Forum - Forum-tråd: Tre timer lang director's cut af vampyrfilm genfundet!

Tre timer lang director's cut af vampyrfilm genfundet!

  • ★★★★4

    Det kunne ikke være sket på en mere passende dag. I nat dukkede der en stor nyhed op i horrorfanmiljøet:

    De kendte filmhistorikere og -skribenter Tim Lucas og Stephen Thrower skriver begge på deres respektive Facebook-profiler, at den mere end tre timer lange, sort-hvide director's cut af George A. Romeros vampyrfilm Martin (1976) er blevet genfundet. 

    Stephen Thrower skriver, at han i sin research i forbindelse en ny booklet, han arbejder på, har fundet ud af, at director's cut af Martin faktisk blev vist fire aftener i træk i en lille art-house-biograf, før producenten forlangte, at filmen skulle klippes ned til de mere spiselige 90 minutter. Dermed er der altså tale om en "rigtig" director's cut og ikke blot et ufærdigt workprint.

    Thrower og Lucas citerer begge en "Ronald Gorewood" for, at det er folk fra The Living Dead Museum i Monroeville, der har genfundet udgaven. Ronald Gorewood skulle være identisk med Michael Gornick, der både var fotograf på Martin og Dawn of the Dead, så nyheden ser ud til at være god nok.

    Martin er historien om en ung mand, der tror (?), han er vampyr, og som flytter til ind hos nogle ældre familiemedlemmer i en lille flække i Pennsylvania. 

    Den har gennem årene været urimeligt overset, måske især fordi, at den i lange perioder ikke har været tilgængelig. Fx har den ikke været set på disk, siden Arrow udgav på en forlængst udgået dvd, og den var endda baseret på et tudsegammelt videotransfer. 

    Forrige år afslørede engelske Second Sight dog, at det var lykkedes dem (som de første) at indgå en handel med producenten Richard Rubinstein om at udgive nye restaureringer af både Dawn of the Dead og Martin. Vi fik en super flot udgivelse på både BD og 4K UHD af Danw of the Dead sidste år, og det var meningen, at Martin skulle være udkommet på BD i år. Men Second Sight valgte for nogle måneder siden at skubbe den til 2022 for også at kunne lave en 4K UHD-udgave. Spørgsmålet er nu, om de har mulighed for at skubbe det hele endnu engang og få den genfundne director's cut med i udgivelsen. Det er der helt sikkert mange fans, der sidder og håber på nu. 

    thomsen31-10-21 12:16

  • ★★★★★★1

    Når du skriver "den mere end tre timer lange" DC, så er det ikke det samme som det jeg har læst kaldes original cut på små 165 min tænker jeg. Læste om det på IMDb. 

    T. Nielsen31-10-21 12:30

  • ★★★★2

    Når du skriver "den mere end tre timer lange" DC, så er det ikke det samme som det jeg har læst kaldes original cut på små 165 min tænker jeg. Læste om det på IMDb. 

    Man skal nok tage angivelsen på IMDB med et gran salt. Den lange udgave har som sagt ikke været set siden 1976, og IMDB's oplysninger kan stamme fra gamle, ukorrekte opslagsværker, rygter, eller folk der bare husker forkert.

    Filmens fotograf Michael Gornick/ "Ronald Gorewood" skriver selv på det opslag, han har lavet om nyheden (hvor han også poster et billede af filmens første spole), at den faktisk er nærmere tre en halv time lang.

    Mere præcist skriver han "this "Director's Cut" of some three and half hours of lenght was always Romero's preferred version." Men han har jo nok heller ikke set den siden dengang, så det er bestemt også muligt, at han husker forkert.

    thomsen31-10-21 13:13

  • ★★★★★★0

    Man skal nok tage angivelsen på IMDB med et gran salt. Den lange udgave har som sagt ikke været set siden 1976, og IMDB's oplysninger kan stamme fra gamle, ukorrekte opslagsværker, rygter, eller folk der bare husker forkert.

    Ah takker. Det anede jeg ikke. Troede de verificerede deres skriv.

    T. Nielsen31-10-21 13:20

  • ★★★★0

    Ah takker. Det anede jeg ikke. Troede de verificerede deres skriv.

    IMDB er jo skrevet og opdateret af brugerne selv, og efter min erfaring skal det se fuldstændig galt ud, før en redaktør griber ind. De har dog indført, at man gerne skal anføre en kilde til sine oplysninger. Men det virker meget, som om det er automatbeslutninger, der tages.

    Jeg har fx fået afvist mit forsøg på at slette oplysningen om, at Nosferatu (1922) skulle have haft dansk premiere i 1923. 

    Det havde den ikke, for jeg har selv fundet censurbedømmelse i Statens Filmcensurs håndskrevne notesbøger, hvor den klokkeklart blev afvist i 1922 med besked om, at den aldrig ville kunne tillades. 

    Den blev først vist i DK i 1953 - og det var i Filmmuseets gamle biograf på Christianshavn. 

    Men fordi kilderne ikke er tilgængelige digitalt, så holder IMDB stædigt fast i den gamle fejlagtige oplysning, som der i øvrigt ikke er noget som helst, der underbygger. 

    thomsen31-10-21 18:28

  • ★★★★★★0

    Det vil jeg notere mig, næste gang jeg søger oplysninger der. Takker!

    T. Nielsen31-10-21 18:32

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen