Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Brunkål om 1 1/2 time - kål sukker og baconsnitte ligger og hyggekoger - Dijon sennep og frisk rugbrød til.

    Damn det bliver godt :-)

    Wayne 4-01-22 17:55

  • ★★★★★★0

    Det lyder satme lækkert :)

    davenport 4-01-22 18:06

  • ★★★★★★0

    Det lyder satme lækkert :)

    Sure is :-D

    Wayne 4-01-22 18:11

  • ★★0

    Partypølser og pomfritter. Det er ved at være længe siden jeg har fået pølser, så det står menuen på i aften. Hvis ikke jeg ombestemmer mig og steger nogle store hakkebøffer fra Angus og kommer på smurte toastbrød

    Ryder666 4-01-22 18:29

  • ★★★★★★0

    Fik lavet wraps i dag med hjemmelavet hummus, købe-falafel, masser af grønt, sød chili sauce og drysset med dukkah og normal chili i flager. Det smagte vildt godt og var supersprødt og friskt.

    Dog - næste gang jeg laver hummus, skal det være til at par dage. Det tog lidt for lang tid i forhold til kvaliteten - købehummus er sgu stort set det samme.

    Guldager 4-01-22 20:03

  • 0

    Jeg fik lavet min marokkanske gryderet i går, og det smagte godt. Tror jeg kommer til at lave mere af den slags, for det er temmelig simpelt, men velsmagende mad. Noget grønt, noget protein, noget bouillon og så gode krydderier. 

    Jeg fik dog ikke helt smagt ras el hanout, for der var også kanel, spidskommen og chili i retten udover. 

    Og så har jeg set mig varm på en jamaicansk ret, jeg vil prøve at lave: jamaicansk goat curry. 

    ----

    Og lidt mere filosofi omkring mad i Danmark vs. Asien og Nordafrika: dansk mad er rimelig tungt i forhold til. Men det har selvfølgelig noget med klima at gøre. Jeg kunne ikke forestille mig, at en tyk persillesovs med en paneret kotelet ville være rar i 30 graders varme...

    Det er en ting og så har naturlige ressourcer også noget at sige. Danmark er eller nok rettere var et landbrugsland hvortil de brugte de varer der var adgang til og der spillede det kolde klima ind både med hensyn til hvad der var behov for men også hvad der kunne dyrkes. Det er selvfølgelig også derfor ris er en hovedingrediens i det asiatiske køkken inklusiv prisen. 

    Jeg kan især lide det thailandske køkken og andet mad fra Asien da det ofte er meget lettere. Fokus er på grøntsager hvor kød ses som tilbehør. Det interessante ved det indiske køkken, som ofte er lidt tungere, er at de i Indien ofte ikke bruger kød i deres retter men er noget der skal bestilles til retten hvis det ønskes, men her i norden er det selvfølgelig tilpasset vores køkken. Det samme gælder det thailandske køkken som ofte også er tilpasset det nordiske køkken. Det vil sige langt mindre stærkt

    Kiyonji 4-01-22 21:05

  • ★★★★★★0

    Vi fik mexicanske pandekager (ja, tortillas) med friskhakket slagterkød, salat og "ost" (karoline). Det blev udemærket, og så var madpakkerne lavet på stedet :) 

    davenport 5-01-22 19:21

  • ★★★★★★0

    Hvad er karoline-ost? Det "normale" revet ost?

    Guldager 5-01-22 19:23

  • ★★★★★★0

    Ja, det er bedre end dem i den gule pose, Men det er jo ikke ost som sådan, bare revet mælk. Men i en børnefamilie er det et godt alternativ :)

    davenport 5-01-22 21:07

  • ★★★★★★0

    Yes yes :)

    Men jeg tror dog, at Karolines revet ost (og Thise og lignende) er rigtig ost. Det allerbilligste er revet mælk.

    Guldager 5-01-22 21:22

  • ★★★★★★0

    Min datter og veniende er ved at lave hjemmelavede burgere. Sidder bare som konsulent og følger processen. 

    davenport 6-01-22 17:56

  • ★★★0

    Min datter og veniende er ved at lave hjemmelavede burgere. Sidder bare som konsulent og følger processen. 

    Hvor tit siger du så “Rigeligt med smør” ?

    MadMartigan 6-01-22 18:58

  • ★★★★★★0

    Det blev stegt i olie, så ingen smør :)

    Men det blev godt. 200 gr. bøf af slagterkød og sprøde boller af tipo 01 mel. Og så en masse tilbehør og dips. Ingen kunne spise op, da det var gigantiske burgere. Vi måtte tage bestik i brug, for at komme igennem.

    davenport 6-01-22 21:08

  • ★★0

    Orkede ikke det store gilde, så det blev til varme toastbrød med salami og hamburgerryg

    Ryder666 7-01-22 00:15

  • ★★★0

    Efter at have spist chili Sin Carne i en uge, har jeg frossen resten ned. I går nat varmede jeg en Chili suppe fra Mou med kødboller i. Dertil en hvidløgsflute fra Føtex. Det var fuldkort, bare for at være en lille smule sund.

    I dag skal jeg spille computer med en ven, så det skal være meget nemt. Hvis jeg ikke finder på noget, ringer jeg bare efter pizza.

    Aranyhajú Nyárszépe 7-01-22 09:41

  • ★★★★★★0

    Er igen alene hjemme, og det betyder stærk mad :)

    Ris kogt i tomatsauce med grøntsager og bønner, hjemmelavet cajun spice, chili og så noget chorizo i til sidst.

    ----

    I går lavede jeg kyllingelår i air fryeren - det blev satme godt. Det var nogle økologiske fra Løgismose. Marineret med soja, honning og five spice.

    Guldager 7-01-22 09:48

  • ★★★★★★0

    har lavet porre/skinke/Bacon tærte med salat med æble. Vi er decimeret, da vi kun er tre til spisning, så der skulle være rigeligt. 

    davenport 7-01-22 17:22

  • ★★★★★★0

    Ris kogt i tomatsauce med grøntsager og bønner, hjemmelavet cajun spice, chili og så noget chorizo i til sidst.

    Det blev næsten sådan - men det blev eddermame godt! Cajun-spice er en god blanding :)

    Stegte chorizo i en stegegryde, fiskede dem op, og så svitse løg, hvidløg, selleri, peberfrugt - i med bønner, tomatpuré, cajun, hot sauce og så bouillon - derefter i med chorizo igen og koge det sammen. Serveret med ris og toppet med lidt stærk chili.

    God, varm, fyldig.

    Guldager 7-01-22 22:49

  • ★★★★★★0

    I aften bliver det nærmest rent grøntsager. Kartofler,  brocolli, gulerod med sovs, og en vegetarbøf med sød kartoffel, rødbede, champignon og kikærter

    Guldager 8-01-22 14:28

  • ★★★★★★0

    Madplanen for næste blev klar :) - der er lidt kællingemad!

    Mandag: Laks med za'atar og tahin samt ærtecouscous

    Tirsdag: Fuldkornsfettucini med tomatsauce, grøntsager og parmesan

    Onsdag: Knorr Lasagne (er alene med knægten)

    Torsdag: Rødspætte, kartoffel og persillesovs

    Fredag: all by myself, så enten noget psykopatstærkt eller sushi

    Lørdag: Pulled cajun-chicken med ris og bønner

    Søndag: Hvid pizza med kartoffel, mascarpone, rosmarin, nigella og en pizza med skinke til sønnike.

    Guldager 8-01-22 16:10

  • ★★2

    Det bliver en ultrasund big Mac menu fra McDonald's, der er jo salat i, så lidt grønt bliver det til. Ha ha

    Ryder666 8-01-22 16:24

  • ★★★★★★0

    Fik lavet nogle gode veggie-bøffer:

    • Champignon - i minihakkeren
    • Rødbede - revet
    • Sød kartoffel - revet
    • Kikærter, blendet fin. Kan måske knuses, så der er mere struktur.
    • Havregryn
    • Sesamfrø
    • Knuste tuc-kiks
    • Engelsk sauce
    • Cajun spice
    • Røget paprika
    • Salt og peber
    • Æg

    Champignon, rødbede og sød kartoffel skal helst være fri for vand, så på en tør pande med dem.

    Resten blandes sammen og smages til før det bindes sammen med æg og stilles i køleskabet i 30 min. tid før det steges på en pande.

    • Kikærter kan erstattes af andre bønner eller linser.
    • Sesamfrø og tuc-kiks kan erstattes af andet, der knaser.
    • Engelsk sauce kan erstattes af soja, HP, barbecue eller andet.
    • Cajun kan erstattes af hvad som helst krydderi.
    • Røget paprika er lidt vigtig, men kan erstattes af noget andet røget.

    Guldager 8-01-22 20:32

  • ★★★★★★0

    En casual frokost:

    Røget ørred

    Makrel

    Lakserillette

    Æggestand

    Hellefisk

    Med rugbrød selvfølgelig. Elsker fisk!

    Og så en gylden pilsner til:)

    Guldager 9-01-22 12:23

  • ★★★★★★0

    Kører den sunde i dag: franske hotdogs og pølser og brød. Rema er begyndt at pakke deres franske brød i 3-pakker til en 10er, hvilket jo betyder en væsentlig prisstigning. Så én hver og brød for resten. Var nede ved min mor fra i går og til i morges til julefrokost. Så vi har spist rigtigt meget.

    Resten af ugen står på hjemmelavet medister, karbonader, pariserbøf o.a. Har ikke lavet den færdige madplan endnu.

    davenport 9-01-22 16:55

  • ★★★★★★0

    Det blev den hjemmelavede medister til aften. Det smager jo godt, det lort! Brun sovs, kartofler, kogte gulerødder og bønner. Har smidt resterne i sovsen, som nok forsvinder inden jeg går i seng ;)

    davenport10-01-22 19:27

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen