Forum - Forum-tråd: Moovys top James Bond film ...

Moovys top James Bond film ...

  • ★★★★★★0

    Voldtægtsfilm og voldtægtskultur er altså ikke det samme.

    Forskellen i min optik er for lille, til at jeg ser ser den. 

    T. Nielsen15-01-21 19:46

  • ★★★★★★2

    Voldtægtsfilm handler om voldtægt.

    Voldtægtskultur er en kultur, hvor kvinder er objekter, hvor kvinder bliver slutshamet eller victim blamet, hvor seksuelle overgreb er normalt (fordi en mand gerne må tage på en kvinde) og andre ting. Der er en ret stor forskel der.

    Og apropos Grease:

    Der bliver spurgt i Summer Nights: Did she put up a fight?

    I Drive-In-scenen siger Sandie nej, og derefter tvinger Danny hende ned på sæden, før hun slipper fri. Og han er nervøs for, om de andre vil grine af ham, fordi han ikke fik sex.

    Marty har i fortiden fået puttet aspirin i sin drik.

    Det hele er causal er med sympati for Danny. Denne ligegyldighed overfor sådanne en ting, er en del af voldtægtskulturen.

    Rizzo bliver slutshamet, det er en del af voldtægtskulturen.

    Ingen af delene har nogle konsekvenser.

    Og jeg siger alt det her, og stadig synes jeg det er en ok film. Selvom slutningen irriterer mig mere og mere. Men det har den gjort i mange år, langt før hele den her debat.

    Men derfor er filmen stadig en del af voldtægtskulturen, som så mange andre film er på den tid. 

    Guldager15-01-21 19:59

  • ★★★★0

    Jeg betragter "Irreversible" som en voldtægtsfilm. "Grease"... not so much.

    chandler7515-01-21 20:11

  • ★★★★★★2

    Jeg betragter "Irreversible" som en voldtægtsfilm. "Grease"... nej.

    Har heller ikke stødt på nogen, der har kaldt Grease for en voldtægtsfilm...eftersom der ingen voldtægt er i den :)

    Guldager15-01-21 20:12

  • ★★★★★★2

    Voldtægtskultur promoverer voldtægt, ergo er Grease en voldtægtsfilm og ydermere analyserer du en voldtægt ud af en tåbelig sangtekst. Så kan du sidde med dine nok så fine millimeterpræcise analyser. I min verden kalder du Grease for en voldtægtsfilm, fordi den ansporer til dette. Dét anser jeg som hysteri og så kan du fluekneppe begreber så meget du lyster. Det ændrer ikke min holdning om at det lyder hysterisk woke nonsens. Så må folk føle sig pisset af, over min holdning og Bruno komme med en endnu arrogant boomer kommentar som sidst jeg tillod mig at have en anden holdning. Mere har jeg ikke til at sige til det. 

    T. Nielsen15-01-21 20:35

  • ★★★★★1

    Du kritiserer Guldager for at overfortolke Grease, og så overfortolker du vildt hans indlæg...

    Kruse15-01-21 20:35

  • ★★★★★★1

    I min verden kalder du Grease for en voldtægtsfilm,

    Altså, nu kalder jeg det netop ikke en voldtægtsfilm? Jeg analysere heller ikke en voldtægt ud af en tåbelig sangtekst...så du tager - igen - helt fejl af, hvad jeg faktisk siger.

    Guldager15-01-21 20:36

  • ★★★★★★1

    Du kritiserer Guldager for at overfortolke Grease, og så overfortolker du vildt hans indlæg...

    Der var du, ganske som ventet! Havde du haft en holdning der gik i en lidt anden retning end blind støtte til Guldager, havde jeg muligvis været overrasket. 

    T. Nielsen15-01-21 20:40

  • ★★★★★★2

    Jeg forstår stadig ikke, hvorfor du er så meget på tværs i stedet for at have en normal diskussion...lytter du overhovedet til argumenter eller er du helt fastlåst i din syn på det hele?

    Guldager15-01-21 20:41

  • ★★★★★★3

    Jeg er i hvert fald ret træt af, det i mine øjne, komplet ukritiske politisk korrekte woke- og kønspolitiske fis (der nærmest kun kan se kvinder som stakler) og hvor man herinde udskammes for at have en mening, der bare er en anelse mere nuanceret eller går lidt skævt i forhold til et lille hold af smagsdommere herinde. Det er muligvis sat på spidsen. Men så det sagt som en spade! Til dit forsvar vil jeg medgive, at du trods alt altid svarer sagligt og pænt. 

    T. Nielsen15-01-21 20:48

  • ★★★★★★2

    Jeg kan sagtens se, hvad du mener, men jeg jeg synes slet ikke, det er der, hvor vi er her. Det startede med, at S. Rico sagde noget om kvindesyn i James Bond-film, og jeg nævnte nogle andre film, som også kan være svær at se med nutidige briller. Og så gik diskussionen så videre på Grease.

    Jeg har slet ikke sagt noget om, at kvinder er stakler eller udskammet noget, for det er slet ikke det, vi taler om. Du læser det en i en større kontekst, hvor jeg kun taler om Grease. Jeg gør det selv af og til - hvis folk skriver noget, som f.eks. "kvinder skal bare lære sige at fra", så antager jeg automatisk en masse om den person, men det skal man jo helst undgå (altså, det er ikke en holdning, du har her, det var bare et eksempel).

    Og jeg må altså lige sige, at smide om sig med ord som flueknepperi, hysterisk og antage holdninger, det er ikke ligefrem nuanceret.

    Guldager15-01-21 21:00

  • ★★★★★1

    Der var du, ganske som ventet! Havde du haft en holdning der gik i en lidt anden retning end blind støtte til Guldager, havde jeg muligvis været overrasket. 

    Hold op hvor er du nedladende. Har du virkelig så lidt respekt overfor andres holdninger? 

    Du vil hellere forme andres kritik i dit hoved til noget endnu værre, så du nemmere kan afvise det, og ikke behøver rent faktisk at forholde dig til det skrevne.

    Du nægter at forholde sig til det han rent faktisk skriver, men vil hellere debattere en stråmand du har fabrikeret. Er The Shawshank Redemption en selvmordsfilm fordi den indeholder er selvmord? Er Grease en bilræs film ligesom The Fast and the Furious fordi den indeholder en bilræs scene? At en film indeholder et element at voldtægtskulter er ikke det samme som en voldtægtsfilm. Det har Guldager forsøgt at forklare adskillige gange nu.

    Du har ingen interesse i at debattere, men vil bare gøre nar af andres holdninger.

    Kruse15-01-21 21:25

  • ★★★★★1

    For the record, så ser jeg hverken Grease som en voldtægtsfilm eller som have nogen særligt grad af voldtægtskultur eller være specielt problematisk. Men min reelle mening har selvfølgelig ingen betydning. Den må i spørge Thomas om.

    Kruse15-01-21 21:29

  • ★★★★0

    Så har jeg bidraget med en liste.

    Jeg har som opvarmning til den kommende 007-film siddet og genset samtlige film i 2020. Jeg må sige, at det har rykket temmelig meget ved min bedømmelse. Man kan måske argumentere for, at filmene bør bedømmes ud fra den oplevelse, som man fik første gang, man så dem. Men jeg har altså valgt at bedømme dem ud fra, hvor godt de holder i dag.

    Min umiddelbare reaktion er, at Roger Moore filmene slet ikke holder. Nogle af mine yndlingsfilm forekommer pludselig kvindenedgørende og latterlige. Men jeg har dog fået plads til en enkelt Roger Moore film på top 10.

    Jeg har faktisk fået plads til alle inkarnationer af 007 (bortset fra Niven): 2 til Craig, 2 til Brosman, 1 til Dalton, 1 til Moore, 1 til Lazenby (gæt hvilken), og 3 til Connery.

    Det var ellers noget af en diskussion der kom ud af en lille indskudt sætning, som slet ikke var mit egentlige budskab.

    Jeg synes det kunne være mere interessant at høre, hvor mange af de forskellige skuespillere I har på jeres top 10. Jeg har som nævnt 3 x Connery, 1 x Lazenby, 1 x Moore, 1 x Dalton, 2 x Brosman, og 2 x Craig.

    Mit gæt er, at det vil være nogenlunde samme billede for de fleste. Men selvfølgelig med forskellige underliggende film.

    S. Rico15-01-21 23:01

  • ★★★★★★3

    Voldtægtsfilm og voldtægtskultur er altså ikke det samme.

    Det er godt nok det mærkeligste jeg har set klistret på en film, som bare for hovedparten er ren underholdning.

    Så kunne man i stedet give sig til at dissekere diverse slasherfilm. 

    Det der er spild af tid.

    Wayne15-01-21 23:58

  • ★★★★★1

    Jeg mindes nu også, at jeg havde lidt problemer med nogle af de nævnte ting i Grease, da jeg så den som teenager for 25 års tid siden. Jeg blev dog ikke kaldt woke for at pointere det dengang, men kaldte det ej heller voldtægtskultur. Jeg havde og har også lidt problemer med eksempelvis The Breakfast Club, men det er stadig en af mine favoritfilm - nogle gange bliver de negative dele af film opvejet af helheden. Synes ikke der er noget galt med at analysere (og faktisk heller ikke overanalysere) på film - vi er jo et bundt filmnørder herinde, så det er vel det, vi ofte gør, når vi ser film =)

    David Lund16-01-21 00:20

  • ★★★★★★2

    Det der er spild af tid

    Endnu en kommentar, der ikke bidrager til en debat. Kom med argumenter i stedet for.

    Guldager16-01-21 09:08

  • ★★★★★★2

    Endnu en kommentar, der ikke bidrager til en debat. Kom med argumenter i stedet for.

    Jeg har ingen interesse i at diskutere en film jeg sætter stor pris på, med nogen som kun tænker på hvordan de kan angribe den.

    Jeg har min holdning til filmen - du må gerne have din egen.

    Wayne16-01-21 11:09

  • 0

    Jeg har også indsendt en liste.
    Jeg har aldrig set James Bond-filmene før, da det ikke ligner film, der på nogen måde ville interessere mig.  Men under lockdown sidste forår, så var alle filmene tilgængelige på Viaplay, så der fik jeg set alle filmene og rigtig nok var filmene svære at komme igennem, og uden tvivl fandt jeg filmene med Daniel Craig som værende de mest interessante og underholdende. De fleste film var ret daterede og decideret kedelige. Jeg gav fra 2/10 til 7/10, hvoraf langt de fleste lå på 5/10 eller derunder.

    Jeg har ikke noget nostalgisk forhold til filmene, og derfor er min top 10 måske også lidt anderledes end andre (tror jeg).

    Herrguth16-01-21 12:16

  • ★★★0

    Jeg har også indsendt en liste.
    Jeg har aldrig set James Bond-filmene før, da det ikke ligner film, der på nogen måde ville interessere mig.  Men under lockdown sidste forår, så var alle filmene tilgængelige på Viaplay, så der fik jeg set alle filmene og rigtig nok var filmene svære at komme igennem, og uden tvivl fandt jeg filmene med Daniel Craig som værende de mest interessante og underholdende. De fleste film var ret daterede og decideret kedelige. Jeg gav fra 2/10 til 7/10, hvoraf langt de fleste lå på 5/10 eller derunder.

    Jeg har ikke noget nostalgisk forhold til filmene, og derfor er min top 10 måske også lidt anderledes end andre (tror jeg).

    Startede du med Dr. No også derfra, eller skiftede du lidt imellem årtierne? :)

    MOVIE100016-01-21 12:31

  • 1

    Startede du med Dr. No også derfra, eller skiftede du lidt imellem årtierne? :)

    Jeg så helt fra starten og til slut, så jeg startede med Dr. No og sluttede med Spectre.
    Jeg har også set de to uofficielle film "Casino Royale" og "Never Say Never Again".

    Herrguth16-01-21 12:41

  • ★★★★★★1

    Jeg synes det kunne være mere interessant at høre, hvor mange af de forskellige skuespillere I har på jeres top 10.

    Jeg kan afsløre at jeg har én med Lazenby!

    Zero Cool16-01-21 12:47

  • ★★★★★★2

    Jeg har ingen interesse i at diskutere en film jeg sætter stor pris på, med nogen som kun tænker på hvordan de kan angribe den.

    Jeg har min holdning til filmen - du må gerne have din egen.

    Men du kan heller ikke finde ud af at læse...jeg har netop sagt,jeg godt kan lide den, så jeg er ikke ude bare at angribe den. Men hvis du ikke gider diskutere ,så lad da være med at skrive noget?

    Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor man konstant skal tillægges motiver...diskuter med argumenter eller lad være med at skrive.

    Guldager16-01-21 13:58

  • ★★★★★★3

    Men du kan heller ikke finde ud af at læse..

    Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor man konstant skal tillægges motiver...

    Hvis du ofte bliver misforstået - så er det måske din kommunikation som du skal gøre mere klar? :-)

    Wayne16-01-21 17:09

  • ★★★★1

    Måske rykke den evt. videre debat til den politiske tråd? :)

    chandler7516-01-21 17:44

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen