Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★0

    Jeg skrev skåret ned på. Der er skam pølser i. Bare ikke så mange.

    Aranyhajú Nyárszépe 9-11-20 19:26

  • ★★★★★★0

    Men...

    davenport 9-11-20 19:35

  • ★★★0

    Der var ikke så meget der. Det smagte ganske fortræffeligt.

    Pølser indeholder jo ikke bare mættet fedt, men da det også er forarbejdet kød, er det ligeledes kræftfremkaldende. Derfor giver det god mening, hvis ikke ligefrem helt at undgå det, så i hvert fald begrænse det meget.

    Aranyhajú Nyárszépe 9-11-20 20:48

  • ★★★★★★0

    Jeg synes det er fint, at du laver en ny ret, når du er obs på sundhedsværdien i det, og tilmed er tilfreds med resultatet. Det er jo netop det madlavning går ud på :) 

    davenport 9-11-20 21:13

  • ★★★0

    Du laver jo selv en noget alternativ udgave med ramsløgseddike og uden paprika ;)

    I dag prøver jeg en opskrift på en vegetarisk lasagne. Det er noget med massere af tomat.

    Aranyhajú Nyárszépe10-11-20 15:57

  • ★★★★★★0

    Vi “fejrer” Mortens Aften, så and with the works.

    T. Nielsen10-11-20 16:12

  • ★★★★★★0

    Vi er inviteret på restaurant. Det glæder jeg mig til. Det er altid en fornøjelse, at æde mad man ikke selv har lavet.

    davenport10-11-20 16:18

  • ★★★★★★0

    Du laver jo selv en noget alternativ udgave med ramsløgseddike og uden paprika ;)

    I dag prøver jeg en opskrift på en vegetarisk lasagne. Det er noget med massere af tomat.

    Jeg har en god opskrift på vegetarlasagne...Men den er ikke så sund igen, for det indebærer en ret tung mornay :)

    Det er spinat, mornaysauce, champignon. 

    Guldager10-11-20 16:35

  • ★★★★★★2

    1. Stk andebryst pr næse, stegt på skindsiden på panden og derefter i ovnen - kartofler med brun sovs - samt frisk revet rødkål badet i appelsin stykker og saft.

    Nemt og godt.

    Wayne10-11-20 16:55

  • ★★★★★★1

    Det var en god middag. Eneste anke, var at sovsen var lidt tynd. Jeg kan bedst lide en andesovs, der skal skæres i tern.

    davenport10-11-20 20:25

  • ★★★★★★0

    Jeg har fået “indført” at vi mindst en gang om ugen spiser vegetarisk (vegansk?) til aftensmad. Fruen var ved at korse sig, fandt det lød kedeligt. Hun er ret fastlåst på at der skal være kød til mad. Faktisk så meget, at i den periode hvor hun ofte lavede lækre salatmadpakker til os, til jobbet, så puttede hun kød i om hun så skulle skære spegepølsen ud fordi vi ikke havde fået købt egnet kød til en salat og på trods af, at jeg ofte sagde at hun ikke behøvede putte kød i min:)

    T. Nielsen11-11-20 00:15

  • ★★★★★★0

    Jeg har fået “indført” at vi mindst en gang om ugen spiser vegetarisk (vegansk?) til aftensmad. Fruen var ved at korse sig, fandt det lød kedeligt. Hun er ret fastlåst på at der skal være kød til mad. Faktisk så meget, at i den periode hvor hun ofte lavede lækre salatmadpakker til os, til jobbet, så puttede hun kød i om hun så skulle skære spegepølsen ud fordi vi ikke havde fået købt egnet kød til en salat og på trods af, at jeg ofte sagde at hun ikke behøvede putte kød i min:)

    Jeg forstår din kone - vegansk suppe bliver liiige 100 % bedre hvis man krydrer med bacon ;-)

    Wayne11-11-20 04:09

  • ★★★★★★0

    Jeg forstår din kone - vegansk suppe bliver liiige 100 % bedre hvis man krydrer med bacon ;-)

    Selvfølgelig gør du det;-P

    T. Nielsen11-11-20 05:08

  • 1

    I aften står den på nachos m. kylling, rødløg, jalapenos og masser af cheddar/mozarella

    Camie11-11-20 09:49

  • ★★★★★★0

    Selvfølgelig gør du det;-P

    Ay ay - Skipper ;-)

    Wayne11-11-20 10:13

  • ★★★0

    Jeg har en god opskrift på vegetarlasagne...Men den er ikke så sund igen, for det indebærer en ret tung mornay :)

    Det er spinat, mornaysauce, champignon. 

    Det lyder ellers godt. Jeg er vild med spinat. Jeg vil da gerne hører opskriften?

    Jeg har fået “indført” at vi mindst en gang om ugen spiser vegetarisk (vegansk?) til aftensmad. Fruen var ved at korse sig, fandt det lød kedeligt. Hun er ret fastlåst på at der skal være kød til mad. Faktisk så meget, at i den periode hvor hun ofte lavede lækre salatmadpakker til os, til jobbet, så puttede hun kød i om hun så skulle skære spegepølsen ud fordi vi ikke havde fået købt egnet kød til en salat og på trods af, at jeg ofte sagde at hun ikke behøvede putte kød i min:)

    Det selvfølgelig en smagssag, men jeg synes sagtens man kan lave vegartarisk mad der smager godt. Jeg er selv overrasket over hvor godt linsefrikadeller smager.

    Forskellen på veganer og vegetar, er at vegetarere ikke spiser kød, men dog gerne spiser sådan noget som mejeriprodukter og æg. En veganer spiser ikke noget der kommer fra dyr.

    Nogen vælger at skære ned på kød på grund af klima/miljø eller dyrevelfærd, men det er også usundt at få for meget af og vi danskere spiser alt for meget kød. Set i det lys, kan det være fornuftigt at spise vegetarisk nogle dage, for at få det samlede kødindtag ned. Der er forskel på hvor usundt kød er. Kød fra firbenede dyr er usundt og kræftfremkaldende. Specielt forarbejdet kød er farligt. Det er sådan noget som bacon, pølser, skinke, medisterpølse, færdigretter og meget pålæg. Der er ikke noget i forarbejdet kød vi ikke kan få fra andre kødprodukter. Spiser man vegansk, afskærer man sig fra proteinkilder af høj kvalitet, som man dog stadig kan få dækket. Det er derimod mere problematisk med nogle vitaminer så som B12. Vil man leve vegansk og sundt, kræver det stor viden og forsigtighed.

    Og er det også sundt at få noget fisk. Der har jeg et problem, da jeg ikke er vild med det. Har undersøgt fiskeoliekapsler, men efter hvad jeg kan læse, virker det åbenbart ikke rigtigt og det kan ligefrem føre til en stigning i LDL kolesterol. Det skal jeg ikke nyde noget af.

    Aranyhajú Nyárszépe11-11-20 10:44

  • ★★★★0

    Har undersøgt fiskeoliekapsler

    De gange jeg har prøvet det, har jeg fået sure opstød der smagte af dårlig fisk, så nej tak.

    chandler7511-11-20 11:24

  • ★★★★★★0

    Der har lige været konflikt omkring køkkenet. Den mellemste elsker at lave nudler, æg og stege ting og sager. Han vil bare ikke rydde op efter sig. Han ringede i dag, om han måtte lave nudler, og jeg sagde ok, hvis han tømte og fyldte opvasker. Da jeg kom hjem havde han spist sine nudler, og spillede Fortnite, og køkkenet flød. Så nu har jeg inddraget alt madlavning. Fra nu af, hedder det rugbrød når man kommer hjem, ellers må man bare være sulten. Jeg synes godt man kan forlange af en på 10, at man ikke bor i en svinesti og kun vil lave det sjove?

    davenport11-11-20 15:33

  • ★★★★0

    Jeg synes godt man kan forlange af en på 10, at man ikke bor i en svinesti og kun vil lave det sjove?

    Helt sikkert!

    dyg11-11-20 15:42

  • 0

    De kan jo ligeså godt lære det i en tidlig alder ellers får de i hvert fald problemer når de bliver voksne og skal klare det hele selv.

    Whispering Horse11-11-20 16:47

  • ★★★★★★0

    Det er rigtigt. Jeg er vokset op ved siden af min mor i køkkenet og kødgryderne, og lært det fra jeg var helt lille. Og jeg vil gerne have, at ungerne også lærer det, men man skal også lære, det det ikke kun handler om, at det er skægt at stege af. Det sviner en pande, et skærebræt, en kniv, et komfur, en madpincet og en palet, og de vasker ikke sig selv op.

    davenport11-11-20 17:07

  • ★★★★0

    Det sviner en pande, et skærebræt, en kniv, et komfur, en madpincet og en palet, og de vasker ikke sig selv op.

    Han skal bare være glad for, at I har en vaskemaskine...

    Efter at være rykket i kolonien havde jeg glemt, hvor lidt jeg bryder mig om at vaske op i hånden, og hvor lang tid det tager (jeg er typen, der ikke bryder sig om, at der er sæberester på tingene, så efter at have vasket op skyller jeg også alting i koldt vand).

    Næste sæson skal jeg helt sikkert have undersøgt muligheden for at få installeret en lille opvaskemaskine. Men det bliver først, efter jeg har fået installeret vaskemaskine, da det er endnu mere irriterende at skulle cykle hjem i lejligheden og tilbage igen med cykelanhængeren fyldt med tøj, men det er en anden sag...

    chandler7511-11-20 17:22

  • ★★★★★★0

    Man kan få nogle bordmodeller. Min søster havde en, og det virkede fint, når hun huskede at bruge den...

    davenport11-11-20 17:27

  • ★★★★★★0

    Man kan få nogen, der bare bliver poppet på vandhanen. De er fine til en person. 

    Herhjemme står den på kylling, Bacon, grønt i paprikasauce og med ris til. 

    Guldager11-11-20 17:31

  • ★★★★★★0

    HAH, det er næsten det samme her, bare uden paprika og en salat til :) Sovsen er fløde...

    davenport11-11-20 17:57

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen