Forum - Forum-tråd: Bogtråden

Bogtråden

  • ★★★★★★0

    Sandman tegneserier har jeg vist stående efter min far (ja undskyld jeg ikke er sikker, men når man arver så mange tusind tegneserier, kan det være svært at huske hvad man har stående). Coraline har jeg stående og også læst. Altså som tegneserie. Er den ikke også skrevet som ren bog? Resten skal jeg notere mig. Takker.

    T. Nielsen 7-09-19 13:43

  • ★★★★★★0

    Det er ikke så ofte jeg får læst, som jeg egentlig gerne ville. Endnu sjældnere er det, at jeg får læst en tegneserie. Men i dag er jeg startet på Batman: Helvedes Yngel. Den ser lidt speciel ud.

    T. Nielsen28-06-20 10:02

  • ★★★★★★0

    Jeg er i gang med The Stand af King. Det er godt nok mange år siden jeg sidst læste den. Elsker persongalleriet. Og så er det uncut edd. så den er omkring 1400 sider. Er godt 900 sider inde..

    davenport28-06-20 11:22

  • ★★★★★★0

    Jeg brugte det meste af dagen i går på at genlæse The Boys fra start til slut.

    Zero Cool28-06-20 11:24

  • ★★★★★★0

    Jeg er i gang med The Stand af King. Det er godt nok mange år siden jeg sidst læste den. Elsker persongalleriet. Og så er det uncut edd. så den er omkring 1400 sider. Er godt 900 sider inde..

    Har du set serien der er bygget på bogen og er den god?

    T. Nielsen28-06-20 11:42

  • ★★★★★★0

    Den er rigtigt fin, selvom Gaiman efter min ydmyg mening har skrevet bedre værker. Spændende hvad du synes om den. :)

    Jeg læser en del for tiden og en masse forskelligt. Efter at have høvlet mig igennem de første tre fantasy-bøger om “The Witcher”, der alle er overraskende gode og enormt interessante, har jeg holdt en pause fra Andrzej Sapkowski og skiftet mellem titlerne.

    Den kreative selvhjælpsbog “Steal Like an Artist” af Austin Kleon var hurtigt læst igennem, og må indrømme, at den ikke efterlod hverken wow-læsning eller hints til mit eget workflow. Måske er den interessant for dem der ikke normalt arbejder med det kreative eller mangler forudsætningerne for at tænke i de baner. 

    Mere fik jeg ud af at læse den super fine “The Guest Cat” af Takashi Hiraide”. Elegant, hverdagspoetisk og empatisk fortælling om livet, kærligheden og en anmassende kat, der bliver katalysator for vores hovedpersons udvikling og taknemmelighed. Muligvis banal, men aldrig kedelig eller prætentiøs. Derimod en lille perle der på forunderlig vis sætter sig i sindet, som en kat der ruller sig sammen i favnen på én.

    Her henover den sidste uge har jeg vekslet imellem “Den lille historie om Tyskland” (James Hawes), “Det store skattekup” af Niels Fastrup og Thomas S. Svaneborg, “Digital totalitarisme” af Mads Vestergaard, “Os og dem” af Silas L. Marker og Vincent Hendricks” og Thomas Ligottis “The Conspiracy Against the Human Race”. Især førstnævnte er enormt underholdende skrevet og minder om Grimbergs verdenshistorie i tonen.

    Nå ja, Gaiman romanen var god. Den var som en god (ikke altid great) kombi af John Irving, der slår overraskende over i noget Philip Pullman. Måske jeg burde have opfattet det. Men jeg opdagede ikke at historien havde et overtroisk element før langt inde i bogen. 

    T. Nielsen28-06-20 11:47

  • 0

    Er i øjeblikket i gang med Beach Money af Jordan Adler. Et must have for folk som vil løsrive sig fra the matrix og skabe sin egen fremtid.

    Whispering Horse28-06-20 12:43

  • ★★★★★★0

    Nielsen - Den er ret ok. Den er så vidt jeg ved lavet til TV, så husker den som sådan. Jeg har den faktisk på DVD i to udgaver, det er bare mange år siden jeg har set den. 

    davenport28-06-20 13:06

  • ★★★★★★0

    Nielsen - Den er ret ok. Den er så vidt jeg ved lavet til TV, så husker den som sådan. Jeg har den faktisk på DVD i to udgaver, det er bare mange år siden jeg har set den. 

    Så vil jeg tjekke den ud. Takker.

    T. Nielsen28-06-20 13:44

  • ★★★★★★0

    Jeg har selv fået læst en hel masse under corona - efter et par års pause skønlitteratur. Jeg læser nærmest kun fantasy, når det er skønlitteratur, og især to bøger har imponeret mig helt gevaldigt:

    Tigana - en episk bog om et land, der bygger over renæssance-Italien med en masse provinser, der er mere eller mindre selvstyrende. Eller det var de, indtil landet blev delt i to af to herskere, der kom ude fra. Den ene af disse herskere mistede sin søn i et slagene (før bogen begynder) - og som straf raserede han hele provinsen og brugte sin magi til slette landets navn fra alles hukommelse - så det er kun dem, der er født i provinsen før straffen, der kan høre og udtale navnet. Historien handler så om en gruppe, der vil fjerne de to herskere fra landet og få navnet tilbage igen. Det lyder en smule standard, men det er afsindigt godt skrevet, og der er en stor fokus på karakter-udvikling. 

    The Goblin Emperor - en bog om Maja, en halv-goblin, der er kejserens uønskede søn, og derfor sendt i eksil. Men kejseren og de 4 næste i arverækkefølgen bliver dræbt, og Maja skal nu lære at være kejser. Det er en fantasy-bog, men den er uden magi, uden store slag og uden store heltegerninger. I stedet for er det en vanvittigt velfortalt historie, der formår på en meget snæver lokation (nærmest kun 4 rum i kejserpaladset) at fortælle en form for coming-of-age-historie. 

    Og så er jeg begyndt på Discworld også - har ikke læst noget af det før. Bog 1 var ikke imponerede, bog 2 en stor forbedring. Har de næste 8 i rækken også.

    Apropos Neil Gaiman, så har jeg også fået læst The Graveyard Book, og det var en fornøjelig og letfordøjelig bog. 

    ----

    Jeg hører også lydbøger, mest af alt videnskabelige, og her har jeg fået hørt The Immortal Life of Henrietta Lacks. Hun var en sort kvinde, der døde i 1951 af kræft, men lægerne tog nogle af hendes celler uden hendes viden, og de celler er siden blevet brugt til forskning - og er bl.a. skyld i polio-vaccine, kemoterapi og en masse andet. Bogen blander familiens historie med HeLa-cellernes historie, og familiens historie er ikke specielt positiv. Spændende og fascinerende. 

    Guldager28-06-20 13:46

  • ★★★★0

    Har svært ved at finde noget, der kan holde interessen fanget i øjeblikket.

    Jeg var i gang med Philip Roths store Komplottet mod Amerika. Den var såmænd interessant nok som kontrafaktisk historie, men nok en anelse for deprimerende til mig lige nu.

    Det samme gjaldt Dostojevskijs Kældermennesket, som jeg ellers har haft stående i en evighed og snart fortjener at blive læst.

    Så gik jeg i gang med en gammel novellesamling af Ray Bradbury, Gys i oktober, som jeg havde stående på hylden. Jeg nåede dog aldrig mere end et par noveller ind, før den røg tilbage. 

    Nu er jeg gået i krig med at genlæse Knud Romers Den som blinker er bange for døden. Jeg læste den første gang tilbage i slut-nullerne, da den udkom, og den er til gengæld nok mere mig.

    Der er måske ikke så meget historie - det er mere en slags selvbiografisk skrift. Men Knud Romer har til gengæld et fantastisk sprog, som gør den en fornøjelse at læse. 

    Næste punkt på programmet bliver nok enten Louis Levys lille kultroman Menneskeløget Kzradock, som jeg købte hjem fornyligt, eller også vil jeg genlæse Joseph Conrads fænomenale Mørkets hjerte. 

    thomsen 5-07-20 18:19

  • ★★★★★★0

    På anbefaling begyndte jeg på The Subtle Art of Not Giving A Fuck på lydbog... Og efter at have hørt 18 min, er jeg faktisk fucking ligeglad med resten af bogen, så dropper den. Banal og fuldstændig ubegrundet, platfilosofisk selvhjælpsbog. 

    Guldager18-08-20 20:06

  • ★★★★★★0

    Har endelig taget fat på bind 11 i Harry Hole sagaen, af Jo Nesbø (Tørst)

    Wayne18-08-20 21:44

  • ★★★0

    Er igang med "De sidste vidner" / Last Witnesses: An Oral History of the Children of World War II (1985) af den hviderussiske nobelpris-vindende forfatter Svetlana Alexievich. Har tidligere læst Zinkdrengene og den her er opbygget på stort set samme måde. Russiske vidner fortæller om deres barndomsminder fra anden verdenskrig i Rusland. Der er rigtig mange fortællinger om masseskydninger og hele byer der bliver brændt ned og likvideret. Det vidste jeg selvfølgelig godt skete, men jeg får alligevel en fornemmelse af at det forekom i højere grad end jeg lige gik og troede. Det er barske løjer og også ret bizart. En historie går på at børnene brugte de stivfrosne tyske lig som kælke.

    Aranyhajú Nyárszépe24-08-20 20:52

  • ★★★★★★0

    Er bagud med min podcast, så sætter lige lydbøgerne på pause. Har ellers to på min boghylde: The Planets om planeterne og Mapping the Heavens: The Radical Scientific Ideas that Reveal the Cosmos om nyere astronomisk videnskab.

    Og jeg har en bog på vej: Psychology Gone Wrong: The Dark Sides of Science and Therapy om forskellen på videnskabeligt baseret psykologi og ikke-videnskabeligt psykologi. 

    Guldager24-08-20 21:34

  • ★★★0

    Er færdig med "De Sidste Vidner". Er ret vild med Svetlana Aleksijevitj's stil, så hvorfor ikke fortsætte successen. Denne gang bliver det noget andet end krig, men dog stadig dramatisk. Nemlig Bøn for Tjernobyl (på dansk 2018) / Voices from Chernobyl: The Oral History of a Nuclear Disaster (1997).

    Igen er det en masse interviews med øjenvidner. Denne gang nogen der har oplevet Tjernobylulykken.

    Aranyhajú Nyárszépe26-08-20 17:05

  • 0

    Hvis man er til John le Carré er dette en oplagt ide: shop.penguin.co.uk/products/the-smiley-collection-boxset-with-exclusive-print/

    Egentlig en ganske god pris i betragtning af at der er tale om 8 bøger.

    Whispering Horse26-08-20 23:40

  • ★★★0

    Det her er nok mest et spørgsmål til Guldager, da det virker til at han er ret belæst i den slags, men andre må også gerne byde ind.

    Jeg har læst et par bøger der kredser om evolutionær biologi og psykologi, der forsøger at give forklaringer på hvorfor mennesker og arterne generelt har udviklet sig som de har og hvorfor vi fungere som vi gør. Blandt andet Den nøgne abe af Desmond Morris og flere af Richard Dawkins bøger, hvor nok Det selviske gen har været mest interessant.

    Det der med at der er en grundlæggende årsager til at vi er som vi er, synes jeg er forunderligt og interessant. Kunne godt tænke mig at læse nogen flere bøger om emnet. Er der nogen gode bøger som i vil anbefale?

    Aranyhajú Nyárszépe 5-09-20 12:20

  • ★★★★★★0

    Det der med at der er en grundlæggende årsager til at vi er som vi er, synes jeg er forunderligt og interessant

    Jeg ved ikke helt, hvad du mener her. Men hvis du blot mener, at det er interessant, hvordan den biologiske udvikling har skabt mennesker, så er der masser af gode bøger. Men bøger om grundlæggende årsager er ikke et naturvidenskabeligt spørgsmål. Man kan godt forklare, hvordan vi er opstået, men ikke hvorfor.

    Jeg ved ikke helt så meget om psykologi, men to gode bøger er

    • Adam Rutherford: The Book of Humans
    • Sean B. Carrol: Endless Forms Most Beautiful

    Og The Blind Watchmaker af Dawkins er også god. Af alle de Dawkins-bøger jeg har læst, er det kun The Ancestor's Tale, jeg ikke kan anbefale. 

    Guldager 5-09-20 15:24

  • ★★★0

    Tak for anbefalingerne. Jeg har læst det meste af Dawkins. Også The Blind Watchmaker.

    Regner med at gå igang med The Big Picture af Sean B. Carrol, da jeg kan få den som lydbog.

    Aranyhajú Nyárszépe 6-09-20 09:08

  • ★★★★★★0

    Jeg har svært ved at finde nok lydbøger på Mofibo, så tror jeg går over til Audible igen...

    Men fordi jeg har betalt for måneden, så skal jeg da lige høre en mere. Det blev til The Age of Radiance: The Epic Rise and Dramatic Fall of the Atomic Era

    Guldager 7-09-20 21:03

  • ★★★★★★1

    Er i gang med en tegneserie, der hedder Lysbrigaden. Kender intet til den, men det er noget med Anden Verdenskrig og noget overtro. Den virker okay.

    Men efter et par sider i den, vil jeg læse videre bogen De Døde og De Levende, som min største datter valgte til mig i fødselsdagsgave på et tidspunkt. 

    T. Nielsen15-12-21 22:55

  • ★★★★★★0

    Har lige afsluttet romanen “Døden Mellem Linjerne” af Elly Griffiths. Det er ikke ofte jeg læser krimier, men denne her må siges at være virkelig god. Det er ikke fordi der sker meget i den, men man fænges af karaktererne og skrivestilen, hvor teksten flyder let. Fik bogen i gave af fruen.

    Nu vil jeg gå i gang med Bernard Cornwell’s “En Konges Død”, i den forsatte serier om Uhtred og sakserne. Det er den 6. bog i rækken.

    T. Nielsen22-07-22 10:22

  • ★★★★★★0

    Jeg er ved at være færdig med Den Sønderjyske Farm af Erling Jepsen. (For 2. gang) Elsker miljøet og måden at skrive på, så man kan høre det sønderjyske, selv om selve sætningerne er skrevet på "dansk". Jeg mangler den mellemste bog i trilogien, som jeg altid er på jagt efter antikvarisk. 

    davenport22-07-22 10:55

  • ★★★★0

    Jeg er kommet i gang med at læse lidt skønlitteratur igen her henover sommeren.

    Jeg kastede mig først over den gamle, danske antologi Spøgelseshistorier fra hele verden, udgivet af Carit Etlar. Så vidt jeg kan se, så udkom den første gang engang i 1950'erne, men sidst i 1960'erne blev den genudsendt i en billigbogsudgave, hvor man havde skåret en del af novellerne fra.

    Jeg fandt billigbogsudgaven i en kasse med bøger, jeg har arvet fra min søster. Jeg er dog ret overbevist om, at den oprindeligt stammer fra vores far. Jeg har nemlig en erindring om, at der stod en bog med spøgelseshistorier på hans reol med gamle paperbacks, og at den en dag var forsvundet. Men nu står den altså her.

    Udvalget af noveller er, som den slags altid er, en blandet landhandel. Der er både sikre klassikere - Charles Dickens' Banevogteren, Edgar Allen Poes William Wilson og M.R. James' Nummer 13 (som forøvrigt foregår i Viborg!) - men der er også spændende overraskelser, som fx Nugent Barkers glimrende Whessoe og Hanns Heinz Ewers' Edderkoppen. 

    Alt i alt en fin lille opsamling, som har givet mig lyst til at opspore den endnu fyldigere førsteudgave. 

    --

    Dernæst kastede jeg mig over Robert Blochs klassiker Psycho, som de fleste nok bedre kender i form af Hitchcocks filmatisering. 

    Det er en ret kort bog, og filmen følger den temmeligt slavisk, så der er ikke de store overraskelser. Det  mest interessante er nok de steder, hvor bog og film afviger fra hinanden. I bogen er Norman Bates fx en fedladen midaldrende mand med briller og slet ikke filmens pæne, unge mand i skikkelse af Anthony Perkins. Bogen starter også hos Norman Bates, hvor et af filmens mest berømte virkemidler jo er, at begynde med og holde sig hos Marion Crane, indtil der pludseligt skiftes hovedperson et stykke inde. Filmen gør desuden en del mere ud af at opbygge Marions dårlige samvittighed, fx gennem scenerne med motorcykelbetjenten, som slet ikke findes i bogen. Det er naturligvis Hitchcocks elegante løsning på noget, der i bogen mest udspiller sig i form af en indre monolog. 

    Psycho er værd at læse, hvis man er fan, men det er stort set umulig at skille den fra filmen i dag, og filmen fremstår ærligt talt som lidt bedre, selvom bogens stramme og velfortalte historie jo ligger til grund for den.

    thomsen 6-08-22 10:16

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen