Anmeldelse: Monster Hunter (Viaplay)

Intet er gjort for at fortælle en god historie, actionsekvenserne er hakket i stykker, og fans af videospillet "Monster Hunter" må tage til takke med en film, der misforstår kildematerialet.

Selvom Paul W.S. Anderson har instrueret enkelte originale værker såsom "Event Horizon" og "Death Race", er briten nok mest kendt for sine videospilsfilmatiseringer. En genre, der lader til at være en evig forbandelse over, når det kommer til at lave rigtig gode film. Anderson har tidligere produceret "DOA: Dead or Alive" og instrueret 1995-udgaven af "Mortal Kombat". Hans mest kendte værker er de kritiker- og fan-udskældte "Resident Evil"-film, baseret på Capcoms gyserspilserie, der fandt sig et publikum med hele seks film. Nu har Anderson så kastet sig over endnu en Capcom-spilserie, nemlig "Monster Hunter". Resultatet er en klassisk Paul W.S. Anderson-film, der ikke er meget værd.

Militærkaptajnen Natalie (Milla Jovovich) er på patrulje med sit hold, som leder efter nogle forsvundne soldater i ingenmandsland. Pludselig opstår der en mystisk storm, som sender Natalie og kompagni til en anden verden, der er domineret af store monstre. Her møder kaptajnen den indfødte Hunter (Tony Jaa), og sammen skal de lære at kommunikere med hinanden, så de kan besejre de forskellige monstre og finde en måde at få Natalie hjem igen.

Ligesom med størstedelen af Paul W.S. Andersons film er handlingen ikke andet end en tynd tråd, der kun eksisterer for at binde de forskellige actionsekvenser sammen. Karaktererne er alle skabeloner, da Anderson ikke kunne være mere ligeglad med karakterudvikling eller mindeværdige personligheder – hvad end det gælder Natalies endimensionelle karakter, hendes kompagni eller monsterverdenens beboere. Dertil er der filmens patetiske tredje akt, der er lige så hurtigt afsluttet, som det er startet. Absolut intet efterlader et indtryk, men hvad kan der forventes af et tamt manuskript, der kun eksisterer for at cashe ind på en populær spil-franchise?

"Monster Hunter" slipper dog nogenlunde fra sine monsterdesigns og den dertilhørende gode CGI, som udarter sig i et flot spektakel, når de store monstre skal nedlægges med stil og kreative beslutninger. Desværre bliver produktionens kreative monsterpåfund ruineret af aggressiv redigering. En kritik, der ofte er blevet rettet mod Anderson og hans oeuvre, men briten er stædig og tager åbenbart ikke imod kritik. Som i de fleste "Resident Evil"-film klippes der nærmest hvert femte millisekund under actionscenerne, hvor det er svært at se, hvad der foregår i filmens massakrerede tempo.

Milla Jovovich fortsætter dog med at vise, at hun er mere end habil som actionhelt. Hun lader til at have det sjovt, selvom hun fortjener et bedre manuskript – og en bedre film. Det samme kan siges om kampsportsmesteren Tony Jaa. Generelt er der en god kemi mellem de to hovedpersoner, som filmen desværre kun drager lidt nytte af. Trods de to skuespillere og den flotte produktion føles det som en doven produktion, der gør det minimale for at levere halvanden times underholdning. Og ligesom med "Resident Evil"-serien bliver inspirationskilden misforstået og pakket ind i noget, der ikke kunne være mere fjernt fra spillene – til stor utilfredshed for fans.

"Monster Hunter" har sine flotte øjeblikke, en enkelt god joke her og der samt Milla Jovovich og Tony Jaa, der gør deres bedste, hvilket redder filmen fra bundkarakteren. Men når dagen er omme, er dette endnu en doven Paul W.S. Anderson-produktion, som vi kender filmmageren bedst. Intet er gjort for at fortælle en god historie, actionsekvenserne er hakket i stykker, og fans af videospillene må tage til takke med en film, der misforstår kildematerialet.

Monster Hunter (Viaplay)

Kommentarer

Monster Hunter (Viaplay)

  • 0

    Men hvor er den vanvittigt flot lavet..!
    Investerede en del penge sidste år, på et klasse fjernsyn, og denne film er stadig i top3 over vildeste oplevelser, ren billede-wise. Lige før jeg så den igen, bare af den grund. Knivskarpt billede, farverne tip top og CGI'en var ret imponerende, kontra mange storfilm, hvor det går galt i tide og utide. 

    Så jeg var underholdt lidt ekstra af den grund, og ligger nok på en 3/6 - har dog aldrig spillet spillene, så aner ikke hvor skæv filmen er fra kildematerialet. 

    Gladiator24-09-21 08:46

  • 0

    Jeg kender heldigvis ikke spillene, og kan derfor ikke blive skuffet den vej. Der ud over lyder anmeldelsen som om det er den helt rigtige film for mig. 

    Camie24-09-21 08:57

  • 0

    Også min oplevelse. Rigtigt flot CGI, men en utrolig tynd og uinteressant historie, og en slutning som stoppede ekstremt brat.

    T'hain24-09-21 11:53

  • 0

    Film er total fed og utroligt godt lavet...
    ...lige indtil Ron Perlman dukker op i midt af filmen.

    Den rolle og den præmis, som han skal forstille er fuldstændig malplaceret, og resten af filmen spiller på den total tynde ide, og dermed bliver filmen ødelagt.

    Men, op til da: Virkelig godt lavet, virkelig godt skuespil, og virkelig god ide.

    (PS: Og, dette kommer fra en Ron Perlman fan - suk)

    Pistolprinsen24-09-21 12:43

  • ★★★★★0

    Sjovt at denne anmeldelse fremhæver hele tre gange at filmen "misforstår kildematerialet", og alligevel bliver det ikke rigtig forklaret hvordan, eller hvorfor det nødvendigvis er med til at gøre det til en dårlig film. Men hurtig klipning i actionsekvenser er en kritik jeg forstår, og det frustrerer mig bare med rigtig mange nyere film som måske ellers kunne have været flotte og lidt engagerende, hvis man ellers kunne finde hoved og hale i hvad der foregik på skærmen. 

    Lars!29-09-21 14:10

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen