Moovy Exclusive: Fem til fredag: Alternative (hyggelige) julefilm til de ældste

I ugens Fem til fredag guider Moovy til fem hyggelige, alternative juleklassikere til at hygge sig med i juledagene.

Selvom COVID-19 påvirker hverdagen, skal der stadig være plads til, at julestemningen kan sprede sig med juledekorationer, julepynt og julekalender. Og selvfølgelig juleoplevelser foran skærmen. De kendes fra forskellige film, såsom de adskillige fortolkninger af Charles Dickens' "A Christmas Carol", Disneys juleshow eller bare sidste måneds "Dolly Parton's Christmas on the Square". Julen er en magisk tid med plads til hygge og familiesammenkomster. Men hvad med os, der ikke nøjes med hvid jul, julemand og bløde pakker, men søger noget mere alternativ hygge foran flimmerkassen? Moovy står til rådighed og kommer her med fem bud på alternative juleklassikere rettet mod de ældste.

"Die Hard" (1988)

Vi kan lige så godt starte med den mest oplagte, for der er ingen jul uden. Juleaftensdag bliver Nakatomi Plaza overtaget af terrorister. Alle i bygningen bliver taget som gidsler – undtagen John McClane, der ene mand bekæmper Hans Gruber og hans håndlangere. Juleaftenen i "Die Hard" er fyldt med bandeord, mindeværdige one-liners, effektive actionsekvenser og velskrevne karakterer. Med McClane som julemand – Bruce Willis har næppe været bedre siden – der leverer kul til de onde terrorister, som ødelægger julestemningen med deres maskingevær. Efterfølgeren "Die Hard 2: Die Harder" er også en solid julefilm, men julen består ikke, uden at Nakatomi Plaza falder.

"Die Hard" kan lejes på Blockbuster.

"Kiss Kiss Bang Bang" (2005)

Der kan heller ikke være jul uden et godt mordmysterie. Her melder den evigt juleglade Shane Black sig parat med "Kiss Kiss Bang Bang", hvor tyven Harry bliver forvekslet med en skuespiller og skal opklare et mystisk mord under Hollywoods juledage sammen med den iltre privatdetektiv Gay Perry. I en uhellig alliance mellem Robert Downey Jr. og Val Kilmer bliver der budt op til sexede julemænd, kække jokes og en masse god underholdning. Black ved om nogen, hvordan den festlige højtid skal bruges til at bringe et umage par gennem mysterier og sprængfarlig dialog. En dejlig pakke til dem, der savner mor(d)skab og spænding.

"Kiss Kiss Bang Bang" kan lejes på Blockbuster.

"Bad Santa" (2003)

Har du nogensinde tænkt på de personer, der hvert år klæder sig ud som julemænd i diverse indkøbscentre? Det burde du måske gøre fremadrettet. Årets julemand er Willie. En depressiv alkoholiker, der hvert år slår sig sammen med sin partner-in-crime, Marcus, for at begå svindel mod indkøbscenterets mange butikker juleaftensdag. Med Coen-brødrene som producere er denne juleaften særdeles upassende og lummer, men alligevel i besiddelse af et julevarmt hjerte. Og det er jo ikke jul uden et dejligt rødt hjerte på juletræet. Men vær lige varsom, næste gang du ser julemanden i Field's.

"Bad Santa" kan streames på Viaplay.

"Silent Night, Deadly Night" (1984)

Som bekendt fører manden fra Nordpolen regnskab over, hvem der har været artige og uartige året rundt. Men denne julemand tænker alternativt, og kullet anses her som værende en mild straf. I stedet bliver du stukket ned og lemlæstet, hvis du ikke opfører dig ordentligt! "Silent Night, Deadly Night" er en gyser-juleklassiker og solid underholdning med sin blanding af tragiske juletraumer og blodige mord. Her bliver der uddelt alternative bloddryppende pakker, når julemanden slår de uartige unge og gamle ihjel én efter én. Det er ikke jul uden farven rød, hvilket der er masser af i denne juleslasher.

"Silent Night, Deadly Night" kan lejes på Blockbuster.

"It's Always Sunny in Philadelphia" – "A Very Sunny Christmas" (2010)

Klokken ni om formiddagen juleaftensdag rammer julestemningen for alvor Paddy's Pub, hvor de fem medejere gransker deres yndlingsjuleminder – for at opdage, at julen ikke er nær så god, som de husker den. I forsøget på at skabe en god jul ender det som sædvanligt for de fem venner i "It's Always Sunny in Philadelphia" med grænseoverskridende beslutninger og voldelige reaktioner. En klassisk historie om juleånden, der bruger sin julestemning til at ødelægge vores hovedpersoner psykisk og fysisk. Med latter og forargelse til følge. En klassisk episode af kultserien, som hører hjemme under ethvert juletræ. Leveret af de mange julemænd, der hver juledag besøger Charlies mor!

"It's Always Sunny in Philadelphia" kan streames på Viaplay.

Kommentarer

Fem til fredag: Alternative (hyggelige) julefilm til de ældste

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen