Forum - Forum-tråd: Konsol og Pc tråden

Konsol og Pc tråden

  • ★★★★★★2

    Jeg fik hentet min RG350 i postbutikken i går og har leget lidt med den i dag.

    Jeg skal have ryddet lidt op på den og slettet de flest af de spil, som fulgte med fra fødslen, samt have ryddet lidt ud i emulatorerne også, da jeg sikkert ikke kommer til at spille NES og den slags på den.

    Jeg har fået installeret SCUMMVM, som nogle af jer sikkert kender til PC og andre enheder. Et program/VM oprindeligt lavet til adventurespil fra LucasArts, men med tiden er blevet udvidet til også at understøtte adventurespil fra andre udviklere, eksempelvis alle Kings Quest-spillene og den slags. Det ser ud til at spille helt fint, så jeg kan spille noget Indiana Jones i toget.

    Så smed jeg en Amiga-emulator på, voldte mig en del problemer og det lader til at den Kickstart-ROM som jeg havde fået med fra Amiga Forever, åbenbart lavede ballade. Jeg fandt en anden ROM og smed på, og nu kører spillene fint.

    DOSBox ser også ud til at køre fint, selvom det nok kræver lidt tid at finde ud af hvordan de enkelte spil skal konfigureres. Mega-lo-Mania kunne jeg godt starte, men kunne ikke få musen til at spille, hvilket jeg så løste ved at spille det på Amiga i stedet, men Dune (ikke Dune 2) starter helt fint og lader til at køre uden issues overhovedet.

    Næste skridt er at få noget wifi til at spille på den, så jeg er fri for at sætte kabel til eller hive sd-kortet ud, hver gang jeg skal lægge noget nyt på den.

    Zero Cool18-10-20 23:06

  • 0

    Massere af nyheder om PS5:

    Unboxing:

    youtu.be/QtMzV73NAgk

    youtu.be/RnBa5kQUoDk

    Dualsense (og Astrobot) - hands-on:

    youtu.be/VablLL0jMGw (Gianbomb)

     youtu.be/cOxuvUJ84Yk (digital foundry)

    Spider-man: Miles Morales: 

    youtu.be/3G-JMbq8Ht8 (digital foundry)

     PS5 - menu:

    youtu.be/7TBPrYJDoDE

    Høegh29-10-20 19:24

  • ★★★★0

    Spændende nyheder fra AMD det sidste stykke tid! Er meget spændt på at se hands on reviews for både deres 6800XT og 5900x, så kunne det være man skulle opgradere, og beholde de gamle dele til en begynder-maskine til når sønnike engang skal i gang.

    Af spil står den på Hades og TrackMania Club for tiden. De to spil kan jeg kaste ualmindeligt mange timer efter!

    dyg29-10-20 20:09

  • ★★★★★1

    Jeg tror,  vil genspille Day of the Tentacle i aften!

    David Lund29-10-20 20:15

  • ★★★★★0

    Hades klart på min top tre af spil i år.

    Elwood29-10-20 21:36

  • ★★★★★★0

    Jeg er fristet til at opgradere mit RX 5700XT med et af de nye AMD-kort.

    Zero Cool29-10-20 21:53

  • 0

    Det bliver spændende at se om AMD også kan konkurrere mod Nvidia ligesom de har fået et comeback mod Intel. 

    Whispering Horse29-10-20 22:12

  • ★★★★★0

    Det bliver spændende at se om AMD også kan konkurrere mod Nvidia ligesom de har fået et comeback mod Intel. 

    Hvis benchmarks viser sig at passe med AMD's egne bud, så tror jeg roligt at Nvidia også får et wake up call, oppe på den trone de har siddet i så mange år, Drivers har primært været grunden til jeg undgik AMD's kort, her har Nvidia i lang tid har way better understøttelse også fra spiludviklerne, fordi de jo netop var de største, og AMD ikke gjorde så meget væsen af sig på den front, men ja tingene kunne godt se ud til at ændrer sig, og om nogle år kan billedet se hel anderledes ud, Dr. Lian Su og hendes Team er væbnet til kamp.

    CPU delen har de stukket af fra Intel, som stadigvæk kæmper med deres 10 NM Die, og AMD har bare ikke sat farten ned på deres udvikling imens.

    Intel har stadigvæk en lille fordel med single core performance, men det er ikke noget man opdager medmindre man sidder og glor på benchmarks tal konstant. AMD price per performance gevinst er simpelthen for stor til at Intel kan forsvare deres højre priser.

    Skal lige hurtigt siges min nuværende CPU er en Intel, så jeg er ikke farvet af den ene eller anden lejr, jeg følger blot spændt med, og er da også ret overbevist om min næste CPU skal være AMD.

    Men uanset, hvad konkurrence kommer jo blot os forbruger til gode i sidste ende, så jeg er glad for at se AMD nu også prikker til Nvidia.

    Elwood29-10-20 22:26

  • 0

    Ja konkurrence er absolut godt. Intel og Nvidia har jo stort set siddet på markedet de sidste mange år. Selv på laptops er AMD også ved at vinde frem. Du får simpelthen fremragende performance for pengene og hvis du ikke spiller, så er AMD en no brainer i min verden.

    Jeg håber blot at deres drivere også bliver bedre og så har jeg læst mig frem til at de også larmer lidt mere end Nvidia men det ved jeg ikke om det stadigvæk holder.

    Og jeg er heller ikke farvet. Jeg vil bare have den bedste performance for pengene.

    Whispering Horse29-10-20 22:36

  • ★★★★★0

    Du får simpelthen fremragende performance for pengene og hvis du ikke spiller, så er AMD en no brainer i min verden.

    Jeg spiller og laver photos, og roder lidt med video fra tid til anden, og som sagt man vil ikke mærke forskellen medmindre man reelt ser FPS i real time, min Intel I7 er ved at være lidt sløv i det, vi snakker så også om en CPU fra 2009 eller deromkring.

    Elwood29-10-20 22:45

  • ★★★★★0

    Men det jeg egentlig ville sige var at hvis jeg ikke ser samtlige Konsol-folkene spille Hades når det engang kommer til Sony og Microsoft også, så er der noget galt :)

    Jeg skal klart spille det igen til den tid på min PS5 for dælen det spil er godt.

    Et Rougelike som også er for folk der måske ikke normalt spille de spil, bare måden det bruger gentagelses delen med Runs som er kendetegn for dem, til en del af det narrative forløb i historien er intet mindre end genialt.

    Og det er så perfekt konstrueret at man kan sidde og tage en masse runs på stribe, elelr, hvis man ikke lige har tiden bare et enkelt eller to og stadigvæk får rigtig meget ud af det.

    For dælen jeg elsker det spil, og det viser bare at ikke alle spil behøver at være de her AAA budget spil, med den med advanceret grafik, hvis bare de har et fængende gameplay og historie, g med det sagt så er Art Direction i Hades også virkelig godt, med så mange spå detaljer i alt fra karakterne til de miljøer man render rundt i, understøttet af et score der underbygger ens action perfekt.

    Super Giant som er udviklerne bag har også gang i en Doc i samarbejde med Danny O'Dwyer og hans Noclip omkring tilblivelsen af deres spil, og det er et facinerende indblik i udviklingen af et indie spil, og de struggles og diskousioner der er undervejs i teamet, og vi er med hele vejen.

    Link

    Elwood29-10-20 22:53

  • ★★★★★★0

    For en meget lille minoritet, giver Intel måske stadig mening, hvis man virkelig, VIRKELIG har brug for de ekstra par procent i singlecore-performance, en fordel som ser ud til at forsvinde med den seneste generation af AMD-CPU'er.

    For alle andre, er der vitterligt intet der taler for at købe Intel længere. Bundkortene og CPU'erne er dyrere, de mangler understøttelse for PCIe 4.0 (indtil næste generation) og så vidt jeg husker, bruger de mere strøm.

    Hvis AMD's grafikkort kan matche nVidias, hvilket det jo ser ud til, vil de også kræve væsentligt mindre strøm, så hvis man står overfor at opgradere, så kan man sandsynligvis køre videre med sin eksisterende PSU, mens man skal ud og købe en 1000W PSU, hvis man køber RTX 3900-serien, hvilket er helt skørt.

    Som Whispering Horse er inde på, har AMD's største problem været driverne, når det kommer til grafikkort og med 5000-serien fulgte også et gammelt reference-kølerdesign, som gjorde at kortene larmede en del ved launch. De fleste tredjeparts-kølere løste dog det problem og det viste sig åbenbart senere, at der var nogle hardware-issues ved deres kort, hvilket udløste nogle af de driver-problemer, som de kæmpede med. Lidt som den første generation Ryzen, det var ikke helt problemfri fødsler.

    Men hvis de lancerer med gode drivere, kan spytte den performance ud som der er lagt op til, samt faktisk kan levere kortene, hvilket har været et stort problem for nVidia, så er denne og nok de næste par generationer af CPU'er og grafikkort, domineret af AMD. Smid laptop-markedet og konsolmarkedet oveni, og det bliver nogle vilde år for dem.

    Da jeg har et RX 5700XT og oplevede ret mange problemer med det i månedsvis, vil jeg klart vente og se hvordan reaktionen på de nye kort er og om der skulle være nogle børnesygdomme der også. Men altså, til hvad jeg laver med min computer, kan jeg sagtens vente et par generationer, før jeg bør kigge på nyt grafikkort igen, med mindre jeg endelig tager skridtet og rykker computeren ind i stuen, hvis jeg får opgraderet mit TV til et der understøtter 120Hz eller over.

    Zero Cool29-10-20 23:23

  • ★★★★★1

    Marvel's Spider-Man: Miles Morales – “Spider-Man: Into the Spider-Verse” Suit Announce

    Det her er nok noget af det fedeste jeg har set længe, Suitet fra Into The Spiderverse inklusiv Mile Morales der bevæger sig i 12 Frames som i filmen, det ser dælme fedt ud, og har været et massivt arbejde.

    Lidt info om, hvordan det gik til

    twitter.com/fitzymj/status/1322283211347488768

    Elwood30-10-20 23:20

  • 0

    Det er en virkelig fed detalje. 

    Into the Spider-Verse er, i min optik, en af de få virkelig gode Spider-Man film der er lavet. Så jeg glæder mig helt utroligt meget til at selv kunne svinge rundt i 12fps (ikke ofte man siger det) :-D

    Høegh 3-11-20 17:03

  • ★★★★★0

    Det er en virkelig fed detalje. 

    Into the Spider-Verse er, i min optik, en af de få virkelig gode Spider-Man film der er lavet. Så jeg glæder mig helt utroligt meget til at selv kunne svinge rundt i 12fps (ikke ofte man siger det) :-D

    Glæder mig stadigvæk ikke til den nye Peter Parker, ham skal jeg godt nok lige vende mig til i spillet.

    Elwood 3-11-20 17:16

  • 0

    Glæder mig stadigvæk ikke til den nye Peter Parker, ham skal jeg godt nok lige vende mig til i spillet.

    Jeg foretrækker også umiddelbart den gamle version. Men jeg gætter på man hurtigt vender sig til den nye. Det er trods alt den samme stemmeskuespiller som er bag. Det er det vigtigste.

    Høegh 3-11-20 17:49

  • ★★★★★0

    Jeg foretrækker også umiddelbart den gamle version. Men jeg gætter på man hurtigt vender sig til den nye. Det er trods alt den samme stemmeskuespiller som er bag. Det er det vigtigste.

    Det bare så weird at se han ser yngrer ud end MJ nu, og deres forklaring emd at det er på grund af Next Gen, stiller blot spørgsmål for mig, hvorfor det så ikke gælder de andre også, MJ f.eks.

    Men ja håber da også jeg vender mig til det inden den uundgålige 2'er.

    Men alt dette er jo lige meget fordi vi får BugSnax på PS5 fra Launch, og vi ved jo godt det var den rigtige grund til Cyberpunk 2077 blev udsat igen :)

    Elwood 3-11-20 18:01

  • ★★★★★0

    Det ikke lige så heldigt, for folk med stortset nyt tv eller kun et par år gamle, eller receivers.

    youtu.be/l6FsGOIiebA

    HDMI 2.1 som især de nye konsoller slog stort på trommen for ser ud til og ha en bug hvor de gir blank screen, og lyder ikke til firmware kan fixe det, det er opdaget her i Fredags, så det er stadigvæk "relativt nyt"

    Elwood 9-11-20 16:31

  • ★★★★★1

    In any case, the bug will be a serious blow to Denon and Marantz, which made big claims about their latest receivers being “8K ready” at the time of their release. And for Yamaha it might be an even bigger blow, as it has advertised the fact that its new receivers are the only ones to have multiple HDMI 2.1 ports that enable the PS5 and Xbox Series X to be connected simultaneously. That’s suddenly looking like a very empty promise indeed.

    All three companies have used the same HDMI 2.1 chip manufactured by Panasonic Solutions, and the bad news is that Heise seems to think the bug cannot be fixed via a firmware upgrade.

    It’s reported that other companies, including Onkyo, Pioneer and Sony, also have upcoming receivers in the works that rely on the same chip, so the problem could get even worse. Those companies may well now be forced to delay the launch of their receivers until a solution can be found.

    www.hdtvtest.co.uk/n/HDMI-21-bug-means-Denon-Marantz-and-Yamahas-latest-receivers-cannot-deliver-4K-120Hz

    Elwood 9-11-20 17:06

  • ★★★1

    Manden bag den ganske glimrende Youtube kanal Lessons from the Screenplay har nu startet en ny kanal op, der hedder Story Mode, og denne kanal handler udelukkende om historier i spil. 

    Første video omhandler den fremragende quest "Bloody Baron" fra The Witcher 3. TW3 er nok mit yndlingsspil fra PS4 generationen af spil og den quest alene overgår langt det meste. 

    www.youtube.com/watch

    Essal17-11-20 20:44

  • ★★★★★0

    Han lavede da også den der korte en med Neil Druckmann, hvor han gennemgår hvordan gameplay er med narrativt til at fortælle historien og udviklingen med scenen med Gifafferne fra TLOU, men liges meget alt det som er sket og sker før.

    Fedt at se nyt med ham, men damm der er godt nok lavet mange videoer omkring Bloody Baron, jeg forstår dog godt hvorfor :)


    Elwood17-11-20 21:43

  • ★★★0

    Nu udkom Digital Foundrys tech analyse af Cyberpunk 2077 til PS4 Amatør og PS4 Professionel. Jeg har ikke set videoen færdig endnu, men indtil videre er det som forventet. Jeg spiller selv på Amatør og jeg dropper Cyberpunk indtil jeg har en PS5. 

    Nogle gange kan et spil blive så tilbageholdt af gammel teknologi, at man burde spørge sig selv som udvikler om man overhovedet burde udgive det på de ældre konsoller. Men der skal jo tjenes penge og Cyberpunk har været under udvikling i mange år. So here we are. 

    Men det kører jo heller ikke fantastisk på PC endnu.

    En ting er bugs. En anden ting er om spillet faktisk er værd at bruge tid på. The Witcher 3 er et af mine absolutte yndlingsspil, men desto mere jeg ser af Cyberpunk desto mindre interesseret er jeg. Og det skyldes ikke kun bugs. 

    Her er videoen: www.youtube.com/watch 

    Essal11-12-20 12:59

  • ★★★★★★0

    Fy, du må ikke tale grimt om gamernes favoritfirma, som har givet os up til ét godt spil. Det er den slags som ville give tusindvis af downvotes på Reddit.

    Zero Cool11-12-20 13:04

  • ★★★1

    Fy, du må ikke tale grimt om gamernes favoritfirma, som har givet os up til ét godt spil. Det er den slags som ville give tusindvis af downvotes på Reddit.

    Så er det jo godt at vi ikke er på Reddit ;)

    Essal11-12-20 13:12

  • ★★★★0

    Jeg har også blot den gamle basis PS4. Jeg røg i fælden og hoppede på Elgigantens tilbud på 333 kr. for Cyperpunk i går. 

    Har kun spillet lidt, men foreløbigt har jeg ikke oplevet de helt store problemer med frame-drops. Jeg har oplevet enkelte fejl med textures og en menu, der blev ved med at scrolle, selvom jeg forsøgte at tilgå de forskellige dele. Så det er langt fra perfekt. 

    Jeg er dog fortrøstningsfuld. Efter hvad jeg kan læse mig til, var der også masser af bugs, da Witcher 3 blev lanceret, og det blev løbende patchet. 

    Jeg regner med at fortsætte, medmindre jeg støder på noget virkeligt game breaking. Og så tager jeg en tur til, når jeg forhåbentligt får gaflet en PS5 engang i foråret.

    thomsen11-12-20 15:40

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen