Disney lukker det succesfulde animationsstudie Blue Sky Studios

Det prisvindende studie er især kendt for at stå bag den populære "Ice Age"-franchise.

Den igangværende pandemi har haft store økonomiske konsekvenser for Disney-koncernen, og nu meddeler studiet, at ledelsen har besluttet at lukke Blue Sky Studios, der i årenes løb har udgivet 13 animerede spillefilm.

Det betyder, at de 450 ansatte hos Blue Sky står uden job ved udgangen af april. Disney overtog animationsstudiet i forbindelse med opkøbet af 20th Century Fox i 2017.

Det snart hedengangne studie, der blev stiftet i 1987, er mest kendt for at stå bag den populære "Ice Age"-saga, der tæller fem animationsspillefilm, som tilsammen har indspillet 3,2 mia. dollars på verdensplan. 

Læs også: Manden bag Pixars "Sjæl" og "Inderst inde" stopper måske som instruktør

Blandt selskabets andre prominente titler finder vi "Rio" og "Rio 2", den Oscar-nominerede "Ferdinand", "Skovens hemmelige rige" og senest "Spioner på missioner". Netop sidstnævnte skuffede gevaldigt ved billetlugerne.

Produktionen af Blue Sky Studios' annoncerede animationsfilm, "Nimona", der efter planen skulle udkomme i januar 2022, er blevet skrinlagt, og filmen kommer således ikke til at se dagens lys.

Fans af Scrat, Sid, Manfred, Diego og alle de andre forhistoriske skabninger kan dog ånde lettet op: Disney har ikke tænkt sig at lægge det succesfulde guldæg på is, og en helt ny "Ice Age"-serie til Disney+ er derfor allerede i støbeskeen.

Kommentarer

Disney lukker det succesfulde animationsstudie Blue Sky Studios

  • 0

    Rio og Ice Age serierne var da okay, men ikke just mesterværker. Tror ikke det bliver et stort tab. Ferdinand og Skovens Hemmelige Rige var ikke specielt mindeværdige.

    T'hain11-02-21 10:15

  • ★★★★★★0

    Scrat er fantastisk

    Wayne11-02-21 10:53

  • ★★★★★0

    "The Peanuts Movie" er vist den som har høstet de mest positive anmeldelser fra Blue Sky Studios, så den vil jeg måske give en chance på et tidspunkt. Hverken "Ice Age" eller "Rio" har jeg syntes var specielt gode. Disney mister jo ikke noget særligt, når de både har deres egne og Pixar og klarer sig ret godt med begge dele for tiden. 

    Lars!11-02-21 11:54

  • 0

    Den første Ice age var spændene og fuld af sjove ideer. Herfra gik det stejlt ned af bakke, og jeg tror aldrig jeg fik set de sidste i serien. Rio var ganske god, men 2'eren var meget charmeforladt. Så alt i alt ikke det helt store tab, tænker jeg.

    Ronni Pedersen12-02-21 10:30

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen