Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★1

    Første sæson af Invincible på Amazon Prime.

    8/10, på grænsen af en 9/10.

    Har lige slugt de to første afsnit her til morgen, og nu er det satme svært at tage sig sammen til at arbejde i stedet for lige at se et par afsnit mere.. 

    dyg10-05-21 09:48

  • ★★★★★★0

    Jeg kan lide begge udgaver af filmen. Jeg så remaket engang i 90'erne, uden at vide at det var et remake og fandt så ud af senere, at der var en original.

    Zero Cool10-05-21 10:07

  • ★★★★0

    The Silencing (2020)

    En thriller, der forsøger at ride med på ‘Prisoners’ bølgen. Desværre er den ikke i nærheden af dennes kvaliteter og faktisk er den blot bygget op ud fra skabelonerne. Waldau i hovedrollen gør hvad han kan, men kan ikke bære filmen og udviser meget lidt følelser. Filmen har nogle gode momenter hist og her og fænger nogle få steder, men hæves bare aldrig over middelmådigheden.

    5/10

    Babo10-05-21 11:30

  • ★★★★★0

    Cure (1997)

    Hypnotiserende god (høhø) og helt unik kriminalfilm, der sådan set er ulig noget andet jeg har set. Den har en helt særlig atmosfære over sig, som får det til at løbe koldt ned ad ryggen på seeren. Meget mere skal der ikke råbes her om selve handlingen, men det er en film, der er svær at sætte helt ord på - den skal opleves og mærkes på egen krop.

    9/10

    Klart en film der ikke har fået nok kærlighed!

    David Lund10-05-21 11:33

  • ★★★★0

    One Cut of The Dead (2017)

    Usædvanlig film. Så meget, at jeg efter de første tyve min var tæt på at slukke - men så skete der noget. Det usædvanlige. Det er en metafilm, der handler om skabelsen af en zombiefilm i real time - udsendt live, men måden det er bikset sammen på, er godt tænkt og virkelig sjovt, hvis man lige hænger i til det hele pludselig falder på plads.

    7/10

    Babo10-05-21 11:34

  • ★★★★0

    Klart en film der ikke har fået nok kærlighed!

    Mærkeligt nok, ja. 

    Babo10-05-21 11:34

  • ★★★★0

    The Rental (2020) 

    Solid debut af Dave Franco som instruktør. En film, der lugter lidt af thrillers fra det forrige årti som Vacansy og Strangers. Franco som den skuespiller han også er, arbejder tydeligvis lidt mere på karaktersiden og placerer gyset i anden rækkefølge. Det lykkedes han meget godt med selvom man til tider godt kan synes filmen virker slow. Men god lille atmosfærisk sag med fint script.

    7/10

    Babo10-05-21 11:37

  • ★★★★0

    The Trail of The Chicago 7 (2020)

    Verden ser på!

    Solidt retsalsdrama bygget på sand historie og Aaron Sorkins anden film som instruktør. Bedre end Mollys Game, men det er stadig mit indtryk at Sorkin er en bedre forfatter end instruktør. Han holder fint sammen på sin historie, men næsten al evt. dramaturgisk spænding er pillet ud. Jeg savnede langt mere nerve i optøjerne og mindre befolkede karikaturer i retssalen, hvor tonen tit skiftede. Der kan selvfølgelig trækkes paralleller til aktuelle debatskabende temaer om politivold, så på den måde er verden ikke kommet videre. Violinerne får heller ikke for lidt til sidst og Sorkin synes at mangle noget pondus bag alle de fancy replikker, så er det egentlig en klassisk, amerikansk skabelonfilm. Det er blot ikke stor filmkunst.

    7/10

    Babo10-05-21 11:43

  • ★★★★★0

    Har lige slugt de to første afsnit her til morgen, og nu er det satme svært at tage sig sammen til at arbejde i stedet for lige at se et par afsnit mere.. 

    Fed serie og virkelig godt castover hele linien elsker Mark's Mor og hele hendes Attitude :)

    Og at ha JK. Simmons som en Superhelt er en genistreg, og Mark Hamill som superheltenes skrædder, Og hey Michael Dorn fra Star Trek får også lige kigget forbi i en rolle.

    Elsker også Private Eye Hellboy, som jeg vælger at kalde ham.

    En ting jeg dog blev lidt skuffet over personligt:

    Jeg var var rimelig hurtigt overbevist om at Omni Man ikke talte sandheden omkring sin planet at han netop var en world conquer i stedet for en savior, den havde jeg set komme, men jeg havde lidt håbet på der var et større payoff, på hans mystiske drab af The Guardians som kommer ud af det blå, andet end han blot sku udrydde den evt. modstand som ku være når verden sku overtages, nu hans Søn havde fået sine powers og kunne hjælpe ham med at tvinge Earth i knæ, som han havde tænkt sig ville ske.

    Men det er en lille ting, men jeg sad bare bagefter og tænkte, var det hele begrundelsen ?

    Elwood10-05-21 13:14

  • ★★★★★★1

    The Falcon and the Winter Soldier (2021)

     

    Der er ret bemærkelsesværdigt at opleve, at der ikke er noget væsentligt kvalitetsdyk, i hvert fald rent teknisk, fra Marvel og Disney’s stort anlagte superheltefilm, der brager i biograferne og så de serier der nu følger efter i samme univers. På actiondelen brager denne her løs med ofte flot og underholdende ramasjang af den kulørte slags.

    Historien tager tråden op, efter den Captain America vi hidtil har kendt, han ikke længere findes og det har efterladt et tomrum, et manglende forbillede. Samtidig er en radikal oprørsgruppe af selvudnævnte frihedskæmpere, ved at vinde større og større tilslutning og de må naturligvis stoppes.

    Men hvordan stopper man en ide, en ideologi?

    Selv om fortællingen er der, så virker handlingen ret løst fortalt, opridset til fordel for et forsøg på at skabe stemning og gode set pieces. Det lykkes egentlig også ganske godt langt hen ad vejen og man er med i samtlige minutter, uden at kede sig.

    Det er dog som om at de enkelte afsnit er mere underholdende i sig selv, end det samlede indtryk som serien efterlader en med.

    Det er også lidt rigeligt med den store moralske tale til mod slut, selv om ordrene sikkert er velmente og oprigtige, som man får indtrykket af. Det er nemlig også en serie der vil adressere raceproblematikker og går ind i vor tids dogmer og tanker.

    Også seriens skurk er et pudsigt valg. Hun kunne nærmest være en rebelsk Rosa Lund fra Enhedslisten og selv om det måske lyder komisk, så fungerer det. Måske også fordi at Erin Kellyman er så pokkers opslugende karismatisk.

    Der synes jeg det kniber lidt mere med de to hovedroller, Anthony Mackie og Sebastian Stan. Selv om de begge er sympatiske og har deres karisma, så fylder ingen af dem nok, til at jeg synes de helt kan bære serien op. Der mangler de for mig begge en større ”mur” at spille bold op ad.

    Men er man til Marvel cinematiske superhelteunivers, så kan man godt springe på denne Disney+ serie, for den leverer varen. Men er man lidt mere lunken over for hele dette forvoksede tegneseriekoncept, tror jeg man skal springe den over. Også selv om jeg faktisk synes, at Marvel tør tage lidt flere chancer her med deres oplæg.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen10-05-21 14:18

  • ★★★★0

    Monos (2020)

    Et kryds mellem Apocolypse Now og Lord of The Flies er måske ikke helt ved siden af, men store sektioner i filmen er nærmere en sanselig oplevelse end en film i traditionel forstand. Bare tag handlingen, som foregår på en bjergtop. Koen vil eksplodere, hvis man ikke sørger for den. Mica Levi (Under The Skin) har ligeledes komponeret et sært fascinerende musikscorer, der skaber følelse af noget ‘fremmed’ eller ildevarslende. Jeg er sucker for et stærkt slutbillede, der siger mere end 1000 ord og.... denne film har sådan et. 

    Kan ses på filmstriben.

    8/10

    Babo10-05-21 15:10

  • ★★★★0

    The Little Stranger 

    Underligt uengagerende gyser/drama af manden bag Room (2015), der aldrig rigtig tager form. Den er et nummer eller to for slidt med sine paranormale optrin og som drama er man heller ikke følelsesmæssigt involveret på nogen måde. Jeg kan desuden være i tvivl om hvad den egentlig ville fortælle mig, men fint skuespil og momentvis fængende, men ultimativt noget under instruktørens niveau.

    På Netflix. 

    5/10

    Babo10-05-21 15:12

  • ★★★★0

    Sunset (2018)

    Nemes må betegnes som en af de mest interessante auteur-personligheder i Europa lige pt. Med Sauls Søn skabte han i min optik det bedste Holocaust-drama og fik nærmest Spielberg og Polanskis film til at fremstå som noget sentimental sludder. Så hårdfør føles Sauls Søn på sanserne. Helt samme overvældende modtagelse fik Sunset ikke, men jeg kunne faktisk rigtig godt lide den. Den mindede mig tematisk om Hanekes Det Hvide Bånd. En skildring af et opdelt Europa på vej mod 1 verdens krig. Instruktørens evne med at låse kameraet fast på én karakter, er ret enestående samt et nøje udvalgt ansigt til at navigere os rundt om det helvede, personen befinder sig i. Nemes forstår også antydningens kunst og fortæller rigtigt meget imellem linjerne. Filmen er fuld er mystik og du kan godt glemme svarene, for de gives altså ikke her. Er man med på det, så er det faktisk en vild fascinerende film med enestående cinematografi (skud på film). 

    8/10

    Babo10-05-21 22:12

  • ★★★★★★0

    Croc-Blanc (2018)

     

    Fransk produceret tegnefilm, bygget på Jack London’s roman ”Ulvehunden”. Hvor tæt den følger bogen, tør jeg ikke helt sige, da det er mange år siden jeg har læst den.

    Men skabelonen er på plads og der er elementer, hvor den fantastiske fortælling er genkendelig og den rammer noget essentielt om mennesket og naturen.

    Men uanset, så forbliver denne udgave aldrig til mere end en forglemmelig gendigtning, hvis imponerende og voldsomt maleriske tegnestil lader sig ses, men samtidig giver karaktererne et livløst udtryk.

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen11-05-21 09:05

  • ★★★★★★0

    A Beautiful Day in the Neighborhood (2019)

     

    Det er nemt at afskrive den som en gang naiv sødsuppe. Men bag al det lidt pæne og pædagogiske korrekte, gemmer der sig en smuk og livsbekræftende filosofi og tilgang til andre mennesker, som både er inspirerende og meget bevægende.

    Filmen er den biografiske fortælling om den ikoniske børneprogramsvært, Mister Rogers (om hvem jeg ofte har hørt omtalt, men ellers ikke kender), der med sin insisterende på ”mennesket” og nærheden, får vækket noget i journalisten Vogel (Matthew Rhys), der skal interview ham, og dennes problematiske forhold til sin far.

    På den måde er det en film, der trods irritationsmomenter i starten grundet Tom Hanks’ velspillende persona, bliver en både vittig og kærligt vedkommende historie om tilgivelse og rummelighed, som vejen til et mere lykkeligt liv.

    Jeg havde mine forbehold, da jeg gik i gang med den, men efterhånden som den kørte, måtte jeg bare overgive mig og erkende, at der var noget virkelig smukt over affæren.

     

    Bedømmelse: 8/10

    T. Nielsen11-05-21 09:28

  • ★★★★★★1

    The Falcon and the Winter Soldier (2021)

     

    Der er ret bemærkelsesværdigt at opleve, at der ikke er noget væsentligt kvalitetsdyk, i hvert fald rent teknisk, fra Marvel og Disney’s stort anlagte superheltefilm, der brager i biograferne og så de serier der nu følger efter i samme univers. På actiondelen brager denne her løs med ofte flot og underholdende ramasjang af den kulørte slags.

    Historien tager tråden op, efter den Captain America vi hidtil har kendt, han ikke længere findes og det har efterladt et tomrum, et manglende forbillede. Samtidig er en radikal oprørsgruppe af selvudnævnte frihedskæmpere, ved at vinde større og større tilslutning og de må naturligvis stoppes.

    Men hvordan stopper man en ide, en ideologi?

    Selv om fortællingen er der, så virker handlingen ret løst fortalt, opridset til fordel for et forsøg på at skabe stemning og gode set pieces. Det lykkes egentlig også ganske godt langt hen ad vejen og man er med i samtlige minutter, uden at kede sig.

    Det er dog som om at de enkelte afsnit er mere underholdende i sig selv, end det samlede indtryk som serien efterlader en med.

    Det er også lidt rigeligt med den store moralske tale til mod slut, selv om ordrene sikkert er velmente og oprigtige, som man får indtrykket af. Det er nemlig også en serie der vil adressere raceproblematikker og går ind i vor tids dogmer og tanker.

    Også seriens skurk er et pudsigt valg. Hun kunne nærmest være en rebelsk Rosa Lund fra Enhedslisten og selv om det måske lyder komisk, så fungerer det. Måske også fordi at Erin Kellyman er så pokkers opslugende karismatisk.

    Der synes jeg det kniber lidt mere med de to hovedroller, Anthony Mackie og Sebastian Stan. Selv om de begge er sympatiske og har deres karisma, så fylder ingen af dem nok, til at jeg synes de helt kan bære serien op. Der mangler de for mig begge en større ”mur” at spille bold op ad.

    Men er man til Marvel cinematiske superhelteunivers, så kan man godt springe på denne Disney+ serie, for den leverer varen. Men er man lidt mere lunken over for hele dette forvoksede tegneseriekoncept, tror jeg man skal springe den over. Også selv om jeg faktisk synes, at Marvel tør tage lidt flere chancer her med deres oplæg.

     

    Bedømmelse: 7/10

    Jeg ligger omtrent samme sted - produktione er topklasse, men historien er lidt shaky. Jeg har haft lidt problemer med at hidse mig op til at skrive noget om den, men du rammer det ret godt.

    Wayne11-05-21 14:20

  • ★★★★★★0

    A Beautiful Day in the Neighborhood (2019)

     

    Det er nemt at afskrive den som en gang naiv sødsuppe. Men bag al det lidt pæne og pædagogiske korrekte, gemmer der sig en smuk og livsbekræftende filosofi og tilgang til andre mennesker, som både er inspirerende og meget bevægende.

    Filmen er den biografiske fortælling om den ikoniske børneprogramsvært, Mister Rogers (om hvem jeg ofte har hørt omtalt, men ellers ikke kender), der med sin insisterende på ”mennesket” og nærheden, får vækket noget i journalisten Vogel (Matthew Rhys), der skal interview ham, og dennes problematiske forhold til sin far.

    På den måde er det en film, der trods irritationsmomenter i starten grundet Tom Hanks’ velspillende persona, bliver en både vittig og kærligt vedkommende historie om tilgivelse og rummelighed, som vejen til et mere lykkeligt liv.

    Jeg havde mine forbehold, da jeg gik i gang med den, men efterhånden som den kørte, måtte jeg bare overgive mig og erkende, at der var noget virkelig smukt over affæren.

     

    Bedømmelse: 8/10

    Enig i at den bestemt har et budskab, jeg endte dog på 7/10 - måske overgav jeg mig bare ikke helt ;-)

    Wayne11-05-21 14:41

  • ★★★★★0

    Jeg hoppede også lige på Invincible, nu når alle snakkede så positivt om det. Hvis man kan li’ The Boys, går man da i hvert fald ikke helt galt i byen med Invincible. Første afsnit var godt, og regner med at næste bliver endnu bedre =)

    David Lund11-05-21 14:27

  • ★★★★★★0

    Jeg hoppede også lige på Invincible, nu når alle snakkede så positivt om det. Hvis man kan li’ The Boys, går man da i hvert fald ikke helt galt i byen med Invincible. Første afsnit var godt, og regner med at næste bliver endnu bedre =)

    Begge serier er pissefede. The Boys noget mere sarkastisk, men ellers tænkte jeg også på den da jeg snuppede hele sæsonen på en dag (måske to?), mens jeg lå syg.

    T. Nielsen11-05-21 14:38

  • ★★★★0

    måske overgav jeg mig bare ikke helt ;-)

    I overgav, jeg opgav :)

    Babo11-05-21 14:44

  • ★★★★★★0

    I overgav, jeg opgav :)

    Du mener filmen er en gav(e)?

    Wayne11-05-21 14:50

  • ★★★★★★0

    I overgav, jeg opgav :)

    En film om IKKE at være en kynisk dumt røvhul....Nsturligvis opgav du:D

    T. Nielsen11-05-21 15:18

  • ★★★★0

    En film om IKKE at være en kynisk dumt røvhul....Nsturligvis opgav du:D

    hahahaha

    Babo11-05-21 15:34

  • ★★★★0

    Har ikke set remaket, men tror ikke jeg går glip af noget lyder det til. 

    Jeg synes remaket er rigtig god og Jeff Bridges er vildt god i den.

    Jeg har til gengæld ikke set originalen.

    Åkepool11-05-21 16:56

  • ★★★★★★0

    Jeg synes remaket er rigtig god og Jeff Bridges er vildt god i den.

    Jeg har til gengæld ikke set originalen.

    Jeg så den tilfældigt i tv, altså remaket, for mange mange år siden. Kan se jeg har rated det 6/10. Husker dog intet om hvorfor:)

    T. Nielsen11-05-21 18:06

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen