James Cameron vil lave mindst fire "Avatar"-fortsættelser

"Avatar" var et hit og starten på den store 3D-bølge. Med 2,7 mia. dollars i omsætning (baseret på biografbilletter alene) så kan det næsten undre, at vi ikke har set nogen fortsættelser endnu. Det betyder dog ikke, at de ikke er i støbeskeen.

Instruktør James Cameron, der også er kendt for actionklassikere som "Aliens" og "Terminator 2: Judgment Day" og ikke mindst storfilmen "Titanic", har nemlig en stor vision for at udvide det frodige sci-fi-univers med endnu flere film. Tidligere snakkede han om at lave to fortsættelser (så det blev en trilogi), men det blev så til tre, og nu er han så nået op på hele fire.

Hvis alt går efter den foreløbige plan, så skal de komme i biografen ved juletid i 2018, 2020, 2022 og 2023. Hver film skal nå episke højder og skal kunne stå alene, samtidig med at de kommer til at udgøre en komplet saga.

Dette er i hvert fald planen, siger James Cameron til Variety og tilføjer: "Næste gang vi ses bliver på Pandora."

Kommentarer

James Cameron vil lave mindst fire "Avatar"-fortsættelser

  • ★★★★0

    Godt set ;) 

    Jeg tror nu ikke på hans andre interesser gør ham mindre god som filmmand. Jeg er med på, at det ikke er så godt, som før. 

    Babo16-04-16 18:53

  • ★★★★★0

    Det er James Cameron, vi husker :) og han snakker om en eller anden film, han engang har lavet. 

    Lars!16-04-16 20:28

  • ★★★★2

    Den er godt "på vej" ;-D

    www.forbes.com/sites/scottmendelson/2014/12/18/avatar-became-the-highest-grossing-film-of-all-time-while-leaving-no-pop-culture-footprint/

    Og her "den gamle tråd" :-)

    filmz.dk/forum/poll/er-du-traet-af-at-hoere-om-avatar-55249

    Bruce16-04-16 22:48

  • ★★★★0

    Den er godt "på vej" ;-D

    www.forbes.com/sites/scottmendelson/2014/12/18/avatar-became-the-highest-grossing-film-of-all-time-while-leaving-no-pop-culture-footprint/

    Og her "den gamle tråd" :-)

    filmz.dk/forum/poll/er-du-traet-af-at-hoere-om-avatar-55249

    Om ikke andet kan jeg cuddle up med David Haglund

    www.slate.com/blogs/browbeat/2013/08/05/avatar_sequels_three_no_one_cares_here_s_why.html

    Bruce16-04-16 22:54

  • ★★★★0

    Men den er stadig på TSPTD top 1000 ;)

    Hvad er det egentlig vi kritiserer den for? For ikke at have blevet en klassiker? Hvor mange blockbusters har siden 09 formået at blive det? 

    Babo16-04-16 23:21

  • ★★★★0

    Personligt for at være en fortællemæssig kliché, som bortset fra sine tekniske kvaliteter, ikke har nogle elementer som indbyder til gensyn.

    Bruce17-04-16 01:26

  • ★★★★0

    Ikke 20 gensyn om året, som jeg ved du dyrker ;) 

    Nuvel, det blev et længere "forsvar" af Avatar og en film jeg trods alt kun synes hører ind under "fin". Jeg undrer mig blot lidt over, at mange har trang til at pille den ned, fordi den har været så succesfuld. Jeg har det også ofte på samme måde med de her oplevelses-film, at de sjældent ryger i afspilleren. Det samme gjorde sig gældende med Gravity. 

    Babo17-04-16 02:09

  • ★★★1

    For 7 år siden havde jeg en diskussion på det andet filmsite med en eller anden der hed Bruce.

    Han var mere end en flink fyr, men han påstod at Avatar ville være komplet glemt om 10 år. Det mente jeg ikke ville gå i opfyldelse. Godt nok er der 3 år tilbage år endnu, men fordi folk stadig taler om filmen tillader jeg mig at være lidt optimistisk ;D

    Men er den eneste grund til at folk taler om filmen ikke, at Cameron vil lave fire (!) sequels, fremfor at filmen i sig selv overhovedet er interessant at nævne i anden sammenhæng?

    Dolphinfriendly17-04-16 12:50

  • ★★★★0

    Men hvorfor er det lige vi forventer af netop Avatar, som skal nævnes i en vigtig og interessant filmisk sammenhæng? Det kan da ikke være så pokkers vigtig.  

    Babo17-04-16 13:34

  • ★★★1

    Jeg har ikke skrevet noget om at der forventes, at den skal nævnes i en vigtig og interessant filmisk sammenhæng. Jeg antyder derimod, at den eneste grund til at den overhovedet nævnes i 2016, er fordi fire opfølgere omtales - netop fordi Avatar i sig selv er komplet ligegyldig og forglemmelig.

    Dolphinfriendly17-04-16 13:43

  • ★★★★0

    Det er dog ikke helt rigtigt. Den er på TSPDT top 1000 anno 2016, så helt forglemmelig er den ikke, hvis vi ser bort fra vores personlige holdninger til den. Du kan sikkert også finde artikler skrevet af personer, der siger noget andet, men det vil man jo sådan set kunne finde over langt de fleste film. 

    Babo17-04-16 13:48

  • ★★★★★3

    At komme på en liste over 1000 film er måske ikke verdens største bedrift. Måske. 

    Lars!17-04-16 15:24

  • ★★★★0

    tspdt er da absolut den mest pålidelige filmliste hvis man da endelig skal kigge på sådan en, baseret på de faglige kompetencer, modsat eksempelvis imdb, hvor alle frit kan stemme. Så jo, det er en bedrift og de største værker er også derpå. Vi kan så personligt have vores forbehold over for visse titler, men det var også lidt for at pointere, at filmen MÅSKE ikke er så glemt endda, som vi går og tror? 

    Babo17-04-16 15:33

  • ★★★★★2

    999 andre film er også på den, kan jeg regne mig frem til. Men ja, tillykke til den, den var også nomineret til "bedste film", så den MÅ være uforglemmelig! ;) 

    Lars!17-04-16 15:36

  • ★★0

    Men er den eneste grund til at folk taler om filmen ikke, at Cameron vil lave fire (!) sequels, fremfor at filmen i sig selv overhovedet er interessant at nævne i anden sammenhæng?

    Det tror jeg ikke. F.eks. på mit arbejde har vi filmens plakat hængende, og mindst en gang om ugen hører jeg nogle der taler positivt om filmen.

    Michael Andersen17-04-16 15:46

  • ★★★★0

    Riqon: hvad mener du med 999 også er på? Ja filmen var indstillet til flere priser og vandt også en del og var endda favorit (hvilket er atypisk for den genre). Du er måske bedre ekspert til at udtale dig om kvaliteterne ved en film? ;)

    Babo17-04-16 16:19

  • 1

    Er da en af de film der har lånt allemest af andre film en nogen andre. Så original er den på ingen måder. Den har den 3D og flotte animering, men ellers kan jeg nu heller ikke se hvad der gør at den skulle være særlig speciel. Ser jeg frem til 4 film mere, nej. 1 prequel ville være fint, men så er det hvis også mættet med blå rumvæsner :)

    Tager nu netop Imdb mere seriøst for alle kan stemme derinde, hvilket gør det nemmere at finde noget man selv skulle have lyst til at se. Nu det jo ikke ligefrem for at en "Bogart" liste er det de fleste gider at se.

    Geekalot17-04-16 16:21

  • ★★★★★1

    Du er måske bedre ekspert til at udtale dig om kvaliteterne ved en film? ;)

    Spøjst point at komme med på en hjemmeside, hvor det netop er det vi gør? Men du har ret, lad os alle (som ikke er en del af akademiet, etc) shut the f up. 

    Lars!17-04-16 16:48

  • ★★★★0

    Netop det vi gør? Det er ikke en spøjs pointe. Jeg henviser blot til nogle fakta omkring filmen og du sætter spørgsmålstegn ved både tsptd og akademiet. Anerkend nu bare at filmen ikke helt er røget i glemmebogen og kom videre ;)

    Babo17-04-16 17:26

  • ★★★★★2

    Det er den jo for en stor del. Et par anerkendelser modbeviser jo ikke den observation, at den efter få år ikke har efterladt sig nogen særlige spor i popkukturen og derfor kan betegnes som "forglemmelig". 

    Den er ikke, hvad vi på mit studium ville kalde "loci communes" - steder i den offentlige bevidsthed. Folk husker ikke navne på karakterene og fraserne de siger. De husker ikke hvilken race de blå folk er. Selv avatar-teknologien, som er filmens præmis, satte sig ikke i de flestes hukommelse. Hvad hed planeten? Folk skal nok ha hjælp for at huske dette også, her 6 år senere. 

    Er det et faktum? Nej, det er selvfølgelig bare en påstand, som flere kommer med baseret på anekdoter og generelle indtryk. Som meget andet vi siger til hinanden på dette forum. Vi er ikke eksperter, nej, men vi har jo lov at dele vores synspunkter alligevel. Det er ikke noget at skamme sig over eller protestere over. 

    Men der kan jo forskes på det nævnte spørgsmål. Det kan sagtens være, der findes eksperter på det, selv her på siden. Den form for akademisk opmærksomhed ville jeg ikke mene, den film har gjort sig fortjent til, selv om jeg godt gad læse resultatet. ;) 

    Lars!17-04-16 18:26

  • ★★★★0

    Det er ikke min opgave at vurdere, om den fortjener akademisk opmærksomhed eller ej. Den er anset for at være et teknisk gennembrud og har vistnok haft en positiv effekt på miljøetik hos nogle mennesker. Derudover har den været et samlingspunkt for mange familier og filminteresserede i alle aldre. 

    Jeg skal ærligt heller ikke kloge i, hvor meget folk husker af replikker, navne etc i den film. Jeg husker også den klassiske replik fra Forrest Gump og det rækker helt sikkert til 5 klasses pensum :) 

    Babo17-04-16 19:39

  • ★★★★★1

    Du har jo helt åbenlyst "kloget dig i" en række spørgsmål i forhold til filmen ligesom resten af deltagerne i denne tråd (og gør det jo også i dit seneste indlæg) og har med garanti også været uenige med akademiet og diverse ekspertlister i flere andre sammenhænge. Jeg tror ikke, den falske beskedenhed holder særlig længe, men nuvel.

    Lars!17-04-16 20:13

  • ★★★★0

    Jeg føler, at der er noget du misser her. Jeg har henvist til en ekspertliste med god grund. Listens kvaliteter og troværdighed fornægter sig ikke. Det sagt, så har jeg naturligvis min egen holdning, men det er jo ikke den vi diskuterer? Du må kunne lægge to og to sammen. Jeg rater filmen 7/10. Så selvfølgelig kan jeg være uenig med de såkaldte eksperter. Personligt er det ikke en film der betyder det store for mig. Det er kompetent håndværk, men ikke meget mere. Jeg forsvarer den lidt i forhold til dens betydning, hvor nogle mener den er røget i glemmebogen mens jeg på den anden side, ikke er så sikker på den udmelding. Michael har også fat i noget i hans kommentar, baseret på erfaring. 

    Babo17-04-16 20:51

  • ★★★★★1

    Den er vel røget "lidt" i glemmebogen sådan bredt set. Altså - det er jo en af de mest indtjenende film nogensinde, og det er ikke ligefrem en film, som folk stadig snakker om eller sågar nævner - på nær hvis det er i forbindelse med fortsættelserne. Hvis man sidestiller den blot med Camerons forrige film, Titanic, er det vel fair nok at sige, at den er røget ret hurtigt ud af folks bevidsthed. Om den så var Oscar nomineret eller er på en forholdsvis objektiv top 1000 lavet af eksperter, ændrer vel ikke det store ved det?

    David Lund17-04-16 22:41

  • ★★★★0

    Hører eksperter/oscarkomite ikke ind under "folks bevidsthed" eller de er måske ikke mennesker? :) Hvad snakkede folk mere om mht. Titanic? Personligt anser jeg dem for at være lige gode. 

    Babo17-04-16 23:28

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen