Forum - Forum-tråd: Os med børn:-)

Os med børn:-)

  • ★★★★★★0

    Børn? 
    Næh - så skulle I prøve børnebørn. Har en fridag som er gået med at passe Johannes, 2 år. Vi startede med en gåtur på 5 km - med pitstop ved MCD - som heldigt solgte milkshake til mand med klapvogn i MCDriven, da jeg ikke havde maske med. Der var pænt mange gravkøer, busser og skraldebiler på turen. Bagefter Peter Plys på Disney + i ca 10 minutter - så var det mere interessant at lege med biler. Et tæppe som blev til en bakke, med en bus under var en storartet opfindelse.

    Så frokost - og læsning af favoritbogen; Lille Mis med de blå øjne.

    Herefter putning. Og morfar kunne godt klare en “morfar” nu :-)

    Lyder hyggeligt:)

    T. Nielsen12-01-21 13:34

  • ★★★★★★0

    Lyder hyggeligt:)

    DET er det ;-)

    Wayne12-01-21 14:56

  • ★★★★★★0

    Har sagt de kan lege de er alene hjemme for første gang. Det fandt de spændende nok. Kan dog ikke helt beslutte mig for, om det var en god ide:)

    Det gik supergodt med mødet. Pigerne legede og legede og legede uden at forstyrre og de er bare forsat og forsat. Har lige overgivet mig og leget båd for dem små 15 min. Dvs de sidder på min ryg i sengen og jeg vipper rundt, så de falder i vandet. 

    T. Nielsen12-01-21 15:02

  • ★★★★★★0

    Guldager - den her må du vide:

    Den mellemste VIL ikke lave lektier. Han synes det er uretfærdigt, når han har fri.. Kan man sende ham i nødundervisning på skolen, eller er det forbeholdt frontpersonale ?

    davenport13-01-21 12:38

  • ★★★★★★0

    Guldager - den her må du vide:

    Den mellemste VIL ikke lave lektier. Han synes det er uretfærdigt, når han har fri.. Kan man sende ham i nødundervisning på skolen, eller er det forbeholdt frontpersonale ?

    Har du spurgt skolen? Og er der undervisning på skolen, eller måske kun lektiehjælp. Det er jo nødpasning, i hvert fald som de kalder det her.

    T. Nielsen13-01-21 12:42

  • ★★★★★★1

    Guldager - den her må du vide:

    Den mellemste VIL ikke lave lektier. Han synes det er uretfærdigt, når han har fri.. Kan man sende ham i nødundervisning på skolen, eller er det forbeholdt frontpersonale ?

    Jeg vil tro, der er forskel fra skole til skole. Men på vores skole har vi også elever på skolen, som ikke kan være hjemme, selvom forældrene også er hjemme. De fleste fordi deres hjem er noget værre lort at være i, så skolen er et bedre sted at være. Der er dog også et par enkelte, som ikke kan administrere at være hjemme.

    Han skal stadig være online med de andre og sidde for sig selv, men der kommer en pædagog eller lærer og hjælper ham af og til.

    Men skriv til klasselæreren. 

    Jeg synes dog, det er ret vildt, hvis han aldrig er online. Jeg har mange timer, hvor jeg laver "normal" tavleundervisning i et stykke tid eller laver matematikopgaver i paint for at forklare, hvordan man gør noget. Desuden er jeg altid online i timerne, så når de laver gruppearbejde i forskellige rum (som er oprettet på forhånd), kan de altid komme ind i fællesrummet og spørge. Faktisk har de ingen opgaver, de bare skal lave så selv uden at komme online først. For det meste bliver timen også afsluttet i fællesskab.

    Men igen - det er 6. og 8. klasse. Jeg aner ikke, om det kan lade sig gøre i 3. klasse.

    Guldager13-01-21 13:01

  • ★★★★★★0

    Det er fordi det er en skole, hvor de kun går til 6. Så de har ikke erfaring med on-line fra foråret. Så han skal på igen på fredag kl. 11.30. Mandag læste læreren en historie, og så fik de fri igen. Det tog 10 minutter. 

    Men nu sidder han og laver noget, men hold kæft der er meget brok. Det undrer mig, at de kan sidde stille i en normal skoledag.

    Den lille er fuldstændig umulig i dag. Han råber og skriger hele tiden. 

    davenport13-01-21 14:00

  • ★★★★★★0

    Det undrer mig, at de kan sidde stille i en normal skoledag.

    Hvorfor tror du, at de kan det? :)

    Det har selvfølgelig hjulpet er, at alle udskolingslærerne har kunne hjælpe de lærer, der ikke var online før sommerferien.

    Men det ville være helt fint, hvis du fortalte om udfordringen til hans klasselærer - og evt. tage et onlinemøde sammen med din dreng. Det ville jeg nok gøre. 

    Guldager13-01-21 14:04

  • ★★★★★0

    Jeg byder lige ind, davenport - min ældste (9 år) havde store problemer i forårets lock-down. Nogle dage magtede han undervisningen tildels, andre dage kunne vi ikke få ham til noget som helst. Han har siden taget nogle prøver, og er meget begavet (en IQ på 126), hvilket måske kan forklare det. Han er mere eller mindre på 5.-6. klasses niveau intelligentmæssigt men på børnehaveniveau socialt og følelsesmæssigt - der er mere til det end det, men sådan overordnet set, er det sådan han skal ses.

    Nå - men tilbage til sagen. Under dette lock-down er han til nødpasning på skolen, da både hans mor og jeg skal arbejde. Og det går skidegodt! Jeg holder ham hjemme om tirsdagen, og han klarer alle sine opgaver uden problemer nu. Jeg tænker at for hans vedkommende har det krævet en ro, en rutine og naturligvis tilvænning, og kombineret set kunne vi ikke klare det i foråret, da vi alle var hjemme. Så prøv at få ham til nødpasning (tænker ikke skolerne åbner igen på mandag), og find en fast ugedag eller to at holde ham hjemme. Måske vil det hjælpe.

    David Lund13-01-21 14:13

  • ★★★★★★0

    (Forts. fra Hvad Laver du)

    Det kan vi godt :)

    Jeg skælder ikke meget ud, men det koster i smøger.. Det der betyder noget for ham er at spille, og jeg vil netop have at man laver sine opgaver først. Så må de lege alt det de vil bagefter. Skema har de. Læreren har sendt et ud, som er nemt at følge. Det er stædigheden der er træls. Min mor siger, at jeg var ligesådan, hvilket jeg ikke kan genkende...

    davenport14-01-21 17:01

  • ★★★★★★0

    Jeg skælder ikke meget ud,

    Det indtryk kan man godt få lidt, når du skriver :) - måske ikke så meget skælder ud, men mere sætter hårdt mod hårdt.

    Anyway, har du snakket med ham om, hvad han tænker om alt det her corona? Om han er bange for at han eller nogen af jer blive ramt? Om han tænker over, hvornår han kommer tilbage igen osv.?

    Guldager14-01-21 17:09

  • ★★★★★★0

    Yes, vi taler allesammen om det over aftensmaden hver aften. 

    davenport14-01-21 18:07

  • ★★0

    Yes, vi taler allesammen om det over aftensmaden hver aften. 

    Har han brug for at have dig alene? Altså du er jo i faderrollen, og hvis han er jaloux på storesøster på nogle områder kunne det være I skulle tage en herretur, i ny og næ.

    Hvis han laver noget godt, så tag ham med på Mcdrive, bare jer 2, og snak lidt om tingene, i bilen mens i hygger. Han er gammel nok til at få at vide, hvad du føler, og at du har brug for han retter ind, for alle kommer godt igennem det.

    Min er også 9, og der er selvfølgelig også udfordringer, og de bliver ikke mindre her i den næste tid. Men ros er en god vej frem, og konsekvens hvis det er modsat. 

    Noget andet jeg har erfaret her i Corona, er hvor meget at give dem ansvar hjælper. Min på 9 har ansvaret for at lave kaffe og havregrød om morgen, og det har stået på i en uge nu. Jeg ved godt det bliver kedeligt for ham, men så får han bare ansvaret for noget andet. Handle lidt, hjælpe lillesøster på 6 med lektier, tømme postkasse, opvasker eller skrald. 

    MadMartigan14-01-21 20:20

  • ★★★1

    Nu har jeg ikke børn, man kan ikke lade være med at læse med alligevel af ren nysgerrighed. Så lige den her artikel, som jeg tror er relevant for jeres debat:

    www.dr.dk/nyheder/indland/saarbare-boern-dropper-skolen-i-dagevis-under-corona-og-faar-det-vaerre-psykisk

    Aranyhajú Nyárszépe14-01-21 21:17

  • ★★0

    bare slet denne..

    MadMartigan18-01-21 06:34

  • ★★★★★★2

    Så er dagens on-line undervisning for 3. slut. Den stod på "hvad har du spist til morgenmad?" "Kims leg" og en halv historie om David og Goliat. (Lærerens PC løb åbenbart tør for strøm) = spild af tid!

    Noget helt andet er, at min datter er kørt helt surt i undervisningen. Hun har siddet fra 8-14.30 hver dag på sit værelse, og jeg opdagede det først i aftes, da hun gav udtryk for, at det var blevet for meget. Hun er så pokkers pligtopfyldende, at hun ikke har sagt noget, og jeg har ikke været opmærksom nok.

    Så nu har jeg skrevet med hendes klasselærer, der synes vi skal lave en mindre plan for hende, for det er der mulighed for. Det synes jeg er en god idé. Altså, hun sad hele søndag og lavede tysk, og det synes jeg sgu også er for meget. 

    Men vi har lavet et skema til drengene, hvor der står, hvad de skal lave hver dag, og det fungerer fint. Så laver de deres opgaver, og har så fri resten af dagen. De kan så strege ud efterhånden.

    Tak for de gode råd herinde :) 

    davenport18-01-21 12:05

  • 0

    Min datters børnehave har lige proklameret, at de trods det kolde vejr skal være ude hele dagen, fordi flere af pædagogerne er bange for at blive smittet med Corona.

    Jeg tænker, at det er en skræmmeudmelding for at få flere forældre til at holde deres børn hjemme, for det bliver for koldt i længden, men jeg kommer til at holde øje med det. Omvendt er det bestemt ikke optimalt for vores datter at være hjemme hos os i en situation med hjemmearbejde med de jobs, som vi har.

    Slayer18-01-21 23:09

  • ★★★★★★0

    De er næsten altid ude hos os, og hvis de er inde, er det kun en gruppe på 11, der er indenfor. Men de har også en del halvtage 

    Guldager19-01-21 05:46

  • 0

    De er næsten altid ude hos os, og hvis de er inde, er det kun en gruppe på 11, der er indenfor. Men de har også en del halvtage 

    Medfører det ikke et hav af ekstra sygedage? 

    Efter at vi flyttede for et års tid siden, og hun kom i en vuggestue/børnehave, hvor de er mere inde, og der ikke er træk, har hun været syg 1 gang. Før havde hun tæt på 1-2 sygedage om måneden.

    Slayer19-01-21 08:41

  • ★★★★★★0

    Medfører det ikke et hav af ekstra sygedage? 

    Efter at vi flyttede for et års tid siden, og hun kom i en vuggestue/børnehave, hvor de er mere inde, og der ikke er træk, har hun været syg 1 gang. Før havde hun tæt på 1-2 sygedage om måneden.

    Nej, ingen sygedage overhovedet. Man bliver ikke syg af at være udenfor, selvom det er koldt. 

    Kulde forringer ens immunforsvar, og derfor er man mere modtagelig overfor sygdom - men hvis man ikke bliver smittet af nogen, så bliver man ikke syg. Det er derfor, at mange er syge om vinteren - kulde+mere indenfor er en dårlig kombination.

    Guldager19-01-21 08:50

  • ★★★0

    Jeg har engang hjulpet til i en skovbørnehave. Her var det en del af konceptet at børnene skulle være udenfor så meget som muligt og holdningen var, at det for det meste er et spørgsmål om ordentlig påklædning.

    Aranyhajú Nyárszépe19-01-21 09:23

  • ★★★★★0

    Min 2-årige er også udendørs flere timer hver dag under pasningen året rundt. Han har næsten ikke været syg det seneste halvandet års tid. Tror vi har holdt ham hjemme to gange med meget milde forløb.

    David Lund19-01-21 09:49

  • ★★★★★★0

    Det viser sig også i smittekæderne - smitten er i høj grad båret af forsamlinger indendørs - især i private hjem

    Guldager19-01-21 11:02

  • 0

    Det er godt at høre, at det måske bare er mig, der er småpyldret (måske fordi jeg HADER sne og kulde), men vi havde også nogle kampe med hendes gamle vuggestue, fordi børnene i vores optik fik for lidt tøj på, når de skulle udenfor, så det kan være, at jeg skal se tiden an.

    Slayer19-01-21 13:49

  • ★★★1

    Vores datter har ikke haft én eneste fraværsdag på grund af sygdom siden coronas indtog sidste år - og det til trods for, at de er udenfor det meste af dagen stort set hver dag i dagplejen.

    Jeg ved godt, at man ikke 1:1 kan sammenligne dagpleje og børnehave, but still.

    Vi har valgt en naturbørnehave til hende, der ligger i en skov og hvor de er udenfor hele dagen også - og det har hele corona-forløbet faktisk gjorde mig mere 'tryg' omkring.

    HonoDelLoce19-01-21 14:45

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen