Anmeldelse: The Rain – Sæson 3 (Netflix)

Afslutningen på den post-apokalyptiske "The Rain" er med teatralske følelser, dårlig dialog og tvivlsomt skuespil emblematisk for hele serien.

I 2013 blæste to af de værste storme i Danmarks historie ind over vores lille land. Allan og Bodil hed de. I nyere tid er vi aldrig blevet konfronteret med så hårdtslående vejrfænomener som disse. Det var, indtil sæson et og to af den Netflix-producerede "The Rain" buldrede ind på flimmerkassen, som var de indbegrebet af det danske vejr: Nådesløst irriterende. Dystopiserien var nemlig den første danskproducerede Netflix-serie, som overraskende fangede især udenlandsk favør i dens stormvejr. Dog skal Danmark til at søge indendørs igen, for nu trækker det for alvor op til regn med sagaens sidste sæson.

Jorden er knap nok tør efter forrige sæsonfinale. Rasmus er blevet ved videnskabsfirmaet Apollon, hvor han plages af syn om den netop afdøde Sarah. Simone er overbevist om, at en kur må findes, mens Rasmus kun ser en fremtid, der indebærer, at alle smittes med den nu superevne-givende virus. I et fejlagtigt forsøg på at flygte udenfor muren, der spærrer dem alle inde i karantænezonen, ender Simone ved en lille, hjælpsom familie, der måske huser en måde at redde verden på.

De forrige sæsoner af "The Rain" har mødt modvind fra især anmeldere, men Jannik Tai Mosholts post-apokalyptiske fortælling fandt alligevel vej til samtlige skærme i Danmark. Til tider tåkrummende dårligt skuespil, lige dele ekspositionstung og intetsigende dialog samt halvplagierede dystopiske koncepter skræmmer åbenbart ikke publikum væk. End ikke den insisterende brug af karakterernes navne ("Rasmus, mus, hvad laver du, lillebror-Rasmus?"). Men hvorfor rakke ned på forrige sæsoner af "The Rain", når det er sæson tre, der anmeldes? Fordi tredje sæson er som at snurre kaotisk rundt i en tornado, hvor du rammes af samme enerverende objekter igen og igen.

Ens for alle tre sæsoner er dog et tårnhøjt produktionsniveau. Netflix har sprøjtet en god slat penge i den internationale seermagnet, så betagende udendørsscenarier agerer antitese til Apollon-instituttets minimalistiske, skandinaviske indre. Tredje sæson forsøger i forlængelse at sætte en tematisk kontrast op mellem destruktiv videnskab og livsindbydende natur, men heller ikke her er der megen dybde at finde. Selvom naturen er behagelig at se på, forfalder forfatterne stadig til at skrive karaktererne snakkende ind i småkedelige locations, som om der alligevel mangler lidt håndører. Dog er der ikke sparret på droneskuddene, der flyver over de svenske bjerge, som var hvert afsnit en F-16-øvelse.

Fungerer sæson tre som en passende afslutning på et af de største danske hits nogensinde? Ja. Det er stadig spontane, melodramatiske følelser, der forvandler karaktererne til besynderlige afarter af dem selv. Forfatterne famler i blinde i en tåge af fabrikeret drama, og selvom Jean, Martin og nytilkomne sidekarakterer er til stede, er de kun relevante, når dramaet dikterer det. Det afsluttende opgør er nemlig mellem Simone og Rasmus, og mod enden kommer lillebrorens meget CGI-skabte virusevner også i spil i enkelte scener. Men som kulmination på en af de største danske serier er der ikke kun stilhed før stormen – der er desværre også under og efter.

Tredje sæson er alt, du forventer af konklusionen på dette dystopiske epos, såfremt du altså forventer mere tvivlsomt skuespil, uudforskede karakterer og højtravende følelser uden logisk grobund. Bare rolig, for i stormen ligner tårer blot regndråber, så ingen lægger mærke til dig græde i afmagt og udmattelse, når "The Rain" blæser sin sidste byge ind over Netflix. Danmarks værste vejrfænomen i nyere tid kom altså i 2020.

Anmeldelsen er baseret på hele sæsonen.

The Rain – Sæson 3 (Netflix)

Kommentarer

The Rain – Sæson 3 (Netflix)

  • ★★★★1

    Baah! jeg er glad for mit rustne tysk og Dunk/&" DARK!

    Gasivodo 6-08-20 14:04

  • 0

    Fra første afsnit af første sæson var det tydeligt, at den serie absolut intet havde at byde på! 

    Lars Knudsen 6-08-20 15:15

  • ★★★0

    Så den såkaldte danske serie udspiller sig stadig i Sverige?

    Dark er super, men desværre også slut nu. 

    Aranyhajú Nyárszépe 7-08-20 01:52

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen