"Prometheus 2" starter optagelser i februar 2016

I forbindelse med Toronto International Film Festival, hvor Ridley Scotts seneste film, "The Martian", blev vist, faldt snakken på den kommende "Prometheus 2". Scott fortalte, at produktionen starter en måned senere end planlagt, nemlig i februar 2016, og at Michael Fassbender vender tilbage som androiden David.

Historien er en direkte fortsættelse af "Prometheus" fra 2012 og vil følge Elizabeth Shaws (Noomi Rapace) søgen efter de såkaldte Engineers samt et svar på, hvorfor de skabte menneskene, og hvorfor de planlægger at udslette os.

Scott fortalte endvidere, at han selv personligt er "logisk agnostiker" og sætter spørgsmålstegn ved, om livet i universet er skabt af "The Big Bang", eller om der i virkeligheden stod en slags Engineers bag - og i så fald: Hvem stod så bag disse Engineers?

Kommentarer

"Prometheus 2" starter optagelser i februar 2016

  • ★★★★★0

    Til BHD-diskussionen (som jeg har været meget mere detaljeret omkring i en diskussion med Babo tættere på dengang jeg så den) kan jeg slet ikke se, hvordan jeg skulle være unuanceret. En film skal vurderes udfra sine egne præmisser. BHD vil gerne nogenlunde respektfuldt gengive virkelige hændelser. Jeg var skam godt klar over, at det var en amerikansk film, men jeg havde da bestemt forventet netop respekt og måske endda nuancer. Istedet blev jeg præsenteret for en flok endimensionelle G.I. Joes i en actionfilm, der i den grad mangler nuancer. Patriotismen og propagandaen tager istedet over, og filmen ender som et lang selvmasturberende makværk med en morale, der er ligeså dum som en Van Damme eller Schwarzeneggerfilm. Og hvorfor kan jeg så godt lide deres film? Fordi jeg netop vurderer dem udfra deres præmisser - de forsøger på ingen måde at være noget, de ikke er.

    David Lund15-09-15 22:51

  • ★★★★★0

    Jeg stødte lige på denne artikel, der forklarer filmens propagandametoder lidt (selvom jeg nu ikke er enig, i alt der står)

    BHD er godt nok en ond film, synes du ikke?

    David Lund15-09-15 23:04

  • ★★★★0

    @Lord 

    Du taler lidt i overskrifter uden decideret komme med eksempler på den propaganda du så gerne vil pådutte filmen. Måske er du bare alt for sart og bliver nemt slået ud, bare synet af et amerikansk flag? Det er en film der skildrer et lille slag, set fra amerikanske øjne og hvordan slaget blot udviklede sig til en dramatisk overlevelseskamp. Scotts hensigt med filmen var en simpel mission der gik ad pommeren til. Han forsøgte ikke at tegne et portræt af "interessante personligheder" men lod missionen være i centrum, som dannede grundlag for en intens, visuelt og højdramatisk film. At du læser propaganda ud af filmen, som var det Pearl Harbor, begriber jeg ikke helt, medmindre man altså er alt for sart. 

    hvad er der i øvrigt galt med en morale i en film?

    Babo15-09-15 23:41

  • ★★★★1

    #T. Nielsen15-09-15 22:01 Gasivodo: A hva var spørgsmålet nu?!?!??

    "En film kan nemlig være hamrende urealistisk, men samtidig troværdig indenfor egne rammer/univers. Eller sådan har jeg det."

    Er enig! Med et interessant eksempel - derfor Braindead? Måske jeg misforstod..?   

    Gasivodo16-09-15 00:56

  • ★★★★★0

    Babo - synes ellers jeg linkede til en artikeldebat konkrete eksempler. Herunder udgivelsestidspunkt, årsag til gradbøjning af fakta og manipulerende dialog. Det eneste filmen mangler, er sgu da Uncle Sam i slutningen - mere udpensling kan du da ikke have brug for?

    David Lund16-09-15 06:26

  • ★★★★★0

    Morale er der jo nærmest i alle film, men en så oversimplificeret en som i BHD, finder jeg en smule fornærmende i denne form for kontekst. Har filmen virkelig ikke mere på hjerte end det? Åbenbart ikke...

    David Lund16-09-15 06:28

  • ★★★★★0

    En mere til dig!

    Og den har også en god række andre ting, den berører. Ganske interessant artikel hvor jeg er enig i alt det skrevne.

    David Lund16-09-15 06:40

  • ★★★0

    Jeg... nej, vent. Jeg går ikke ind i Prometheus diskussionen igen :)

    gi-jones16-09-15 07:41

  • ★★★★★0

    Bare rolig, Jonas, det her er "Black Hawk Down"-diskussionstråden :)

    Kruse16-09-15 07:49

  • ★★★★0

    @Lord

    Jeg gider ikke læse links. Jeg foretrækker personligt folk kan argumentere selv, når jeg henvender mig til dem :) Jeg kan sikkert finde links, der bekræfter, at jeg har ret.

    Nogle ting i filmen er ændret i forhold til virkeligheden. Man går indimellem på kompromis for at få sådan en stor produktion iværksat og med tanke på Bruckheimer som producer, så synes jeg faktisk Scott slipper godt fra opgaven. 

    Mht moralen, så må du uddybe. Filmen formår at rejse et spørgsmål om hver soldat bærer et moralsk ansvar for militæret men i særdeleshed overfor hinanden. 

    "Once that first bullet goes past your head, politics and all that shit just goes right out the window". 

    Jeg siger ikke, at filmen er uamerikansk eller på nogen måde kontroversiel. Det er ikke en Apocolypse Now. Men at kalde den propaganda i samme liga som Pearl Harbor o.lign, synes jeg sgu er en kæmpe misforståelse eller også er man alt for sart. Nåh, nok om det. 

    Babo16-09-15 19:29

  • ★★★★★★0

    Er enig! Med et interessant eksempel - derfor Braindead? Måske jeg misforstod..?   

    Det er nok nærmere mig der ikke fattede dig så:D Jeg var ikke med på hvad spørgsmålet bestod i nemmmerlig:-) Så var i tvivl om du mente at Braindead ikke var troværdig i egent univers eller den derimod var et godt eksempel på det? Hvis man køber en film præmis, finder man vel den fungerer med det den vil, hvad jeg ved du er enig i.

    Mht BHD er problemet vel, at den vil påberåbe sig realisme, men virker utroværdig i forhold til dette (altså for nogen mennesker. Jeg havde ikke problemer med den, da jeg så den for 250 år siden, eller hvornår den så er fra:-)

    T. Nielsen16-09-15 19:36

  • ★★★★★0

    Babo - så du gider ikke læse artikler om emnet, fordi folk skal kunne argumentere selv, men du må gerne selv i en anden diskussion linke til en 30-minutters video (som i øvrigt havde nogle virkeligt spinkle argumenter og viste sig at være vanvittig spild af tid)? Har du andre dobbelt-moralske tosserier, jeg skal være opmærksom på til næste gang vi diskuterer en film? Vi har alligevel haft denne diskussion før, og årsagen til at jeg finder artikler om emnet, har jeg allerede forklaret. Jeg har bestemt ikke filmen frisk i hukommelsen - faktisk langt fra. Jeg træder ud af BHD-tråden nu i bedste BN-style, da jeg slet ikke kan se noget godt komme ud af det her. Hyg dig fint med dit gung ho sort/hvid propaganda, champ!

    David Lund16-09-15 21:12

  • ★★★★★0

    Selvfølgelig kedeligt at en film som Black Hawk Down skal skille os, men i det mindste kommer Prometheus 2 til at forene os i lykkelig filmisk ekstase!! :) 

    Lars!17-09-15 08:30

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen