, så er det vel tæt på samme ret. Chili-gryder har for mig altid haft bønner, selvom jeg godt ved, at en "rigtig" chili ikke har bønner. Jeg har også lavet den uden kød, og så er det virkeligt en hurtig ret. Med oksekød tager det naturligvis mindst 2-2.5 time.

    Men når du skriver at du vil simre oksetern til de er møre, så bliver det vel aldrig en hurtig ret.

    dyg11-05-20 21:33

  • ★★★★★★0

    Bo Beck mener der skal en flaske Jack D. i også...

    davenport11-05-20 23:11

  • ★★★★★★0

    Bo har dårlig smag. Der skal ikke Jack D. i noget som helst, ikke engang mennesker.

    Zero Cool11-05-20 23:13

  • ★★★★★★0

    Ha ha :D

    Her står den på forloren hare, flødesovs og kartofler kogt med årets første løvstikke.

    davenport12-05-20 17:32

  • ★★★★★★0

    Jeg har spist hos svigermor... 

    Posefiskefileter, understegte kartoffelbåde og en maizena-persillesovs. Det var ikke rigtig godt :) 

    Guldager12-05-20 19:55

  • ★★0

     understegte kartoffelbåde

    MadMartigan12-05-20 20:02

  • ★★★★★★0

    Lyder fanme lækkert :D 

    Lidt som Knorr Lasangette, der svømmer i fedt. Eller en færdig bøf med brun sovs og ristede løg fra REMA :D

    Men jeg skal jo ikke snakke, når jeg serverede kasse-pizza i går. (Det var så ugens hit alligevel...)

    davenport12-05-20 20:06

  • ★★★0

    Chili con carne betyder vist bare chili med kød på spansk. Oksekød og bønner er gerne noget der indgår i den klassiske udgave, selvom der er selvfølgelig er hipsterkokke hvor det ikke er fint nok og hvor de derfor laver mere eller mindre underlige varianter. I min verden, er det nok mest krydderiet spidskommen der får den til at skille sig ud fra en almindelig gryderet med chili.

    Syntes godt nok også ofte det virker som noget ret excentrisk madlavning i skriver om her i tråden, men der nok heller ikke meget sjov i at skrive om det, hvis man kun har lavet en gang frikadeller med sovs og kartofler. Og ja, jeg kan da også godt finde på at banke knorrs tretrinsraket sammen. Det er jo hurtigt og nemt. Jeg skal også kun lave mad til mig selv og så gider jeg stå med alt det der fancy halløj.

    Aranyhajú Nyárszépe13-05-20 10:52

  • ★★★★★★0

    Excentrisk vil jeg nu ikke kalde det. Men ja, madtråden er vel befolket mest af dem, der godt kan lide at kokkerere :)

    I dag laver jeg en lasagne på thermomixeren...det har den store fordel, at jeg ikke skal holde øje med gryden, for det brænder aldrig på.

    • En sofritto med frisk oregano og timian
    • Kød
    • Hvidvin
    • Passata
    • Mornaysauce (også lavet på thermomixeren)
    • Toppet med rasp

    Jeg kan ikke huske, om jeg har skrevet det før, men tror min livret er en ordentlig bygget lasagne...eller en chili con carne med masser af kærlighed. 

    Guldager13-05-20 11:39

  • ★★★★★★0

    Jeg ved ikke rigtig hvad min livret er. Da jeg var lille var det væltet lokum med kartoffelmos, og det holder jeg stadig af. Men det er meget efter humør. Hvis det skal være i den dyre ende, så er det nok rød kalvemørbrad med bagt ostekartoffelmos og noget sprødt garniture. 

    davenport13-05-20 13:56

  • ★★★★0

    Syntes godt nok også ofte det virker som noget ret excentrisk madlavning i skriver om her i tråden, men der nok heller ikke meget sjov i at skrive om det, hvis man kun har lavet en gang frikadeller med sovs og kartofler. Og ja, jeg kan da også godt finde på at banke knorrs tretrinsraket sammen. Det er jo hurtigt og nemt. Jeg skal også kun lave mad til mig selv og så gider jeg stå med alt det der fancy halløj.

    Jeg har aldrig lavet en frikadelle i mit liv, så jeg vil sgu gerne høre hvordan i laver det.

    dyg13-05-20 13:58

  • ★★★★★★1

    Jeg har aldrig lavet en frikadelle i mit liv, så jeg vil sgu gerne høre hvordan i laver det.

    En normal frikadelle laver jeg meget klassisk:

    Svinekød, æg, mælk eller boullion, fintrevet løg, salt og peber, mel

    Men ofte har jeg finthakket gulerod, selleri og champignon i - halv-halv af grønt og kød.

    Og så mega meget smør på panden. Så meget, at det når ca halvvejs op på dellerne. 

    Guldager13-05-20 15:17

  • ★★★★★★0

    Ja, rigtige deller skal være brune hele vejen rundt, så det kræver en god blok fedt :D 

    davenport13-05-20 15:30

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen