Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★0

    Enig i dommen. Davis synes jeg er fantastisk og den gang forstod de at lave ordentlige heltinder med nosser (øh, det lød forkert :)) Jeg kan idag savne den type sorthumoristisk actionfilm, men så er det godt Shane Black snart er bioaktuel med hans nye film. Jeg savner sneen i Harlins film :)

    Babo22-05-16 08:23

  • ★★★★★★0

    Davis gør det godt ja. Jackson har bare så meget on-screen persona synes jeg, at han dominerer de fleste scener han er med i:-) 

    Jeg fik lige lyst til et gensyn i går aftes, nu du nævnte den. Dæleme mange år siden jeg sidst så den. Det var før tiden med BD'er. Måske helt tilbage til 99/00 sidst jeg så den. Købte den billigt på BD for noget tid siden. 

    T. Nielsen22-05-16 08:34

  • ★★★★0

    Det var godt. Shane Black kan ihvertfald få fjollerier til at glide så godt ned. 

    Babo22-05-16 08:54

  • ★★★★★★0

    Ja han er god i denne genre, også til at give det lidt kant indimellem. 

    T. Nielsen22-05-16 09:51

  • ★★★0

    Det sjove med 3 farver trilogien, er måden filmene bliver farvet på. Istedet for at bruge toning eller filtre, er der istedet altid noget med farven i billedet. En blå bil, en blå lysekrone, en blå trøje osv. I farven hvid, lader man simpelthen meget af filmen foregå i snedækket landskab.

    Aranyhajú Nyárszépe22-05-16 11:10

  • ★★★★0

    Kisbye - jep. Omend synes jeg symbolikken er lidt for påfaldende og lidt skoleagtig til min smag. Men det er en fornuftig trilogi med Blå klart bedst. 

    Babo22-05-16 12:57

  • ★★★★1

    The Witch (2015) - 9/10

    Robert Eggers' hypede horrorfilm foregår 1630'erne, heksehysterisk New England. Men inden forventningerne skrues helt i top, så er trailers til denne film ret misvisende. Der er ikke tale om en decideret horrorfilm og slet ikke en i traditionel forstand målt i antal chokeffekter. Det er en periodefilm med overnaturlige elementer, men mest et drama med fokus på en familie, der langsomt er ved at gå i opløsning. Og instruktør Eggers etablerer en stemning og atmosfære ulig noget andet jeg har set. 5 års research på denne film siger en del om, hvor godt gennemarbejdet denne film er. Der er taget højde for detaljer. Der snakkes old-english, som bygger på tidligere skriverier (bl.a. dagbøger), kostumer er spot on, skuespillernes opførsel er yderst troværdig (og meget mere) i en grad, at jeg virkelig følte mig hensat til et andet univers. Filmen henter tydeligvis inspiration fra Kubrick og særligt The Shining. Den er sågar skudt i  1.66 : 1 formatet (som Barry Lyndon) med en god, kunstnerisk årsag. The Witch har billeder på højde med Kubricks og større ros fås næsten ikke. Næsten hele filmen er skudt med naturligt lys. Scoret er hypnotisk og præstationerne er hele vejen rundt fremragende, særligt af de unge, hvilket vil overraske en del. Historien er absolut interessant, creepy og med flere lag, som holdt mig i jerngreb til det sidste billede, som runder af med en meget tilfredsstillende afrunding. 

    Babo23-05-16 21:53

  • ★★★★★0

    præstationerne er hele vejen rundt fremragende, særligt af de unge, hvilket vil overraske en del.

    Forventer man da de unge er dårlige eller ?

    Kan huske f.eks. The Wire, her overraskede børnene/de unge mig også meget, for dælen de spillede godt.

    Elwood23-05-16 22:23

  • ★★★★★1

    Okay, hvad jeg har set på det sidste...

    Daredevil sæson 2, episode 1-4

    Den er virkelig svag, synes jeg. Normalt ser jeg dog sæsoner færdig alligevel, når først jeg er begyndt på den, men motivationen er godt nok ikke stor. Det viser sig, at serien ikke kan ret meget uden Wilson Fisk. Tilbage har vi Foggy, som om muligt er mere irriterende end han var i første sæson, og Karen, som de nu prøver at få til at romantisere med Matt (som om det kan føre til noget spændende...). Der var dog en fed lang actionscene i en opgang på et tidspunkt, og The Punisher fungerer da også okay, men ellers... Ting kan selvfølgelig nå at ændre sig. Foreløbig 3/6 fra mig. 

    Cosmopolis

    Jeg må indrømme, at jeg savner "Videodrome" og "The Fly"-tiderne. Jeg synes bestemt ikke, Cronenberg er blevet uinteressant, for eksempel syntes jeg ganske godt om den afdæmpede "A Dangerous Method", men denne følelsesløse snakkefilm klarede bare ikke rigtig at fange mig. Til trods for flere bizarre ideer, så blev jeg aldrig egentlig fascineret eller nysgerrig nok til at prøve at finde ud af, hvad den egentlig handlede om mellem linjerne. Kapitalismen, gætter jeg på, og så er jeg ellers lidt ligeglad. 2/6

    The Jungle Book

    En live Disney-film, som selvfølgelig er helt tro imod tegnefilmen. Dog klart den bedste jeg har set indtil nu i denne snævre tegnefilm-lavet-til-live-action genre. Det starter godt og spændende, men undervejs går fortællingen helt i stå, og på et tidspunkt følte jeg, at jeg bare ventede på finalen. "Kom nu, finalekamp..." tænkte jeg. Utrolig flotte dyr og velfungerende karakterer, både takket være, at animationerne er i top, og at stemmearbejdet også er det. Især Shere Khan var en god psykokat. 3/6.

    Taxi Driver

    Jeg har aldrig været en stor fan af Scorsese, hvilket måske er en af grundene til, at jeg stadig har flere af hans film til gode. Hans film føles ofte lange, synes jeg. Han er dårlig til at dræbe sine 'darlings' i klipperummet. Af en eller anden grund var jeg dog fascineret af denne og blev aldrig træt af at se på Robert De Niro og hans karakter, Travis, og dennes rejse og udvikling (eller afvikling).. Fed film. 5/6.

    Awakenings

    Samme dag som jeg så Taxi Driver, så jeg De Niro i denne meget anderledes film, hvor han er en mand, der takket være et medicinsk testforsøg vågner op fra en tilstand af total paralyseret parkinson (eller noget der minder om det). Jeg vidste ikke, De Niro havde den type skuespil i sig også, så det var en positiv overraskelse. Robin Williams er også glimrende som den nørdede læge. Langt hen ad vejen en feel-good film og bestemt det rette valg for en aften med konen, men det betød så også lidt påklistret drama, som ikke fungerede særlig godt (fx en romance), og noget lommefilosofi om at leve livet, som heller ikke føles så "profound", som det nok har været intentionen. Men bestemt en fin film til i hvert fald 4/6.

    Oldboy (2003)

    En meget underholdende koreansk hævnthriller med væmmelse nok til mange dage. Jeg var personligt mest fascineret af første del, hans indespærring og tiden ret derefter, mens jeg syntes, den gik en smule over gevind til sidst. Hypnose, ligesom trylleri, er et så tåbeligt plotelement... Men en stærk og crazy film, og jeg hyggede mig med den og tror også, den vil vinde noget på gensyn (jeg sagde "gensyn", ikke "remake"). 4/6 

    The Great Escape (1963)

    My kind of movie ;) Herligt at blive introduceret for en række unikke karakterer, lære dem godt at kende, forstå deres mål og så heppe på dem i håbet om, at det lykkes. Der er her tale om tyske officerer, som prøver at flygte fra en tysk arbejdslejr under krigen. Den tager sig god tid, men bliver aldrig kedelig. Der er masse humor, og filmen er ganske let til trods for, at det er en Anden Verdenskrigsfilm. Glad for at jeg tog chancen. 5/6

    Lars!23-05-16 22:33

  • ★★★★0

    præstationerne er hele vejen rundt fremragende, særligt af de unge, hvilket vil overraske en del.

    Forventer man da de unge er dårlige eller ?

    Kan huske f.eks. The Wire, her overraskede børnene/de unge mig også meget, for dælen de spillede godt.

    Jeg synes ofte børne præstationer er irriterende. Så ja, jeg forventer ofte så lidt :)

    Babo23-05-16 22:39

  • ★★★★0

    Oldboy + Taxi Driver = 10/10

    The Great Escape = 7-8/10

    Babo23-05-16 22:47

  • ★★★★★0

    Jeg synes ofte børne præstationer er irriterende. Så ja, jeg forventer ofte så lidt :)

    Ahh ok jeg læste det blot som noget andet den måde du skrev det på, din kommentar her til sidst gjorde det hele mere tydeligt, hvad du mente.

    og jeg siger ikke jeg er uenig i din udtalelse :)

    Mit bedste eksempel er nok børnene fra De fortabte sjæles Ø, især "mit navn er Herman" for dælen den knægt krummede jeg tæer over.

    Elwood23-05-16 22:49

  • ★★★★0

    :) Ja, ofte irriteres man over dem. Men ikke her. Den unge Harvey Scrimshaw er forrykt god og særligt i en scene, som fik mig til at klappe i hænderne. Det er egentlig utroligt hvad Eggers har udsat dem for :)

    Babo23-05-16 23:03

  • ★★★★0

    The Walk - 5/10

    Har man set den fremragende dokumentar (Man on Wire) om Philippe Petit, ja så kommer instruktør Robert Zemeckis virkelig ikke med noget nyt. Filmen er næsten bygget op som en dokumentar, hvor Levitt (som spiller Petit) forklarer alting i baggrunden. Klodset træk fra Zemeckis, der ikke for alvor udnytter mediets potentiale til at skabe en interessant spillefilm. Hele filmen virker som en kluntet undskyldning. At Petit skulle fortrække at tale engelsk med fransk accent og dermed "øve" sig på engelsk, er svært at sluge. Levitt i hovedrollen købte jeg altså ikke og slet ikke romancen. Zemeckis gør også alt for at smide ekstra pinde på bålet i underholdningens navn, hvor billige kneb i tredje akt står i kø for at skabe lidt billig spænding. Klimakset er dog medgivet ret flot udført og imponerende syn. Der var også flere fine momenter undervejs med kuppet, men overall er det pænt under standarden for Zemeckis og selvom jeg ikke er den store fan, kan virkelig ikke se, hvorfor han følte trang til at lave den? 

    Babo28-05-16 22:48

  • ★★★★0

    Police Story 3 - 8/10

    Spektakulær actionfilm, der fornemt blander komik og action, som vi også tidligere har set fra Jackie Chans hånd. Det her er action, når det er bedst. Det er opfindsomt, varierende, halsbrækkende og voldsomt underholdende at se på. Det må være noget af det bedste stuntarbejde i filmhistorien. Jeg knugede min hovedpude så hårdt af spænding :)

    Babo30-05-16 13:36

  • ★★★★★0

    Troede lige et kort øjeblik, det var Politiskolen 3, du gav 8/10. 

    Lars!30-05-16 13:43

  • ★★★★0

    Gud, nej :)

    Babo30-05-16 13:47

  • ★★★★0

    The Hallow (2015) - 4/10

    Svag horrorfilm, som bygger på en forslidt præmis. At man stort set ikke afviger fra de sædvanlige klicheer, forstår jeg slet ikke. Var ellers in the mood til endnu en horror med en buddy og et blik på rottentomatoes bekræftede den skulle være god. Det er den ikke. Fin start, men jeg blev hurtigt hægtet af. 

    Babo30-05-16 14:03

  • ★★★★★0

    Jeg vægter nok The Hallow en smule højere, men ja. Den er sgu lidt undervældende og bliver meget ensformig som tiden skrider frem. Den har dog en stærk start og en gennemgående god stemning.

    David Lund30-05-16 23:29

  • ★★★★0

    Jeg er mere spændt på The Woods af Adam Wingard. Det ligner en god horror. 

    Babo30-05-16 23:57

  • ★★★★2

    Daredevil: sæson 2 - 8/10

    SPOILERS:

    Holder så absolut niveauet og på visse områder er der også forbedringer i forhold til sæson 1, men som helhed står sæson 1 som en mere helstøbt sæson. Det hele spiller flot sammen her. Forholdet mellem Matt, Fogy og Karen synes jeg er virkelig godt skildret. Jeg var involveret i deres historie og venskab. Introduktionen af "The Punisher", perfekt spillet af Jon Bernthal, er både underholdende og begavet instrueret. Glem de tidligere versioner på film af figuren, de kan SLET IKKE hamle op denne version af The Punisher. Kan man i det hele taget mene andet? Bernthal (som i øvrigt gjorde en god figur i filmen Fury) spiller både med følelser og intensitet, som sjældent set før i denne type genre. Scenen i fængslet er fucking FED. Intro'en af Elektra synes jeg også var vellykket - særligt de sidste afsnit med hende, blev jeg revet med i hendes kamp. Hun var forrygende i kampscenerne. Skurken Fisk blev atter introduceret og serien blev straks bedre. Marvels absolut højdepunkt mht. skurke, som jeg ofte finder både platte og ufarlige, men D'onofrio er helt forrygende som Kingpin, afstumpet, udspekuleret og farlig. Cox som "Red" er stadig i verdensklasse og scenen hvor han bryder reglen, er følelsesladet.  

    Actionscenerne er endnu bedre og selvom det ofte er den samme form for action, så går det flot i spænd med filmens univers. Trappescenen, fængsel-scenen og klimakset på taget er ganske enkelt bare fejende flot udført med en brutalitet, som du ikke oplever i den ofte finpolerede genre. Big thumbs up. 

    Historien er stadig velfortalt. Dog med flere spørgsmålstegn og cliffhangers, som naturligvis vil åbne døren for sæson 3. Føles ikke så afsluttet, som sæson 1, men folk vil have mere, så jeg synes det er ok. Overall er der ikke meget jeg ikke kunne lide. Der var enkelte afsnit, der tabte lidt pusten, men absolut tilfredsstillende sæson, som ikke burde skuffe fans af den forrige sæson. Meget bedre end så meget andet i denne genre, så håber de fortsætter de gode takter. 

    Babo 6-06-16 01:25

  • ★★★★★★0

    Tog et gensyn med Spectre her til aften og den vandt lidt ovenpå skuffelsen i biografen. Men nogen favorit blandt Bond filmene bliver den næppe nogensinde, selv om det måske stod lidt mere klart hvad Mendes vision har været. Men historien og forsøget på at snøre sækken, så at sige, falder vitterligt ikke i min smag og klimaks/slutningen er stadig ret svag.

    T. Nielsen 7-06-16 23:16

  • ★★★★0

    Så 3/10 efter gensyn? 

    Babo 7-06-16 23:09

  • ★★★★★★0

    Keder du dig?

    T. Nielsen 7-06-16 23:17

  • ★★★★★1

    Sicario

    Flot film, ret intens og effektiv. Muligvis noget af det bedste jeg husker at have set fra Benicio del Toro. Alligevel var jeg lidt skuffet over slutningen, som jeg følte var lettere antiklimaktisk og tog nogle lidt underlige valg. Det er som om filmen mangler et eller andet for at være komplet, ikke mindst i Kates historie, hvor jeg savner lidt udvikling af en eller anden art.

    Jeg blev også lidt irriteret over elementer, som blot var sat ind for spændingens skyld, uden at de nødvendigvis var logiske. For eksempel bliver Kate på et tidspunkt beskudt af en mexicansk politibetjent, og det er effektivt nok som spændingsmoment, men det virker hamrende ulogisk, at han i den situation valgte at skyde netop mod hende - da hun udgjorde mindst fare for ham og hans medsammensvorne i situationen af alle tilstedeværende, og da det bare resulterede i, at han blev afsløret. Faktisk er den eneste forklaring, jeg kan finde, at hun er vores hovedperson, og at der derfor var brug for det :p 

    Men det er småting taget i betragtning hvad filmen faktisk kan som en intens og flot thriller i det beskidte grænseland mellem USA og Mexico, og mellem Loven og "målet helliger midlet". 4/6. 

    Spectre

    Jeg må sige, at jeg er lidt skuffet over den her. Det er en rigtig James Bond-film i den forstand, at de har fyldt den til randen med James Bond-troper, alt fra de tilfældige engangsknald med eksotiske smådumme kvinder til den gadget-bevæbnede Aston Martin. Den er til tider visuelt lækker, men plottet er både håbløst uoriginalt og fyldt med huller. Det er på en eller anden måde farligt, at Spectre er ved at få total overvågningsmagt, samtidig som det lader til, at de allerede har det. Forsøget på at forklare alle de seneste Daniel Craig-film er også ret klodset og ligegyldigt. Jeg ville ønske, de bare havde gået videre. Tænk hvis vi havde noget så sjældent som en agentfilm, hvor agenten fik en reel opgave, og hvor bureauet ikke stod i fare for at blive nedlagt? Det synes jeg efterhånden er længe siden vi har set. I stedet går de altid rogue. Léa Seydoux's karakter var også påfaldende uinteressant, en typisk smuk "damsel in distress". Det skal dog siges, at filmen er flot, og at actionscenerne faktisk fungerer ret upåklageligt. Og så lærer man jo, at James Bond åbenbart er en superhelt i den forstand, at han ikke klarer at få hjerneskader... 3/6. 

    The Immigrant

    Jeg måtte finde en film på Netflix til mig og konen i går, og valget faldt på dette habile periodedrama med fokus på New York i 1920'erne. En fin minimalistisk fortælling om en polsk kvinde, der havner i de forkerte hænder i en ultrasårbar situation. En god historie med et par overraskelser også. Flot og stemningsfuld, overbevisende atmosfære, autentisk som periodefilm. Alle skuespillere og skuespillerinder er oplagte, ikke mindst Joaquin Phoenix og Marion Cottilard. Der er generelt meget lidt at klage over i denne film, synes jeg, så tror jeg lander på 5/6. 

    Lars! 8-06-16 11:21

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen