Flygtningeproblematikken sættes på hovedet i "Hvis der var krig i Norden"

Instruktøren Puk Grasten skal både skrive og instruere filmatiseringen af Janne Tellers roman "Hvis der var krig i Norden". Filmen er planlagt til at starte optagelser i 2017 med premiere i starten af 2018.

"Hvis der var krig i Norden" er blevet en international succes med udgivelse i 12 europæiske lande. I Tyskland alene har bogen solgt over 100.000 eksemplarer og er på vej til udgivelse i USA. Bogen beskrives af mange som et stærkt nedslag i flygtningedebatten og har allerede modtaget flere priser, bl.a. i Sverige.

"Hvis der var krig i Norden" handler om, at krigen hærger i Norden, og demokratiet er så godt som forsvundet: Kampene er massive, og folk dør i gaderne. Det er en fremtidsskildring af vort samfund og hele Norden, der bliver et fascistisk totalitært styre.  Pludselig er vi danskere på flugt fra vort eget land og må søges asyl i udlande som f.eks. Egypten.

Det er Puk Grastens blot anden spillefilm efter debutfilmen "37", som hun også har skrevet og instrueret. Filmen handler om mordet på Kitty Genovese, der rystede USA og hele verden i 1964. "37", der er indspillet i New York og har flere velkendte tv-skuespillere på rollelisten, har premiere i Danmark 14. juli og senere på året i USA.

Kommentarer

Flygtningeproblematikken sættes på hovedet i "Hvis der var krig i Norden"

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen