Forum - Forum-tråd: Den politiske tråd

Den politiske tråd

  • ★★★★★★0

    www.bbc.com/news/technology-55608081

    Amazon lukker for Parler. Hvis de ikke kan finde ny hosting, er det slut med det. Google og Apple har allerede enten booted appen af deres stores, eller er tæt på det og dem der opfordrer til mere ballade, bliver i et væk sparket af alverdens sociale medier.

    Det er nok omkring fire år for sent, men trods alt godt, at der endelig bliver gjort noget. De sociale medier har virkelig skudt sig selv i foden, ved at tøve og fedtspille i den årrække, i stedet for at tage ansvar for hvad der blev skrevet og lagt op på deres services. Det er ikke umuligt at det betyder en fremtid, hvor de sociale medier i langt højere grad reguleres, hvilket måske er meget godt. Der er ihvertfald nogle stykker, der burde tage ansvar for en situation, som de har været med til at skabe.

    Spørgsmålet er så om der opstår noget mere anonymt - som måske potentielt er farligere?

    Wayne10-01-21 11:23

  • ★★★★★★1

    Jeg har svært ved at se hvordan det skulle være farligere. Et stormløb mod den amerikanske kongres er jo 100% konsekvensen af, at det hele netop har været ude i det åbne og at Trump har fået lov til at sprede løgne. Det samme med modstanden mod masker og de mange dødsfald pga. Corona.

    Man kommer nok aldrig af med konspirationstosser, racister og det der er værre, men ved at gøre det svært for dem at kommunikere, vil man automatisk gør det markant sværere for dem at finde hinanden og dermed bl.a. gøre sådan noget som at forsøge et statskup.

    I nogle tilfælde, har de sociale medier bestemt gjort noget positivt, når det kommer til oprør og den slags, men så er der også de tilfælde, hvor hate speach bl.a. har ført til etnisk udrensning, hvilket vist bl.a. skete i Afrika og hvor Facebook var direkte involveret, fordi de ikke løftede en finger, for at holde øje med hvad der blev posted.

    Zero Cool10-01-21 11:37

  • ★★★★★★0

    Jeg har svært ved at se hvordan det skulle være farligere. Et stormløb mod den amerikanske kongres er jo 100% konsekvensen af, at det hele netop har været ude i det åbne og at Trump har fået lov til at sprede løgne. Det samme med modstanden mod masker og de mange dødsfald pga. Corona.

    Man kommer nok aldrig af med konspirationstosser, racister og det der er værre, men ved at gøre det svært for dem at kommunikere, vil man automatisk gør det markant sværere for dem at finde hinanden og dermed bl.a. gøre sådan noget som at forsøge et statskup.

    I nogle tilfælde, har de sociale medier bestemt gjort noget positivt, når det kommer til oprør og den slags, men så er der også de tilfælde, hvor hate speach bl.a. har ført til etnisk udrensning, hvilket vist bl.a. skete i Afrika og hvor Facebook var direkte involveret, fordi de ikke løftede en finger, for at holde øje med hvad der blev posted.

    Jeg synes det største problem var at ingen reagerede før det var for sent - på trods af offentligheden på medierne. Vanvittigt.

    Wayne10-01-21 11:56

  • ★★★★2

    Både brugere på Reddit og Twitter har brokket sig over, at vi har dem som kunder. Og der er også en del debat mellem vores ansatte om, hvorvidt vi bør afvise Parler og deres brug af vores produkter. Vores legal afdeling kigger så vidt jeg ved også på det lige nu. 

    dyg10-01-21 13:30

  • ★★★★★2

    Sad i går og så en 40 min video med demonstration first person view, stormning af Capitol Bygning som slutter ved det først menneske der mister livet, en demonstrant. Jeg vil ikke linke til den, folk må selv søge det frem, det er graphic be warned både i sprog og indhold.

    Det mest scary var faktisk ikke de grafiske billeder, selv om det er slemt og hårdt også, men det var mere kommentarerne. Isn’t this amazing, I would not say much, you just had to trust me and follow my Channel, this is going to the most amazing video” nogenlunde husket. Siger han til en fra gruppen. Mens vi ser dem trænger dybere ind i bygningen mens de nærmest går og hygge snakker.

    Da vi kommer til kvinden som er blevet skudt er situationen virkelig tilspidset, og jeg gruer for hvad det ku ha videreudviklet sig til. Men bare deres holdning og attitude fra en live vinkel er noget af det scarieste jeg har set fra det her.

    Elwood12-01-21 10:11

  • ★★★★2

    Parler er åbenbart blevet hacket og hele indholdet er blevet downloadet. Det skulle være sket som reaktion på, at folk er begyndt at slette de af deres beskeder, hvor de diskuterer planer for demonstrationen i Washington og bifalder eller direkte opfordrer til vold.

    Hverken brugerne eller selskabet bag virker dog særligt kloge. For  det første har Parler krævet, at man skulle uploade billed-ID, som fx ens social security-bevis, for at man kunne blive "verificeret bruger," hvilket der er en masse af dem, der har gjort. Dvs. for en del brugere, fremgår deres virkelige identitet umiddelbart.

    For det andet fjerner Parler, i modsætning til fx Facebook, ikke automatisk metadata fra billeder og videoer, man uploader. Dvs. har man lagt billeder op, så har man sansynligvis også lagt imformationer op om dato, tid, kameratype, evt. hvem kameraet er registreret til og GPS-koordinater for, hvor billedet er taget.

    For det tredje, så er der ikke engang tale om "rigtig" hacking. Det viser sig nemlig, at Parler, der bl.a. drives af Rebecca Mercer, datter af den stærkt højreorienterede milliardær bag Cambridge Analytica, har været så nærrige, at de har anvendten gratis prøveversion af noget software til sidens login og sikkerhedssystem. Da firmaet bag sikkerhedsløsningen opdagede det, så cuttede de selvfølgelig for Parler. Parler har dog ikke fundet det vigtigt nok at sørge for at betale eller finde en anden løsning og har basalt set ladet systemet godkende alle forsøg på at logge ind som admin. Det er der så nogle, der har udnyttet.

    Hvis Parler ikke netop havde de folk bag, som de har haft, så ville det virke som verdens mest oplagte "honey trap" fra en sikkerhedstjeneste. 

    thomsen12-01-21 14:49

  • ★★★★★★0

    Man kunne fristes til at sige, at de er skæve og vinde af fuld.

    Det er god spas, at man hev 70 TB data ned fra siden, før Amazon trak stikket. Ikke noget med at der er lækket en masse personlig data, som åbner op for ret heftige sagsanlæg, står de overfor ikke at have hosting til siden og dermed ingen indtægt.

    Jeg ved ikke om det er korrekt, men jeg læste mig til at de åbenbart har brugt Amazons API og services, hvilket åbenbart gør, at man ikke bare kan tage den eksisterende løsning, droppede den på en ny server et andet sted og så køre igen.

    Gad vide om EU kommer indover, fordi bøder i forbindelse med persondata er ikke ligefrem små.

    Zero Cool12-01-21 15:01

  • ★★★★★★0

    Det er ret vildt, at man skal uploade sit social security - og endnu mere vildt, at folk, der for det meste ikke vil være tilhængere af, at nogen skal vide sådan noget, vil gøre det

    Hele free speech-debatten er jo altid interessant. Et problem jeg ikke havde tænkt over er, at selvom en side hævder, at der er free speech, så er det ikke sikkert, der reelt er det. Hvis f.eks. en trådstarter kan slette i uønskede indlæg. Jeg aner ikke, om man kan det på Parler.

    Jeg tror, at hele free speech-tanken kun kan virke, hvis ingen har admin-rettigheder (udover decideret spam) og ingen kan være anonyme. Det er lidt det samme som med overvågning. Hvis alt er åbent og overvåget, så ville det nok virke - men det skal også være politikere, politi, efterforskning osv.

    Guldager12-01-21 15:05

  • ★★★0

    Problemet er jo lidt, at et medie som Twitter, Facebook (eller Moovy) i princippet selv bestemmer hvad man vil have på sin side. Så det er jo ikke stats-censur, men fordi vi som befolkning har gjort os så afhængige af sociale medier, er det måske næsten mere effektivt. Men på sin vis har vi selv gravet hullet. 

    Personligt synes jeg det er sindsygt skræmmende hvor meget magt de sociale medier har. Ikke fordi jeg har meget andet end foragt tilovers for tosserne der bliver black-listet i denne omgang, men fordi jeg tænker det sætter en ret vild præcedens for at Mark Zuckerberg pludselig har ret til at bestemme hvad man skal have lov at offentliggøre.

    Jeg savner nettet før Facebook 

    gi-jones12-01-21 22:20

  • ★★★★★★2

    Jeg ved ikke om jeg nødvendigvis savner nettet før Facebook, da der er gode aspekter ved det, eksempelvis at det er et glimrende værktøj til kommunikation, både den direkte til enkeltpersoner, selvom man bor i forskellige tidszoner, men også gruppe-chats og grupper. Meget af det fandtes naturligvis i forvejen, men der skulle alle blive enige om at bruge de samme sider og programmer, hvor der reelt kun er én standard i dag.

    Det er også et glimrende reklameværktøj til små biografer, som Husets Biograf, da vi lever og dør med social media. Før det, havde vi kun aviserne og det var begrænset hvor mange der var interesseret i hvad vi lavede.

    Det problematiske med Facebook er, at det i høj grad har suget så mange andre funktioner til sig, at det er svært at undvære. Mange internetudbydere, telefoniudbydere mv. har ikke døgnåbent support, men de har folk der holder øje med Facebook i døgndrift. Der er skoler og arbejdspladser, der bruger Facebook på forskellige måder og det kan lejlighedsvis være svært at sortere nok i sit feed, til helt at undgå sådan noget som en kontakts online slagsmål med en anti-vaxxer eller sådan noget.

    Det gør heller ikke sagen bedre, at deres nye design er noget hø. Det er endnu værre, hvis man skal bruge det til et formål, som vi gør i biografen, fordi pludselig ændrer de designet til noget, der ser ud til at være til en mobil, men er på en computer, så pludselig aner vi ikke længere hvordan vi laver nye events. Når vi så finder ud af det, viser det sig, at vi ikke kan sætte en timer på dem. Det viser sig så senere hen, at hvis man skal gøre det, skal man oprette eventet på Facebooks business-underside, som ikke er opdateret til det nye layout og hvor man så skal gøre det helt anderledes. Vi kan slet ikke se det samme på vores side, som vi kunne tidligere, fordi man har fjernet noget funktionalitet, men til gengæld er det forholdsvis tungt at bruge, selv på en computer med 8 kerner, 16 tråde og med 16 GB RAM.

    Og det eneste folk virkelig bare gerne ville have, var en dark mode.

    Zero Cool12-01-21 22:48

  • ★★★★★★0

    Og så er det pisse træls, at de har fjernet "seneste", for nu er det hele bare rodet sammen. Der kommer et opslag fra 2 dage siden, og bagefter et fra 16 min. siden fx.

    davenport13-01-21 12:46

  • ★★★0

    Og så er det pisse træls, at de har fjernet "seneste", for nu er det hele bare rodet sammen. Der kommer et opslag fra 2 dage siden, og bagefter et fra 16 min. siden fx.

    Det er nu ikke fjernet - det er bare gemt godt væk.

    På websiden kan du finde det under menuen til venstre (lige under, hvor du finder "minder"), hvis du lige folder menuen ud.

    På i hvert fald iOS kommer der tre faner frem i toppen, når du begynder at scrolle lidt ned ad siden, hvor du kan vælge 'seneste'

    Begge dele er på deres 'nye' design på både browser og mobil.

    HonoDelLoce13-01-21 13:06

  • ★★★★★★0

    Tror i der bliver ballade derovre i dag? Det er jo næsten utænkelig, med alt det militær.

    davenport20-01-21 12:22

  • ★★★0

    Tror i der bliver ballade derovre i dag? Det er jo næsten utænkelig, med alt det militær.

    Mon ikke der er en eller to tosser som har sneget sig igennem. Men tvivler på at det bliver lignende billeder som vi så for et par uger siden. Tror stemningen må være en smule anspændt, på en dag hvor der egentlig burde være fest.

    MOVIE100020-01-21 12:27

  • ★★★★★★0

    Nok ikke i Washington, men helt sikkert andre steder. 

    Om end 5½ time er Trumps præsidentperiode ovre. En utrolig ødelæggende - til tider underholdende - periode.

    Guldager20-01-21 12:27

  • ★★★★★★1

    Jeg regner med at købe popcorn til sæsonafslutningen af USA.

    Zero Cool20-01-21 12:29

  • ★★★★★★0

    I Californien sidder de nok bare ved Venice og ryger joints og klukker :D 

    davenport20-01-21 12:35

  • ★★★★0

    Om end 5½ time er Trumps præsidentperiode ovre.

    I hvert fald for denne gang...

    chandler7520-01-21 12:47

  • ★★★★★★0

    Gud havde godt nok en fremtrædende rolle i den indsættelsestale...

    davenport20-01-21 18:48

  • ★★★★★0

    Damm hende der Amanda Gorman!
    Jeg sad nærmest og ventede på Obama udbrød et Amen eller Halleluja :)

    Men virkelig en go tale/digt må jeg sige.

    Elwood20-01-21 18:52

  • ★★★★★★0

    Det er da helt utroligt. Ingen ballade i USA, så vidt jeg kan se på de amerikanske medier. Jeg troede det hele eksploderede. 

    davenport21-01-21 10:09

  • ★★2

    Det er da helt utroligt. Ingen ballade i USA, så vidt jeg kan se på de amerikanske medier. Jeg troede det hele eksploderede. 

    Nope, kun Frk. Paltrows lys...

    MadMartigan21-01-21 10:36

  • ★★★★2

    Det har nu været ret underholdende at følge udstillingen af QAnon-tosserne på Reddit og Twitter de sidste 24 timer.

    De gik fra at være fuldstændigt sikre på, at "lige om lidt" så ville militæret skride ind og erklære undtagelsestilstand, anholde Biden og resten af demokraterne og indsætte Trump som præsident til chok og fuldstændig afmagt, da der selvfølgelig intet skete.

    Jeg har set videoer af MAGA-fjolser som stortudende beder til både Jesus og Trump (!) om at gribe ind, gøre noget, bare et eller andet. 

    Jeg har også læst enkelte erkende, at de nok er blevet snydt. 

    Og så er der selvfølgelig dem, der ikke kan forholde sig til det og blot skubber målstregen lidt længere frem. De siger nu, at "the storm," den store magtovertagelse, kommer den 4. marts, som åbenbart i gammel tid var den dag, præsidenten blev taget i ed. 

    Det er godt nok vildt at kunne følge en kollektiv nedsmeltning af millioner af mennesker, som aktivt har valgt at leve i en anden virkelighed. 

    Biden får sin sag for, hvis han skal samle landet. Jeg er ikke sikker på, at det overhovedet kan lade sig gøre. Men hvis der skal være dne mindste chance, så skal der et opgør til med lobbyismen og pengene og pengene i politik og de endeløse skattelettelser til den rigeste procent, og der skal gøres noget drastisk for at forbedre uddannelsesniveauet og livsvilkårene for den mere jævne amerikaner. 

    Biden er en konsensussøgende centerpolitiker, og i et europæisk land ville han nok være konservativ. Så jeg har mine tvivl, om han kan løfte opgaven. Omvendt må man sige, at han med sine udnævnelser indtil nu har vist, at han er lydhør for partiets mere progressive fløj og lader til at indse, at der skal ændringer på bordet. 

    Jeg håber, at de er klar over, at hvis de kører status quo igen og kun løfter den almindelige amerikaner marginalt, så ender de formentligt i samme situation om fire år igen - og denne gang risikere de at skulle op mod en modstander, der har Trumps holdninger, men er både mere veltalende og har intelligensen til at gennemføre sine planer.

    thomsen21-01-21 12:41

  • ★★★★★0

    Det er godt nok vildt at kunne følge en kollektiv nedsmeltning af millioner af mennesker, som aktivt har valgt at leve i en anden virkelighed. 

    Ja, det vilde er, at selv seriøse meningsmålinger peger på, at det netop er MILLIONER af mennesker, der er så sindsforvirrede, at de tror på QAnon osv. Og enig - uddannelsesniveau og livsvilkår trænger til et boost. Og så tror jeg også, at selvom Biden taler så varmt (og rigtigt) om behovet for "unity", at han ikke undlader helt at sætte folk til ansvar for deres unoder fra de forgangne år, hvis han ikke skal demotivere millioner af vælgere, der blev mobiliseret for netop at gøre op med de seneste års synder.

    The Insider21-01-21 12:57

  • ★★★★★★2

    Som jeg har skrevet et andet sted, så kan jeg se to måder, man kan bekæmpe misinformation mv., som fører til grupper som QAnon og den generelle splittes i USA.

    På kort sigt: at stille medier og sociale medier til ansvar for misinformation via lovgivning. Har man ikke Fox News og tilsvarende stationer, som har en ret klar politisk agenda, til at sprede historier om sådan noget som valgsvindel, anti-vaxxing osv., vil det slet ikke blive spredt så vidt og bredt, som det er sket over de sidste år. Det vil sikkert kræve en 100% instans, men det burde sagtens kunne lade sig gøre:

    På lang sigt: Bedre uddannelse, hvilket sikkert bør styres centralt fra, så alle får det samme pensum, samtidig med at man i høj grad bør bruge tid på at synliggøre USA's historie og ikke "sugarcoate" den, så landet fremstår som den store frelser. Samtidig bør den uddannelse være skattebetalt, så den er til rådighed for alle. Man kan stadig beholde private skoler, som Yale, Harvard osv., men det bør være muligt for alle, at kunne tage en uddannelse.

    Desuden bør man også kigge på det politiske billede:

    Hvis man ikke vil ændre valgmandskollegiet, bør man som minimum gøre op med at man skal gå igennem en registrering for at kunne stemme. Den proces bør være 100% automatisk, når man fylder 18 år. Kan alle over 18 år stemme, uden at skulle gøre en aktiv indsats for det, vil det politiske billede se helt anderledes ud.

    Ved samme lejlighed, bør man sætte grænse for hvor meget man kan støtte partier, samt gøre det 100% synligt hvem der støtter og med hvor meget. Det vil give andre partier mulighed for at få foden indenfor.

    Zero Cool21-01-21 13:01

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen