Duncan Jones har skrevet manuskriptet til en "Full Throttle"-filmatisering

Filmmageren bag "Moon" og "Source Code" er en selverklæret megafan af det klassiske LucasArts-spil fra 1995.

Forleden bragte vi nyheden om, at Disney har oprettet selskabet Lucasfilm Games, hvilket fik talrige Moovy-brugere til at tænke tilbage på selskabets forløber, LucasArts, som særligt i 1990'erne udgav talrige klassiske computerspil.

Et af dem var point and click-spillet "Full Throttle" fra 1995, som blev udtænkt af den legendariske spildesigner Tim Schafer og handler om Ben – lederen af en motorcykelbande, som beskyldes for et mord, han ikke begik, og som kæmper for at rense sit navn og besejre den grådige forretningsmand Adrian Ripburger, som selveste Mark Hamill ("Star Wars: The Last Jedi") lægger stemme til.

Spillet er ofte blevet betegnet som en af spilverdenens største klassikere og som et spil, der var forud for sin tid, og en opdateret udgave blev i øvrigt udgivet i 2017.

Og en prominent Hollywood-filmmager har netop afsløret, at han faktisk har skrevet manuskriptet til en filmatisering af spillet – og der er vel at mærke tale om en instruktør, der allerede har en succesfuld spilfilmatisering på CV'et: Duncan Jones.

Læs også: Moovy Exclusive: Fem videospil med filmiske narrativer

Jones lavede "Warcraft" i 2016, som ganske vist blev kritiseret af mange kritikere og "World of Warcraft"-fans, men som indtjente knap 440 mio. dollars på verdensplan. En toer er i øvrigt muligvis på trapperne.

Derudover har Jones bl.a. lavet de kritikerroste sci-fi-perler "Moon" og "Source Code", og han afslørede forleden på sin Twitter-side, at han VIRKELIG elsker "Full Throttle". Og under corona-lockdownen har Jones søreme også skrevet manuskriptet til en mulig "Full Throttle"-film, som tilmed kan downloades gratis her.

"Jeg nyder at skrive," fastslår Jones på sin Twitter-side og fortsætter: "Men jeg hader også at skrive. Og når jeg indimellem ikke kan færdiggøre det, jeg gerne vil skrive, så skriver jeg i stedet noget andet. Det er ofte sket under pandemien."

Dernæst afslører Jones, at en opdateret udgave af introsekvensen til "Full Throttle"-spillet inspirerede ham til at skrive manuskriptet: "Den video blæste mig bagover! Jeg ELSKEDE det spil. Altså, jeg elskede VIRKELIG det spil. Og så begyndte jeg på manuskriptet."

Det er vigtigt at slå fast, at Jones, som er søn af den afdøde legende David Bowie, blot har skrevet manuskriptet for sjov skyld. Men hvis Schafer blåstempler manuskriptet, og Jones får de rette skuespillere med om bord, så vil en "Full Throttle"-film stensikkert kunne udfordre den fortærskede kliché, at der ikke findes gode film baseret på spil.

Det oprindelige "Full Throttle"-spil kan genopfriskes via denne trailer til den opdaterede udgave af spillet, som udkom for snart fire år siden:

Kommentarer

Duncan Jones har skrevet manuskriptet til en "Full Throttle"-filmatisering

  • ★★★★★★1

    Det er en glimrende årsag til at få spillet det igen. Jeg fik aldrig gennemført det i sin tid, men jeg kan ikke huske hvorfor.

    Zero Cool17-01-21 10:41

  • ★★★★★1

    Det er en glimrende årsag til at få spillet det igen. Jeg fik aldrig gennemført det i sin tid, men jeg kan ikke huske hvorfor.

    Uh, do it! Jeg har ikke spillet det i årevis, men husker slutningen som fænomenal!

    The Insider17-01-21 10:57

  • ★★★★★★1

    Uh, do it! Jeg har ikke spillet det i årevis, men husker slutningen som fænomenal!

    Det viser sig, at jeg faktisk allerede ejer den remasterede version!

    Zero Cool17-01-21 11:05

  • ★★★★★1

    Orntlig fed nyhed!

    David Lund17-01-21 12:46

  • ★★★★0

    Jeg elsker det spil og har spillet det igennem flere gange. Men det er godt nok mange år siden sidst.

    For jeg kan ikke få min gamle CD-Rom skive til at virke på min Windows 8.1 PC. På spilpakken står der, at spillet kræver MS DOS 5.0 eller højere. Men bagud kompatibiliteten har røget sig en tur på et eller andet tidspunkt i de nye Windows versioner. Jeg har også prøvet med en PC emulator, men det virker heller ikke.

    Jeg var slet ikke klar over, at der findes en opdateret udgave. Er indholdet 100% det samme på 2017-versionen, men bare så det virker på en moderne PC?

    S. Rico17-01-21 13:04

  • ★★★★★★0

    www.pcgamingwiki.com/wiki/Full_Throttle

    Hvis man ikke gider at læse det hele igennem, så er det vigtigste her: "Can be run under ScummVM".

    Download ScummVM, kopier disse filer fra CD'en til en folder på din SSD/HDD, tilføj spillet i ScummVM og vær glad.

    Alternativt, køb den remasterede udgave, kan også findes på Steam og sikkert andre digitale platforme.

    Zero Cool17-01-21 13:33

  • 0

    Hvis man har Game Pass til Xbox eller PC, ligger Full Throttle, Grim Fandango og Day of the Tentacle i remastered udgaver derpå.

    Superknys17-01-21 17:07

  • ★★★★★0

    Ripburger you're dumber than dirt

    Og så self. det mest genial locked door puzzle.

    Elwood17-01-21 17:16

  • ★★★★★1

    Søn af David Bowie?! Mindblown. Hvis jeg har hørt det før, så har jeg glemt det, og det fik i så fald lov at overraske mig igen. Moon og Source Code var interessante!

    Lars!17-01-21 19:21

  • ★★★★★0

    Søn af David Bowie?! Mindblown. Hvis jeg har hørt det før, så har jeg glemt det, og det fik i så fald lov at overraske mig igen. Moon og Source Code var interessante!

    Oh yes! Bowies fødenavn var jo "David Robert Jones". Og Duncan Jones blev døbt "Duncan Zowie Haywood Jones" og blev som barn blot kaldt "Zowie Bowie". Så kan jeg trods alt godt forstå, at han valgte at bruge Duncan Jones fremadrettet...

    The Insider17-01-21 23:36

  • 0

    Der efter tager vi så lige Tim Schafer's "Day of the Tentacle" som også var et fantastisk spil.

    Terning18-01-21 07:12

  • ★★★★★1

    Der efter tager vi så lige Tim Schafer's "Day of the Tentacle" som også var et fantastisk spil.

    Maniac Mansion først!

    David Lund18-01-21 08:36

  • ★★★★1

    Maniac Mansion først!

    Mnjah, den ER sgu 'tør' den dag i dag.

    Igen, det er så bare mig ;-)

    Gasivodo18-01-21 20:56

  • 1

    Har også altid været stor fan af et af de efterfølgende spil fra Lucas Arts - The Dig

    Genialt sci-fi eventyr, som higer efter at blive filmatiseret...store.steampowered.com/app/6040/The_Dig/

    Goodspeed19-01-21 11:28

  • ★★★★0

    Ja, The Dig er også genial. Efter succes'en med Full Throttle var jeg en af de første der cyklede ned og købte The Dig, da den udkom.

    Jeg kan huske, at spillet blev anmeldt i en af de landsdækkende aviser (vist nok Politikken). Det var dengang de havde en PC/IT sektion om torsdagen. Åh, de gode gamle dage...

    S. Rico19-01-21 15:29

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen