Jeg bruger cirka samme opskrift som Guldager. Normalt går jeg efter svin/kalv, da jeg synes at det smager af lidt mere og kylling kan også sagtens bruges, men der tilføjer jeg som regel lidt mere krydderi.
- 4-500 gram kød.
- 1 æg
- mælk
- løg - hakket til ukendelighed i en minihakker
- salt og peber - cirka to teskefulde af hver
- havregryn i stedet for mel. Man kan ikke se eller smage forskel, det gør bare farsen så meget lettere at arbejde med.
Så lader jeg det normalt stå i køleskabet en halv times tid, før jeg skal stege det, men bruger slet ikke så meget smør. Når jeg former frikadellerne, har jeg et glas vand stående til skeen, i stedet for at bruge smør - hvis du ikke har lavet frikadeller før, er det for at forhindre at farsen i at klistre fast til skeen.
Hvis du vil lave græske frikadeller, skal man vist normalt bruge oksekød i stedet og så bare dumpe masser af hvidløg og feta i, hvilket er nice. Så er der også en glimrende undskyldning for at fylde sig med tzatziki.