Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★0

    Min påstand om fuldkorn var nok kun baseret på pasta :)

    Men jo, fuldkorn har flere kostfibre og mætter mere. Jeg mente egentlig blot, at hvis man bare erstatter fuldkorn med alm. 1:1, så kan man godt få flere kcal.

    Jeg kiggede lidt på brød og pasta da jeg var i Føtex i går. Fuldkornspastaen havde lidt færre kcal end den almindelig, men til gengæld havde fuldkornsbrødet lidt flere end det hvide brød.

    Vores Pasta fusilli: 354 kcal / 100g
    Fuldkornsfusilli: 345 kcal / 100 g

    Club Sandwich: 251 kcal / 100g
    Fuldkorns Sandwich: 256 kcal / 100g

    Jeg synes at forskellen er ret lille, så det nok ikke værd at gå for meget op i.

    Ellers virker det til at vi er ret enige.

    Aranyhajú Nyárszépe31-01-21 09:20

  • ★★★★★★0

    Jeg kiggede lidt på brød og pasta da jeg var i Føtex i går. Fuldkornspastaen havde lidt færre kcal end den almindelig, men til gengæld havde fuldkornsbrødet lidt flere end det hvide brød.

    Vores Pasta fusilli: 354 kcal / 100g
    Fuldkornsfusilli: 345 kcal / 100 g

    Club Sandwich: 251 kcal / 100g
    Fuldkorns Sandwich: 256 kcal / 100g

    Jeg synes at forskellen er ret lille, så det nok ikke værd at gå for meget op i.

    Ellers virker det til at vi er ret enige.

    Man skal også huske på, hvor længe det forskellige mætter tænker jeg. Man kan godt finde rugbrød og franskbrød med næsten samme tal. Men rugbrødet holder længere på mætheden, som en kostvejleder engang lærte mig, da jeg arbejdede med en dreng der havde sukkersyge. Tænker de stadig siger noget i den retning. Men det ved Davenport nok mere om.

    T. Nielsen31-01-21 09:59

  • ★★★0

    Man skal også huske på, hvor længe det forskellige mætter tænker jeg. Man kan godt finde rugbrød og franskbrød med næsten samme tal. Men rugbrødet holder længere på mætheden, som en kostvejleder engang lærte mig, da jeg arbejdede med en dreng der havde sukkersyge. Tænker de stadig siger noget i den retning. Men det ved Davenport nok mere om.

    Ja, fuldkorn mætter i længere tid og har derudover også andre gode fordele. Det påpegede jeg også i mit indlæg i går.

    Aranyhajú Nyárszépe31-01-21 10:02

  • ★★★★★★0

    Ja, fuldkorn mætter i længere tid og har derudover også andre gode fordele. Det påpegede jeg også i mit indlæg i går.

    Det gjorde du ja. Jeg læser dog næsten alt jeg læser med larm i øresneglen:) Beklager <3

    T. Nielsen31-01-21 10:07

  • ★★★★★★0

    Som diabetiker udregner man via kulhydrater, hvilket er det der påvirker blodsukkeret. (Jeg ved fx. at ét stykke rugbrød er lig med 20 KH, og det taster jeg så ind, og min pumpe udregner insulinmængden, som den er forudindstillet til via algoritmer.)

    Hvidt brød er hurtige KH, og virker kortvarigt, men med et højt udsving på blodsukkeret. Rugbrød både mætter og flader kurven ud.

    Hvis jeg spiser pasta, så fucker mit BS i op til 3 timer efter, da det optages virkelig langsomt. Jeg spiser ikke fuldkornspasta, så det skal jeg ikke udtale mig om. 

    davenport31-01-21 10:27

  • ★★★0

    Jeg spiser ikke fuldkornspasta, så det skal jeg ikke udtale mig om. 

    Det vil jeg da anbefale dig at prøve :)

    At begynde at bruge fuldkornsvarianterne er lige til og et nemt skridt at tage hvis man vil leve sundere og tabe sig.

    Aranyhajú Nyárszépe31-01-21 12:21

  • ★★★★★★0

    Jeg har spist så fuldkornspasta i så lang tid, at jeg ikke er specielt vild med "standardudgaven" længere.

    Zero Cool31-01-21 12:25

  • ★★★★★★0

    Langtidsstegt nakkefilet med et godt lag Bacon omkring, hasselbagte kartofler og en vildt sovs på tyttebær og steg-run-off. Ikke noget salat eller andre underlige ting. Er generelt ikke så meget for svin i store udskæringer, så jeg er lidt spændt på den her.

    davenport 2-02-21 17:49

  • ★★★★★★0

    Lasagne (med mest grønt og meget lidt kød) rester................

    T. Nielsen 2-02-21 17:52

  • ★★★★★★0

    Nå, jeg er stadig ikke fan af nakkefilet. Den var saftig og mør, men det var stadig bare svin. De andre åd, som om de blev betalt pr. bid, så det var jo fint. Vildtsovsen var dog rigtig god.

    davenport 2-02-21 18:50

  • ★★1

    hasselbagte kartofler

    Medmindre du har flishugget et nøddetræ og drysset på dine kartofler så STOP DIG SELV! NU

    HASSELBACK!!!!!!! Lær det kokke-john

    Ellers kommer jeg og fortæller dine børn, det er ok at sige, fordi at 

    HelmerJ 3-02-21 07:23

  • ★★★0

    Fik en pizza i går fra en af de lokale. En lokal restaurant der er ved at bukke under på grund af coronaen, og så må man jo hellere støtte op. En pizza koster næsten 100 kr, så det er noget dyrt. Men fandt så ud af at der er så meget fyld på, at det svarer til mindst 1½ normal pizza. Det passer meget godt sammen med, at det er nogle vanvittige store portioner man får serveret når man spiser der. Det synes jeg måske ikke er så kløgtigt, for så er der næppe mange der bestiller dessert, men tager derimod resten med hjem i en doggybag.

    Den pizza var dog det eneste jeg fik at spise i går, da jeg endte på druk igen. Gik endda på det hårde sprut. Derfor er vægten også fin i dag.

    Nu er jeg gået i gang med at varme suppe, da kroppen skriger på salt. Det er nok ikke så sundt, men det går nok.

    Aranyhajú Nyárszépe 3-02-21 07:46

  • ★★0

    Maden de sidste par dage

    Mandag,

    Bøf af oksefilét, køber en hel og skærer selv, bedste spare tip hvis man har en fryser.

    lynstegt broccoli, squash, gulpeber, ristet sesam, vendt i teriyaki sovs,

    Tirsdag,

    Karameliseret kål med oksefars med cajun krydder.

    Hvidkål, gulerødder, bladselleri, grønpeber, løg og hvidløg, snittet og brunet på panden i gåsefedt

    Oksefars brunet med hjemmelavet krydderblanding af paprika, chili, spidskommen, oregano og sort peber. 

    Efter bruning kom det hele i ovnen ved 200 i 1t20m vend rundt hver 10min.

    Kæresten syntes smagen var lidt flad så den fik et skud teriyaki

    Onsdag,

    I aften kommer den til at stå på middelbelagt smørebrød, håber kæresten kommer hjem med en lun ribbens steg til projektet

    HelmerJ 3-02-21 08:31

  • ★★★★★★0

    Jeg laver en kyllingesuppe til aften (Uden hasselbagte kartofler!) Det passer vidst godt til vejret. Det vælter ned med sne, og nu skal vi ud at kælke! 

    davenport 3-02-21 13:42

  • ★★★0

    Jeg mangler plads i fryseren, så har taget en vegetarisk lasagne op. Den er med hytteost og spidskål. Dertil noget bønnesalat.

    Og så har jeg fået chili hjem. Plejer at sværge til Carolina Reaper, men nu vil jeg lige prøve to andre. Bhut Jolokia (Ghost chili) og Trinidad Scorpion. Det testsmages på lasagnen i aften :)

    Aranyhajú Nyárszépe 4-02-21 12:05

  • ★★★★★★0

    Min indre gourmetkok ligger ovre på sofaen, græder og slår i puderne: Jeg har spist instant nudler til morgenmad! (Kæft det var godt!)

    davenport 4-02-21 12:06

  • ★★★★0

    Min indre gourmetkok ligger ovre på sofaen, græder og slår i puderne: Jeg har spist instant nudler til morgenmad! (Kæft det var godt!)

    Ha, det spiste jeg til frokost! Og ja, det er sgu godt!

    dyg 4-02-21 12:35

  • ★★★★★★0

    Jeg havde på en eller anden måde glemt hvor nice stegte kartofler er. Jeg købte en pose i går, vaskede dem af og skar dem i små stykker, smed dem på en pande med lidt olie, salt, peber og paprika. Især i dag, hvor jeg har drønet resten i micoovnen, det var satme nice.

    Zero Cool 4-02-21 13:10

  • ★★★★★★0

    Her står den på kyllingefilet i fløde med en tyk grøntsagsbund. Familien får ris til, jeg koger mig lidt kartofler. 

    davenport 4-02-21 16:54

  • ★★★★★★0

    Det er dæleme længe siden sidst - det bliver en gang hakkebøffer, med kartofler og bløde løg 

    Wayne 4-02-21 17:09

  • ★★★★★★0

    Det kunne jeg satanedeme godt æde, i stedet for kylling!!!

    davenport 4-02-21 17:27

  • ★★★★★★0

    Vi får kylling parmigiana med ovnbagte rodfrugter. Fruen laver det.

    T. Nielsen 4-02-21 17:43

  • ★★★★★★0

    Har lige syltet lidt rødløg og nogle tomater i ramsløgseddike. Vi skal i bålhytte i morgen, så tænkte vi skulle ha lidt lækkert med til et nybagt brød. 

    davenport 5-02-21 12:28

  • ★★★★★0

    Spinatærte det er min livret og jeg elsker bare dd. Her ret. Opskrift fra min gamle børnehave håndskrevet af vores kok der lavede vores mad dengang i køkkenet, hun skrev så mange kopiere den dag. Kopimaskine var ikke så udbredt.

    Så det gør mig altid lidt nostalgisk når jeg finder opskriften frem, selv om jeg kan den udenad.

    Elwood 5-02-21 20:48

  • ★★★0

    Spinatærte det er min livret og jeg elsker bare dd. Her ret. Opskrift fra min gamle børnehave håndskrevet af vores kok der lavede vores mad dengang i køkkenet, hun skrev så mange kopiere den dag. Kopimaskine var ikke så udbredt.

    Så det gør mig altid lidt nostalgisk når jeg finder opskriften frem, selv om jeg kan den udenad.

    Jeg kan rigtigt godt lide spinat. Spinatlasagne er noget af det bedste.

    Er det en opskrift du vil af med eller er det en familiehemmelighed?

    Aranyhajú Nyárszépe 6-02-21 11:22

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen