"Flugt" er årets danske Oscar-kandidat

Den animerede dokumentar skal forsøge at indbringe Danmark en Oscar for andet år i streg.

For godt en måned siden kom det frem, at årets danske bidrag til det næste Oscar-ræs enten ville blive den animerede dokumentar "Flugt", Ole Bornedals krigsfilm "Skyggen i mit øje" eller det storladne, historiske drama "Margrete den Første".

Nu har den danske Oscar-komité så truffet en endegyldig beslutning, og det bliver altså "Flugt", der skal repræsentere Danmark i den næste Oscar-dyst.

Det er i øvrigt blot et halvt år siden, at Thomas Vinterbergs "Druk" blev hædret som 2020's Bedste internationale spillefilm under det seneste Oscar-show.

Læs også: Amerikansk distributør forsøger at få danske "Flugt" Oscar-nomineret til Bedste film

Det kommer ikke som den store overraskelse, at netop "Flugt" blev udpeget som den danske film med de største Oscar-vinderchancer. Filmen har allerede vundet op til flere internationale priser, og dokumentarens amerikanske distributør, Neon, forsøger netop nu at få filmen Oscar-nomineret i endnu flere kategorier, herunder Bedste film.

Først den 8. februar 2022 finder vi ud af, om "Flugt" slipper gennem nåleøjet og ender som en af 2022's fem finalister i Oscar-kategorien Bedste internationale spillefilm. Priserne uddeles den 27. marts 2022.

Herunder kan I desuden se Moovy TV's (animerede) interview med instruktøren Jonas Poher Rasmussen om hans kritikerroste (og måske snart Oscar-nominerede) pragtværk:

Kommentarer

"Flugt" er årets danske Oscar-kandidat

  • 0

    Er der nogen der ved hvilke topkandidater den kæmper mod fra de andre lande?

    Sichlau26-10-21 14:54

  • ★★★★★1

    Er der nogen der ved hvilke topkandidater den kæmper mod fra de andre lande?

    Filmagasinet Ekko har netop udgivet en artikel med sådan et overblik:

    Flugt står foran meget hård Oscar-kamp

    Kruse26-10-21 15:05

  • 0

    Filmagasinet Ekko har netop udgivet en artikel med sådan et overblik:

    Flugt står foran meget hård Oscar-kamp

    Tak! Lige hvad jeg havde brug for.

    Sichlau26-10-21 15:51

  • 0

    Det lader virkelig til at være et ultraskarpt felt Flugt er oppe imod i år. Spændende! Hvis bare vi får nominering(erne) kan alt ske. Men puha - Sorrentino, Farhadi, Trier, Hamaguchi. Eddermame en stærk samling.

    Foxxander27-10-21 18:41

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen