Karl Urban: Derfor floppede "Dredd"

På trods af pæne anmeldelser formåede den adrenalinfyldte og actionmættede tegneseriefilmatisering "Dredd" kun at omsætte for 13 mio. dollars i USA og 35 mio. dollars i alt på verdensplan, mens den havde et budget på 50 mio. dollars. Til sammenligning omsatte Sylvester Stallone-versionen "Judge Dredd" 113 mio. dollars i biograferne 1995.

Ifølge Karl Urban, der spiller den legendariske law enforcer i filmen, var der en ganske enkel grund til, at filmen floppede: dårlig markedsføring. "Det fundamentale problem var, at ingen vidste, at den blev udgivet," siger Urban.

Filmen blev dog efterfølgende hurtigt en fanfavorit, som ifølge Urban solgte 750.000 eksemplarer på dvd og Blu-ray i USA – alene i den første uge. Det betyder også, at filmen generelt har været en langt større succes end Stallones version, der generelt ikke fik pæne ord med af kritikerne.

Urban udtaler ved samme lejlighed, at han er klar til at vende tilbage til den ultravoldelige Mega-City One – enten i en direkte forsættelse eller i en evt. tv-serie, hvis f.eks. Netflix eller Amazon skulle være interesseret.

Skuespilleren vil næste gang kunne ses i rollen som Leonard "Bones" McCoy i "Star Trek Beyond", og fredag blev det annonceret, at han også vil være at finde i den tredje film om Marvel-helten Thor i "Thor: Ragnarok".

Kommentarer

Karl Urban: Derfor floppede "Dredd"

  • ★★★★★0

    Som jeg også skrev i What we saw-tråden, så synes jeg også, det bliver klart i sæson 2 af Daredevil, at den ikke rigtig kan noget uden Vincent D'Onofrio (i hvert fald at dømme ud fra de første fire afsnit). Da er det ikke et plus for mig, at den er tro imod tegneserien og rammer karakteren godt og dennes nuancer, hvis den ikke formår at gøre denne mere interessant for mig. Jeg irriteres så også over Elden Hensons dårlige skuespil som Foggy, og så er der ikke ret meget tilbage... På det tekniske er den jo konventionel (som ikke er dårligt, det er bare ikke noget særligt), selv om de måske formår at lave en ekstra veldrejet kampscene her og der, som er lidt mere innovativ end de resterende 90% i serien.

    Så nej, Nicki er bestemt ikke alene, og jeg har set samme tv-serie som ham.  

    Lars!24-05-16 13:23

  • ★★★★0

    Hvor meget serien rammer i forhold til oplægget, er ikke noget jeg giver ekstra point for. Så enig med Riqon. Men ja, vi har haft snakken i den anden tråd. Jeg synes ikke Foggy er SÅ irriterende, i så fald Riqon forstår jeg slet ikke du kan holde en film som SpiderMan ud :) Teknik har vi også talt om. Det er uden tvivl en serie med rimelig høj standard, det tror jeg altså ikke mange er uenige om. Sæson 2 kan mærkes at Fisk ikke er der og med få afsnit tilbage, tror jeg den vil stå lidt svagere, men for mig stadig nok til at give baghjul så meget andet i den genre. 

    Babo24-05-16 14:03

  • ★★★★★0

    Dele af historien som måske virker semi-ligegyldige nu, men som potentielt kan give et payoff om 2-3 sæsoner.

    Som f.eks. det Kæmpestore hul. uden at jeg lige selv kan placere det fra tegneserien, men gætter på det ramler ind med nogen af de andre historie fra de andre kommende Marvel serier.

    Elwood25-05-16 08:57

  • ★★★★★0

    Jeg synes ikke Foggy er SÅ irriterende, i så fald Riqon forstår jeg slet ikke du kan holde en film som SpiderMan ud :) 

    Apples and oranges.

    Foggy irriterer mig, både fordi Elden Henson ikke har nogen "range" som skuespiller, og fordi han er en uinteressant karakter, der på ingen måde matcher den mere komplicerede Matt Murdock. Et tredje irritationsmoment er hans løbende flirt med Karen, som synes at foregå på et børnehave-fnise-niveau. Særlig irriteret blev jeg i en scene i sæson 2, hvor han skulle forestille at brilliere som tough advokat overfor en DA, hvorefter Karen så på ham med sine store begejstrede blå øjne og sagde "åhh, hvor er du sej altså". Hele scenen var bare til at sukke over.

    Spider-Man ... ja, dér er det jo egentlig svært at vide, hvad du egentlig tænker på, som du forestiller dig har med sagen at gøre eller fungerer som en form for parallel.  

    Lars!25-05-16 09:35

  • ★★★★★★0

    Som f.eks. det Kæmpestore hul. uden at jeg lige selv kan placere det fra tegneserien, men gætter på det ramler ind med nogen af de andre historie fra de andre kommende Marvel serier.

    Det er en af de store momenter, men der er små momenter, specielt dem der drejer sig om Karen, der tyder på at man planlægger at gå i retning af "Born Again", skrevet af Frank Miller. Det ville også give ret god mening, i lyset af at første sæson i dén grad har lånt fra en af Millers andre historier.

    Zero Cool25-05-16 09:40

  • ★★★★0

    Riqon - den scene du omtaler ang Foggy, irriterede også mig. En anden ting er; for mig skal ikke alle figurer være lige interessante. Foggy er en idealist og gode venner med Murdock. Mere behøver jeg egentlig ikke at vide. Skulle jeg dømme SpiderMan ud fra hvor mange figurer jeg finder "interessante" i den film, gav jeg den 1/10.

    Mht Spider-Man, så nævnte jeg den også lidt med et smil. Men på den anden side, så kan den også kritiseres for at have flirt på børne-fnise niveau, på en langt, langt mere tåkrummende facon (men den er du meget glad for) end det du ser i Daredevil. Jeg ved filmene har en lidt anden tone, men begge vil tages forholdsvis alvorligt. Det skulle bare forstås som en sær undren fra min side. 

    Babo25-05-16 10:16

  • ★★★★★0

    Problemet er nok ikke så meget det at Foggy er uinteressant, men at han er uinteressang og fylder så meget. Jeg er enig i, at ikke alle karakterer skal være lige interessante, men dem, der skal bære tv-serien, har bare at være det. På det punkt lider Daredevil virkelig i sæson 2, nu da ikke bare Wilson Fisk, men også hans stab og samarbejdspartnere, er forsvundet. De var en stor del af apellen for mig.

    Jeg ser fortsat ikke parallellerne til Spider-Man, beklager. Du er jo selv inde på svaret, når du siger, filmen "har en lidt anden tone". Det er en ungdoms- coming-of-age film om at vokse fra at være en akavet ensom pubertetsdreng forelsket i nabopigen til at blive en ansvarlig superhelt. Når skærmtid bruges på en akavet Peter Parker, så giver det mening i konteksten på en måde, som ikke er tilfældet, når Foggy fniser med Karen i et kriminalitetsdrama. Derfor kan jeg bare gentage: Apples and oranges. 

    Lars!25-05-16 10:58

  • ★★★★0

    Så, man må ikke fnise i kriminalitetsdrama? :) Fair nok, du behøver ikke at forstå min sære undren. Selvom Spider-Man er ungdoms coming-of-age, så behøver det jo ikke være pladderromantik a la George Lucas og tro, at det må passe i "kontekst". Nåh pyt, sæson 2 har sine svagheder, men trækker ikke helt så meget ned hos mig. 

    Babo25-05-16 11:42

  • ★★★★★0

    Selvom Spider-Man er ungdoms coming-of-age, så behøver det jo ikke være pladderromantik a la George Lucas og tro, at det må passe i "kontekst".

    Nu er jeg slet ikke med. Kan du forklare hvad det her har med Daredevil at gøre? 

    Lars!25-05-16 12:48

  • ★★★★0

    Riqon - troede nu det fremgik tydeligt. Jeg undrer mig bare over hvordan du kan synes den pladderromantik-fnis fungerer ifølge dig i Spider Man uden du irriteres, mens du irriteres over små momenter af "fnis" i Daredevil? Såmænd blot det. Du snakker om kontekst, men nu er begge film altså superhelte. Vi kan vel blive enige om tingene i SpiderMan er langt mere tåkrummende, fnise-agtige og det, der er værre, kan vi ikke?

    Babo25-05-16 12:58

  • ★★★★★0

    Er det den første "Spider-Man", du snakker om? For det er den, jeg har forholdt mig til i mine svar indtil nu.

    I den film finder man en ret akavet Peter Parker. Han er skolens nørd, ham som tager billeder til skoleavisen. Han er ved af afslutte high school, og han er forelsket i "the girl next door". Hvorfor jeg er mere positivt indstillet over ham:

    1) Fordi Tobey Maguire er en laaangt bedre skuespiller end Elden Henson. Faktum. Jeg krummer med andre ord aldrig tæer over Tobey Maguires evner.  
    2) Fordi karakteren har meget mere at byde på, både som frisk Spider-Man og som en skyldbetynget nevø. (Derfor mere "interessant" som jeg har snakket om) 
    3) Fordi filmen i høj grad handler om Parkers rejse væk fra dette og hans modningsproces, deraf pointen om at det er en coming-of-age-film.

    Og sidst men ikke mindst: 
    4) Fordi det er meningen, vi skal krumme tæer. Det minder os om dengang vi selv var kiksede bumsede blåøjede teenagers med dårlig dømmekraft, lav socialintelligens og følte uden filter. Jeg siger ikke, jeg har været der ... men jeg kan i hvert fald relate :p  

    Lars!25-05-16 13:21

  • ★★★★0

    Det var sådan set blot det svar, jeg søgte. Jeg er dog ikke enig i punkterne, men sådan er det. 

    Fint, at du får noget positivt ud af "krumme tæer" delen. Personligt er det så langt væk fra min smag den del, på samme måde som romancen i SW prequels var det. Men hvis man kan sætte det i kontekst og få noget ud af det, helt ok. Dit svar gav.....svar :)

    Babo25-05-16 13:40

  • ★★★★★0

    Jeg synes, måske ikke overraskende, heller ikke at George Lucas udsagnet er fair. 

    Men det at krumme tæer (som i "føle på en fiktiv situations pinlighed") kan være tilsigtet. Det gøres også ret vellykket mellem Peter og Gwen i The Amazing Spider-Man. Webb gjorde det da vist også i den anmelderroste 500 Days of Summer, hvilket var hvad som fik ham valgt til at instruere Spidey. Det gøres også i andre typer film selvfølgelig, fx Festen. Dette er noget andet, end når man krummer tæer over en reel situations pinlighed, fx når dialogen reelt er dårligt skrevet eller skuespillet reelt ikke er overbevisende (som i Daredevil). 

    Lars!25-05-16 14:42

  • ★★★★0

    Jeg kan kritisere Webbs SpiderMan film sønder og sammen. Men romancen er noget mere neddæmpet, mindre karikeret og generelt langt mere tålelig i hans portræt. At han så stadig har fejlet på de film, er en komplet anden snak. 

    Babo25-05-16 15:03

  • ★★★★★0

    Jep, Webb gør det bedre (romantikken, altså). Han går dog ikke væk fra det akavede og pinlige, som denne scene er et godt eksempel på. Han synes tilsyneladende også, det var en (god) del af historien. 

    Lars!25-05-16 18:14

  • ★★★★0

    Scenen holdes sådan på forholdsvis tåleligt plan, så det ikke blev tåkrummende. Jeg købte så ikke for alvor romancen da jeg ikke synes så godt om filmene. 

    Babo25-05-16 19:22

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen