Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★3

    Et gensyn med JJ Abrams' Star Trek. Jeg har ikke helt styr på hvor mange gange, jeg efterhånden har set den, siden jeg købte den på blu-ray, men det er en del. Som Kevin Smith ville sige, er det en "utterly watchable movie".

    Zero Cool17-04-16 23:31

  • ★★★★★★0

    The Terminal

    Det bliver en kort anmeldelse: den var ikke god...ikke elendig, men ikke sådan rigtig god...

    4/10

    Guldager18-04-16 16:32

  • ★★★★★0

    Jeg siger tak for anbefalingerne af Hush og The Invitation! Glimrende thrillers begge to!

    David Lund18-04-16 19:10

  • ★★★★★0

    "Hush" er en helt fin og vellavet thriller.

    Kruse18-04-16 19:27

  • ★★★★0

    Kan være jeg snupper Hush i aften på netflix. Var ret vild med instruktørens forrige film, Oculus. 

    Babo18-04-16 19:29

  • 1

    Det blev til lidt fim henover weekenden.

    Joe (2013).

    Instruktør, David Gordon Green har sgu begået en lille genistreg med denne film.

    Vi bliver præsenteret for den ene sociale taber efter den anden, der alle lever i et dysfunktionelt redneck-samfund. På trods af deres triste skæbner bliver vi, som publikum, hurtigt "forelsket" i hver og én af dem.

    Nicholas Cage er god som den fordrukne skovarbejder, og jeg kunne ikke lade være med at sammenligne ham med den fremragende skuespiller der har hovedrollen i "Leaving Las Vegas".

    Efter rulleteksterne havde jeg sgu lidt en af en wtf-oplevelse. I en birolle, som far til den 15-årige Gary, ser vi i en dybt fordrukken far. Han spilles af, den for mig, ukendte "D-Daawg" og gør det helt fantastisk, intet mindre. Så ham måtte jeg lige ind på imdb, for at tjekke ud. "WTF!!", var min reaktion da jeg læste hans biografi.

    5/6

     

    Creed (2015)

    klichéerne vælter over hinanden, et par dårlige/ligegyldige subplots, samt en uinteressant hovedrolle. Det lyder umiddelbart ikke til at være en specielt seværdig film, men det er den faktisk langt hen ad vejen. I hvert fald i de scener hvor "Rocky" er med.

    Sylvester Stallone, har godt nok kun en birolle, men han ikke bare bærer denne film, han ER den her film. Derudover har filmen nogle ret eminente boksescener, samt en udemærket finale.

    3/6

     

    Papillion (1973)                                                                                            

    Blev til en gensyn med Steve McQueen og Dustin Hoffman, som de to livstidsfanger i Fransk Guyana.

    Papillion hører absolut til i toppen af "fængselsfilm" .

    5/6

     

    The Rover (2014)

    Når man siger australsk post-apokalyptisk film, så tænker de fleste vel nok "Mad Max", og filmen har da også uden tvivl fundet lidt inspiration herfra. Men lad det være sagt med det samme, dette er IKKE i nærheden af at være "Mad Max".

    Hvis det mest positive man kan sige om en film, er at komplimentere Robert Pattinsons skuespil, ja så er der sgu lang vej hjem, og det er desværre tilfældet her.

    Der er ganske enkelt ingen form for logik tilstede. Gang på gang, måtte jeg sætte stort spørgsmålstegn ved filmens handling og dens personer, som bare ikke gav mening.

    2/6

     

    Joy (2015)

    David O. Russel har aldrig rigtig "gjort" noget for mig, og jeg troede ærlig talt heller ikke at dette skulle være filmen, der fik mig over på "hans side". Men hvor tog jeg dog fejl, heldigvis.

    Vi bliver som tilskuere "smidt" ind i hjemmet hos en yderst kaotisk familie, og det er i selskab hos denne familie, at filmen finder sin charme.

    Når en film kan få én til at grine og grade, ja så må jeg bare overgive mig, og det var lige præcis hvad "Joy" (og hendes familie) fik mig til.

    6/6

     

    Daddy´s Home (2015)

    Will Farrell lever et lykkeligt liv med sin kone og to bonus-børn, indtil eksmanden, Marky Mark, dukker op, og herefter, står den på 90min falden-på-halen-komedie.

    Er man til Will Ferrell, så er denne film absolut anbefalesværdig, hvis ikke, så bør man nok holde sig laaaangt væk.

    4/6

     

     

    Fubar19-04-16 08:04

  • ★★★★★0

    House of Cards - sæson 4

    Underholdningsværdien er steget igen. Den nye sæson byder på flere gode ideer og interessante drejninger og kommer hurtigt videre fra de mere uinteressante historier, der fyldte så meget i sæson 3. Jeg kan især godt lide, hvad de gjorde med journalisten Lucas Goodwins "arc". Joel Kinnamans karakter er et frisk pust, og det er også godt at få se mere til forfatteren Tom Yates. Claire Underwood (Robin Wright) får mere plads i den nye sæson, selv om Kevin Spacey også har mange ikoniske øjeblikke. Kort sagt: Sæson  byder på mere interessante karakterer og bedre plot. Serien kom tilbage på sporet. Alligevel føler jeg, forfatterne træder lidt vande, og jeg håber, at sæson 5 bliver sidste sæson. Så er spørgsmålet, om forfatterne formår at skrive en tilfredsstillende konklusion uden Beau Willimon (som slutter som showrunner efter sæson 4). 4/6. 

    Lars!19-04-16 10:53

  • ★★★★★1

    Batman v Superman: Dawn of Justice

    Det viste sig at være langt mindre pinefuldt at se denne, når forventningerne allerede var i bund. Samtidig var det lykkedes mig at undgå en del spoilers, så filmen også kunne få lov at overraske mig, og det gjorde den da også her og der. Den er et kaos, men bestemt et flot et af slagsen. Der er fede kostumer og velkoreograferet action, og jeg må være én af de få, som ikke er træt af Hans Zimmers bombastiske toner (inklusiv Wonder Woman-temaet, som jeg syntes var fedt).

    Når det gælder plot og logik, så findes der ikke en diagnosemanual, som er tyk nok til at beskrive, hvad denne film lider af. Det virker som om Snyder har forsøgt at presse så mange tegneserier som muligt ind i denne film, og ingen af disse fungerer på et helt basalt niveau, ikke engang de to "store" (se spoilerne under). Forvirringen er total, når vi også skal forholde os til diverse drømmesekvenser (hvor vi også finder filmens næstbedste actionscene med Batman), og når vi helt spontant vises en mængde trailers fra kommende DC-film.

    Som udgangspunkt synes jeg, at "Batman vs. Superman" er et fedt valg. Jeg er ikke velbevandret nok i tegneserier til at vide, præcis hvor Snyder har hentet sin inspiration - den, jeg kender til, er Frank Miller's "The Dark Knight Returns". Der gav plottet mening. Det var Superman, som truede Batman på regeringens vegne, hvilket gav mening ud fra karaktererne. Superman er en god amerikansk dreng og Batman en egenrådig "vigilante". Det er trist, at denne film går bort fra alt dette og i stedet introducerer et plot, hvor Lex Luthor manipulerer Batman. Det er slet ikke nær så holdbart eller troværdigt og en åbenlys hån mod Batman.

    Pludselig står vi så overfor Doomsday, som er Luthor's "es i ærmet". Dette var en ikonisk historie også, som forandrede hele tegneserielandskabet med Supermans død. Det er en alt for vigtig begivenhed til at den bare lige kan listes ind i slutningen af en film om Batmans kamp mod Superman. Slutningen, hvor vi mærker Superman sikkert snart opstår fra de døde, er ineffektiv, siden vi jo allerede ved, han kommer tilbage i Justice League. Og Doomsday's origin er muligvis filmens største plothul... Det hele er bare så urimelig klodset udført og dræber alle muligheder for en god film om Doomsday de næste 25 år. Øv.   

    Men tilbage til de overordnede elementer: Jesse Eisenbergs Lex Luthor er en meget underlig størrelse, mærkelig skrevet og uoverbevisende fremført. Han virker slet ikke som en rigtig person og da slet ikke en karismatisk superskurk. Superman har mindre dybde end Super Mario (med sine 43 replikker). Selv duoen Batman-Alfred fandt jeg overvejende ugenkendelig, selv om jeg dog heller ikke har noget at udsætte på Afflecks skuespil. Han ræsonnerer: "Hvis der er bare 1% chance for at Superman er [farlig], så skal vi behandle det som 100%" - ehh what? Den mand er sgu ikke rask. 

    "Man of Steel" er lidt bedre. Den gav mere mening (eller var mindre rodet). Snyder lærte desværre ikke af dens fejl. Men jeg håber på en fed Batman-film fra Affleck, og måske "Wonder Woman" også bliver en lækker sag? "Justice League"-filmene bliver nok lige så ringe som denne. 2/6.

    Lars!19-04-16 11:06

  • ★★★★★0

    Hanna

    Hanna er et specielt barn, som er vokset op hos sin lejesoldat-far ude i skoven. Han har trænet hende til at hævne sig på damen, der dræbte hendes mor. Derudover er der selvfølgelig en del ubesvarede spørgsmål, og det hele bliver ultravoldeligt med et stænk af science fiction, dog ikke uden en portion sentimentalitet til at skylle det hele ned med. Jeg syntes, det var en glimrende actionfilm. Følte for Saoirse Ronans karakter og heppede på hende fra start til slut (selv om hun er "syg i hovedet"). Slutningen var elegant. Bestemt kigget værd. 4/6.  

    Lars!19-04-16 11:19

  • ★★★★★1

    The Exorcist

    Den her har været på min "list of shame" indtil sidste uge, da jeg fandt den på Netflix. Som jeg skrev på en anden side: "Jeg så den (for første gang!) for et par dage siden, og jeg må sige, den var virkelig fænomenal. Den har netop ikke travlt med at skulle skræmme, men sætter gradvist stemningen og trækker os ind i mørket. Meget imponeret." Det betyder dog ikke, at man ikke kan se, den er lavet i 1973. Til gengæld kan den noget, som de fleste gysere ikke får til at lykkes i dag, nemlig tage sig tid til at introducere rammerne og dermed bygge det hele op med steder og karakterer, før dæmonerne helt overtager showet. 5/6. 

    Lars!19-04-16 11:25

  • ★★★★★0

    The Hunting Ground

    Hvis man kan sige, at en dokumentarfilm består af to dele, hvor den ene er "historien" (journalistisk tænkt) og den anden er udførelsen, så vil jeg sige om denne, at historien er i top, mens udførelsen er næsten uinspireret. Historien er, at amerikanske universiteter ikke griber ind overfor voldtægtsmænd, men systematisk tysser det ned for at redde universiteternes økonomi og omdømme. Vild historie. Selve filmen er dog lang og kedelig fortalt med sine sædvanlige tekst-skilte og statistikker og evindelige snak om retfærdighed. Den kunne have været mindst en halv time kortere, og den havde haft et lige så hårdt punch. Men vigtig sag. 3/6. 

    Lars!19-04-16 11:32

  • 0

    Sjovt det psykologiske element der er i at man ved, at alle har ret til sin egen mening, også til at acceptere andre folks skod ratings :)

    Geekalot19-04-16 11:34

  • ★★★★★2

    Jeps, hylemorsomt. 

    Lars!19-04-16 11:39

  • ★★★★1

    Jeg tager hatten af for dig Riqon at du har gidet at bruge så ueeendelig meget tid og ord på BvS. Du virkede jo fast besluttet på at hakke den i stykker. Tilfreds? ;)

    Babo19-04-16 14:19

  • ★★★★★0

    Jeg tager hatten af for dig Riqon at du har gidet at bruge så ueeendelig meget tid og ord på BvS. Du virkede jo fast besluttet på at hakke den i stykker. Tilfreds? ;)

    Når jeg nu har gjort den indsats, så kunne du da i det mindste have læst, hvad jeg faktisk skrev. 

    Lars!19-04-16 14:33

  • ★★★★0

    Jeg har skam læst. Det ændrer dog ikke på du finder den dårlig. Den havde godt nok ingen set komme :) Jeg undrer mig blot over at du har gidet. 

    Babo19-04-16 15:27

  • ★★★★★0

    Det er flot, at du følger med, Babo, og dermed også vidste, at mine forventninger til filmen var meget lave. Det viste sig jo så at holde stik, ja, som du så åbenbart havde forventet. Det betyder dog ikke, at filmen ikke havde nogle redeeming qualities. Men dem skal vi ikke snakke om, du vil jo hellere snakke om mig :p 

    Lars!19-04-16 16:09

  • ★★★★★★0

    Jeg er helt sikker på, jeg ikke kan lide BvS, Deadpool, Captain America: Civil War og Avengers 2 etc., så derfor gider jeg ikke se dem. Det er sjældent, jeg bruger tid på at "se giraffen" medmindre det er livekoncerter.

    Har godt nok set mange giraffer på den måde, hvor jeg lige har tittet i 10 minutter: Alanis Morrisette, James Brown, R.E.M., Bruce Springsteen, Rolling Stones, David Bowie og meget andet. David Bowie har jeg dog fortrudt, jeg ikke så mere af, men hey, var kun 16 :) - og har efterfulgende fundet ud af, at hans setliste var ringe, så det går nok.

    Guldager19-04-16 16:09

  • ★★★★0

    Riqon - bestemt ikke. Faldt bare over at du har brugt meget tid på at diskutere og hate filmen forinden. Så derfor undrer jeg mig blot. 

    Skelo - det kan jeg i det mindste forstå. Havde gjort det samme. 

    Babo19-04-16 16:17

  • ★★★★★★0

    Eller ok, jeg er ikke helt sikker, det kan jeg jo aldrig være, men det er film, jeg først får set, når de kommer i TV, og jeg lige opdager det.

    Guldager19-04-16 16:20

  • ★★★★★0

    Jeg har ikke brugt ret meget tid på at diskutere filmen, blot kommenteret på trailers og nyheder ligesom så mange andre. Jeg har dog brugt nogen tid på at diskutere "Man of Steel", måske det er det, du tænker på?

    Lars!19-04-16 16:29

  • ★★★★★★1

    The lord works in mysterious ways og det gør Riqon også:-D Jeg var dog selv ret skeptisk efter MoS og valgte også at se og kommentere den i et langt indlæg.

    T. Nielsen19-04-16 16:34

  • ★★★★★1

    Hvis jeg i et eller andet punkt i produktionen har haft en vis interesse for at se en film, så kan jeg godt finde på at se den, selvom at jeg er blevet overbevist om, at jeg nok ikke vil være forfærdeligt vild med den. Især hvis det er en stor del af en popkulturel diskussion, som jeg ønsker at være en del af. Det er ikke noget der sker ofte, men den kan ske.

    I forhold til DC-rækken af film, så tvivler jeg dog på at jeg får nok interesse i den kommende Justice League-film til at jeg vil tage i biografen og se den. Der har "Man of Steel" og "Batman v. Superman" desværre sat for stor en dæmper for. Gode trailers/anmeldelser osv. kan dog ændre på dette. Men jeg ender formentligt med at se den på BD/streaming.

    Kruse19-04-16 16:38

  • ★★★★★1

    Personligt havde jeg forventet, at den ville være bedre end Man Of Steel. Der skal jo ikke så forbandet meget til, før det kan lade sig gøre! Desværre var den det ikke. Jeg håber at den forlængede udgave, skaber en form for sammenhæng mellem scenerne, for der er da potentiale, og visse scener er virkelig gode. De hænger bare ikke sammen.

    David Lund19-04-16 16:43

  • ★★★★★1

    Personligt havde jeg forventet, at den ville være bedre end Man Of Steel. Der skal jo ikke så forbandet meget til, før det kan lade sig gøre! Desværre var den det ikke. Jeg håber at den forlængede udgave, skaber en form for sammenhæng mellem scenerne, for der er da potentiale, og visse scener er virkelig gode. De hænger bare ikke sammen.

    Meget enig. Og jeg er bestemt klar til at give den en chance til på BD, hvis jeg hører fra flere steder, at den forlængede udgave gør filmen væsentligt bedre.

    Kruse19-04-16 16:46

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen