Forum - Forum-tråd: Heads-up - go'e filmtilbud mv.

Heads-up - go'e filmtilbud mv.

  • ★★★1

    Nu tager jeg chancen med “The Guest”. Jeg håber virkeligt ikke, at den ryger i tolden alligevel. 

    Dolphinfriendly16-09-21 19:48

  • ★★★★0

    Nu tager jeg chancen med “The Guest”. Jeg håber virkeligt ikke, at den ryger i tolden alligevel. 

    Jeg har også fire ting liggende i kurven, som jeg tænker, at jeg skal have bestilt her en af dagene. 

    thomsen17-09-21 08:29

  • ★★★★0

    Fik lige en mail fra Ronin Flix.

    Som jeg skrev for kort nogle dage siden, så har de netop annonceret rape-revenge-klassikeren I Spit on Your Grave (1978) på 4K UHD. Det bliver en triple-disk-udgave, hvor disk 1 og 2 er filmen på UHD og almindelig BD, og den tredje disk indeholder den roste, spillefilmslange dokumentarfilm Growing Up With I Spit on Your Grave

    Ronin Flix har dog øjensynligt fået en del skæld ud. Nogle har åbenbart følt sig lidt snydt, fordi Ronin sidste år udgav en ret dyr limited edition kun på BD uden at nævne, at der var en 4K UHD BD på vej fra samme 4K-transfer. De sagde heller ikke noget om det, da de udgav filmen på separat BD her for kort tid siden. 

    Personligt synes jeg ikke, at det er særligt problematisk, at de udgiver en 4K UHD BD nu. Det er trods alt omkring et år siden, at deres limited edition BD-boks udkom. 

    Det er selvfølgelig lidt surt, at jeg selv lige nåede at smide penge på bordet for den limited edition i juni, kun et par måneder før den nye (og billigere) udgave blev annonceret. Men det er den slags, der sker.

    Men Ronin Flix har alligevel valgt at gå bodsgang og tilbyder nu de kunder, der har købt deres limited edition boks, at opgradere til 4K UHD billigt.

    For $20 får man tilsendt en dobbelt-disk-case med den nye 4K UHD BD, og så er der også en tom plads, hvor man kan putte blu-ray'en fra boksen i. 

    Det er en fin gestus, synes jeg, og en udmærket løsning. Så jeg har forudbestilt mit eksemplar.

    Til sammenligning koster 4K UHD/ BD triple-disk-udgaven $45 med forudbestillingsrabat og $60 til normal pris. 

    thomsen28-09-21 18:59

  • ★★★★0

    Lidt blandet nyt:

    Indicator skulle nu også have tilsluttet sig EU's IOSS-system og dermed være begyndt at opkræve dansk moms ved bestilling. Ifølge en ven, der lige har bestilt og modtaget en ret stor pakke fra dem, så ser det ud til at fungere. Han betalte dansk moms ved kassen og er ikke blevet opkrævet senere af DHL, så det ligner en succes!

    Så mangler vi blot Arrow.

    --

    Studio Canal har annonceret en "20th Anniversary Edition" af 4K UHD af David Lynch' Mulholland Drive. Den kommer i en stor æske med et Edward Hopper-inspireret motiv, et artprint af samme motiv, kopier af biografplakaten og lobbycards samt et hæfte med essays.  Man får desuden filmen på både BD og 4K UHD. 

    Både Criterions og SC's udgaver har deres egne unikke extras, men anvender den samme, nye 4K-restaurering med HDR af filmen. 

    Det mest spændende bliver nok, hvem der ser bedst ud mht. komprimeringen.

    Criterions BD-udgave fik en del skæld ud, fordi det var en af deres værst komprimerede diske, hvor SC's udgave var komprimeret af Fidelity in Motion, som regnes for at være blandt branchens bedste, og som derfor slog Criterions udgave overlegent.

    Omvendt så har flere af SC's 4K UHD'er også haft problemer med komprimeringen, hvor Criterion slet ikke har udsendt en 4K UHD endnu. Så feltet er fuldstændigt åbent. 

    thomsen30-09-21 13:22

  • ★★★★0

    Lidt smånyt:

    Arrow har migreret hele deress website fra en platform til en anden i sidste uge, og det er åbenbart ikke gået super godt. Masser af folk, der har forudbestilt titler og betalt med WorldPay, har fået annulleret deres ordrer og fået at vide, at de skal bestille igen - selvom titlerne i nogle tilfælde ikke er til at få mere. Har man betalt med PayPal, skulle man dog være sikret. 

    Endnu et problem er, at den nye side ikke skulle trække engelsk VAT fra ordrer udenfor UK. Dvs. at man vil komme til at betale både engelsk VAT og så dansk moms oveni (plus dansk moms af den engelske VAT). 

    Arrow var i første gang afvisende og sagde, at det havde de ret til at opkræve. Men efter en mindre storm af henvendelse er de åbenbart vendt på en tallerken og undersøger nu problemet.

    --

    Indicators "største nyhed i de fem år, de har eksisteret," som de lovede for nylig snart ville komme, er vist blevet afsløret før tid. Ifølge kunne nyhedesmedier i dag meddele, at Indicator har indgået en aftale med en amerikansk distributør om at distribuere deres udgivelser derovre. Indicator USA skulle efter planen komme med den første udgivelse til januar. Dermed bliver Indicator det tredje britiske label, efter først Arrow og for nylig 88 Films, som etablerer sig på det amerkanske marked. 

    thomsen13-10-21 18:28

  • ★★★★0

    Okay, balladen omkring Arrows nye website, som jeg nævnte ovenover, er åbenbart mere seriøs end som så. I hvert fald hvis man skal tro en insider, der har postet om det i en af samlergrupperne på FB. 

    Arrows website kørte på en gammel, men rimeligt solid platform. For et par uger siden skulle siden så flyttes over til The Hut Groups egen service for at bringe den på linje med firmaets andre websites, dvs. Zavvi m.fl. 

    Hele The Hut Groups hosting og kundeservice varetages i Indien, og her var man åbenbart ikke opmærksom på, at der lå tusindvis af pre-orders i det gamle system, fordi man er vant til at arbejde med varer, der enten er på lager eller ej (tøj, kosmetik osv.). 

    Så da man først havde migreret den gamle side over til den nye platform, valgte man hurtigt at slette den gamle side. Den lå hos et andet hosting-selskab, og man ville gerne afslutte kontrakten.

    Men her er så problemet: når man afvikler sin side hos en hosting-platform, skal man sige ja til, at man er sikker på det, for platformen sletter umiddelbart alt indholdet.

    Og da inderne ikke rigtigt var opmærksom på det med pre-orders, så gav de grønt lys.

    Resultatet er, at Arrows gamle side er fuldstændigt væk, og ingen informationer, der ikke blev hentet ud inden, kan reddes. 

    Da det gik op for ledelsen i UK, hvad der var sket, sendte de i første omgang en panik-mail ud om, at de ville rette problemerne i løbet af syv dage, for at købe sig noget tid. Men der er nu gået 14 dage, og der er stadigvæk ingen løsning.

    Ifølge insideren diskuterer man, om man skal refundere folk, der har forudbestilt, bede dem om at lave chargebacks eller forsøge at genskabe ordrerne ud fra ordrenumre. Problemet skulle være, at hvem som helst reelt skulle kunne sende et falsk ordrenummer eller en PayPal-ID ind og påstå, at Arrow skylder dem pende. Arrow har simpelthen ikke længere de modsvarende data til at kontrollere, hvad der er rigtigt eller forkert. 


    thomsen19-10-21 14:44

  • ★★★★0

    Problemet skulle være, at hvem som helst reelt skulle kunne sende et falsk ordrenummer eller en PayPal-ID ind og påstå, at Arrow skylder dem pende. Arrow har simpelthen ikke længere de modsvarende data til at kontrollere, hvad der er rigtigt eller forkert. 

    Flot... Men ikke usædvanligt, når man udliciterer opgaver til Indien for at spare

    chandler7519-10-21 15:02

  • ★★★★★★0

    Apropos Arrow, så fortæller en filmbuddy mig at de vist kører noget kampagne. Han tør dog ikke bestille, da han ikke ved om der ryger told, gebyr osv på. Han har spurgt mig og jeg aner/husker det ikke, men har sagt jeg vil høre herinde? 

    T. Nielsen19-10-21 18:37

  • ★★★★0

    Der er Shocktober-udsalg hos Arrow, så det er sikkert det, din ven hentyder til. 

    Det ser dog ud til at være en smule skuffende, hvad angår titler. 

    Mht. told og moms, så er der ingen, der rigtigt ved det.

    Før gjorde de det, at de trak den engelske VAT på 20% fra, og så kom man til at betale dansk moms + gebyr, når pakken ankom.

    Men jeg har hørt, at deres nye hjemmeside ikke trækker engelsk moms fra længere. 

    Jeg ved, at de er blevet gjort opmærksom på problemet, men jeg har ikke hørt, at de skulle have fået rettet det endnu.

    Der er også den mulighed, at fordi de nu kører på samme platform som Zavvi, så er de ligesom Zavvi meldt ind i IOSS-systemet, så de automatisk trækker og sørger for at betale dansk moms for dig. Men igen, jeg har ikke hørt noget om det.

    Svaret blæser altså i vinden i øjeblikket, fordi der ikke rigtigt er nogen, der har turde at gøre forsøget og har meldt tilbage.

    I bedste fald er de begyndt at opkræve dansk moms ved bestilling, og pakken glider lige igennem.

    I værste fald kommer du til at betale både engelsk VAT ved bestilling og så igen dansk moms ved ankomsten. 

    Jeg har selv besluttet at springe over, i hvert fald indtil jeg har hørt fra andre, der har prøvet det. Udsalget løber vist indtil slutningen af måneden, så der burde være tid nok til, at de første kan få deres pakker og melde tilbage.

    Skal nok skrive, hvis jeg læser noget om det i en af de danske FB-grupper.

    thomsen20-10-21 11:54

  • ★★★★★★1

    Takker Thomsen. Jeg smider beskeden videre.

    T. Nielsen20-10-21 12:56

  • ★★★★★1

    @ Thomsen - 

    Har du fået set "The Most Dangerous Game" på BD. Og hvis du har, hvad synes du så om billed og lydkvaliteten? Jeg har nemlig selv set den i den udgave du anbefalede, så var lidt nysgerrig efter at høre din vurdering. :)

    NightHawk20-10-21 13:23

  • ★★★1

    Fik en forsendelse fra Deepdiscount i dag. Det ser ud til at de fortsat sender igennem Holland (Office of origin: PostNL - går ud fra det er den nationale post i holland). Er ikke blevet opkrævet told og moms, og synes ikke det blev påført fra deepdiscounts side da jeg bestilte.

    Dette er naturligvis ikke nogen garanti for hvad der sker i fremtiden, blot til oplysning.

    Steffan Rasmussen20-10-21 13:35

  • ★★★★1

    @ Thomsen - 

    Har du fået set "The Most Dangerous Game" på BD. Og hvis du har, hvad synes du så om billed og lydkvaliteten? Jeg har nemlig selv set den i den udgave du anbefalede, så var lidt nysgerrig efter at høre din vurdering. :)

    Jeg har ikke fået set den endnu. Jeg har dog hørt, at den skulle have nogle problemer med kontrasten og sort-niveauet i nogle minutter henimod sidste del af filmen. Til gengæld står den en hel del skarpere end det low contrast print, som Flicker Alley anvendte til deres udgave.

    Wicked Vision har skrevet på blu-ray.com, at problemet var en del af det print, de kunne skaffe, og at da det var økonomisk umuligt for dem at få flere prints sendt til Tyskland, så var de ikke i stand til at erstatte sekvensen med materiale fra en anden, måske lidt mindre skarp kopi.

    Det er desværre nok, sådan det er, for langt de fleste af de her mindre skrækfilm fra 1930'erne - det er sjældent det bedste materiale, der har overlevet. 

    Mab bliver helt glad, når det så lykkes nogen som WAC at grave en nærmest perfekt kopi af Mad Love frem i Library of Congress og restaurere den. 

    thomsen21-10-21 10:00

  • ★★★★0

    Fik en forsendelse fra Deepdiscount i dag. Det ser ud til at de fortsat sender igennem Holland (Office of origin: PostNL - går ud fra det er den nationale post i holland). Er ikke blevet opkrævet told og moms, og synes ikke det blev påført fra deepdiscounts side da jeg bestilte.

    Dette er naturligvis ikke nogen garanti for hvad der sker i fremtiden, blot til oplysning.

    Den sidste enkelt-disk, jeg fik sendt fra dem her for nylig (et efterslæb fra en gammel ordre, som de havde delt op i flere pakker), ankom også gennem NL uden ekstra opkrævning.

    Jeg har i øvrigt skrevet til dem igen for at høre, hvornår de begynder at opkræve dansk moms, når nu de opkræver moms for de fleste andre EU-lande (Sverige er også lige kommet på listen). Denne gang fik jeg det svar, at de var opmærksomme på problemet og forsøgte at løse det, men ikke kunne sige noget om, hvornår det ville blive gjort. 

    thomsen21-10-21 10:03

  • ★★★★0

    Verdens måske mest berygtede rip-off-film, "The Man Who Saves the World" fra 1982, måske bedre kendt som "Turkish Star Wars," er blevet restaureret og udgivet. Sådan da. 

    For nogle år siden skrev filmanden og YouTuberen Ed Glaser, at han havde købt, hvad der formentligt var det sidste eksisterende print af filmen af en gammel, tyrkisk filmoperatør.

    Det står ikke helt klart, om det er det print, der er blevet restaureret, eller om der er tale om en anden kopi. 

    Men i hvert fald var kopien ikke helt komplet, og nogle scener har man derfor måtte genindsætte fra den tudsegamle, tyrkiske videokopi, der længe har været i omløb. 

    Resultatet svinger derfor i kvaliten. Men som man kan se af traileren, står den meget af vejen langt flottere end den gamle videokopi. 

    Filmen er nu udgivet på BD-R og kan bestilles for $28 indtil den 31/10.

    At der er sat en slutdato på, hænger nok sammen med, at det ikke ligefrem er en helt legal udgivelse. Selve filmen har aldrig været copyrighted, og det er der gode grunde til. Den  stjæler nemlig med arme og ben fra store, amerikanske film. Der optræder fx filmmusik fra Indiana Jones undervejs, og rumskibskampene foregår med piloter iført styrthjelm, hvor scener fra Star Wars projiceres på et lærred bag dem. 

    Det er sikkert også grunden til, at man sælger den under den originale titel i stedet for den langt mere kendte "Turkish Star Wars." 

    Jeg har skyndt mig at lægge en bestilling ind, før Disneys advokater nedlægger forbud. Der er nok ikke store chancer for, at den nogensinde vil blive udgivet på disk igen. 

    The Man Who Saves the World | On BLU-RAY Until Oct. 31

    (Selvom det godt kan ligne en scam-side, så har flere på blu-ray.com allerede modtaget deres, og man betaler direkte til et velkendt diskreplikationsfirma).

    thomsen21-10-21 10:25

  • ★★★★0

    Arrow holder som nævnt ovenover deres årlige Shocktober-udsalg. Det er stadigvæk uvist, om man kommer til at betale ekstra dansk moms eller ej.

    Jeg har dog læst fra to forskellige, at de har modtaget en PM på FB fra Arrow om, at man kan få refunderet alle toldudgifter, hvis man skulle være så uheldig at blive snuppet (a la Zavvi). Men da det ikke står noget sted officielt, så er det stadigt en chance, man tager.

    Zavvi har i øvrigt sideløbende deres eget Arrow-udsalg med 40% rabat på en lang række titler (hus koden SHOCKTOBER ved kassen for at få rabatten).

    Mondo Macabro har som sædvanligt også deres eget udsalg lige nu, inkl. forudbestilling af deres næste limited editions. De sender til DK, men man kommer til at betale dansk moms og gebyr.

    Scream Factory skulle begynde deres årlige Shocktober-udsalg senere i dag. De sender ikke til DK, men hvis man skal have mange og/ eller dyre ting, så kan det måske godt betale sig at sende gennem en re-shipper alligevel.

    Jeg holder selv skarpt øje med om deres Universal Horror Collections kommer på tilbud. De ligger normalt omkring $55-60, og sidste år kunne man få de første fire af dem til lidt over halv pris - en lidt mere spiselig pris, synes jeg, når der trods alt er tale om opsamlinger af gamle B-horrorfilm fra 1930-1940'erne, hvoraf de fleste kun er middelmådige. 

    Scream Factory har den fordel, at der er gratis forsendelse, hvis man køber for mere end $50. Så man skal kun betale porto fra re-shipperen til DK (og så naturligvis dansk moms og gebyr). Dansk moms ville man jo alligevel skulle betale hos Amazon, så man skal vel sådan set bare bestille nok til, at besparelsen overstiger gebyret. 

    Vinegar Syndrome og Severin har begge meldt ud, at de holder deres faste udsalg til Black Friday i november igen i år. 

    thomsen22-10-21 12:48

  • ★★★★0

    Indicator ser ud til at starte deres udsalg i dag!

    De skulle have tilmeldt sig EU's IOSS-system, og man skulle derfor gerne udgå at modtage en ekstra regning fra tolderne. 

    thomsen22-10-21 12:50

  • ★★★★1

    Der er også den mulighed, at fordi de nu kører på samme platform som Zavvi, så er de ligesom Zavvi meldt ind i IOSS-systemet, så de automatisk trækker og sørger for at betale dansk moms for dig. Men igen, jeg har ikke hørt noget om det.

    Jeg har dog læst fra to forskellige, at de har modtaget en PM på FB fra Arrow om, at man kan få refunderet alle toldudgifter, hvis man skulle være så uheldig at blive snuppet (a la Zavvi). Men da det ikke står noget sted officielt, så er det stadigt en chance, man tager.

    Jeg har fornylig fået at vide af Zavvi, at de da ikke betaler den danske told og moms for mig, for den sidste forsendelse jeg fik fra dem, som de ellers har gjort før.

    Til min kollega har de så efterfølgende skrevet, at de da betaler hans told og moms.

    Hvad sker der lige for det?

    Åkepool22-10-21 22:03

  • ★★★★0

    Jeg har fornylig fået at vide af Zavvi, at de da ikke betaler den danske told og moms for mig, for den sidste forsendelse jeg fik fra dem, som de ellers har gjort før.

    Til min kollega har de så efterfølgende skrevet, at de da betaler hans told og moms.

    Hvad sker der lige for det?

    Det lydre godt nok irriterende! Kan du muligvis bede om at få kontakt til en overordnet? Evt. få tilsendt en kopi af din kollegas mail og bruge den som dokumentation. 

    thomsen23-10-21 12:11

  • ★★★★0

    Jeg rendte ind i lidt bøvl, da jeg købte ind på Indicators udsalg i går.

    Selve bestillingen gik sådan set fint nok. Jeg fik købt en del mere, end jeg egentligt havde planlagt, og nåede derfor hurtigt op over grænsen på £200 til fri fragt.

    Ved betaling blev jeg opkrævet dansk moms, så den del så også ud til at virke.

    Men efterfølgende har nogen gjort mig opmærksom på, at pakker med en værdi over €150/ £135 ikke kan sendes gennem IOSS-systemet, men skal fortoldes på gammeldags manér. Og når man er over grænseværdien, kommer man ikke alene til at betale moms og gebyr, men også 3,5% toldafgift.

    Indicator er i mellemtiden blevet gjort opmærksom på det, og de skulle have ændret systemet sådan, at man betaler dansk moms ved bestilling indtil grænseværdien. Men hvis ens ordre er over, så trækker de i stedet blot engelsk VAT fra som før, og så bliver man stoppet i tolden.

    Jeg sidder så nu i en underlig mellemsituation, hvor jeg har betalt moms ved bestilling, mne også kan regne med at blive opkrævet moms igen, når pakken ankommer.

    Foreløbigt har Indicator ikke svaret tilbage på min mail, men de er sikkert også gået på weekend. Jeg regner dog med, at det bliver noget med, at de annullerer min bestilling, og så må jeg prøve igen.

    Det er lidt ærgerligt, at man ikke kan drage fordel af den gratis forsendelse uden at komme til at betale gebyr og toldafgift oveni. Så vidt jeg kan regne ud, så kan det ikke betale sig for mig mere, og det vil nok være bedst at dele bestillingen op i to pakker, betale porto og dansk moms ved kassen og så slippe for de 3,5% told og gebyr ved ankomst. 

    --

    Scream Factorys udsalg så til gengæld noget kedeligt ud. Priserne var ikke voldsomt gode, i hvert fald ikke noget vi ikke har set før hos fx Deep Discount eller Amazon. Og der var kun den sidste af de Universal Horror Collections, jeg var på udkig efter, på tilbud, og den kostede stadigvæk $40. Så jeg springer over i denne omgang.

    Så er der til gengæld lidt flere penge at rutte med, når Vinegar Syndrome og Severin holder udsalg om en måned. Især VS har nogle gode ting på vej - en ny boks med Carmilla Keaton (fra I Spit on Your Grave) og hendes italienske filmproduktioner og ikke mindst den nyrestaurerede 4K UHD BD/ BD/ 3D BD-udgivelse afUdo Kiers glansrolle i Flesh for Frankenstein. 

    thomsen23-10-21 13:07

  • ★★★0

    Jeg gruer lidt for min “The Guest”-afsending fra Second Sound med dine erfaringer fra de andre selskaber in mente, Thomsen. Umiddelbart ser den ud til at være gået gennem toldbehandlingen uden anmærkninger ifg PostNords app, men intet er sikkert i den forbindelse.

    Dolphinfriendly23-10-21 13:48

  • ★★★★0

    Det lydre godt nok irriterende! Kan du muligvis bede om at få kontakt til en overordnet? Evt. få tilsendt en kopi af din kollegas mail og bruge den som dokumentation. 

    Ja, det er irriterende. Især fordi jeg har to lidt dyre titler liggende på pre-order, som jeg ikke har lyst til at betale endnu mere for end de allerede koster, så dem overvejer jeg at afbestille.

    Jeg har fået et screenshot af kollegaens mail, så det vil jeg lige prøve af og se hvad de siger.

    Kan man bare få kontakt til en overordnet? Det har jeg altid troet ikke kunne lade sig gøre sådanne steder.

    Åkepool23-10-21 21:40

  • ★★★★0

    Kan man bare få kontakt til en overordnet? Det har jeg altid troet ikke kunne lade sig gøre sådanne steder.

    Det ved jeg faktisk ikke. Jeg tænkte bare, at det måske var en mulighed at bede om det, hvis man synes, at man taler til en mur.

    Den ene gang, jeg har oplevet det hos amazon, endte jeg med at bede om en overordnet, og det åbnede straks nogle andre muligheder. Men det var selvfølgelig også i en live-chat.

    Jeg kan i øvrigt se, at Zavvi stadigvæk skriver på deres hjemmeside, at forsendelser fra UK til EU sker uden ekstra omkostninger for modtageren. Så det skal de da holdes fast på.

    thomsen27-10-21 13:30

  • ★★★★0

    Nå, men jeg kom da lidt videre med alle mine mange sager. 

    Deep Discount har vistnok endeligt godtaget at refundere min famøse ordre fra juni. Nu mangler jeg bare pengene.

    Jeg håber også, at de snart får styr på det der med momsbetaling til DK. Når det virker til Sverige, er der ingen grund til, at det ikke også skulle fungere til Danmark. 

    De har ofte gode tilbud og rabatkuponer, der gør dem værd at bruge. 

    --

    Mit rod med Indicator, hvor de havde opkrævet dansk moms på en ordre med en større værdi end £135, og som derfor ikke kan sendes via IOSS, endte med, at de annullerede den, og så måtte jeg bestille igen.

    Heldigvis var der ikke noget af det, jeg ville have, der var udsolgt endnu. Men man ryger selvfølgelig bagom i køen, og de to Columbia Noir-bokse, der er på udsalg, er i mellemtiden i restordre og forventes først at komme på lager engang i løbet af november. 

    --

    Nu leder jeg efter et godt sted at købe Arrows Cold War Creatures-boks. Jeg tør ikke rigtigt at bestille hos Arrow selv, før jeg har hørt, at deres indpakning skulle være blevet ringe. Jeg ved af bitter erfaring, at de som regel ikke gider at bytte, hvis ens forsendelse har fået nogle slag, men bkun vil strække sig til at tilbyde en symbolsk voucher til deres egen shop.

    Zavvi pakker heller ikke altid så godt. Jeg ville egentligt helst bestille fra amazon, fordi de bytter uden at kny. Men der er den udsolgt. 

    thomsen27-10-21 13:42

  • ★★★★0

    Lidt smånyt:

    Kino har annonceret en dobbelt-feature-udgivelse af The Mysterious Dr. Fu Manchu (1929) og The Return of Dr. Fu Manchu (1930). 

    Warner Oland, som ellers er mest kendt for sin rolle som den populære, asiatiske detektiv Mr. Chan, spiller hovedrollen i begge som superskurken fra Kina. Modsat den lidt mere vilde The Mask of Dr. Fu Manchu (ude på dvd fra Warner), der flirter med horror, så skulle de her film dog mere være ovre i noget mystery/ crime-agtigt. 

    Begge har fået nye 2K-restaureringer. 

    For fans af Sax Rohmers Fu Manchu-bøger er det en stor nyhed, for ingen af de to film har nogensinde været udgivet på et hjemmevideomedie før. 

    Endnu ingen udgivelsesdato, men mon ikke det bliver engang i starten af 2022. 

    --

    Jeg har overset, at Criterion har annonceret Thomas Vinterbergs Festen på blu-ray til januar 2022. 

    Det bliver interessant at se, om der er noget at hente billedmæssigt i forhold til de gamle dvd-udgaver - Festen blev så vidt jeg husker skudt i almindelig SD-video. Men den burde i det mindste blive bedre komprimeret. 

    Der er naturligvis en masse nye og gamle extras: dokumentarer om dogmebevægelsen, et par af Vinterbergs gamle kortfilm, inkl. hans afgangsfilm fra Filmskolen, et gammelt kommentarspor, nye interviews, fraklip m.m.

    Coveret har i øvrigt påskriften Dogme #1, så det kunne tyde på, at Criterion også vil udgive nogle af gruppens andre film.

    Festen udkommer på BD den 11. januar. 

    --

    Warner Archives udgivelse af Wal Lewton-filmen The Ghost Ship indeholder åbenbart en fejl, hvor restaureringssoftwaren er gået lidt for hårdt til værks og har fjernet et møl (oprindeligt sat ind via rotoscope-effekt). Så skuespillerne nu står og taler om ingenting.

    Ifølge Robert Harris er Warner bevidste om problemet, og der vil kommer et replacement-program henad vejen. Det kan dog godt tage nogle måneder, pga. Covid, jul m.m.

    thomsen27-10-21 17:06

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen