Moovy Exclusive: Fem til fredag: Fem fremragende film, du kan streame lige nu

Endnu en coronafyldt uge lakker mod enden, og for at fejre det på bedste vis guider Moovy dig til fem forskelligartede film, der kan hjælpe dig gennem weekenden.

Mens biograferne fortsætter deres dvale, landet ligger i lockdown, og vinterdepressionen stille og roligt kryber ind, er film den eneste rigtige modgift. Dette er blot et postulat, men der har nok ikke været noget mere usammenhængende end folks filmvaner under en epidemi. Nogle har søgt mod rendyrkede komedier, andre mod actionfilm, der kan udfylde blockbuster-hullet, og nogle har endda taget tyren ved hornene med smitsomme værker som "Contagion" og "Outbreak". Alt er lige okay. Til denne fredag støtter Moovy folkets forskellige filmvaner med fem vidt forskellige fremragende film, som kan streames lige nu.

"Naked" (1993)

Mike Leighs film er helt og aldeles unikke. Mest af alt fordi karaktererne deri føles helt unikt ægte. I "Naked" spiller David Thewlis den intellektuelt overlegne charmør Johnny. Den unge mand bruger sin superkraft til verbalt at torturere alle, han møder. Han er ondskab legemliggjort, men Johnnys kløgt og visdom tiltrækker også folk, som var de fluer mod lys. Mike Leigh viser, at vi som mennesker sagtens kan være gode mod hinanden, men den nøgne sandhed er, at vi mere end alt har evnen til at være unødvendigt vederstyggelige.

"Naked" kan streames/lejes på Filmstriben, SF Anytime, iTunes og Blockbuster.

"Resten af dagen" (1993)

Med hele otte Oscar-nomineringer er James Ivorys "Resten af dagen" bestemt ikke en overset perle. Dog synes Sir Anthony Hopkins' præstation som den stoiske butler at blive overskygget af Oscar-vinderens ellers mere velkendte, kannibalistiske Hannibal Lecter. Især i samspillet med Dame Emma Thompson kan denne fortælling om fejlplaceret loyalitet og uforenelig forelskelse vinde alle og enhvers hjerter – og såvel knuse dem undervejs.

"Resten af dagen" ("The Remains of the Day") kan streames/lejes på Netflix, iTunes, Blockbuster m.fl.

"Apollo 11" (2019)

Nu vendes ryggen til snakkefilm og periodedramaer, da tiden er inde til noget lidt vildere. På uforklarlig vis blev den fænomenale rumdokumentar "Apollo 11" udeladt fra sidste års Oscar-ræs. Sammen med sin besætning overså instruktøren Todd Douglas Miller, at filmen blev sat sammen udelukkende af arkivmateriale og stillbilleder, så alt føles så realistisk som muligt. Resultatet vidner om et sansebombardement, hvor lyd og billede går op i en højere enhed, der på en og samme tid tager dig på en rejse tilbage i tiden såvel som ud i rummet.

"Apollo 11" kan streames/lejes på Netflix, C More, Blockbuster, iTunes m.fl.

"Ready or Not" (2019)

Til dem, der søger det lidt mere tempo- og temperamentsfyldte, som flår i nerverne, er der legesyge "Ready or Not". Her spiller Samara Weaving bruden Grace, som på sin bryllupsnat må deltage i svigerfamilien fra helvedes rædselsfulde ritualer i form af lege. Familien er nemlig absurd rige, så de finder morskab gennem lidt andre traditioner end os normale mennesker. Instruktørerne Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett har formået at krydse "Succession" med "Battle Royale", og det færdige produkt er garant for en gyselig og overraskende morsom fredag aften.

"Ready or Not" kan streames/lejes på Viaplay, Blockbuster, iTunes, Rakuten TV m.fl.

"Flight of the Conchords: Live in London" (2018)

Teknisk set er liveoptagelsen af New Zealands største band, Flight of the Conchords, ikke en decideret film. Det er dog en vidunderligt morsom form for eskapisme, hvor Bret og Jemaine tager publikum med på en bustur gennem et utal af musikgenrer. Stand-up-komik forklædt som musikalske numre anses nok ikke som en enestående gimmick, men sangene stråler ved deres spøjse fortællinger og absurde jokes, og så lyder de bare godt. "Flight of the Conchords: Live in London" er velkommen underholdning til endnu en coronaramt weekend, hvor der blot er brug for et godt grin.

"Flight of the Conchords: Live in London" kan streames på HBO Nordic.

Kommentarer

Fem til fredag: Fem fremragende film, du kan streame lige nu

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen