Forum - Forum-tråd: Hvad hører du nu og hvorfor:-)

Hvad hører du nu og hvorfor:-)

  • ★★★★★★0

    Men altså, jeg har også en meget bred metal-smag. Sabaton, Iron Maiden, Nightwish, Sepultura, Agalloch, My Dying Bride, Afsky, Necrophagist, Mayhem, og alskens black og hardcore ryger ned.

    Jeg hører ikke så meget 1-2-3 dødsmetal eller grindcore.

    Og var en gang også udforskende med alt muligt andet, men det har jeg ikke så meget tid til mere.

    Guldager12-04-21 21:37

  • ★★★★★★0

    Jeg skamhører også den nyeste Empyrium - Über den Sternen. Helt suveræn doom/dark folkish tysk band.

    m.youtube.com/watch

    Guldager12-04-21 21:44

  • ★★★★0

    Åh, Sabaton hader jeg nok mest af alle! Men jeg er heller ikke til bølle-død, det synes jeg også er umådeligt kedeligt. Grindcore har jeg aldrig lyttet meget til.

    dyg12-04-21 22:00

  • ★★★★★★0

    Kører et mix med Michael Jackson på et par timer efterhånden - damn der er meget fedt imellem

    Wayne24-04-21 20:52

  • ★★★★★0

    Kører et mix med Michael Jackson på et par timer efterhånden - damn der er meget fedt imellem

    Haha pudsigt - jeg har også hørt Michael Jackson her til aften =)

    David Lund24-04-21 21:21

  • ★★★★★0

    Jeg sidder og hører en fed omgang retro-synthpop fra den engelske sangerinde Nina, der udgav sit første album "Sleepwalking" i 2018 og efterfølgende albummet "Synthian" i 2020, samt de to EP'er "Control" og "The Beginning" i slutningen af 2020 og starten af 2021. Ja, man kan ikke ligefrem beskylde hende for at ligge på den lade side. :)

    youtu.be/9pItCF_JjJw

    youtu.be/plowP7ylZWc

    youtu.be/7rCzIwlX8Dg

    youtu.be/vsBzOVmWHpQ

    Det første album var rigtig godt og der næste endnu bedre og de to EP"er har liges været glimrende, så hende er jeg blevet ret vild med. At hun så samtidig også er super sød og helt nede på jorden, gør det kun endnu bedre. :)

    youtu.be/CyqREVTCxtM

    NightHawk 6-05-21 13:04

  • ★★★★★1

    Tak for heads up, Nighthawk. Hende har jeg aldrig lyttet til før. Mit første indtryk er, at produktionen er ret fed men vokalen ikke lige er mig. Men jeg vil lige give det et par lyt til =)

    David Lund 6-05-21 14:33

  • ★★★★0

    Smed en "90s metal deep dive" playlist fra Spotify på, da jeg var nede for at træne, så den har stået på alskens black, death, power, nu, thrash og groove den sidste time. Dejligt!

    dyg 6-05-21 15:04

  • ★★★★★1

    Tak for heads up, Nighthawk. Hende har jeg aldrig lyttet til før. Mit første indtryk er, at produktionen er ret fed men vokalen ikke lige er mig. Men jeg vil lige give det et par lyt til =)

    Det var så lidt. :)

    Fedt at du har fået lyst til at give hendes musik en chance.

    Vokalen er mest ovre i den lysere og mere luftige afdeling og nogle fans har sammenlignet den med bl.a. Olivia Newton John, hvilket egentlig passer meget godt, synes jeg.

    Det er måske ikke alles kop te, men jeg synes Nina's lyse vokal som kontrast til den mere mørke lydside er et ret fedt og cool match. :)

    NightHawk 6-05-21 15:29

  • ★★★★★0

    Jeg sidder og lytter til den nye single "Guilty Love" fra den New Zealandske sangerinde Ladyhawke, aka Pip Brown, som udgiver sit fjerde album, "Time Flies", senere i år. Det glæder jeg mig rigtig meget til at høre, da de tre forrige albums alle har været super fede. Genrenæssigt befinder hendes musik sig inden for Indie Rock,  New Wave og Synth Pop. :)

    Musik-videoen her har i øvrigt en ret cool "Lost and Delirious" vibe over sig. 

    youtu.be/h70bVlpFuZM

    NightHawk28-05-21 17:00

  • ★★0

    Jeg har lige hørt body counts cover af Motorheads Ace Of Spade.

    Ice T gør det med bravur.

    Samtidig tænker jeg tilbage på de to gange jeg så Motorhead optræde.

    Første gang på Midtfyns festival i 2001 med noget af det kedeligste publikum jeg nogensinde har været til koncert med. Og så i højlys dag. Jeg var den eneste i min sektion der hoppede og gik lettere amok under koncerten, hvilket gjorde at jeg fik Lemmys opmærksomhed. Bandet hørte bedst til i mørke under lidt scenelys på de mere intime rammer

    Anden gang mødte jeg Lemmy, Mikkey og Phil ude foran store Vega.

    Lemmy jokede om blitzen på mit digitale kamera, efter jeg fik taget en selfie med ham. Bandet signerede min Limited edition of England et vinyl-boxset der inkluderer bomber, Overkill, og Ace Of Spade. Har stadig samlingen som snart er 15år gammel. Jeg købte den inden mødet med bandet i mobydisc i Svendborg tilbage i 2007 tror jeg det var.. jeg gav 149kr for den, brugt, men uden ridser.

    Ryder66628-05-21 22:12

  • ★★★★0

    Jeg har aldrig hørt så meget Pink Floyd før, men da jeg lige har købt et par super lækre hørebøffer, så tænkte jeg, at det var på tide at indvie dem ordentligt med noget Floyd.. Og for satan, hvor der da er forskel i lydkvaliteten fra mine gamle Sony wh-1000xm3 og så til disse DT1770 pro!

    dyg31-05-21 10:59

  • ★★★★★★1

    Min mellemste er begyndt at høre helt vildt meget Eels. Dejligt :)

    davenport31-05-21 11:27

  • ★★0

    Jeg har aldrig hørt så meget Pink Floyd før, men da jeg lige har købt et par super lækre hørebøffer, så tænkte jeg, at det var på tide at indvie dem ordentligt med noget Floyd.. Og for satan, hvor der da er forskel i lydkvaliteten fra mine gamle Sony wh-1000xm3 og så til disse DT1770 pro!

    Pink Floyd er konge...

    Jeg overværede Roger Waters da han opførte hele dark side of the moon albummet på Roskilde festival på forresten række for en del år siden.

    Men, min favoritsang med Floyd må siges at være High Hopes, med David Gilmour i front. Har pulse dvd'en, og det nummer kan ikke høres højt nok.

    Men fedt at Waters fik fyret en række klassikere af også, med en samlet spilletid på den anden side af 2 timer og 30 minutter, hvis jeg husker rigtigt.

    Ryder66631-05-21 11:47

  • ★★★★0

    Jeg har lige smidt disc 2 fra "The Early Years 1972, OBFUSC/ATION" på, live fra Pompeii, efter anbefaling fra en god ven. Det skulle efter sigende være et krævende lyt, men også noget, der åbner sig op, når man har hørt det nogle gange.

    dyg31-05-21 11:57

  • ★★★★★0

    Den bedste Pink Floyd sang er sgudda Dogs! Men ja, der er meget godt imellem =)

    David Lund31-05-21 13:36

  • ★★★★★★0

    Tjek Comfortably Numb live fra Pompeji 2016 på YouTube med David Gilmour - og skru godt op. Den solo er så vild og gennemført her, og man glemmer at trække vejret næsten.

    youtu.be/eHKG7EMxWW8

    Har set Roger Waters performance Dark Side of the Moon 2 gange, og The Wall 1 gang. Det er meget, meget planlagt, men stadig fedt.

    Guldager31-05-21 17:07

  • ★★★★★0

    Tjek Comfortably Numb live fra Pompeji 2016 på YouTube med David Gilmour:

    youtu.be/eHKG7EMxWW8

    Har set Roger Waters performance Dark Side of the Moon 2 gange, og The Wall 1 gang. Det er meget, meget planlagt, men stadig fedt.

    Også en af mine favoritter! Jeg har kun set Rover Waters en enkelt gang med Dark Side of the Moon, som var virkelig fedt. Jeg har aldrig rigtigt dyrket The Wall så meget, og er en af de få, der ikke ser det helt vildt store i det album. Men altså - det er jo stadig momentvis virkelig godt!

    David Lund31-05-21 17:03

  • ★★★0

    Min Pink Floyd favorit er og bliver Wish you where here, det er simpelthen et klasse nummer. Som jeg vil betegne på højde med noget af The Beatles det udødelige, Here comes the sun, Blackbird, Yesterday, Let it be og Hey Jude..

    MadMartigan31-05-21 19:18

  • ★★★★★★0

    Wish you where here er et af de bedste numre nogensinde! Kan den på guitar ;) 

    davenport31-05-21 19:48

  • ★★★★★0

    Også en af mine favoritter! Men Dogs kan altså et eller andet ret vildt, så den vil altid være min nr. 1 af Pink Floyd.

    David Lund31-05-21 19:50

  • ★★★★0

    Wish You Were Here og Comfortably Numb er gode numre, men også lidt for lige til, så jeg bliver forholdsvist hurtigt træt af dem. I løbet af i dag har det helt sikkert mere været numre som Shine On You Crazy Diamond, Echoes og Careful With That Axe, Eugene, der har gjort mest for mig.

    dyg31-05-21 19:52

  • ★★★★★★0

    Jeg er ikke velbevandret i PF. Kan dog generelt godt lide musikken. Det nummer jeg har hørt mest er Comfortably Numb. Lidt tilfældigt måske, men næsten altid i en live udgave med Waters, der har Eddie Vedder med. 

    T. Nielsen 1-06-21 14:09

  • ★★★★★★1

    Deep Purple - et retrospektivt kig på alle deres albums

    Mit første møde med Deep Purple husker jeg ikke helt. Jeg blev præsenteret for det på en 60’er-70’er-samling i 6. Klasse vil jeg tro. Da jeg så i 7. Klasse (efter at have fået det obligatoriske anlæg i konfirmationsgave) købte Deep Purple - Greatest Hits og hørte det første nummer, Black Night, var jeg instant fan. Der gik ca. 10 sekunder, og så spillede jeg luftguitar. Jeg er ikke lige begejstret for alt - det ville også være mærkeligt - de har udgivet albums i 7 forskellige årtier.

    I flere indlæg vil jeg gennemgå de forskellige albums kronologisk - inddelt i de kapitler, der nu engang er i Deep Purples 54 år lange historie.

    ----

    I de tidlige år hed Deep Purple Roundabout, og de fik spillet et par koncerter. Bandet bestod af legendariske Jon Lord på orgel, legendariske Ritchie Blackmore på guitar, legendariske Ian Paice på trommer (den eneste, der har været med hele vejen igennem), Nick Simper på bass og Rod Evans på vokal. De udgav deres første album efter et navneskifte til Deep Purple i 1968.

    ----

    Shades of Deep Purple, 1968

    Shades of Deep Purple er et underligt album. Den ved ikke helt, om den skal være blues rock, psykedelisk eller progressiv. Tonerne af hard rock, som de skulle blive nogle af pionererne af et par år senere, er ikke helt til stede endnu.

    Den starter med et godt instrumental nummer, And the Address, og fortsætter med et af deres store hits, covernummeret. Hush. Derefter følger et par bluesede og lidt ligegyldige numre, men så kommer de stærkt tilbage med den progressive Mandrake Root.

    De tre sidste numre er Help! Af The Beatles, Hey Joe af Joe Cocker og den originale, men kedelige Love Help Me. Et rodet album, men bestemt med gode toner.

    High points: Hush, Mandrake Root

    Low points: One More Rainy Day, I’m So Glad

    Karakter: 7/10

    ----

    The Book of Taliesyn, 1968

    Deres andet album viser lidt flere toner af hard rock, men ellers er det samme rodet affære som deres første album. Den starter med et lettere psykedelisk nummer, men på sang nummer 2, den instrumentale Wring That Neck, viser de for alvor, hvad der er på vej. Ellers er der ikke meget at sige om albummet. Det sidste nummer er en 10 minutters progressiv udgave af River Deep, Mountain High, som ikke er vildt interessant.

    High points: Wring That Neck

    Low points: River Deep, Mountain High

    Karakter: 5/10

    ----

    Deep Purple, 1969

    Deres selvtitlede album fra 1969 er meget mere sammenhængende end de to foregående. Der er mere fokus på blues rock. Jeg har faktisk ikke så meget at skrive om albummet, for der er ikke nogen ørehængere, men der er heller ingen fejltagelser - måske med undtagelse af det sidste 12-minutter lange nummer, April. Men heller ikke det er decideret dårligt, bare malplaceret.

    High points: ingen

    Low points: ingen

    Karakter: 6/10

    ----

    Up next: Deep Purples absolutte storhedstid!

    Guldager10-06-21 08:46

  • ★★★★★★0

    Fed læsning Guldager. Elsker den slags gennemgange. Lige et spørgsmål. Er Hey Joe ikke et Jimmy Hendrix nummer? 

    T. Nielsen10-06-21 10:17

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen