Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★2

    Jackie Brown er såmænd fin nok. Synes alle hans film efter Kill Bill 2 er dårligere :)

    Guldager 5-08-16 09:47

  • 1

    Jackie Brown

    Efter at have fået fortalt at dette var Tarantinos svageste film, at den var kedelig og meget andet, så var forventningerne til denne ikke så store - men jeg nød den. God historie, forholdsvis uforudsigelig, stærke karakterer ... virkelig en helt habil film. At den så ikke er så overdrevet som hans andre film, det synes jeg faktisk den slipper rigtig godt fra. 4/6. 

    Jeg synes klart, at Death Proof er hans svageste, men var heller ikke så begejstret for Jackie Brown som for mandens øvrige film. 

    Men jeg ved, Bruno har stor kærlighed til den, ikke mindst dens blaxploitation-arv, og da jeg ikke har set den siden engang før jeg selv begyndte at se noget fra denne genre, er det vist snart på tide med et gensyn og en eventuel revurdering. 

    Til gengæld er jeg med Inglourious Basterds i ret frisk erindring af den opfattelse, at dén er hans mest overvurderede film. 

    evermind 5-08-16 11:30

  • ★★★★★★0

    Nu har jeg for nyligt fået set et par blaxploitation-film - heraf 3 med Pam Grier - så det kunne være, man skulle se Jackie Brown igen også.

    Guldager 5-08-16 12:32

  • ★★★★★★1

    Jackie Brown er klart min favorit-QT. 

    Zero Cool 5-08-16 12:38

  • ★★★★★1

    Jeg ser også gerne flere film med Pam Grier. 

    Lars! 5-08-16 13:21

  • ★★★3

    Six feet under 9/10

    Tjah hvor starter man, personerne virker troværdige og nogle mere spændende og mindre irreterende end andre. Der var nogle episoder hvor man godt kunne tænke sig at de kom hurtigere videre og andre hvor det gik for hurtigt. Det er bitte småproblemer, og skal ikke ses som en stor kritik, den eneste store kritik jeg har, var starten af en episode (som altid er der en der dør) hvor en ældre mand med sukkersyge spiser en fersken i sukkerlage fra en dåse, og dør, man ser ham ikke dø men det virker til at det var det som slog ham ihjel.

    Jeg var dog også lidt skuffet over at vi ikke så mere til Arthur, han var virkelig en af mine ynglings karakterer og savnede ham i den grad, selvom det også var en af de mange budskaber serien bringer frem i løbet af de 5 sæsoner. Jeg synes gennem hele serien har HBO været modige med i det hele taget lave en serie baseret på en familie der styrer en begravelses forretning og at tage så mange følsomme og måske lidt upassende emner op (for nogle).  Af andre personer var jeg også vild med George (spillet af James Cornwell) Synes at Cornwell vikrelig spillede godt, underspillede en del, som bidragede til at det endnu mere føles som at man var omgivet af rigtige personer og ikke opdigtede, især når han bliver konfronteret med enten det ene eller det andet. I sæson 5 bliver vi introduceret for brødrene Anthony og Durell, synes det var lidt en skam de ikke blev introduceret allerede i sæson 4, bare et eksempel på som jeg nævnte tidligere nogle ting gik lidt for hurtigt, i starten føles det som at serien havde tabt pusten og de bragte brødrene ind i billedet fordi forfatteren var løbet tør for ideer, men som alt andet i Six feet under var der også her en masse budskaber og læring for karakterne i serien.

    Sluttede netop idag med serien, og det var både godt og skidt. Jeg vil gerne takke for hvem end der anbefalede mig den her serie for mange år siden på filmz, har som sagt at jeg rigtig gerne ville se den her serie i lang tid ca 9-10 år siden, og jeg er i den grad glad for at jeg ikke har set den før nu, pga seriens emner og forståelse, men også lære noget om en selv, som man måske ikke har tænkt over eller vidste om en selv. Det er rent sagt ud noget lort jeg så den færdig idag, hvis jeg vidste den sluttede sådan havde jeg nok ventet ca 14 dage med at se den, på mandag er det fire år siden min far døde og september er det 5 år siden min morfar døde, og jeg tror ligesom mange andre der har set slutningen at man får minderne om dem tilbage og deres død, men også tanken på dem som er rundt omkring en, slutningen slog mig ihvertfald helt ud. Som slutning på en serie er den også perfekt, kan ikke huske en anden serie der havde en sådan perfekt slutning. ihvertfald skal den have et gensyn når jeg bliver ældre, tror den åbner sig mere hvis man har flere år på bagen, ikke at man skal vente med at se serien, tværtimod tror jeg at det er godt for en at se den flere gange.

    Til sidst en qoute fra serien.

    "I never worked in a funeral home that was this depressing"

    MOVIE1000 5-08-16 16:37

  • 0

    Mad Max for første gang her for et par dage siden og hvor ér det altså bare en spøjs film. Undervejs havde jeg lidt svært ved at regne ud om det rent faktisk var meningen eller om den bare var ufrivilligt morsom. Flere løjerlige karakterer, der egentlig mest bare føles som fyld og så er optakten til hævnklimaks simpelthen bare for sløvt og kedeligt.

    2/6

    Bony 6-08-16 19:07

  • ★★★0

    Så blev jeg færdig med Justified og det er helt klart en fantastisk serie. Det er altid underligt at blive færdig med en serie, som mere eller mindre har overtaget alt min filmtid de sidste par måneder. Vil måske prøve at skrive en lidt mere fyldestgørende anmeldelse på et senere tidspunkt, men da jeg snart starter i praktik, er tid ikke lige det jeg har mest af de næste par uger. :)

    Essal 6-08-16 22:32

  • ★★★★★0

    Jeg genså Star Trek (2009) for første gang siden biografen, og den var endnu bedre, end jeg husker! Blockbuster af topkvali! God historie og vellykkede karakterer. Selv deres version af Spock kunne jeg bedre sluge nu. Chris Pine rammer dog Kirk helt perfekt. Det samme gør Urbans McCoy, mens Uhura er lidt skuffende, reduceret til "love interest". Eric Bana fungerer faktisk også ok som en relativt simpel antagonist. Der er tryk på plottet, men en god veksling mellem spænding og karakterøjeblikke. Den fungerer bare virkelig godt.. Må rykkes op på min personlige liste. 5/6.

    Lars! 7-08-16 17:42

  • ★★★0

    Yuki Yukite shingun AKA The Emperor's Naked Army Marches On. Dokumentar, Japan, 1987. Giver den 7/10.

    En uhyggelig søgen efter sandheden og de skyldige bag henrettelsen af to japanske soldater kort efter krigens slutning. En beretning der blandt andet inkludere kannibalisme. Den var da interessant nok, men syntes der manglede et eller andet for at få den helt op at ringe. 

    Okuzaki som vi følger i hans kamp mod krig og kejseren, er noget ekstremistisk. Vi ser i flere scener at han overfalder de implicerede med spark og slag, men er dog så venlig selv at ringe efter politi og ambulance bagefter. Mordforsøg stod han heller ikke af vejen for. Det er tydeligt at i hans verden, retfærdiggøre målet alle handlinger.

    Som nævnt andet sted, har jeg for tiden fokus på mindre kendte film, da den årlige afstemning til iCM Forum's 500<400 har deadline sidst i næste måned. Denne film ligger allerede på listen som nummer 27, men regner ikke med at stemme på den.

    Aranyhajú Nyárszépe13-08-16 13:42

  • ★★★★★0

    Ok - på det sidste:

    All the President's Men

    Den her film kan sikkert analyseres til døde. En lidt kedelig research, som dog havde vigtige implikationer (Nixons afgang, ikke mindst), og som er ret spændende fortalt. For mig led filmen måske lidt af, at jeg så Spotlight før jeg så All the President's Men, og der er ingen tvivl om, at Spotlight står i stor gæld til denne journalistthriller-klassiker. Alligevel finder jeg en kontrast i historien, hvor jeg bare finder opklaringsarbejdet i Spotlight langt mere spændende. I All the President's Men følte jeg, at konklusionen var givet på forhånd: Nixon did it. Jeg var ret ligeglad med leddene i kæden af involverede i konspirationen, og filmen kom derfor til at føles unødvendigt lang. I Spotlight, derimod, oplevede jeg, hvordan historien blev større og større og fulgte journalisterne, mens de gravede hele isbjerget op. Af den simple grund var jeg mere engageret i fortællingen. Men damn, All the President's Men har godt filmsprog og en god buddy-kombi af Robert Redford (som ligner helt sindssygt på en ung Brad Pitt) og Dustin Hoffman. Jeg var alligevel med, og den vil sandsynligvis være bedre ved et gensyn. En solid 5/6 føles rigtigt. 

    Matilda

    Jeg er ved at stifte bekendtskab med Roald Dahls børnebøger, én ad gangen, og jeg og en lille pige har lige afsluttet bogen Matilda. Det blev konkluderet med filmen. Den fanger dele af bogen meget godt, men smører generelt tykkere på og gør det hele endnu mere cartoonish. Alligevel er det en frisk og sjov fantasifilm, som jeg godt forstår fanger børns opmærksomhed, selv her 20 år senere. 4/6.

    Arbitrage

    Richard Gere spiller en moralsk forkastelig forretningsmand, som prøver at balancere tvivlsomme finanser i sit kæmpefirma, familieliv og forholdet til sin elskerinde (som tidligt i filmen skaber endnu flere problemer for ham). Ingen tvivl om at Gere er god, men hans dumme svin-karakter er ikke interessant nok for mig, og jeg har allerede glemt, hvem som ellers var med i denne film. Nå jo, Susan Sarandon. Hold kæft den føltes lang, og der var ikke meget pay-off. Den var dog ikke decideret tåbelig (fx i dialogen eller plottet), den var bare ikke noget særligt. Måske andre vil finde historien mere interessant end mig. 2/6.  

    San Andreas

    Jeg satte denne på, fordi jeg var i blockbuster-humør, og jeg fik egentlig, hvad jeg forventede. Den har alle katastrofefilm-troperne. Den fraskilte emotionelt distancerede familiefar, som skal redde sin familie (ikke mindst børn), når naturkatastroferne sætter ind, mens videnskabsmanden og journalisten kæmper for at advare verden... Nogen burde lave en slags kliché-count på den her. Alligevel overraskede den positivt. Dialogen var selvfølgelig maks cheesy, men karaktererne fungerede stadig langt bedre end i de fleste Roland Emmerich-film (hvis man nu skal sammenligne), og jeg hyggede mig faktisk også med flere af actionsekvenserne - ikke mindst 

    da de sejler mod tsunamibølgen. Great fun! 

    Derudover synes jeg faktisk, den var godt lavet. Ja, du kan selvføligelig se, at det er CGI, og af og til så det også superkunstigt ud i belysningen, men igen: Jeg har set langt værre i katastrofefilm. Det her er noget af det mest velfungerende længe indenfor genren. 4/6. 

    Lars!13-08-16 23:41

  • ★★★★★0

    The Rock gør bare en film bedre, kan ikke lade være med og holde af den mand, uanset, hvad han er med i.

    Elwood14-08-16 00:14

  • ★★★★★0

    Enig. Skulle dog ønske mig, den havde lidt flere The Rock-moments. 

    Som da han stjal den stjålne bil. 

    Lars!14-08-16 00:16

  • ★★★0

    Jeg var sgu også godt underholdt af San andreas. 

    MOVIE100014-08-16 00:50

  • ★★★★0

    Giver lige de korrekte karakterer:

    San Andres - the horror. 1/6

    Og All Presidents Men, 6/6 selvfølgelig. 

    :)

    Babo14-08-16 10:08

  • ★★★★★★0

    Jeg fandt også San Andreas tæt på forfærdelig. Ratede den dog 4/10, da jeg i perioder var mildt (meget mildt;) underholdt. 

    T. Nielsen14-08-16 11:10

  • ★★★★★0

    Lidt revision: San Andreas skal have 3/6, ikke 4/6 (klokken var mange). 

    Lars!14-08-16 11:18

  • ★★★★0

    Og nu er det søndag, middagstid, Riqon......wake the fuck up, dude!!! :) 1/6

    Babo14-08-16 12:07

  • ★★★★★0

    Jeg var nu også mildt underholdt af San Andreas. Naturligvis er det en rædderlig film med (synes jeg) elendige effekter, men det latterlige plot, stupide karakterer osv. gør den blot mere underholdende. Jeg synes 5/10 eller 3/6 er meget rammende.

    David Lund14-08-16 12:10

  • ★★★★0

    Hvad cambodiansk svampe gør ved et menneskehjerne :) 

    Babo14-08-16 12:42

  • ★★★★★2

    Hvad var du lige på da du gav "Batman v. Superman" 7/10? Det må fandme have været stærke sager ;)

    Kruse14-08-16 15:04

  • ★★★★★★0

    Her er de rigtige karakterer: 5/7 til hele balladen!

    Zero Cool14-08-16 15:06

  • ★★★0

    Tau ban no hoi AKA Boat People (1982) Giver den 7/10.

    Da Katrina den Store i 1787 besøgte Krim halvøen, går historien på at den lokale guvernør Grigory Potemkin, havde ladet falske kulisser af byer opfører langs kysten, så det så mere imponerende ud når kejserinden kom sejlende forbi. Historien er nok overdrevet, men det har givet navn til begrebet potemkinkulisse.

    I denne her Hong Kong film, der interessant nok er filmet i Kina i Hainan provinsen, besøger en japansk fotograf Vietnam i perioden efter krigen. Til at starte med, bliver han vist rundt af en guide og møder selvfølgelig kun glade raske og velernærede børn under hans besøg i de nye økonomiske zoner. Det bliver ret tydeligt for han, at det ikke er virkeligheden han får at se og han får efterfølgende lov at bevæge sig rundt på egen hånd. Han involvere sig med en familie og oplever sult, vold, tvang, undertrykkelse og død.

    Filmen er ikke direkte bygget på en autentisk historie, men passer muligvis meget godt med hvad der har foregået. Man forventer at mellem 20.000 og 155.000 døde grundet forholdene i de nye økonomiske zoner og omkring 1-3 millioner flygtede fra styret. Finder det måske ikke helt realistisk at man vil lade en journalist gå frit rundt, når man ved man har så seriøse problemer. Det virker heller ikke så realistisk, at de snakker kantonesisk i filmen. Syntes heller ikke karakterene blev udviklet helt nok, til at jeg følte noget særligt når katastroferne ramte. På trods af det, var det et ret spændende og hårdt historisk drama.

    Aranyhajú Nyárszépe14-08-16 15:09

  • ★★★★★0

    Det er midt på eftermiddagen nu, og den er stadig på 3/6, altså væsentlig bedre end både 2012 og diverse Netflix-katastrofefilm. :)  

    Lars!14-08-16 15:23

  • ★★★★★0

    Hvad var du lige på da du gav "Batman v. Superman" 7/10? Det må fandme have været stærke sager ;)

    Touchė! 

    Lars!14-08-16 15:24

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen