Forum - Forum-tråd: Hvad laver du nu?

Hvad laver du nu?

  • ★★★★★★0

    Vi har store problemer med min mellemstes 4. klasse. Vi får beskeder fra flere forældre, der klager over vores søn, som bliver gjort til leder af et regulært tæskehold. Drengen er fuldstændig overrumblet over beskyldningerne, men medgiver at han laver lort nogle gange. Han er altid ærlig, og kommer faktisk og fortæller, når han har lavet noget pis. Og det er ikke så tit det sker. Vi har på fornemmelsen, at nogle blandt forældrene har rottet sig sammen. Han har nu ikke lyst til at komme i skole, da han (som han selv siger) ikke gider alt det drama. Det skal siges, at der er store problemer i drengegruppen, og skolen prøver at tage hånd om det, men det lader ikke rigtigt til at de magter opgaven.

    Nu tager vi konsekvensen og flytter ham til en anden skole. Ikke fordi forældrene skal "vinde", for jeg tænker at det er os, der i sidste ende vinder. Vi har en god landsbyskole i nærheden, hvor der ikke er så mange elever i hver klasse, og hvor hans grandfætter også går på samme trin. Han synes selv det lyder spændende, men jeg kan også se og høre, at han er meget nervøs. (Han kan godt lide at ting er trygge.) 

    Det er sjovt, for vores andre to går på skolen, og der er der ingenting. Det hele er bare honky dori. Og de forældre der klager, siger at deres eget englebarn aldrig gør noget... mmm, sikkert!

    davenport13-09-20 17:23

  • ★★★★★★0

    Forsøger at bage sunde fuldkornsboller med most banan og rosiner i til den stores madpakke. Da de så har hævet og jeg skal til at smide dem i ovnen, som jeg har tændt for en del tid siden, så opdager jeg at fruen dæleme har slukket den...Arrrh:D Nå, men så må hun jo natte pigerne alene:)

    T. Nielsen13-09-20 19:30

  • ★★★★★★2

    Eller også er dit barn forfærdelig i skolen og fortæller ikke dig sandheden? Jeg siger det ikke som en anklage, men har allerede i min korte karriere flere gange oplevet, at forældre har den opfattelse, at det er skolen eller læreren, der er problemet, selvom det er eleven, der er mega dårlig opdraget. Og igen - siger ikke det er sådan her, men bare at sende ansvaret videre, skal man passe på med.

    Nu taler jeg mere generelt: det virker til, at mange forældre tror, at det lærernes ansvar, at deres børn kan opføre sig ordentligt i skolen. Det er selvfølgelig vores ansvar at skabe et godt og trygt klasserum, men det kan være svært, når opdragelsen mangler hjemmefra. Når man i en klasse har flere elever, der tydeligvis ikke har tillid eller respekt til voksne, har flere elever med kognitive og adfærdsmæssige udfordringer, har flere tosprogede elever og ofte kun er en lærer til at tage sig af det, så er det svært. Vi prøvede selvfølgelig at rumme alle og at hjælpe alle, men kan egentlig godt forstå, at dem der har penge til det sender deres børn på privatskole, for folkeskolen har alt for få midler. 

    Guldager13-09-20 19:42

  • ★★★★★★2

    Nej, det er en klasse, hvor forældrene ikke kan se indad. Vi er sgu godt klar over, at han ikke altid opfører sig ordentligt, og det bliver italesat herhjemme. Men som sagt: han kommer selv og fortæller, når han har lavet lort, så det er jeg ikke i tvivl om. Han har siden helt lille, været bekymrende ærlig. Hvis der var væltet en potteplante og der var jord i hele stuen, og vi spurgte hvem der havde gjort det, rakte han altid en finger op og sagde "det var mig!"

    Han er ikke uskyldig, og det ved både han og jeg, men han er ikke hele årsagen til deres lorteklasse. Problemet er, at de andre forældre ikke kan forstå hvis deres englebasser ikke skulle makke ret. Vi snakker de her spelt-forældre, hvor manden har langt skæg (nøje plejet) og moren er sådan en opstadset trunte med lidt hippie-agtigt tøj, og hvor alt bare kører på en snor - det gør det bare ikke i virkeligheden - kun på Facebook.

    davenport13-09-20 19:50

  • ★★★★★★0

    Hamborg føler sig lidt forbigået i forhold til den tæppebombning af fordomme, der foretages her!

    Zero Cool13-09-20 20:03

  • ★★★★0

    Vi snakker de her spelt-forældre, hvor manden har langt skæg (nøje plejet) og moren er sådan en opstadset trunte med lidt hippie-agtigt tøj, og hvor alt bare kører på en snor - det gør det bare ikke i virkeligheden - kun på Facebook.

    Dem kender jeg godt, det er dem, der også siger "Jeg vil ikke sige nej til mit barn"...

    dyg13-09-20 20:06

  • ★★★★★★3

    Vi snakker de her spelt-forældre,

    Og allerede her udviser du en total mangel på forståelse og en utrolig fordomsfuld tilgang til andres liv.

    Min pointe var bare, at måske din dreng ikke fortæller dig hele sandheden? Men jeg tænker, at I har snakket med de andre forældre om problemet, med klasselæreren og evt. med skolelederen om, at det er bedst for jeres dreng, at han skal flytte skole?

    Et skoleskifte er megahårdt, og rent fagligt bliver børn altid sat bagud ved et skoleskift - ikke så meget pga. selve skiftet, men fordi børnene skal opbygge nye relationer til læreren, lære den nye kultur på en ny skole og blive en del af det fælles sprog, der er opbygget. Meget af det samme gælder ved lærerskift også.

    Desuden - hvis der bare er en gran af sandhed af, at han er et del af et tæskehold, så er han sgu da en kæmpedel af problemet selv, og så er det jeres ansvar, at få ham opdraget. Her hjælper et skoleskifte altså ikke - altså udover, at han mister sine kammerater, som han så ikke kan lave ballade med. Måske er der problemer med jeres søn og ikke med klassen generelt? Men det har I vel snakket med skolelederen og klasselæreren om?

    Desuden vinder I ikke - jeres barn taber, fordi han nu bare bliver flyttet fra et problem, der aldrig bliver løst, og som sagt fordi et skoleskift er hårdt. Men det har I vel snakket med nogen om?

    Det blev lidt hårdt, men den utrolige fordomsfulde tone og ansvarsfralæggelsen (for det kan vel ikke være dit barn, der er noget galt med?) irriterede mig helt enormt meget.

    Og mere professionelt: I skal seriøst overveje det med skoleskifte. Det skal være ret ekstremt, før det kan betale sig. Så jeg håber virkelig, at I har haft en snak med klasselæreren og med skolelederen om, hvordan jeres barn er i skolen, hvordan de andre børn er overfor ham, og om der kan laves nogle aftaler eller løsninger, der kan gøre situationen bedre. Et skoleskift er ikke noget, man bare bør gøre.

    Guldager13-09-20 20:38

  • ★★★★★★0

    For helved', soundtracket til Spotlight er godt.

    Zero Cool13-09-20 20:34

  • ★★★★★★2

    Guldager - du kan jo læse mine indlæg igen, og finde dine svar der. Så alle de gange du spørger, er svaret ja. Og han vil også gerne selv.

    Og at jeg skulle være fordomsfuld, er jo bare fordi du ikke kender disse forældre, og selv antager noget. Det at du arbejder på en skole gør dig jo ikke til verdensmester i pædagogik. (Der findes også dårligere murere osv.) Ik?

    davenport13-09-20 20:52

  • ★★★★0

    Jeg røg på hospitalet 4 gange, før de fandt ud af, at det var galdesten. Med ambulance og sirene og hele svineriet.

    Jeg var også inde et par gange, hvor de intet kunne finde.

    Den ene gang beholdt de mig natten over og der havde jeg den bedste nat jeg har haft i 20 år :)

    En fantastisk dejlig hospitalsseng og ro fra alt og alle, så jeg sov igennem på drugs som aldrig før :) 

    Den sidste gang var det i ambulance. De spurgte om de skulle sætte blink på, men jeg sagde nej tak, jeg syntes det var pinligt nok at blive hentet af den, da smerten efterhånden var aftaget. Men en time før de ankom, lå jeg altså på stuegulvet og klynkede til mine måbende drenge, at de skulle komme med en telefon, så jeg kunne ringe efter en ambulance og også ringe deres mor hjem fra arbejde. Hold nu kæft hvor gjorde det ondt.

    Jeg er dog heldigvis aldrig besvimet af det.

    Da de så fandt ud af, at de ikke ville hasteoperere mig, fandt jeg en galdestenskur (noget med æblejuice i en uges tid, epsonsalt med olie og grapejuice til sidst) der faktisk stoppede dem. Har nu ikke haft problemer i halvandet års tid, og undgik derved operationen. Yay!

    Den kur havde/har jeg aldrig hørt om, så jeg fik operationen og det har jeg det egentlig fint med.

    Åkepool13-09-20 21:08

  • ★★★★★★2

    Så alle de gange du spørger, er svaret ja.

    Der står ingenting om, at I har snakket med klasselæreren og skolelederen, men det er jo fint, at I har det.

    Og at jeg skulle være fordomsfuld, er jo bare fordi du ikke kender disse forældre

    Speltforældre, bedømme den på tøjsmag osv, det er fordomsfuldt. Har du snakket med dem - altså, sådanne meningsfulde samtaler?

    Det at du arbejder på en skole gør dig jo ikke til verdensmester i pædagogik.

    Nej, men det er trods alt min uddannelse, min interesse og mit job, så noget ved jeg.

    Min pointe er dog stadig, at du ikke virker til, du er åben overfor den mulighed, at dit barn er en del af problemet? Du har blot refereret en konspirationsagtig ide om at forældrene rotter sig sammen, at dit barn altid er ærlig (og man kan jo egentlig aldrig vide, om en person er ærlig eller ej, før de bliver fanget i en løgn) og at de andre forældre er spelt-forældre - altså, pege en masse fingre uden selv at tage ansvar. Men jeg tænker da også, at sandheden er mere nuanceret end den måde, du skriver om det på.

    Guldager13-09-20 21:30

  • ★★★★★★2

    Undskyld mig, men jeg er nødt til lige at tage til gængmægle her. Jeg skriver jo netop, at jeg godt er klar over, at han tager del i problemerne, og at han altid er ærlig. Ellers kommer han jo nok ikke og siger, at han har gjort noget? Hans ven i klassen, der også laver ballade, siger intet hjemme. Vi får dog en klar beskrivelse, også med hans egen involvering. Han  er som sagt ærlig og kan se indad. Selvfølgelig er sandheden nuanceret, men man må jo tage udgangspunkt i det der kommer ind af døren. Og jeg ved, at de andre børn er nogle direkte røvhuller. De har været i vores hjem, og de har ikke respekt for de voksne. Og nu er det begyndt at gå udover vores den mindste, der lige er startet i 0. Dem der ikke kan "ordne" min mellemste, lader det så gå udover den lille. Og de får deres brødre til at gøre det. Vi skal bare væk fra den skole med ham.

    Han ønsker selv at flytte. Og du spurgte ikke om hans faglige niveau, da du konkluderede, at han ville komme bagefter. Han er "i toppen af klassen" og keder sig egentligt, da der er så megen larm og konflikter, at det er svært at koncentrere sig. Han læser på et højt niveau, og er en haj til matematik. (Bedre end jeg...)

    Så jeg tænker ikke et skoleskift er ubetinget dårligt. Jeg gjorde det selv i 2. Og det er det bedste mine forældre gjorde for mig. Godt nok en katolsk privatskole, men der var satme styr på tingene, og se bare hvor jeg er endt? Aftenbøn og glædelig kontakt til drenge med samme interesse... Wait...

    davenport13-09-20 22:09

  • ★★★★★★0

    Så jeg tænker ikke et skoleskift er ubetinget dårligt

    Det har jeg heller ikke sagt, jeg har sagt, det er hårdt, og i dit oprindelige indlæg virkede det til, at det var lidt uovervejet. 

    ,men man må jo tage udgangspunkt i det der kommer ind af døren.

    Ja, udgangspunkt, men man skal også høre andre involverede - som du jo også skrev, at I har gjort.

    Men tak for uddybelsen. Jeg reagerede mest på, at du pegede en masse fingre i dit første indlæg, og at det lød lidt som om, at skylden mest af alt lå hos de andre. Og så reagerede jeg - for man må jo tage udgangspunkt i det, der kommer ind ad døren ;) 

    Guldager13-09-20 22:29

  • ★★★★★★0

    Tjek. Det handler mest om, at de andre forældre ikke vil indse, at  deres unge også gør noget. Og det gør mig rasende. Der er jo ingen, der kommer og smadrer en gut, der sidder og hygger i sandkassen, sådan helt umotiveret. De er alle lige gode om det, men historierne når de kommer hjem, stemmer ikke altid med sandheden. Men det gør min, altså, for han fortæller virkelig, år han har været med til noget, og han ved også at han så får skældud. Men han er typen, der gerne tager rabalderet, istedet for at det bliver en ting på Aula. De andre... Not so much...

    davenport13-09-20 22:42

  • ★★★★★★2

    Superman TAS lader til at komme på Blu-ray til næste år.

    Zero Cool14-09-20 00:03

  • ★★★★★★0

    Noget nyt om D+ ? Der er 13 timer til launch...

    davenport14-09-20 13:46

  • ★★★★★★0

    Noget nyt om D+ ? Der er 13 timer til launch...

    Jeg kan ikke finde en app til den endnu. Men det er måske meget normalt, at den først dukker op på minuttet?

    T. Nielsen14-09-20 13:54

  • ★★★★★★0

    Jeg mener her på siden, med det tilbud der blev omtalt.

    davenport14-09-20 14:09

  • ★★0

    Jeg mener her på siden, med det tilbud der blev omtalt.

    Jeg har købt direkte ved Disney + 

    MadMartigan14-09-20 15:29

  • ★★1

    Jeg kan ikke finde en app til den endnu. Men det er måske meget normalt, at den først dukker op på minuttet?

    Tror først appen kommer i morgen.

    MadMartigan14-09-20 15:29

  • ★★★★0

    Jeg mener her på siden, med det tilbud der blev omtalt.

    Det ser ikke ud til, at det er lige på trapperne, så jeg ville nok ikke vente - selvom vi sætter stor pris på tanken :)

    chandler7514-09-20 19:17

  • ★★★★★0

    Superman TAS lader til at komme på Blu-ray til næste år.

    Niiice :)

    Elwood14-09-20 23:45

  • ★★★★★0

    Superman TAS lader til at komme på Blu-ray til næste år.

    Fedt! Det var en rigtig god nyhed. :) 

    NightHawk15-09-20 00:04

  • ★★★★★★1

    Jeg er i gang med en lydbog om historien om radioaktivitet og de mennesker, der har opdaget de forskellige aspekter af radioaktivitet og atomet. Der har været et længere afsnit og Marie og Pierre Curie, og det er en film, jeg meget gerne vil se!

    Marie Curies historie har det hele:

    • en historisk helteskikkelse, som er kvinde. 
    • en god kærlighedshistorie - og elskere!
    • en spændende personlig historie, hvor hun i Frankrig blev forsøgt at blive udskammet, og hvor hun ikke blev anerkendt på samme måde som i resten af Europa og USA
    • referencer til kvinders stemmerettigheder

    ooog - jeg skulle lige se, om der ikke var lavet en sådan film, og det var der sidste år, men den har fået voldsom kritik...så jeg vil gerne se en god film om hende :)

    Guldager15-09-20 08:17

  • ★★★★★★1

    Helvede og patter, det er for varmt.

    Zero Cool15-09-20 15:22

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen