Havde noget kød i fryseren, som jeg skal have brugt, så i dag laver jeg den klassiske ret "frikadeller med stuvet hvidkål". Koger nogle af de der små karotter til, så det kan blive lidt ekstra sundt. Så får jeg også lidt frikadeller at proppe i sandwich.
Alt med måde. Mørk chokolade med kakaoindhold på mindst 70 procent er også sundt blandt andet pga indholdet af riboflavin i kakao, men selvfølgelig ikke hvis du spiser en halv plade hver dag. 2 stykker hver dag er fint. Jeg er så desværre overfølsom overfor kakao.
Det er vist netop også omdiskuteret hvor sundt mørk chokolade rent faktisk er. Det er rigtigt at kakaoen virker til at have nogle positive virkninger, men det er ikke helt klart hvor meget der skal til, for at det har den positive effekt og samtidig er chokolade også fyldt med sukker og fedt. Som du selv skriver, så kan man ikke slippe afsted med at spise en hel plade af gangen. Det sundeste ville være at indtage det rene kakaopulver, men det er selvfølgelig ikke lige så sjovt. Men hvis skal være, så er det selvfølgelig at foretrække sammenlignet med så meget andet, men det skal være mindst 70%.
Det er lidt ligesom med marcipan. Fordi hovedingrediensen er frøen "mandel", der ligesom nødder er rig på umættet fedt og andre gode sager, så ville det også være ret sundt, hvis det ikke var fordi der er også er tilsat en masse sukker.