Moovy Exclusive: Fem til fredag: Fem skæve grin til en skæv tid

I en tid, hvor vi alle trænger til at smile, guider Moovy i denne uges Fem til fredag til fem skæve grin i en skæv tid.

Lockdown fortsætter, og coronarestriktionerne er på ny forlængede, mens vinterkulden fortsat hærger derude. Derfor er der rigtig mange, der i disse mærkelige tider trænger til et smil på læben. Tidligere i januar har vi anbefalet fem gode film til enhver smag og fem klaustrofobiske isolationsfilm. I denne uges Fem til fredag guider til fem sjove – og skæve – film, du kan more dig med at se henover weekenden.

"The Big Lebowski" (1998)

Med undtagelse af James Bond og martini er der ikke nogen drink og film, der hører mere sammen, end tilfældet er med "The Big Lebowski" og en lækker white russian. Filmen udødeliggjorde den hvide russer på drinkkortet – og helt forståeligt. Jeff "The Dude" Lebowskis misbrug af kahlua-drinken er nemlig bare én af de mange sjove absurditeter, der indfinder sig i Coen-brødrenes magnum opus ud i sort komik. Pisbefængte gulvtæpper, latex-klædte nihilister, afskårne tæer og verdens mest uregerlige Vietnamveteran er blot nogle af de ting, The Dude må jonglere med i sin ellers passive, men hysterisk sjove tilværelse.

"The Big Lebowski" kan streames/lejes på Blockbuster, Amazon Prime, Google Play, SF Anytime m.fl.

"CLUE" (1985)

Hvis du synes, at Rian Johnsons "Knives Out – Var det mord?" havde et kulørt mordmysterie på hånden, er det intet sammenlignet med Jonathan Lynns "Clue". En filmatisering af det klassiske brætspil, hvor morderen og mordvåbnet skal gættes, inden det er for sent. Med en fabelagtig Tim Curry på slap line i front som butleren Wadsworth udvikler et fornøjeligt middagsselskab sig til en morderisk aften indhyllet i alvorlig mystik. Hvis det altså ikke lige var, fordi "Clue" gør alt i sin magt for at tage pis på whodunit-genren ved at kaste al logik og fornuft ud af vinduet, når et mord skal opklares. Her er alle mistænkte og frikendte, skyldige og uskyldige. Forestil dig så at se filmen i biografen i sin tid, hvor den blev sendt ud med flere forskellige slutninger, så ingen kunne blive enige om morderen!

"Clue" kan streames/lejes på Amazon Prime, Google Play, iTunes m.fl.

"Role Models" (2008)

Ingen kan fornægte, at altid charmerende Paul Rudd har funny bones. Især når han får lov til at gå linen ud, hvad end det er som den muntre superhelt Ant-Man, irriterende surfer i "Droppet af Sarah Marshall" eller lummer nyhedsvært i "Anchorman"-serien. Men 51-årige Rudd er allerbedst, når han skal agere straight man. Og i "Role Models" kan han mesterligt balancere den voksne deadpan-komik med det ekstremt joviale. To tabere dømmes til samfundstjeneste, hvor de skal agere storebrødre for to utilpassede drenge. Her opstår et herligt venskab i skøn forening af rollespil, vandretur og et voldsomt groft sprogbrug, der bare lige bliver lidt sjovere, når det siges af en ti-årig.

"Role Models" kan streames/lejes på Blockbuster, Netflix, Google Play, SF Anytime m.fl.

"In the Loop" (2009)

Armando Iannucci er kongen af politisk satire, hvor serien "The Thick of It" og spin-off-filmen "In the Loop" på intelligent og grinagtig vis har udstillet det moderne bureaukratis uduelighed samt stukket til alverdens politiske ledelse. Og så har han igennem Peter Capaldis Malcolm Tucker, premierministerens højre hånd, skrevet nogle af de ondeste svinere nogensinde ytret på film. Iannucci gentog succesformlen med "Stalins død" fra 2017, hvor han skruede endnu mere op for den sorte komik og revsede den politiske elite under Sovjetunionens fald.

"In the Loop" kan streames/lejes på HBO Nordic og SF Anytime.

"Swiss Army Man" (2016)

Prutter, bræk, død, forrådnelse og to mennesker strandet på en ø lyder muligvis ikke lige som årets komedie, men det er ikke desto mindre, hvad der primært udgør indholdet i den overraskende sjove "Swiss Army Man". En aparte komedie, der har Paul Dano og "Harry Potter"-kendte Daniel Radcliffe i hovedrollerne som henholdsvis den deprimerede Hank, der strandes på en ø, og liget, som skyller op på land. Her starter det mest mærkelige venskab i mands minde i noget, der er langt mere rørende og sjovt, end hvad der overhovedet synes muligt. Er pruttehumor ikke lige dig, bør du nok holde dig langt væk.

"Swiss Army Man" kan streames/lejes på Blockbuster, Amazon Prime, Filmstriben, iTunes m.fl.

Kommentarer

Fem til fredag: Fem skæve grin til en skæv tid

  • ★★★★★★0

    Fine film - “Swiss Army Man” kræver et åbent sind - men så er den også god “gas” - på mere end en måde.

    Fedt at Daniel Radcliffe har så stort overskud - og lægger krop til.

    Wayne31-01-21 17:21

  • 0

    Fine film - “Swiss Army Man” kræver et åbent sind - men så er den også god “gas” - på mere end en måde.

    Fedt at Daniel Radcliffe har så stort overskud - og lægger krop til.

    Det er sgu' en af de mærkeligste film jeg har set....

    TheRealLukeSkywalker31-01-21 18:56

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen