Forum - Forum-tråd: Babo’s rangering af 10’erne

Babo’s rangering af 10’erne

  • ★★★★★0

    Jeg tror faktisk, jeg er mere til The Thing end Alien. Begge er 10/10 her, men The Thing finder jeg størst gensynsglæde ved =)

    David Lund31-05-21 20:32

  • ★★★★0

    Jeg tror faktisk, jeg er mere til The Thing end Alien. Begge er 10/10 her, men The Thing finder jeg størst gensynsglæde ved =)

    Jeg tror efterhånden The Thing er den film jeg har set flest gange. Jeg vil umiddelbart sige slutningen i The Thing er mere mig, altså uvisheden om hvem der er hvem, modsat den lidt mere optimistiske slutning i Alien, selvom dysten mellem Ripley og dyret er helt eminent. 

    Babo31-05-21 20:53

  • ★★★★★★0

    Gode til fremragende film, du har med siden sidst, jeg skrev :)

    Kan godt lide The Thing, men er ikke helt så begejstret som de fleste. 

    Nu er der jo skrevet om Kingdom of Heaven flere gange, men det er supervigtigt, at man ser DC. KoH er en fin film, KoH - DC er en af de bedste storfilm, der er lavet. 

    Guldager31-05-21 21:24

  • ★★★★0

    Nemlig, men endnu et kedeligt kapital når man forsøger at skære så kraftigt ned på  en instruktørs oprindelige version i håb om at tjene ekstra penge, uden at tage hensyn til kvaliteten af produktet. Formentlig den bedste Cut på markedet når det gælder drastiske forbedringer. Sammen med Extended Director's Cut på Once Upon a time in America. 

    Babo31-05-21 21:47

  • ★★★★★★0

    Extended Director's Cut på Once Upon a time in America.

    Den har jeg ikke set endnu. Altså, den udgave. Kunne jeg jeg skulle gøre det en af de næste dage, hvor jeg alligevel bare skal være i isolation...

    Guldager31-05-21 21:51

  • ★★★★0

    m.youtube.com/watch

    Babo31-05-21 22:09

  • ★★★★★★0

    Altså, jeg har set DC, men ikke extended DC :) - dvs 229 min versionen

    Guldager31-05-21 22:17

  • ★★★★★★0

    Jeg tror faktisk, jeg er mere til The Thing end Alien. Begge er 10/10 her, men The Thing finder jeg størst gensynsglæde ved =)

    Jeg går så skridtet videre, for jeg tror ikke. Jeg ved:) Altså Alien er da også pissefed. Men The Thing rammer så mange ting jeg elsker og rammer det bedre end de fleste film!

    T. Nielsen31-05-21 22:37

  • ★★★★★1

    Jeg går så skridtet videre, for jeg tror ikke. Jeg ved:) Altså Alien er da også pissefed. Men The Thing rammer så mange ting jeg elsker og rammer det bedre end de fleste film!

    Du har overtalt mig <3

    David Lund31-05-21 22:53

  • ★★★★0

    Altså, jeg har set DC, men ikke extended DC :) - dvs 229 min versionen

    Ja ok. Men her er overblikket:

    Cannes Cut: 269 minutes
    European Cut: 229 minutes
    US Cut: 139 minutes
    Extended Director's Cut: 251 minutes

    What's different?
    Sergio Leone's sprawling gangster epic about childhood best friends who become big kahunas in the New York Jewish underworld started its cinematic life so brightly. Premiering at the 1984 Cannes Film Festival, a 269-minute version (with an intermission) earned a 20-minute standing ovation. To gain a release in Europe, Leone trimmed it to 229 minutes. But when it came to a US rollout, the film was cut further for sexual and graphic violence (losing two infamous rape scenes), and it subsequently received lukewarm responses at previews. As a result, The Ladd Company — who just two years earlier had mangled Blade Runner — butchered the European cut down to 139 minutes for a wide release, rearranging the audacious non-chronological structure into a linear (but more confusing) narrative. Other edits removed most of the stunning early childhood scenes, Noodles' (Robert De Niro) late in the day reunion with lost love Deborah (Elizabeth McGovern), and the powerful finale involving a garbage truck (no spoilers). Like many of the characters, the film died a brutal death at box office.

    In 2012, a version dubbed the Extended Director's Cut was restored according to Leone's design, running at a more faithful 251 minutes (some sections are still missing for rights reasons; don't worry, Martin Scorsese is on the case to reinstate the missing footage from the Cannes version) and now delivers a great of the crime genre, a gangster flick as delirious opium dream. Whole subplots are reinstated, as is nuance and motivation, as the story now ambitiously toggles between 1918 and 1968. It's a stunning cinematic achievement with a bittersweet ending. It was the last film Leone directed. Just as well, it is a masterpiece.

    Which one should I watch?
    Duh, the Extended Director's Cut. Carve yourself out a whole afternoon and indulge. Opium optional.

    Babo 1-06-21 07:02

  • ★★★★★0

    Spørgsmålet er så, hvad de kommer til at kalde versionen på 269 minutter! The Extra Extended Director’s Cut måske?

    David Lund 1-06-21 07:18

  • ★★★★★★0

    Spørgsmålet er så, hvad de kommer til at kalde versionen på 269 minutter! The Very Long Extended Director’s Cut måske?

    Måske?

    T. Nielsen 1-06-21 08:40

  • ★★★★0

    14. Alien (1979)

    Apropos Alien. 

    Jeg tænker straks på begrebet "less is more" når Alien kommer på tale. Scott doserer helt rigtigt her, der tålmodigt opbygger grundlæggende spænding og viser aldrig monstret for meget. Nogle film fungerer bedst uden underlægning, men det er svært at finde andet musikscore, der komplimenterer en film så godt, som det er tilfældet her. Det tredje akt hvor Ripley er oppe imod overmagten, er pure cinema. Ren suspense!  

    Babo 1-06-21 08:59

  • ★★★★★★0

    Pure Cinema, er det et kendt begreb der bruges sine steder eller dit egent udtryk? Jeg tror jeg ved hvad du mener med det, uanset. Så er blot nysgerrig.

    T. Nielsen 1-06-21 09:01

  • ★★★★0

    Pure Cinema, er det et kendt begreb der bruges sine steder eller dit egent udtryk? Jeg tror jeg ved hvad du mener med det, uanset. Så er blot nysgerrig.

    Det er en term jeg har stødt på, men bruger det ofte for at understrege den cinematiske kvalitet ved en film. 

    Babo 1-06-21 09:09

  • ★★★★0

    13. Pulp Fiction (1994)

    Tarantinos Pulp Fiction er den cool'este film jeg har set. Der er ikke skrevet bedre replikker, eller sjovere karakterer i nogen anden film. Jeg hygger mig hver gang med den og tiden flyver afsted. Mere kan man ikke forlange!

    Babo 1-06-21 09:58

  • ★★★★0

    12. The Matrix (1999)

    De skøre søskende kunne engang en ting eller to. Man kan jo ikke tage fra Wachowskis, at de prøver grænser af - også i deres svagere film. Deres CV er desværre ikke videre godt og jeg tror grunden skal findes i deres store gennembrudsfilm. The Matrix. Man toppede simpelthen for tidligt. Men sikke en (blockbuster) film. Stadigvæk. For mig udkom den på det helt rette tidspunkt. Jeg gik i folkeskolen og begyndte samtidig at interessere mig mere og mere for film. Efter The Matrix kørte tankerne rundt i hovedet og det er formentlig nok den film, der fik mig til at tænke lidt dybere over film. I dag tager man flere ting for givet, men alle der så filmen dengang i biografen, vil formentlig skrive under på en mindblowing oplevelse. Bortset fra enkelte computereffekter, som logisk set er en smule dateret, så holder den stadig max på historiesiden og de mange praktiske stunts er formidable. Jeg så udvalgte scener fra 4K udgivelsen. Filmen har fået et nyt ‘ansigtsløft’ og man har kraftigt reduceret det grøntonede look og givet billedsiden et mere naturligt grading. Det synes jeg klæder filmen langt bedre. Mesterværk som cyberpunk. Mesterværk som film. 

    Babo 1-06-21 10:31

  • ★★★★★★0

    Jeg skal have genset The Matrix på et tidspunkt. Den er falmet for mig med årene og jeg tror måske at deres første film står lidt stærkere for mig nu.

    Zero Cool 1-06-21 10:41

  • ★★★★0

    Bound kan jeg også lide..  men for mig personligt kun en bette 7'er. Resten af deres film er godt nok en skidt omgang, selvom Cloud Atlas har nogle fine ting kørende. 

    Babo 1-06-21 10:45

  • ★★★★★★0

    Jupiter Ascending er ufrivillig sjov, jeg ser den som deres Battlefield Earth - sci-fi og fyldt med alverdens plothuller og manglende logik.

    Speed Racer er langt bedre end sit rygte. Jeg har ikke lyst til at gense den, fordi der er et eller andet irriterende barn i den, hvilket sikkert er tro mod originalmaterialet, men stadig irriterende. Den er dog minimum et syn værd for de visuelle og kreative effekter.

    Zero Cool 1-06-21 10:50

  • ★★★★0

    jeg ser den som deres Battlefield Earth

    Meget god sammenligning :)

    Speed racer skal jeg have genset for at se hvor jeg står med den. Husker den også som ret flot. 

    Babo 1-06-21 10:59

  • ★★★★★0

    Vi har helt sikkert snakket om det før, men The Matrix har nogle lidt irriterende elementer hist og pist i mine øjne. Egentlig er filmen ret simpel, men den bruger virkelig lang tid på at forklare en masse ting, så det brede publikum kan være med. Lidt ala det som Inception gør - den er dog langt værre til det. Den låner også lidt rigeligt fra Ghost in the Shell, som jeg bedre kan li’. Og Dark City har den jo også en del tilfælles med, og den foretrækker jeg også. Men man kan sgu ikke komme udenom, at The Matrix er virkelig flot og har nogle ikoniske øjeblikke og actionscener. Jeg ender nok på 7-8/10 til den. Den står i øvrigt også endnu skarpere pga. kontrasten til sine forfærdelige efterfølgere. Er sgu lidt spændt på om de nye (det er en ny trilogi, der er på vej, ik’?) er endnu værre =)

    David Lund 1-06-21 11:21

  • ★★★★0

    Vi har helt sikkert snakket om det før, men The Matrix har nogle lidt irriterende elementer hist og pist i mine øjne. Egentlig er filmen ret simpel, men den bruger virkelig lang tid på at forklare en masse ting, så det brede publikum kan være med. Lidt ala det som Inception gør - den er dog langt værre til det. Den låner også lidt rigeligt fra Ghost in the Shell, som jeg bedre kan li’. Og Dark City har den jo også en del tilfælles med, og den foretrækker jeg også. Men man kan sgu ikke komme udenom, at The Matrix er virkelig flot og har nogle ikoniske øjeblikke og actionscener. Jeg ender nok på 7-8/10 til den. Den står i øvrigt også endnu skarpere pga. kontrasten til sine forfærdelige efterfølgere. Er sgu lidt spændt på om de nye (det er en ny trilogi, der er på vej, ik’?) er endnu værre =)

    Det har vi, men jeg synes så til gengæld filmen er det bedste eksempel på vellykket exposition, da den bruger det som en del af legen. 

    www.youtube.com/watch

    Man kan drage paralleller til flere film, men jeg synes stadig The Matrix blander helt andre ting sammen i forhold til Dark City, som mere er noir. Jeg kan egentlig også godt lide Dark City, men som en der voksede op med blockbusters og fortaler for intelligent underholdning (som jeg synes Matrix er), så fås ikke bedre i min optik. Den har næsten alle de ting på skærmen jeg forbinder med en cinematisk oplevelse. 

    Babo 1-06-21 11:36

  • ★★★★★0

    Det har vi, men jeg synes så til gengæld filmen er det bedste eksempel på vellykket exposition, da den bruger det som en del af legen. 

    www.youtube.com/watch

    Man kan drage paralleller til flere film, men jeg synes stadig The Matrix blander helt andre ting sammen i forhold til Dark City, som mere er noir. Jeg kan egentlig også godt lide Dark City, men som en der voksede op med blockbusters og fortaler for intelligent underholdning (som jeg synes Matrix er), så fås ikke bedre i min optik. Den har næsten alle de ting på skærmen jeg forbinder med en cinematisk oplevelse. 

    Det skal heller ikke lyde som om, at jeg har alt for ondt i røven over den. Jeg anser den måske ikke som det mesterværk, som mange gør, men det er en solid film, og jeg tager også altid hatten af for blockbusters "der vil lidt mere end at underholde". Selvom eksempelvis Tenet og Inception er helt nede på 4-5/10 hos mig, respekterer jeg stadig begge film, og håber der kommer langt mere af den slags end f.eks. MCU-film, selvom jeg egentlig bedre kan lide flere af dem. Go figure =)

    David Lund 1-06-21 11:55

  • ★★★★0

    Det skal heller ikke lyde som om, at jeg har alt for ondt i røven over den. Jeg anser den måske ikke som det mesterværk, som mange gør, men det er en solid film, og jeg tager også altid hatten af for blockbusters "der vil lidt mere end at underholde". Selvom eksempelvis Tenet og Inception er helt nede på 4-5/10 hos mig, respekterer jeg stadig begge film, og håber der kommer langt mere af den slags end f.eks. MCU-film, selvom jeg egentlig bedre kan lide flere af dem. Go figure =)

    Jeg forstår hvad du mener og enig. Jeg kan godt lide Inception, men modsat The Matrix har den for mig tabt med årene, bl.a. fordi den har klodset exposition mange steder som dræner tempoet, men så er der andre steder den nærmest er fænomenal. Jeg vil i dag give den 7/10. Og nu må Dune snart komme, :)

    Babo 1-06-21 12:12

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen