Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★2

    Mærkværdigt at inddrage True Detective ind her. Det er ikke just fordi den fortæller.......noget nyt. Tværtimod. Just say'in. Det kommer an på udførsel.

    Hvilket vel præcis er derfor Riqon bringer den på banen. At dens udførsel er niveauer over "Daredevil", hvilket jeg er enig i. Det handler ikke om hvad den fortæller, men hvordan den fortæller det.

    Kruse12-04-16 10:52

  • ★★★★0

    Det er stadig en mærkelig sammenligning. Nu vi er der, så er True Detective vel mindst interessant på "crime drama" delen. Og slutningen er lidt undervældende hvis man skal tage de kritiske briller på. Elsker dog serien som du sikkert ved. Og jeg mener bestemt ikke TD er fortalt på en meget anderledes måde, som du får det til at lyde som. Dens styrke er vel det, den indeholder. 

    Babo12-04-16 11:05

  • ★★★★★★1

    dens udførsel er niveauer over "Daredevil", hvilket jeg er enig i.

    Præcis 2 niveauer i min bog:-) Men det er nu ingen skam at stå i skyggen af TD, sæson 1, hvad jeg ved du er enig i.

    T. Nielsen12-04-16 11:07

  • 0

    Narcos er også en rigtig god serie fra Netflix af. 

    Er sindsyg mange scener der er skide godt optaget i DD, og trappe scenen er nok en af de bedste der er i de 2 seasonger :)

    Geekalot12-04-16 11:14

  • ★★★★★0

    Babo, nope. Jeg har dog fået den anbefalet.

    Og ja, trappescenen er helt fantastisk!

    David Lund12-04-16 11:36

  • ★★★★★2

    Og jeg mener bestemt ikke TD er fortalt på en meget anderledes måde, som du får det til at lyde som. Dens styrke er vel det, den indeholder. 

    Hvis du med indeholder mener manuskript, dialog, skuespil, fotografering og plot(som i fortællingen af "historien" a.k.a sjuzet), ja så er det dens styrker, som er niveauer over det samme i "Daredevil" :)

    Kruse12-04-16 11:40

  • ★★★★1

    Det var sådan set historien. Men i den sammenhæng findes der jo ikke superhelte historie på film/eller tv, der slår TD. Derfor er sammenligningen også mærkelig. At man foretrækker det ene, over det andet, kommer nok mere an på præferencer. Jeg synes begge serier er af top kvalitet og jeg var overrasket over hvor skarp og reflekterende dialogen er i Daredevil. Så jeg synes ikke den er mange niveauer under noget som helst :)

    Babo12-04-16 11:58

  • ★★★★★3

    Det var heller ikke en sammenligning, jeg naturligt bragte ind - det var først, når snakken faldt på, hvad Daredevil ikke er, selv om den kan klassificeres som "crime drama". Bare fordi Daredevil er den bedste krimi-serie, vi har set fra Marvel, så glemmer jeg ikke alt andet krimi-TV, som findes. Det lyder lidt som om du forlanger, at den skal vurderes i et vakuum? 

    Jeg brugte også ordet "filmkunst", som selvfølgelig er et vidt begreb, men som jeg føler står i ganske tydelig kontrast til den lette konventionelle underholdning, som Daredevil stadigvæk er. Hvad Daredevil gjorde var at tage Marvel-universet lidt i en "Batman Begins"-retning, hvilket gjorde indtryk, men derudover er den ikke specielt banebrydende, hverken når det gælder historie eller teknisk udførsel. Historie er dog, som Kruse også påpeger, en meget lille del af det. Der er også ting som klipning og kronologi og ikke mindst kameraføring og lyd. Når det gælder disse ting, så ville jeg for eksempel kalde "Breaking Bad" for filmkunst - den leger mere med mediet og er langt mere spændende for både sanserne og intellektet end en serie som Daredevil. 

    Lars!12-04-16 13:24

  • ★★★★★1

    Jeg tror også, forudsigelighed har noget med det at gøre. Jeg husker, at første gang Daredevil snakker med Wilson Fisk, så kunne jeg forudsige, hvad de ville sige til hinanden. He says that, he responds that. Så ved man det er konventionelt. (Og skal vi igen inddrage True Detective, så havde det da været enormt fedt, hvis den havde abstraheret lidt på samme måde og udforsket lidt mere intellektuelt, hvordan Fisk så sig selv som en "beskytter af Hell's Kitchen". Sådan "snak" gætter jeg på også er blevet gjort langt mere interessant i flere tegneserier.)

    Lars!12-04-16 13:28

  • ★★★★★1

    Godt sagt Riqon, jeg er helt enig :)

    Kruse12-04-16 13:42

  • ★★★★★0

    Bare fordi Daredevil er den bedste krimi-serie, vi har set fra Marvel...

    Det skal for resten siges, at jeg ikke har set Jessica Jones.

    Lars!12-04-16 14:15

  • ★★★★0

    Riqon, du må endelig ikke tage det som personligt angreb, men du forekommer mig ikke just som filmtypen, der dyrker ret meget andet end konventioner. Nu har vi trods alt "kendt" hinanden lidt online så at sige. Det er ikke fordi du er kendt for at dyrke intellektuel filmkunst. Det er jeg heller ikke, så ikke et angreb, prøver bare at forstå din kritik. Modsat dig, så fandt jeg Fisk enormt fascinerende som skurk og besidder faktisk en skarp dialog og dybde, hvor jeg helt kom ind på, hvad der drev manden. Jeg kunne særligt godt lide hans forhold til kvinden, som heldigvis ikke var klichefyldt. 

    Alt fra fotografering, klip og action er jo top her. Så jeg kan ærligt ikke se, hvorfor Breaking Bad skulle være SÅ meget bedre? Men serien er også noget mere folkelig at selv Oda på 80 kan følge med fra den bagerste række. Der findes jo hav af "intellektuelle" serier og endda gode af slagsen. Det mener jeg sgu ikke Breaking Bad er. 

    Babo12-04-16 14:17

  • ★★★★★0

    Om jeg ikke dyrker "intellektuel filmkunst" på et teoretisk plan (selv om jeg har været til min portion af forelæsninger i medievidenskab og visuel retorik og har måske derfor lidt samme baggrund som Kruse, som tilsyneladende er enig), så forstår jeg dog intuitivt, når jeg har med det at gøre, og jeg kan derfor sagtens se forskel på en konventionel serie som Daredevil og serier, som kan lidt mere. 

    Hvis du ikke ser forskellen, så er det enten fordi du ikke har kigget særlig nøje efter den, eller måske fordi du er stædig og ikke vil se den ;) Daredevil er fotograferet på en måde, som er meget "lige ud af landevejen" i forhold til "Breaking Bad" og faktisk også "Better Call Saul". Spørg mig ikke efter de tekniske forklaringer. Men se nogle afsnit, slå lyden fra og observér. Dette er ikke ment som et argument, men som en decideret opfordring: Smag på det :) 

    Og for resten angående min pointe med dialogen, så kræver det heller ikke en Ph.d. i filmkunst ;) Det er almen observation, at dialogen var mere spændende og tankestimulerende og satte større refleksioner i gang i True Detective, end det nogensinde var tilfældet i Daredevil. Det betyder ikke, at True Detective viste den eneste måde at skabe eftertænksomhed på, men det var helt klart en ting, den kunne, som Daredevil ikke kunne (eller gjorde). 

    Lars!12-04-16 14:37

  • ★★★★★0

    Alt fra fotografering, klip og action er jo top her.

    Ifølge dig. Det er jeg (og formentlig Riqon) slet ikke enig i.

    Så jeg kan ærligt ikke se, hvorfor Breaking Bad skulle være SÅ meget bedre? Men serien er også noget mere folkelig at selv Oda på 80 kan følge med fra den bagerste række. Der findes jo hav af "intellektuelle" serier og endda gode af slagsen. Det mener jeg sgu ikke Breaking Bad er. 

    Mere folkelig....må jeg være fri. Hvis du mener mere respekteret og anset som en af de bedste tv-serier lavet i en guldalder indenfor tv, så ja....så er den mere "folkelig" :)

    "Breaking Bad" får "Daredevil" til at ligne "CSI"-spinoff.

    Kruse12-04-16 14:44

  • ★★★★★★1

    Breaking Bad folkelig WTF :-D Det er faktisk lidt sødt sagt:-)

    T. Nielsen12-04-16 15:13

  • ★★★★0

    Riqon 

    Tak for opfordringen, men jeg tror altså jeg er rimelig godt rustet til at vurdere fotografering og generelt de tekniske aspekter ved film/serie. Jeg bruger rigtig meget tid på billeder/lys i min hobby og er så småt begyndt at indrette karrieren i den retning, så jeg kan nemt vurdere om noget ser godt ud eller ej. Mange topklasse film er fotograferet "lige ud af landevejen" som regnes for milepæle. Jeg behøver ikke spørger dig efter tekniske forklaringer. Dem er jeg bekendt med. Og det var ikke en debat om BB vs Daredevil angående fotografering. Jeg roser dem begge sådan set. Det vil jo i sidste ende komme an på ens smag og hvad øjet drages mest til. Jeg ser blot ikke den overrumplende forskelle i kvalitet, som du nærmes får det til at lyde som. 

    TD-serien er også mere eftertænksom end Daredevil. Det er i sidste ende også en bedre serie, men jeg kan bare ikke rigtig se sammenligningen og hvorfor kan man evt ikke nyde begge, på hver deres præmisser? En superhelte historie vil altid være bundet af nogle konventioner og rammer, fordi den skal have lidt af det hele og være forholdvis tro overfor materialet. TD er ikke nødvendigvis bundet af noget og kan frit leve eget liv og prøve ting af. To vidst forskellige historier med vidt forskellige præmisser og tilgang til indhold. Daredevil er underholdning, først og fremmest. Ikke tænkt som noget filosoferende filmkunst. 

    Kruse: vist lige en overdrivelse :) Det er bestemt en elsket serie, som rammer bredt. Selv den gamle Skoda Oda på 80 ;)

    Babo12-04-16 15:33

  • ★★★★★0

    Daredevil er underholdning, først og fremmest. Ikke tænkt som noget filosoferende filmkunst. 

    Suuk! Det er jo lige præcis det jeg har sagt fra start af. :p 

    Som jeg skrev kl. 23.53 i går aftes

    Det er ikke stor filmkunst, og når det gælder "crime drama", så har jeg også set langt bedre (fx True Detective). Men det er ret godt håndværk, og jeg var sådan set underholdt

    Er du sød bare at erklære dig enig næste gang og spare os begge en masse tryk på tastaturet? 

    Lars!12-04-16 15:56

  • ★★★★0

    Suk Riqon. Det giver stadig ingen mening at nævne TD, for at sætte den anden i dårligere lys og pointere noget, hvis sammenligningsgrundlaget var tyndt som toiletpapir. 

    Babo12-04-16 16:33

  • ★★★★★★0

    Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

    At et møde mellem verdens to største superhelte nødvendigvis må være større, mere larmende og pompøs end alt andet, kan næppe overraske. Derfor kan en kritik om netop dette forventelige larmende aspekt, virke som en fjollet kritik, medmindre man medbringer denne på forhånd. Netop på dette punkt, i det voluminøse leverer den så også og instruktør Snyder med hans opulente og voldsomme, ja næsten fascistoide visuelle stil, synes helt rigtig til at styre løjerne af en sådan film. Der er skruet op i yderst potens udi det overgearet og voldsomme, selv i de mere stille scener (som der faktisk er en del af), men også med forsøg på action så grandios overlæsset, at det næsten kan mærkes på kroppen, hvilket nok også skydes lydbilledet, som virkelig er bombastisk og in-your-face.

    Actionscenerne kan så lidt overraskende forekomme en anelse svingende i kvalitet, men heldigvis for det meste mod det vellykkede og underholdende, i al deres opblæste svulstighed. Jeg synes dog instruktør Snyder har lavet bedre i den retning i andre film. Her bliver de ofte lidt hektiske til min smag, men sådan er tiden jo, så det ses i mange film. En enkelt actionsekvens skal dog fremhæves, men mest for det negative og det er en biljagt, der er direkte rodet, grænsende til det dårlige. Heldigvis vinder filmen mere end den taber på ramasjangkontoen, trods alt.

    Indledningen, hvor vi ser de massive ødelæggelser fra klimaks i den middelmådige ”Man of Steel”, som denne jo er en efterfølger til, i et anderledes nærværende perspektiv, er nu næsten skræmmende og langt mere spændende end det lykkes at være i netop ”Man of Steel”. Her ser vi prisen af den massive kamp mellem titaner, der foregår over hovedet på almindelige mennesker. Historien er dog samlet set et forfærdeligt rod, hvor man kunne ønske sig at nogen havde råbt stop, før manus blev godkendt. Den har nemlig samme problem med et svagt manuskript, som ”Man of Steel, der dog havde en mere klar narrativ.

    Jeg skal så indrømme, at den her i sin helhed er en anelse mere underholdende og fængende, måske mest takket være Ben Affleck og hans udgave af Batman. Som Bruce Wayne gør han det fint, men når han træder i karakter og i batdragten, er han ifølge mig, den hidtil mest overbevisende Batman jeg har set på film. Dette er så desværre ikke et niveau som resten af holdet helt kan leve op til. Værst er Henry Cavill der kun undergås i karisma af dukken Barbie’s penisløse Kent, i rollen som Superman. Dette var også et af problemerne med ”Man of Steel”, som så bliver endnu mere udtalt her, når han står overfor Affleck der smider karisma i dragten så det er en fryd. Jesse Eisenberg som Lex Luthor fandt jeg så på forhånd var et af de mere aparte valg (måske jeg ikke har læst nok nyere Superman tegneserier, til at vide om det er i tråd med dem). Jeg frygtede og troede lidt, at jeg ville finde ham forfærdelig. Det gjorde jeg ikke. Han var faktisk en ret fornøjelig skurk, herlig forskruet. Om han er en Luthor værdig, ved jeg ikke, han mindede måske lidt rigeligt om Batmans evige nemesis Jokeren. Men uanset, så spillede Eiserberg altså overraskende godt.

    Men trods et par gode præstationer fra flere af de medvirkende, så rammes der stadig et filmisk middelmådigt niveau, eller måske lige et nøk over. Måske også fordi at handlingen i bedste fald, minder om en række montager, der ikke altid spiller lige godt sammen. Flere af dem fungerer i sig selv rigtigt godt. Andre er lidt mere tvivlsomme. Men som helhed fungerer det altså bare ikke optimalt, i den i øvrigt rigeligt komprimerede, eller på godt dansk, overproppede film, hvor man også ofte føler at der mangler motivation og understøttelse til fortællingens fremdrift.

    Filmen har så muligvis sine pointer og moraler set i forhold til genren, men de er i så fald klodset fremført og vejen dertil et rodet rabalder. Jeg kan også synes at der bruges rigeligt slow-motion til at understrege diverse følelser. Det er muligvis et af instruktør Snyder’s trademarks, men den subtile effekt forsvinder, når det overbruges. Kampen mellem filmens to titelbærere er også alt for kort. Den er godt lavet og velfungerende i selve kampen, men svagt afsluttet og funderet. Med en film der slår sig op på en titelkamp mellem disse to giganter i genren, bliver det også lidt fattigt at man ikke tør stole på, at det kan bære mere, end at man efterfølgende hurtigt smider et langt klimaks ind, med endnu et kønsløst filmmonster. Ikke at dette lange klimaks bliver kedeligt, heldigvis da, det var blot ikke det jeg havde set frem til, da jeg skulle se filmen.

    Selve slutningen trækker derudover rigeligt ud og er en billig jagt på unødvendige følelsespoint, jeg godt kunne have undværet. Men godt og skidt, det peger fremad, så kan jeg håbe det lykkes bedre med eventuelt kommende superheltefilm i dette univers. I hvert fald ser jeg frem til at Ben Affleck får sin egen solofilm som Batman, særligt når det siges han selv skal instruere den. Hans tidligere forsøg bag kameraet, er alle film jeg finder, hvis ikke fremragende, så da tæt på.

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen12-04-16 19:30

  • ★★★★0

    Timbuktu - 9/10

    Stærkt portræt af militante jihadister og det absurde regime, som danner ramme for en spændende fortælling og evig aktuel konflikt. Filmen viser fornemt, hvordan en lille konflikt kan eskalere og få fatale konsekvenser, mens vi som tilskuere er vidne til absurditet, som får lov til at eksistere - krydret med sorthumoristisk sans. Stærkt spillet og sublimt, sublimt fotograferet film, hvor stedets landskab spiller en afgørende rolle. Fantastisk film og en slutning, der efterlod mig med en klump i halsen. 

    Babo12-04-16 19:48

  • ★★★★0

    The Pianist - 7/10

    Et tiltrængt gensyn. Roman Polanski's take på holocaust og jødeforfølgelse under 2 verdenskrig. Det er lidt hvad man kunne forvente sig af denne type historie, uden jeg for alvor blev testet følelsesmæssigt som under "Schindlers List". Det er kompetent instrueret, men jeg må sige Polanski's styrker ikke ses til fulde i denne film.

    The Bourne Supremacy - 9/10

    Var ellers påbegyndt på hele serien, men gik lidt i stå med at anmelde del 2 og 3. Dette er nok seriens bedste kapitel og afgjort den form for actionfilm, jeg holder af. Det kræver lidt af humøret for at nyde Greengrass' hektiske stil, men under hans behandling er shaky cam stadig bedst håndteret og det er indrømmet ikke altid jeg er oplagt, men når jeg er det, så vinder den stort og det er en film med så mange følelser og dramatik.

    Pale Rider - 7/10

    Ikke min favorit Eastwood film. Minder utroligt meget om "Shane" og ikke at det er en skidt ting. Historien kom aldrig for alvor under huden på mig, men jeg var ganske fint underholdt.  

    Babo12-04-16 20:28

  • ★★★★★1

    Babo, du har stadig ikke forklaret hvorfor Daredevil skal vurderes i et vakuum. Men selv om du fortsat protesterer, så trøster jeg mig med, at du åbenbart alligevel er kommet frem til det, som netop var min pointe ;) 

    Lars!12-04-16 20:36

  • ★★★★2

    Jeg kan ikke se din pointe med at sammenligne en superhelte serie med TD. Derudover er vi jo uenige om kvaliteten af Daredevil. Du hælder mod en karakter der hedder 7, jeg 9. Og fair nok. Derfor er jeg ikke kommet frem til "det samme" som du. 

    Jeg har forsøgt at forklare. Disse to serier eksisterer i hver deres boldgade med vidt forskellige intentioner. Og de skal vel vurderes på egne præmisser. Ellers svarer det jo lidt til at sammenligne æbler og pærer. Jeg har sgu ikke bedre svar til dig. 

    Babo12-04-16 21:47

  • ★★★★0

    The Invitation (2015) - 7/10

    Ganske effektiv lille thriller, der mindede mig en smule om "The Gift" uden helt at nå de samme højder. Den kvindelige instruktør Karyn Kusama har egentlig ret godt styr på enkle virkemidler. Der er en god portion suspense og fine præstationer. Historien er lidt for genkendelig og noget man føler er set mange gange. Men filmen spiller ikke helt på de sædvanlige klicheer og slutningen er ok. 

    Babo17-04-16 19:48

  • ★★★★★★0

    Atari: Game Over

    En interessant dokumentar om det berygtede Atari-spil, E.T. - i følge rygterne, blev millionvis af spil smidt på en losseplads engang i 80'erne, som følge af den økonomiske katastrofe, som spillet var. Har man bare en smule interesse i computer- og videospil, bør man give den et kig.

    Creed

    En rigtig god film, som på sin vis gør præcis det samme, som The Force Awakens gør, men uden at have mødt den samme kritik, som TFA er blevet mødt med.

    Den er på sin vis stort set Rocky 1 og 2 blandet sammen til én film, men med en ny hovedrolleindehaver, et stænk af det gamle, mens den alligevel har sin egen stemme.

    Og det gør slet ikke noget, fordi den er veludført, MBJ er rigtig god som den unge Creed og jeg glæder mig til at se mere.

    Hush

    En døvstum kvinde lever alene i et hus, langt fra alle andre og en skør morder overvåger, og forsøger at slå hende ihjel. På sin vis en ok film, men den kom aldrig rigtigt under huden på mig.

    Chaos on the Bridge

    En dokumentar af William Shatner om de første tre sæsoner af Star Trek: The Next Generation og om alle de problemer/magtkampe der var omkring hele produktionen. Er man trekkie eller bare en hangaround, som jeg selv, bør man checke den ud. Det er tilsyneladende et mindre mirakel, at serien fik lov til at køre i de 7 sæsoner, som det blev til.

    All Work All Play

    En dokumentar om eSports. Den følger et par League of Legends-hold igennem en sæson af Intel Extreme Masters, en af de største eSports-turneringer i verden. Den fokuserer også stærkt på disse hold, samt det produktionshold der står bag IEM: ESL Gaming, med Michal Blicharz (Carmac) i spidsen - en rigtig stor personlighed på eSports-scenen. Hvis man har bare en lille interesse i at se hvad detdér eSports, som de unge går op i, er for noget, bør man checke dokumentaren ud.

    Zero Cool17-04-16 21:02

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen