Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Ah, paneret flæsk med persillesovs. I dag nøjedes jeg med to pakker og vi havde endda en gæst. Jeg har det med at få lavet for meget, når jeg endelig skal panere. (Jeg er ret dårlig til at bare smide æg og rasp ud, men har efterhånden fundet niveauet.)

    I morgen står del vel på hveder med tandsmør... Så skal der satme tælles kulhydrater :D  

    davenport28-04-21 19:08

  • ★★★★★★0

    Vi fik mad ude fra. De andre elsker sushi. Jeg kan godt spise det, men ligegyldig hvor meget man hopper og danser, er det jo bare ris. Så jeg skulle ha mad fra Bones, da Flammen havde alt booket. Det burde Bones måske også have været i dag. Folk ventede i evigheder, og de stakkels piger fik en masse skældud. 

    Men nu er alle mætte og tilfredse. Fik i øvrigt 5 Magnum is med gratis pga. ventetiden.

    davenport30-04-21 20:17

  • ★★★★★★0

    Der er godt tryk på restauranterne rundt omkring :)

    Vi kom ikke på Sortebro Kro i går grundet forkølelse, men har nu bestilt bord på Restaurant Vår i stedet på fredag. De sidste par år er der kommet flere gourmet-restauranter i Odense, som jeg endnu ikke har fået prøvet (Bacchus, Mmoks, Vår, Aro, Pasfall og The Balcony, som desværre er lukket igen). En del er i White Guide.

    Jeg tror, vi napper den store 14-retters, men jeg frygter lidt den ene af dem, fordi det er med grubelagret blåskimmel. Og jeg synes, det er lidt pinligt og akavet at levne på en gourmet restaurant. Hvis det havde været sådan en mellemklasse-ting, så havde jeg ikke haft noget imod det.

    Menuen er her: vaar.dk/menu/

    Det er for i øvrigt lidt vildt, at der kun kan være 20 mennesker i restauranten, det forstår jeg ikke helt, hvordan kan løbe rundt.

    Guldager30-04-21 20:54

  • ★★★★0

    Men nu er alle mætte og tilfredse. Fik i øvrigt 5 Magnum is med gratis pga. ventetiden

    Alle får fem magnum med, hvis man bestiller en menu. De kører en deal med det for tiden.

    Vi endte med sushi og elendig mad fra Jacobsen i Vejle.

    dyg30-04-21 21:04

  • ★★★★★★0

    I dag kom svigermekanikken til aftensmad, så det blev helt klassisk dansk:

    Forloren hare, sovs, kogte kartofler og dampede gulerødder, ærter og grønne bønner. Her er thermomixeren helt genial, fordi man kan dampe rigtig meget på en gang - og fordi de netop bliver dampet og ikke kogt, så smagen beholdes. Havde vi kun været to, kunne jeg faktisk have tilberedt kartoflerne også i thermomixeren.

    Guldager30-04-21 21:26

  • ★★★★★★0

    Vi skal ned til min mor, der fylder 65. Først frokost og så skal vi grille i aften. Det plejer altid at være sådan noget heldags æde og drikke, så det passer mig fint ;) 

    davenport 1-05-21 09:46

  • ★★★★★0

    JA, TAK

    Du har fået ordre nr. 69

    Elwood 1-05-21 17:13

  • ★★★★★★0

    Nu prøver jeg med madplaner for søndag til torsdag. Fredag bestiller vi altid, og lørdag holder jeg fri til whatever :)

    Søndag: hjemmelavet pizza
    Mandag: frikadeller, bearnaise, kartofler, grønt
    Tirsdag: Lo Mein
    Onsdag: fisk, sovs og kartofler (lidt uspecifikt, men det kommer an på, hvad de har i fiskebilen)
    Torsdag: lakselasagne

    Guldager 2-05-21 08:32

  • ★★★★★★0

    Gammeldaws oksesteg. I rest my case! 

    davenport 2-05-21 15:51

  • ★★★★★★0

    Jeg kom til at købe mere ind i Imerco :)

    • En røgpistol samt klokke og røgsmuld
    • En gasbrænder
    • Og to gryder på Ø9  -jeg aner ikke helt, hvad jeg skal bruge de to til, men det finder jeg nok ud af. Nok noget med at smelte smør eller chokolade i dem. Eller til at overhælde noget med sovs.

    Alt var på tilbud, så det var ca. halv pris.

    Guldager 2-05-21 17:42

  • ★★★★★★0

    Det var virkelig, virkelig godt på Restaurant Vår. Vi valgte 14 retter, og der var 2, der ikke sad helt i skabet. Resten var fantastisk. Den ene var en kold ministrone og den anden var spidskål med caviar, hvor der var alt for lidt caviar. 

    Guldager 7-05-21 23:03

  • ★★★★★★0

    Madplanen fra søndag til fredag:

    Søndag: Spaghetti, pølser, ketchup

    Mandag: Lynnudler med grønt og kylling

    Tirsdag: Stegt flæsk med persillesovs, kartofler og rødbede

    Onsdag: Steak med sovs, smørristede kartofler og brocolli-chips med to venner

    Torsdag morgens tømmermændsmad: Æggekage med parmesan, spinat, skinke og Bacon

    Torsdag: Restaurant med de samme venner - som en del af en pubcrawl, så det er ikke til at vide, hvad det bliver til :)

    Fredag: Svigermors mad

    Guldager 9-05-21 17:34

  • ★★★★★★0

    Jeg griller koteletter, wiener og kålpølser til aften, og er ved at lave første omgang af fritter. Dertil en purløg/hvidløgs-dip, and thats it! Tror det bliver ret ok!  

    davenport10-05-21 15:33

  • ★★★★★★0

    Grøntsager er også bare ekstra kalorier! :)

    Guldager10-05-21 15:42

  • ★★★★★★1

    Der er jo ingen grund til at gå amok ;) 

    davenport10-05-21 16:08

  • ★★0

    Lavede biks i aftes, løg tofler og kød brunet af i smør og badet i worchestershire og engelsk sauce med æg på toppen pyntet med lidt fermenteret chili

    Kødet kom fra en steg jeg lavede den anden dag, grill success off the charts.

    Startede med en ribenssteg, af med ribben og skind, skar den med crisscut ca halvt igennem fra begge sider, så blev kødet sprængt i 16timer i salt/sukker/peber/enebær/korrianterfrø.

    Derefter tørret grundigt og blev tørkrydderet i 9timer, blandingen var, 1/3 sukker 2/3 blandet, knust korrianterfrø, fermenteret chili, muskatnød, spidskommen, msg, løgpulver, selleri salt, salt og masser af paprika. I så tykt et lag så man ikke kan se kødet igennem.

    Low and slow på grillen ved ca 120grader, 1 timer med røg af æbletræ også 2 time uden røg, tror det er det bedste jeg har lavet på en grill til dato

    Tilbehør var en kålslaw, jeg har arbejdet på den perfekte opskrift på over de seneste måneder. Fik rester af den igår og fandt ud af den "hemmelige" ingrediens er tid. Har en minimal smagsprøve i køleren til jeg kommer hjem, håber den er blevet dårligere for så topper den ca 2 døgn efter fremstilling.

    HelmerJ11-05-21 07:28

  • ★★★★★★1

    Culottesteg med flødekartofler på min sidste weekend-dag, inden det går løs igen :)

    davenport12-05-21 16:23

  • ★★★★★★0

    Madplanen for søndag-torsdag:

    • Søndag: frikadeller med sovs, grønt og kartofler
    • Mandag: Pizza med friske tomater, parmesan og basilikum
    • Tirsdag: Stegt pasta med grøntsager
    • Onsdag: Hvid fisk (hvad de lige har af godter i fiskebilen om tirsdagen) med nye kartofler, smørdampede spidskål og gulerødder
    • Torsdag: Spaghetti, pølser og ketchup

    Og i den forbindelse et spørgsmål: hvornår ligger man parmesan på en pizza? Jeg tænker ikke, at det skal have 18 minutter ovnen, så er det bare til sidst, mens den står og køler af? Der kommer stadig tomatsovs og mozarella på.

    Guldager16-05-21 08:55

  • ★★★★★★0

    Jeg vil sige at det skal på, når du skal spise den. Jeg synes ikke det er en smelteost, men skal indtages "rå". Kører du italiensk uge? ;) 

    davenport16-05-21 09:04

  • ★★★★★★0

    Jeg vil sige at det skal på, når du skal spise den. Jeg synes ikke det er en smelteost, men skal indtages "rå". Kører du italiensk uge? ;) 

    Næh, det er lidt tilfældigt :)

    Men det var også min tanke bagefter, og så når det jo at blive lidt klistret pga. pizzaens varme.

    Guldager16-05-21 09:52

  • ★★★★★★0

    Kæft, jeg fik lavet en god lasagne af slagterkød. Den fik en meget tyk bechamel og krydret godt op, og så det dér salat til. Der blev spist noget mere end vi plejer. 

    Nu: popcorn og fredagsslik.

    davenport21-05-21 18:52

  • ★★★★★★0

    Efter flere opfordringer, står den på hot-dogs til aften. Det er sådan en lidt kedelig prep opgave, da der bare skal snittes løg. Jeg ved jeg får kvalme senere, men det smager jo godt, det lort! 

    davenport25-05-21 16:29

  • ★★0

    Det bliver nok en frysepizza fra Xtra med ost, skinke og tomat...hvis ikke andet frister.

    Ryder66625-05-21 16:31

  • ★★1

    Gider alligevel ikke frysepizza. Det bliver nok paprika marinerede koteletter med spaghetti og ketchup. Et lille tip, jeg plejer at smelte smør i en gryde, for derefter at hælde det over spaghettien, så det ikke bliver for tør og klæbrig hvis man kun kommer ketchup på. Det er mega mums.

    Ryder66625-05-21 18:48

  • ★★★★★★0

    Ryder - living on the edge :D 

    davenport25-05-21 20:24

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen