Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Efter 15-18km med klapvognen gad jeg heller ikke lave mad. Det blev til en gang virkelig lækker wok take away, og en røvfuld lækre wonton og gyozas. 

    Det var en pæn tur med en klapvogn :-)

    Wayne16-07-20 19:48

  • ★★★★★★0

    Jeg har lyst til en fransk. Har ikke noget til fransk, så ingen fransk...

    davenport16-07-20 22:18

  • ★★★★★★0

    Du må ud og starte Puch’en og en tur på tanken.

    T. Nielsen16-07-20 22:19

  • 2

    Din hustru kan vel gi' lidt fransk

    Popeye16-07-20 22:39

  • ★★★★★★0

    That+ ll be the day...

    davenport16-07-20 23:52

  • ★★★0

    Boonekamp, Whiskey, Hvidvin og Øl. Faldt sgu i søvn, så den der lasagne ting jeg smed i ovnen er blevet forkuldet.

    Aranyhajú Nyárszépe17-07-20 08:00

  • ★★0

    Resten af verdens lager af Boonekamp skal bare op i en lille båd og sejles ud over kanten. Nøj hvor har jeg været syg af det strammel, giv mig et Århus sæt over det til hver en tid.

    HelmerJ17-07-20 09:30

  • ★★★★★★1

    Har bestilt bord på Oluf Bagers Gård til mig og et par gutter til onsdag: olufbagersgaard.dk/spis-godt-ude-i-odense/

    Der er kommet vildt mange gode restauranter i Odense de sidste par år - denne her er dog en af de ældre.

    Men der er restauranter som Vår, Aro, Fynboen, Pasfall og The Balcony, som jeg også skal have prøvet på et tidspunkt.

    Guldager19-07-20 19:07

  • ★★★★★★0

    Havde lige lyst til en fisk, så købte lidt laks, sild og makrel i diverse afskygninger, og dertil en rygeostcreme og blinis. 

    Guldager20-07-20 11:23

  • ★★★★★★0

    Sønnike skal begynde i børnehave igen efter ferien, så der skal laves pølsehorn, pizzasnegle og rugboller med chokolade i dag.

    Guldager25-07-20 07:54

  • ★★★★★★0

    Dansk bøf med løg, bearnaise, hvide kartofler + bønner & broccoli. Glimrende aftensmad, og jeg havde lavet kød af to pakker, så det var nogle ordentlige bøffer. 3/5 spiste med, så en some what succes...

    davenport26-07-20 19:42

  • ★★★★★★1

    Flæskesteg + the works. Fik lavet en fantastisk sovs, lige til at drikke gennem sugerør senere!

    davenport27-07-20 19:18

  • ★★★★★★0

    Så står den på mit patenterede Svensk Pølseret ™

    Det skal nok vække begejstring ved dagens gæst, for hvilken dette angiveligt er en livret. (Han sagde så JUHU PØLSEMIX - så ved ikke om han bliver skuffet over min tykke tomatsovs :D )

    davenport29-07-20 17:54

  • ★★★★★★1

    Entrecote med ovnkartofler og grønt, og så prøvede jeg REMAs pebersovs på glas. Jeg er ret begejstret for de glasprodukter, da de fanme smager godt, og jeg gider jo ikke stå og lave ægte sovs hver aften. Nå, kødet fik en kort tur på grillen, og smagte sgu godt. Fin middag - 3/4 spiste med i dag.

    davenport31-07-20 19:29

  • 0

    Har du nogle kræsne børn eller hvad?

    Og kan vi få din opskrift på svensk pølseret?

    Popeye31-07-20 21:58

  • ★★★★★★0

    Ja, da. Løg og pølser steges svagt i ramsløgseddike og sukker, til løgene er gennemsigtige. Så en dåse puré, der steges med, for at frigive smagen. Så vand, der dækker. Tilsæt en dåse hakkede tomater, og kog dine kartofler i tern ved siden af. Tilsæt hvidløg og oregano og noget bouillon. Når det har stået et par timer, så hæld en ½ l. fløde i og smag til. Top det med hakket purløg, og du har en ret. 

    Det bliver 275,- + moms - PM for kontooplysninger :) 

    davenport31-07-20 23:17

  • ★★★0

    Du mangler da Paprika?

    Det er også en af mine hofretter og synes det smager fantastisk.

    Den almindelige klassiske udgave:
    Løg svitses i smør. Herefter tilsættes pølser og paprika. Det svitser lidt med. Herefter dæmpes varmen. Tomatpure, mælk og kartofler tilsættes. Salt og peper. Det småkoger så i 5 minutter. Fløde tilsættes og det småkoger så i yderligere 5 minutter, hvorefter der drysses purløg over. Færdig.

    Synes ikke hvidløg passer sig til, men har nogle gange lavet en udgave med chili (carolina reaper). Det går godt i sving og laver det gerne så stærkt, at røvhullet brænder dagen efter.

    Aranyhajú Nyárszépe 1-08-20 07:17

  • 0

    Ramsløgseddike...som jo findes i ethvert køkken??? Aner ikke hvor man anskaffer sig sådan nogle fancy ingredienser.

    Men vigtigere er også - hvilke pølser bruger man? Jeg og min mave magter hverken røde pølser og partypølser.

    Popeye 1-08-20 17:02

  • ★★★★★★0

    Når der er sæson går du ud i noget der hedder en skov, plukker ramsløg og putter bladene ned i eddike, og så venter du et år. Violá = ramsløgseddike. :D 

    Hvis man er fremsynet, så gør man det hvert år, og så har man et endless supply. 

    Jeg bruger wienerpølser. De har den rette røgsmag og er nogenlunde billige.

    davenport 1-08-20 22:40

  • ★★★★★★1

    Eller man kan købe det i Meny. Davenports forslag er dog sjovere :)

    Guldager 2-08-20 07:44

  • ★★★0

    Det er jo ganske normalt at alle de her smarte kokke, godt kan lide at lave komplicerede udgaver af klassiske retter. Det er ikke rigtigt for almindelige proletarer og fattigrøve, fordi man skal ud og investere alle mulige excentriske ingredienser for at følge med. Men det er vel meget passende i en madtråd, med alle de her eksperimenter.

    Svensk pølseret er i den klassiske udgave billig og meget nem at lave. Hvis det ikke var fordi man bliver nød til at koge  og nedkøle kartoflerne i forvejen, så vil det ingen tid tage at smække sammen.

    Jeg forstår heller ikke rigtigt det med de kartofler. Skal de serveres til for sig selv? I den rigtige udgave skal de jo med ned i retten. Måske er det mere en Davenport Pølseret.

    Aranyhajú Nyárszépe 2-08-20 10:37

  • ★★★★★★1

    ? Jeg har da kartofler med i retten? Jeg koger dem i tern ved siden af, og kommer dem i når de er møre.

    Mht. smart, så synes jeg hverken der er noget særligt kompliceret eller dyrt ved at plukke en pose blade og købe et par liter eddike? Det kunne jo nærmest ikke være nemmere eller for den sags skyld billig?

    davenport 2-08-20 11:53

  • ★★★★★★0

    Det blev til coq au vin til aften. Hold nu kæft en sovs jeg fik smidt sammen. Det blev virkeligt godt. Nu koger jeg fond af skroget :D 

    davenport 2-08-20 20:06

  • ★★★★★★0

    Combiaften - hot-dogs, som jeg hader at spise, fordi det sviner - og kartoffelmos med løgsovs. Så røde pølser med mos til mig. (Alle spiste med i dag = 5/5)

    davenport 4-08-20 19:42

  • ★★★★★★2

    Har planer for i morgen: Har fundet en oksefilet i fryseren, som jeg har taget op. Den skal marineres hele i morgen, og så på grillen. Og når så mørket falder på, tager vi computeren udenfor og ser Den Grønne Mil, mens der er tændt op i bålfadet. Vi vrider det sidste ud af sommerferien...

    davenport 4-08-20 23:19

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen