Ingen Hayden Christensen eller Han Solo i "Rogue One"

Som bekendt vender Darth Vader tilbage i "Rogue One: A Star Wars Story" – atter med stemme af James Earl Jones. Længe har der hersket spekulationer om, at også Hayden Christensen, som spillede den unge Anakin Skywalker aka Darth Vader i Episode I-III, ville vende tilbage i den ikoniske rolle. Det har Lucasfilm nu blankt afvist.

"Nej. Det er ikke sandt. Det kan jeg bekræfte. Det er han ikke," udtaler chefen for Lucasfilm, Kathleen Kennedy.

Heller ikke Alden Ehrenreich i skikkelse af Han Solo får vi at se, slår "Rogue One"-instruktøren Gareth Edwards nu endeligt fast: "Jeg er ikke sikker på, at jeg må gøre det, men det synes jeg, at jeg skal – Han Solo er ikke med i filmen."

Hvem der i så fald spiller den onde Darth Vader, når "Rogue One" får premiere 14. december, melder historien intet om. Alden Ehrenreichs nye Han Solo må vente på sig til hans egen film af Phil Lord og Christopher Miller ("The Lego Movie") rammer landets biografer i 2018.

Kommentarer

Ingen Hayden Christensen eller Han Solo i "Rogue One"

  • ★★★★★0

    Måske er det en anden, jeg har læst så? Det var noget undercoversjov og noget med gule øjne eller noget i den dur. Senere hen fik Palpatine ham gjort ond, og Leia omvendt ham nær slutningen.

    David Lund29-07-16 22:38

  • ★★0

    Problemet for mig er, hvor det magisk-forførende ved den mørke side overtrumfer det psykologisk troværdige. Sith bliver du nærmest ved en fejltagelse og vupti, så er du mørkets tjener, indtil nogen evt. klare at nå ind til dig igen. 

    Fakta er, at det for Anakin begynder snigende: Han føler sig i nogen grad holdt ned af sin læremester Obi-Wan, og han føler sig ikke helt værdsat. Dette fører med til tiden, at han bliver ærgerrig, og hans faktiske evner, som vitterlig er imponerende, gør ham selvsikker og en først en smule opblæst; senere MEGET opblæst. Vi ser ham tidligt i Episode 2 tage to mindre diskussioner med Anakin.

    Dette er lige præcist IKKE en række "vupti"-begivenheder (som du fremstiller det som), men derimod en gradvis udvikling. Anakin er under kontrol, når han er sammen med Obi-Wan. Det er først da i en længere periode er væk fra Anakin, at det går galt. Han er for det første sammen med Padmé, som han nærer følelser for. For det andet tager han alene til Tatooine for at hjælpe sin moder, som han fornemmer er i livsfare. Tabet af moderen får ham til at gå amok og dræbe de såkaldte "Tusken raiders" eller ørkenrøvere, for derefter at bryde sammen som følge af det han har gjort. Allerede her taler han om at finde en måde at besejre selveste døden på. Han prøver dog efterfølgende at tage sig sammen, men vi ser ham have et kort, men heftigt skænderi med Obi-Wan, da Padmé er faldet ud af et kampfly.

    Og ved slutningen af Episode 2 og starten af Episode 3 er det en hemmeligt gift Anakin vi ser; altså måske nok en Anakin, der er på de godes side, men også en Anakin, der ikke har fortalt Obi-Wan om sine drab i ørkenrøvernes lejr, og som har svigtet Jedi-rådets regelsæt ved at gifte sig. Og udviklingen fortsætter i Episode 3, da han lader sig rive med og halshugger den overvundne Grev Dooku på opfordring af Palpatine. Palpatine, der kender Anakin, ved præcist hvilke knapper han skal trykke på, fordi Anakin ofte har betroet sig til ham (f.eks. om tabet af moderen og drabene på ørkenrøveren), og derfor bearbejder han ham med historien om Darth Plagueis, der prøvede at finde en måde at overvinde døden på. Og da Anakin - mildt sagt - er hårdt plaget ved tanken om at miste Padmé ligesom han mistede sin mor, er dette psykologisk nok til at tvinge Anakin helt derud, hvor der ikke er noget vej tilbage - altså ud til "the dark side". Han ser Palpatine som en mulig redningsmand; som en der kan hjælpe ham med at redde Padmé.

    Denne udvikling er hverken pludselig eller baseret på fejltagelser - nej, den skyldes netop magisk forførelse fra Palpatines side og svaghed og ulydighed (overfor Jedi-regelsættet) fra Anakins side.

    BN29-07-16 22:41

  • ★★★★★★0

    Det lyder som Dark Empire. Og hvad der specifikt sker er, at Luke bliver fanget af Palpatine, tager pladsen for Vader ved siden af ham og overtager kommandoen over Imperiets styrker i en periode.

    Leia og Han forsøger at redde ham, men Luke forbliver hos Palpatine, for at blive ved med at lære fra ham, men sørger dog for, at R2 er fyldt med informationer, som kan hjælpe dem mod Imperiet. Herefter forsøger han at slå Palpatine ihjel og dræbe de kloner, som Palpatine benytter sig af for at holde sig i live, men i den proces taber han.

    Mon Calamari (Ackbars planet) er under angreb, hvor Imperiet benytter en række nye våben, som rebellerne ikke har et forsvar mod - med hjælp fra R2 og de informationer, som Luke har skaffet, redder de planeten.

    Herefter dukker en massiv, sort star destroyer op ved rebellernes base og forlanger, at Leia skal komme ombord, hvilket hun gør. Det er så her Luke viser tegn på, at han er tæt på at falde til den mørke side og kæmper mod Leia, men hendes lys får ham til at se klart igen, hvorefter de to, sammen med Leias ufødte barn får nedkæmpet Palpatine, som har startet en eller anden vild force storm.

    Så Luke er tæt på at falde, men gør det ikke, fordi Leia får reddet ham inden.

    Zero Cool29-07-16 22:50

  • 0
    men hendes kys får ham til at se klart igen

    - fixed

    Kyllingebenet29-07-16 22:58

  • ★★0

    Til Babo:

    "Jeg tror det kan være et spørgsmål om den hårfine grænse mellem om man køber skidtet eller finder det tåkrummende ringe."

    Det har du nok ret i. Både teatralsk skuespil og overspil (her ment som det modsatte af UNDERSPIL) har det med at dele vandene. F.eks. er Al Pacino ofte blevet beskyldt for at overspille i sine mere råbende og bombastiske roller; eksempelvis i "Heat" og "Scent of a Woman" (man glemmer hvor anderledes nedtonet og nærmeste underspillende han faktisk er i de fleste af sine film), og nogle siger endda, at han er en unuanceret skuespiller, der nærmest bare spiller den samme rolle i hver film. ... Det er og bliver en smagssag, og det er i ligeså høj grad et spørgsmål om tilskuerens eget temperament, ja, vores egen tilgang til en film, og måden vi opfatter tingene på.

    Hvis man ser på mange af Hollywood-klassikernes romantiske dialoger, hvor enten helten eller heltinden fremfører en lang følsom og tankefuld monolog (i mange tilfælde en kærlighedserklæring), mens han eller hun kigger længselsfuldt ud i horisonten og/eller ses i et fløjlsblødt, sløret billede (en gammelt Hollywood-gimmick), er disse ikke meget anderledes, endsige bedre end den såkaldte "rædsomme dialog" fra Episode 2. Det kan ikke overraske eller forarge mig, at Star Wars Episode 2 og 3 kører denne tradition videre i et nogle enkelte scener. 

    BN29-07-16 23:18

  • ★★★★★0

    Tak for gennemgangen, BN, jeg har også set filmene. Der, hvor det halter mest for mig, er det efterfølgende, dér hvor vi bare må acceptere at den mørke side har taget over og gjort ham 99% ond (but there's still "good" in him). Hans drab på Jedi-skolebørn mangler retfærdiggørelse. Det samme gør hans tro tjenerskab mod Darth Sidious. Han vil redde Padme, ja, men hvad med at udforske alternativerne, før du blindt begiver dig ud i blodbad? 

    Løsningen kommer fra Lucas i form af Kraftens forførende mørke side, men for mig virker dette element stadig som en "deus ex machina", og jeg ser ikke Anakins fald som psykologisk troværdigt til trods for hans åbenlyse narcissisme.

    Så er han også sur over sand, selvfølgelig. 

    Lars!29-07-16 23:22

  • ★★★★★★0

    Så er han også sur over sand, selvfølgelig. 

    Men, det kommer oss' ind overalt.

    Zero Cool29-07-16 23:24

  • ★★★★★0

    Men, det kommer oss' ind overalt.

    Det' sand(t). 

    Lars!29-07-16 23:43

  • ★★★★★★0

    Problemet BN er at du kan skrive det nok så flot, men når man ser filmene er eksekveringen så mangelfuld, at man slet ikke køber det, medmindre man sidder og dækker over manglerne og huller ved at opdigte fyld i eget hoved. Hayden gør så kun problemet værre. 

    T. Nielsen29-07-16 23:44

  • ★★★★★0

    Problemet BN er at du kan skrive det nok så flot, men når man ser filmene er eksekveringen så mangelfuld, at man slet ikke køber det, medmindre man sidder og dækker over manglerne og huller ved at opdigte fyld i eget hoved. Hayden gør så kun problemet værre. 

    Jeg tænkte nøjagtig det samme. Efterrationalisering og forstærkning af temaer kommer man langt med, men filmene mangler samme logik.

    For eksempel ser Anakins hemmelige ægteskab ikke spor hemmeligt ud, og der bruges ingen tid på at skildre, hvordan Anakin har det med at holde dette skjult og føre et dobbeltliv. Hun er åbenlyst gravid på Coruscant, for Yodas sake! Det er først i senere analyser, at dette bliver en slags historie, som betyder noget i den større equation. 

    Lars!29-07-16 23:52

  • ★★0

    Problemet BN er at du kan skrive det nok så flot, men når man ser filmene er eksekveringen så mangelfuld, at man slet ikke køber det, medmindre man sidder og dækker over manglerne og huller ved at opdigte fyld i eget hoved. Hayden gør så kun problemet værre. 

    Nu kan du jo ikke tale for mig. Jeg har på ingen måde den oplevelse af filmene. Og at sige, at jeg opdigter fyld i mit eget hoved for at dække over mangler og huller, er da noget forfærdeligt sludder at komme med. Jeg har aldrig henholdt mig til spor andet end det faktiske indhold af de seks film, og hvis du vil påstå andet, må du jo kunne fremføre eksempler.

    BN30-07-16 00:00

  • ★★0

    Til Riqon:

    "Jeg tænkte nøjagtig det samme. Efterrationalisering og forstærkning af temaer kommer man langt med, men filmene mangler samme logik."

    At skyde andre i skoene, at de bruger efterrationalisering for at gøre en film bedre end den faktisk er, er en dårlig idé. Måske var det klogere bare at indrømme, at folk har forskellige oplevelser af film og forskellig smag. Din oplevelse af de tre prequels er ikke den universelle sandhed om disse film - nej, din oplevelse er og bliver aldrig andet eller mere end din egen subjektive mening.

    "For eksempel ser Anakins hemmelige ægteskab ikke spor hemmeligt ud, og der bruges ingen tid på at skildre, hvordan Anakin har det med at holde dette skjult og føre et dobbeltliv. Hun er åbenlyst gravid på Coruscant, for Yodas sake!"

    Det er jo ganske enkelt ikke sandt!

    Faktum 1: Ingen tid på at skildre hvordan Anakin har det med at holde det skjult??? Han siger jo direkte til Padmé: "I'm tired of all this deception. I don't care if they know we're married."

    Faktum 2: Og i alle scener hvor hun er sammen med andre end Anakin (ja, helt frem til det punkt hvor Obi-Wan konstaterer, at hun er gravid og at faderen er Anakin) er Padmé iklædt store dragter med flere lag og med svaj, der kan skjule hendes voksende mave.

    Faktum 3: Dertil kommer at hun går meget derhjemme i Episode III (de fleste af hendes scener er fra hendes hjem), hvilket jo er medvirkende til at hendes graviditet ikke bliver bemærket.

    BN30-07-16 00:34

  • ★★★★★0

    Ikke underligt at de ikke opdagede Palpatine var en sith, når lidt ekstra lag tøj kunne skjule Anakins tvillinger. Jeg ved godt, ægteskabet var hemmeligt, men det var ekstremt dårlig skjult, og selv om Anakin kommenterer det, så har det ingen særlig vægt i filmen, og det har ingen konsekvenser, når det slipper ud. Dårligt fortalt, som det meste andet i prequeltrilogien.

    Lars!30-07-16 00:54

  • ★★0

    Til Riqon:

    "Hans drab på Jedi-skolebørn mangler retfærdiggørelse."

    Disse drab er jo en logisk følge af den kurs han allerede slog ind på, da han dræbte alle i den Tusken Raider-lejr, hvor hans mor var blevet mishandlet til døde. Han har vænnet sig til at rydde enhver der står i vejen for hans interesser, af vejen. Og han har vænnet sig til at gøre som hans gamle ven Palpatine opfordrer ham til; det sås da han kappede huggede af Grev Dooku.

    "Det samme gør hans tro tjenerskab mod Darth Sidious."

    Nej, det gør den ikke. Jedi-rådet har igen og igen tiden skuffet ham og i forskellige situationer tøvet med at gøre brug af ham eller give ham visse opgaver, ligesom de har undladt at gøre ham til et medlem af rådet. Palpatine/Darth Sidous derimod har hele tiden rost ham og talt højt og flot om hans fantastiske evner og muligheder. Sådan til sammenligning: Havde nogen af os selv oplevet det første hos én arbejdsgiver, mens oplevede det andet hos en anden arbejdsgiver, ville vi afgjort også være tilbøjelige til at skifte fra den ene til den anden.

    "Han vil redde Padme, ja, men hvad med at udforske alternativerne, før du blindt begiver dig ud i blodbad?" 

    Hvilke alternativer? Han er overbevist om at hun vil dø, fordi hans mareridt om moderen viste sig at være uhyggelig virkelighed. Og har jedi-ridderne nogensinde hævdet at kunne besejre selveste døden? Nej, det havde kun Palpatine, som samtidig bildte Anakin ind, at det Jedi-ridderne forhold ham en masse vigtig viden. Så igen spørger jeg: Hvilke alternativer? Vi taler jo ikke om en sygdom Padmé havde, men om en profeti, et varsel om hvad der ville ske i fremtiden.

    "Løsningen kommer fra Lucas i form af Kraftens forførende mørke side, men for mig virker dette element stadig som en "deus ex machina",

    Med andre ord: Du accepterer ikke hele Star Wars-sagaens præmis: Kraftens lyse side kontra dens mørke side. Men det er nu engang dette plotelement, der gør serien unik. Lukes rejse handler om hvordan han gradvis kommer tættere og tættere på det punkt hvor han kan hjælpe sin far og hele galaksen til at komme ud af den mørke sides jerngreb. Anakins rejse handler om hvordan han kommer tættere og tættere på punkt hvor han endeligt lader sig forføre helt af den mørke side.

    "og jeg ser ikke Anakins fald som psykologisk troværdigt til trods for hans åbenlyse narcissisme."

    Så efter din mening vidnede hans psykologi i hele Episode 2 og første halvdel af Episode 3 om en mand, der havde fred med sig selv og sine omgivelser? Han viste aldrig alvorlige tegn på problemer med temperament og følelser? Han viste aldrig tegn på loyalitets-konflikt? Han virkede aldrig splittet? Han legede aldrig med ideen om med magt at tvinge andre til at makke ret?

    BN30-07-16 01:24

  • ★★0

    Ikke underligt at de ikke opdagede Palpatine var en sith, når lidt ekstra lag tøj kunne skjule Anakins tvillinger. Jeg ved godt, ægteskabet var hemmeligt, men det var ekstremt dårlig skjult, og selv om Anakin kommenterer det, så har det ingen særlig vægt i filmen, og det har ingen konsekvenser, når det slipper ud. Dårligt fortalt, som det meste andet i prequeltrilogien.

    Okay, så nu forsøger du at fastholde dit svage argument ved (øjensynligt) at lade som om det kun er på film man kan skjule en graviditet? Men det har man altså set masser af eksempler på i virkelighedens verden.

    Og du forsøger at umuliggøre det ved at påstå, at der er tale om "LIDT" ekstra lag tøj. "Lidt"?? Du må hellere se filmen igen.

    Du forholder dig heller ikke til det faktum, at hun bliver hjemme i det meste af filmen.

    Dine ord om at ægteskabet var "ekstremt dårlig skjult" forbliver et tomt og ubegrundet postulat. Alle vidste, at Padmé og Anakin havde kendt hinanden og været gode venner siden Anakin blev hentet fra Tatooine (i Episode 1). Alle vidste, at senatsmedlemmerne jævnligt omgikkes Jedi-ridderne og havde møder i private lokaler. Så at Anakin sommetider var alene med Padmé, blev der ikke lagt noget i. Husk på, at Jedi-rådet selv havde forslået at Anakin fulgte med Padmé som personlig livvagt til Naboo. Så det eneste der ville blive lagt noget i, ville være hvis man så dem kysse eller gå hånd i hånd.

    "Det har ingen konsekvenser når det slipper ud", skriver du. Sikke et fordrejet argument! Du ved jo udmærket godt, at da det endelig slipper ud, er Anakin gået over til fjenden, og Jedi-rådets overlevende medlemmer har rigeligt at gøre med bare at holde sig i live og finde ud af hvad de nu skal gøre.

    Det eneste der er dårligt fortalt her, er DIN genfortælling af filmen. Den er jo direkte misvisende.

    BN30-07-16 01:51

  • ★★★★★1

    BN, som sædvanlig synes jeg, at du griber med næb og kløer for at forsvare selv de mindste ligegyldige detaljer, du har kommet med, uden at kunne medgive det mindste på min side, selv det mest åbenlyse.

    Hun havde ikke LIDT ekstra tøj på - hun havde MEGET ekstra tøj på!!... Ja, der skal muligvis også lidt ekstra tøj til at dække over tvillinger. Det meget ekstra tøj har selvfølgelig gjort hende endnu større, men det har ingen bemærket...

    Hun var altså for det meste hjemme!! Ja, altså bortset fra når hun bare trak Anakin bag en søjle i al offentlighed, hvor de så drøftede hele deres livssituation. Diskret! Og så er "hjemme" vel at mærke på Coruscant, galaksens mest tætbefolkede planet, hvor hun gerne yndede at stå på balkonen og "flirte" (altså i George Lucas-forstand) med sin lille Ani. Igen, superhemmeligt. Bliver det overhovedet sagt eller kommunikeret i filmen, at hun er hjemmegående det meste af tiden? Og selv hvis det gør, er det så ikke i sig selv noget, som ville have fået folk til at fatte mistanke om, at der foregik et-eller-andet (ikke mindst de super-perceptive jedis)?

    Men jeg forventer, at du fortsætter med at påstå, at alt jeg siger bare er løgne og forvrængninger, og at der er ikke én eneste valid pointe i hele min twistede udlægning, og vi umuligt kan have set den samme film, og så videre ;) 

    Lars!30-07-16 10:42

  • ★★★★0

    BN - Pacino er nu alsidig nok, hvis man lige søger nogle af hans afdæmpede film. Prøv se "You don't Know Jack". 

    Mht romantiske film/dialoger og klassikere, du refererer til, så må du gerne give eksempler på, at tingene skulle være "det samme". Jeg ser ved gud ikke romantiske film, der minder om dialogen fra prequels. 

    Babo30-07-16 11:14

  • ★★★★★0

    Bruno, jeg husker ikke forkert så. Vi tolker nok bare begrebet anderledes. Jeg så det som, at han netop kom over på den mørke side i en kort periode, og hvis Leia ikke havde omvendt ham igen så hurtigt, havde han nok endt som sin far.

    David Lund30-07-16 11:17

  • ★★0

    BN - Pacino er nu alsidig nok, hvis man lige søger nogle af hans afdæmpede film. Prøv se "You don't Know Jack".

    Jeg tror, du overså følgende parentetiske sætning fra mit indlæg:

    "(man glemmer hvor anderledes nedtonet og nærmeste underspillende han faktisk er i de fleste af sine film)"

    ;-)

    BN30-07-16 11:34

  • ★★0

    Til Riqon:

    "BN, som sædvanlig synes jeg, at du griber med næb og kløer for at forsvare selv de mindste ligegyldige detaljer, du har kommet med, uden at kunne medgive det mindste på min side, selv det mest åbenlyse."

    For at kunne medgive dig noget, skal du først have ret i noget, og det har jeg endnu ikke set dig have.

    Ydermere: Måske skulle du kigge lidt indad og spørge dig selv, hvor og hvornår du har medgivet MIG "det mindste"?

    .....

    Din form for logik er fyldt med åbenlyse huller; bl.a. i det du efterfølgende skriver:

    "Hun havde ikke LIDT ekstra tøj på - hun havde MEGET ekstra tøj på!!... Ja, der skal muligvis også lidt ekstra tøj til at dække over tvillinger. Det meget ekstra tøj har selvfølgelig gjort hende endnu større, men det har ingen bemærket..."

    Her er er tre åbenlyse facts:

    1) Eftersom Padmé (i deres første scene sammen) er nødt til at FORTÆLLE Anakin, at hun er gravid, er hendes mave endnu ikke påfaldende stor; d.v.s. hun er endnu ikke så langt fremme i graviditeten, at maven er blevet én stor bold at se på. Den kan altså stadig skjules med ekstra tøj.

    2) Hverken i balkonscenen (hvor hun står og reder sit hår) eller den efterfølgende nattescene hvor Anakin fortæller hende om sin drøm, har hun en stor bold-lignende mave.

    3) Først i deres to næste fælles scener, hvor der tydeligvis skal forestille at være gået noget tid, ses hun med ret stor mave på. Som bekendt er tiden i film næsten altid en komprimeret størrelse, og der bruges som oftest alt muligt andet end direkte tekster med "To måneder senere", dato, klokkeslet o.s.v. til at angive tidens gang. I dette tilfælde bruges tricket med at lade tiden FLYDE ved ikke at lade os vide, hvor lang tid der er gået mellem de enkelte scener, men kun vise os, at der er en masse aktivitet hvor hovedpersonerne er optaget af forskellige gøremål. Og ja, Padmés nu større mave viser også tidens gang.

    4) Har du i øvrigt set noget som helst der indikerer, at en politiker (senatsmedlem) på Coruscant ville blive underlagt krydsforhør vedrørende sit privatliv, hvis det blev kendt at hun var gravid? Nej, det har jeg heller ikke. Den nuværende dronning ville blot gøre hende fri fra hendes forpligtelser. Padmé er jo ikke en Jedi og derfor ikke underlagt nogen cølibats-lignende regler. Hun skjuler kun graviditeten, fordi nogle kunne få mistanke til Anakin, da hun ikke ses omgås andre nære mandlige venner.

    "Hun var altså for det meste hjemme!! Ja, altså bortset fra når hun bare trak Anakin bag en søjle i al offentlighed, hvor de så drøftede hele deres livssituation. Diskret! Og så er "hjemme" vel at mærke på Coruscant, galaksens mest tætbefolkede planet, hvor hun gerne yndede at stå på balkonen og "flirte" (altså i George Lucas-forstand) med sin lille Ani. Igen, superhemmeligt. "

    Vi fortsætter med listen over facts:

    4) At trække Anakin bag en søjle er ikke "i al offentlighed". For det første står de i den mørke skygge, som søjlen kaster. For det andet er hele den gruppe personer, Anakin fulgtes med før, væk. For det tredje taler de begge meget lavt, ja, næsten hvisker. For det fjerde er Padmé ikke bange for at de bliver set sammen (det fremgår klart af det faktum, at det er først da han kysser hende at hun siger "Wait. Not here.") Så det er ikke derfor de gemmer sig i skyggen af søjlen. Nej, de gemmer sig for at de kan omfavne hinanden og tale sammen uden andres nysgerrige øjne og ører. ..... Diskret? Ja, så absolut.

    5) Som jeg allerede har påmindet dig om, var folk der kendte dem vant til at se dem sammen, og der var ingen der udspionerede dem. Og de kysser ikke udenfor på balkonen - de taler kun sammen. Og faktisk ligger de nærmeste højhuse så langt væk, at man skal bruge en kikkert for at kunne se hvem der står på balkonen!

    "Bliver det overhovedet sagt eller kommunikeret i filmen, at hun er hjemmegående det meste af tiden?"

    Ja, det bliver kommunikeret gennem billeder. Og de fleste filmfans fangede det, da de så filmen tilbage i 2005. Mange kommenterede dengang hvor passiv OG hjemmegående Padmé-karakteren var i filmen i forhold til Episode 2. (Men graviditeten gør jo sådan en passivitet naturlig.)

    "Og selv hvis det gør, er det så ikke i sig selv noget, som ville have fået folk til at fatte mistanke om, at der foregik et-eller-andet (ikke mindst de super-perceptive jedis)?"

    Hvorfor skulle det være mistænkeligt, at en tidligere dronning og nuværende senatsmedlem, der har tjent sit folk trofast i henved to årtier, trækker sig lidt tilbage? Palpatine fik jo udvidede beføjelser i slutningen af Episode 2 (han blev overkansler); beføjelser, som generelt har sat senatorerne meget i baggrunden med hensyn til deres virke og indflydelse i republikken. I Episode 3 er senatsmedlemmerne tilstedeværelse nærmest symbolsk. Som Palpatine på et tidspunkt hvæser mod Mace Vindu: "I AM the senate!!"

    Og "de super-perceptive jedis", siger du? Jeg citerer fra to forskellige scener i Episode 2:

    Yoda: "Blind we are, of creation of this clone army we could not see."

    Mace Vindu:  "I think it is time we inform the senate that our ability to use the force has diminished."

    .....

    Palpatine: "Master Yoda, do you really think it will come to war?"

    Yoda: "Hmmm. The Dark Side clouds everything. Impossible to see, the future is."

    "Men jeg forventer, at du fortsætter med at påstå, at alt jeg siger bare er løgne og forvrængninger, og at der er ikke én eneste valid pointe i hele min twistede udlægning, og vi umuligt kan have set den samme film, og så videre ;)"

    Alt det der er overflødig udenomssnak. Jeg har ikke sagt, at du lyver. Jeg har sagt, at din fremstilling af filmens indhold er "direkte misvisende". Grunden til at den er det, kender jeg ikke. Men glemsomhed eller ligegyldighed og deraf følgende uvidenhed ifm. filmen, fordi du ikke har set den ligeså mange gange som jeg har, er vel en mulig forklaring.

    BN30-07-16 13:37

  • ★★★★★1

    Kan det virkelig passe... Jeg har medgivet flere pointer i hver eneste indlæg. Jeg finder som regel altid noget, jeg kan tilslutte mig, så dit spørgsmål er totalt out there. Jeg tror, det her er for personligt for dig, ikke mindst idet du påstår jeg ikke har ret i noget. Latterligt. 

    Lars!30-07-16 13:38

  • ★★0

    Kan det virkelig passe... Jeg har medgivet flere pointer i hver eneste indlæg. Jeg finder som regel altid noget, jeg kan tilslutte mig, så dit spørgsmål er totalt out there. Jeg tror, det her er for personligt for dig, ikke mindst idet du påstår jeg ikke har ret i noget. Latterligt. 

    Kunne det mon være dine HOVEDpointer jeg sigter til, når jeg siger at jeg ikke har set dig have ret i noget? Ja, det kunne det faktisk. Længere er den ikke.

    Og præcist HVOR har du på din side medgivet MIG noget?? Dér hvor du skriver: "BN, som sædvanlig synes jeg, at du griber med næb og kløer for at forsvare selv de mindste ligegyldige detaljer ..." ???

    Og nej, der er ikke noget "personligt" i det her. Jeg er da ligeglad med, om du eller andre kan lide filmene eller ej. Jeg kender dig overhovedet ikke, så hvordan i alverden skulle din mening kunne betyde noget for mig? Desuden er det jo altså bare nogle film vi taler om - ikke verdenssituationen eller de store globale problemer. :-D .... Men det her er et debatforum, og når der ikke er modspil til det ensformige billede, der tegnes af de tre Star Wars prequels, synes jeg det går hen og bliver for trivielt og rygklapper-agtigt. Så det er derfor jeg åbner munden.  ... Lidt liv i forummet er vel en god ting? Ude på de engelsksprogede debatfora har der gennem årene været virkelig mange filmfans, der har givet nedrakningen af Episode 1-3 noget modspil. Men på filmz.dk og movvy.dk ser man det nærmest aldrig.

    BN30-07-16 14:03

  • ★★★★★★2

    Jeg kan kun igen tænke BN, at du kan skrive og forsvare filmen både flot og uddybende. Det ændrer ikke på at filmene virker dårligt formidlet, dine pointer er i filmen svagt understøttet og hele affæren fremstår sjusket, overfladisk og sine steder næsten pinlig i dens tilgang til sit eget stof. De kan i bedste fald ses som guilty pleasures og søndagsmatinee. Det var den originale trilogi måske også, altså matinee. De fremstod og fremstår bare så langt mere klar i dette og i deres udtryk, fremfor det ofte ubærlige og overlæsset rod som disse forløbere fremstår som. 

    T. Nielsen30-07-16 14:23

  • ★★★★2

    Debat på moovy er skam helt ok, BN. Jeg synes du burde anmelde flere film. Selvom jeg også har blandet mig i debatter vedr SW og Hobbitt film, hvor du vel i et årti har forsvaret prequels og agter det samme med Hobbitten film, så finder jeg disse film aldeles uinteressante og personligt så jeg gerne du begyndte anmelde nogle film, du så. Så kunne vi tale om dem :) Det virker på mig som SW er et ømt punkt for dig. Du ser noget, andre ikke formår og respekt at du går imod strømmen. Men....jeg tror du har set mere interessante film og ser gerne du smider nogle ord om dem på forummet :)

    Babo30-07-16 14:23

  • ★★0

    Jeg kan kun igen tænke BN, at du kan skrive og forsvare filmen både flot og uddybende. Det ændrer ikke på at filmene virker dårligt formidlet, dine pointer er i filmen svagt understøttet og hele affæren fremstår sjusket, overfladisk og sine steder næsten pinlig i dens tilgang til sit eget stof. De kan i bedste fald ses som guilty pleasures og søndagsmatinee. Det var den originale trilogi også. Den fremstod og fremstår bare så langt mere klar i dette og i dens udtryk, fremfor det ofte ubærlige og overlæsset rod som disse forløbere fremstår som. 

    Ýes, sådan er det for DIG. Og det er fint, at du skriver det.

    Men for mig er det stik modsat, så derfor skriver jeg det naturligvis også. Det er på den måde debatforummet kommer til sin ret. Hvad skal vi ellers med det?

    BN30-07-16 14:26

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen