Forum - Forum-tråd: Hvem er din yndlings skuespiller/ -inde ?

Hvem er din yndlings skuespiller/ -inde ?

  • ★★★★★★1

    Så vidt jeg lige kan resonere, er det flere år siden vi har haft en tråd om dette. Så here goes: Giv nogle punkter på hvorfor en bestemt person lige rammer hovedet på sømmet.

    For mig er det William H. Macy. Han er altid autentisk, og selv om han er med i en skodfilm, arbejder han med det han har fået udleveret. 80er-mæssigt har jeg altid været pjattet med Michael Biehn og Bill Paxton, men nok mest for min onanistiske optagethed af Aliens.

    Ved kvinderne har jeg det lidt mere svært. Når jeg sådan tænker på det umiddelbart, gør Julia Roberts det ret godt, men jeg føler mig som total fissefyr, ved at sige den slags. Så Jenna Jameson!

    davenport 7-06-16 21:19

  • ★★★★★★0

    Den er sgu lidt svær at svare på. I årevis var Depp min favorit. Så valgte han at begynde at tjene penge, hvilket man jo ikke kan have noget imod, men det gjorde desværre hans rollevalg voldsomt uinteressante, så man skal vel næsten 15 år tilbage, for at finde de virkelig interessante roller.

    I dag er det nok J.K. Simmons, mens den gamle Michael Keaton også er "on the rise" i mit univers, fordi han vælger nogle virkelig gode roller. En anden kandidat kan være Mark Ruffalo, som jeg synes balancerer det ret godt, at både være med i MCU, men også tage en masse mindre roller, som udfordrer ham.

    Den skuespillerinde jeg har flest film med, er nok Keira Knightley, men jeg tror at favoritten er Marion Cotillard. Jeg var i forvejen vild med hende, men efter jeg så Jeanne d'Arc au bûcher, var jeg helt solgt, hun er satans dygtig. Et par runner-ups er Léa Seydoux og Carla Juri - Juri lader til at have fået sit internationale gennembrud efter Feuchtgebiete, så jeg glæder mig til at se hvad hun kan på "den store scene".

    Zero Cool 7-06-16 21:44

  • ★★★★★0

    Jeg kan sikkert komme på et mere detaljered indlæg senere, men lad mig sige den her før andre evt. gør, en relativ "ny" person.

    Jeg er hel pjattet med The Rock aka. Dwayne Johnson

    Han bringer bare en energi med sig i hans roller, hvad endten det er komedie eller action, han kan altid få mig til og grine. Og jeg ser stortset alle film han er med i. Der er bare noget over ham, som altid fanger mig. Der er noget old school action helt over ham, samtidig med en god komisk timing.

    Elwood 7-06-16 21:44

  • ★★★★0

    Blandt de mandlige, må det klart være gamle ræve som Pacino og De Niro. At de så stod overfor hinanden i en af mine favoritfilm (Heat) var næsten for meget af det gode :) Ellers Robert Redford, Paul Newman og Dustin Hoffman - alle som kunne indtage en scene på en måde, som bare gjorde det fornøjeligt at se film. Seymour Hoffman døde desværre, han var hos mig betragtet som en af de store. Ellers er listen lang hvis jeg skal ridse alle nulevende op. Jeg har en lille svaghed for Reeves i The Matrix, Speed og A Scanner Darkly. 

    Mht de kvindelige, ja så kommer jeg ikke uden om de bedste og det er Streep, Winslet, Blanchett, Julianne Moore + Weaver for Alien og Hamilton for T-film. 

    Babo 7-06-16 22:18

  • ★★★★★0

    Jeg har altid været rigtig glad for Dustin Hoffman. Jeg kan simpelthen lide hans fjæs, og som regel er jeg rigtig glad for hans karakterer. Det betyder dog ikke, at jeg bevidst har opsøgt hans film, men hver gang jeg er stødt på ham, så har jeg følt det lidt som om jeg "catchede op" med en gammel buddy. Og så er "Rain Man" en personlig favorit af de helt store ;) 

    Lidt på samme måde har jeg det med Jeff Goldblum. Jeg husker ikke rigtig, hvad jeg har set ham i udover Jurassic Park og The Fly, men jeg kan rigtig godt lide ham. Jeg vil gerne se mere af ham, også nu hvor han er gammel. Jeg begyndte at se en krimiserie med ham, som desværre blev "cancelled" efter første sæson, men det var ellers alletiders. 

    Blandt de yngre... Joseph Gordon-Levitt synes jeg er dygtig og interessant på alle mulige måder, også som producer og instruktør. 

    Til sidst en kvinde: Kate Winslet spiller altid en kvinde, som jeg formår at føle med. Hun er så damn "almindelig" at se på, at jeg altid glemmer, det faktisk er en præstation. Og det synes jeg fortjener alt mulig anerkendelse. 

    Lars! 8-06-16 10:43

  • ★★★★★★0

    Jeg har ret mange favoritter - jeg har svært ved at udpege et par stykker, som jeg synes spiller bedre end alle andre. Noget af det skyldes også deres personlighed generelt. Eksempelvis spiller Al Pacino variationer af den samme rolle ret ofte, men han gør det bare afsindig godt hver gang. Jeg har det mere med at dyrke en skuespiller/inde i et stykke tid, så jeg så f.eks. en masse Paul Newman-film lige da han døde.

    Men efter lidt betænkningstid, kan jeg måske koge det ned til 4 personer...2 afdøde, 2 nulevende, 2 kvinder, 2 mænd.

    Kvinder

    Ingrid Bergman - alt...

    Julianne Moore (bevis)

    Mænd

    Spencer Tracy (bevis)

    Al Pacino (bevis)

    Guldager 8-06-16 11:41

  • ★★★0

    Kvinder - Hands down - Marion Cotillard, selvom Meryl Streep nu også altid gør det godt.

    Mænd - måske en Sam Rockwell.

    Steffan Rasmussen 8-06-16 18:58

  • ★★★★0

    Bill Murray - han kan godt være med i en middelmådig film, men jeg har aldrig set ham give en middelmådig præstation.

    Nicolas Cage - hans præstationer afhænger meget af, om instruktøren er i stand til at tøjle ham, men når han er god er han fremragende.

    Humphrey Bogart - måske ikke verdens mest alsidige skuespiller, men han fik også sjældent lov til for alvor at prøve talentet af. Han var selvfølgelig mest kendt som tough guy, men det er i roller som fx manuskriptforfatter i "In a Lonely Place", at han virkelig fik lov til at folde sig ud.

    Jack Nicholson - formår næsten at forvandle alle de film, han medvirker i (selv i mindre roller) til "The Jack Nicholson-show".

    Kvinder, hmm, må indrømme, at det er noget sværere... Må lige tænke :)

    chandler75 8-06-16 18:58

  • ★★★★★★1

    Jenna?

    davenport 8-06-16 19:57

  • ★★★★★★0

    @Rasmus - Bill Murray og Robin Williams minder lidt om hinanden, synes jeg. De er så afsindig sympatiske, og man er altid i godt selskab med dem. Der er noget meget familiært over dem. Bill Murray har så selvfølgelig lavet film som Lost in Translation, Broken Flowers og og denne perle af en scene

    Guldager 8-06-16 22:09

  • ★★★★0

    Of all times

    Skuespiller: James Stewart
    Skuespillerinde: Kathrine Hepburn

    Nutidig

    Skuespiller: Michael Fassbender
    Skuespillerinde: Juliette Binoche

    Bruce 9-06-16 10:56

  • ★★★★★0

    Nogle andre gode kvindelige bud: 

    Susan Sarandon.

    Charlize Theron. 

    Lars!10-06-16 15:50

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen