"Gotham"-skaber: Superhelte fungerer ikke godt på tv

De kulørte superhelte har inden for de seneste par år taget springet fra biograferne og ind på tv med serier som "Supergirl", "Arrow", "Daredevil" og "The Flash", men ifølge Bruno Heller er dette ikke nødvendigvis en god idé.

Det lidt specielle i denne sammenhæng er, at Heller er skaberen af tv-serien "Gotham", som han også har været manuskriptforfatter på. Alligevel siger han: "Jeg synes ikke, at superhelte fungerer særlig godt på tv. Sandsynligvis på grund dragterne."

Bruno Heller mener, at tv handler om rigtige personer og ansigter og mindre om magi og overnaturlige ting. Han tilføjer, at det er derfor, han har valgt at fokusere på James Gordon i "Gotham".

Udover "Gotham" har Heller også stået bag HBO's "Rome" og CBS' "The Mentalist".

I 3. sæson af "Gotham", der har premiere i næste måned, dukker bl.a. Poison Ivy og Mad Hatter op.

Kommentarer

"Gotham"-skaber: Superhelte fungerer ikke godt på tv

  • ★★★★★1

    Jeg så et afsnit af Gotham, og det fungerede i hvert fald ikke. 

    Lars!29-08-16 08:51

  • ★★★★★★1

    Marvel-serierne og DC-serierne på CW beviser da meget godt det modsatte. Jeg skal ikke kunne sige, om Gotham er blevet bedre med tiden, men hvad jeg nåede at se af serien, overbeviste ikke mig.

    Der var nogle gode takter og gode skuespillere, men så var der også Fish Mooney, som blev spillet uhyggeligt dårligt af Jada Pinkett Smith, samt alt, alt for meget fanservice. Og nu har de åbenbart tænkt sig at introducere Fish Mooney igen...

    Zero Cool29-08-16 08:58

  • ★★★★★0

    Jeg synes ham her Bruno Heller sku tage og koncentrer sig om sin egen serie, som har rigelige problemer i forhold til alle de andre serier i Tv omkring Superhelte fordi mange af dem klare sig ret fantastisk.

    Jeg prøvede og give Gotham en chance i starten, og det virkede også ganske fin til og starte med, der var Gordon, og så ja lidt folk fra Batman universet, men så på et tidspunkt, gik det hel amok med nye karaktere primært de velkendte skurke, og hvis ikke de lige var introduceret rigtig så blev de hintet til i stor stil.

    Jeg ved ikke, hvordan serien er nu, men sidste trailer jeg så der var vi allerede kommet til Hugo Strange, Mr. Freeze. Men serien er åbenbart populær, for den køre da endnu.

    Og der er nu mange Superhelte serie der fungere rigtig godt, jeg er personlig glad for The Flash (måske lige lovlig meget romance ting) men serien som sådan kan jeg nu godt li, ved godt ikke alle synes om den.

    Og så er der jo sværvægterne som, Daredevil, Jessica Jones, og snart Luke Cage. Og det med dragterne ser jeg heller ikke som problem, de redesigner jo det hele så det passer til deres vision.

    Elwood29-08-16 09:00

  • ★★★★★0

    Ja Fish Money oh don't get me started! :)

    Spoiler just in case.

    Ja hun blev dræbt, men var åbenbart ret populær så nu bringe de hende til live igen. via. Hugo Strange

    Elwood29-08-16 09:02

  • ★★★★★0

    Det sjovt nu vi snakker superhelte serie, i så jeg lige dokumentaren omkring Superman. Look up in the sky: The Amazing story of Superman lavet af Bryan Singer og Kevin Burns, den kan godt anbefales.

    Her i fortælles der omkring blandt andet omkring George Reeves som nok var en af de mest populære personer der spillede Superman back in the days, i hans egen serie, og set med nutidens øjne er den måske lidt for harmløs, eller, hvad man vil sige, men kan sagtens se, hvorfor den havde appeal, når man høre Mark Hamill og andre folk fortælle med Julelys i øjnene om deres omvækst med den serie, så kan jeg sagtens se, hvorfor den serie var populær.

    Hele Genren har så bare udviklet sig med tiden, så man nu går endnu mere i dybde med karakterene, og hvad som driver dem til det de gør.

    Batman fra 60'erne her var dragterne måske lidt mere silly lavet, men det var jo netop charmen ved hele serien, og det's set design (hvilket var hel fantastisk, elsker de meget skarpe lyse farver) og det lægger de heller ikke skjul på i handlingen, og når man høre kommentar spor fra filmen fra 1966.

    Elwood29-08-16 09:21

  • 0

    Marvel-serierne og DC-serierne på CW beviser da meget godt det modsatte. Jeg skal ikke kunne sige, om Gotham er blevet bedre med tiden, men hvad jeg nåede at se af serien, overbeviste ikke mig.

    Der var nogle gode takter og gode skuespillere, men så var der også Fish Mooney, som blev spillet uhyggeligt dårligt af Jada Pinkett Smith, samt alt, alt for meget fanservice. Og nu har de åbenbart tænkt sig at introducere Fish Mooney igen...

    Ja, Gotham var (endnu) et eksempel på en lovende serie med lovende skuespillerindsatser, der sådan lidt endte med at glide ud i ingenting for mit vedkommende.

    Fish Mooney var dog ikke det værste i mine øjne - men Pingvinens mor. Det var simpelthen tåkrummende ringe hver gang hun havde skærmtid. Derudover var der andre ting, der ikke virkede optimalt i mine øjne.

    De positive ting:

    • The Riddler. SKØNT skuespil og ganske betagende på den helt rigtige, sære måde. Han stjal hver scene han var med i.
    • James Gordon og partner - de spiller hver især ganske hæderligt og samspillet mellem dem er også ganske glimrende.
    • Pingvinen. Der er en stak situationer, hvor det ikke er perfekt, men generelt vil jeg sige, at han er godkendt. Tilpas slesk og skiftevis brutal og venlig.
    • Alfred. Godkendt.

    De negative:

    • Fish Mooney - som andre har nævnt tidligere.
    • Børneskuespillerne. Både Batman og Catwoman er bare...alt for meget børneskuespillere.
    • Gordons kæreste. Efter de første bare afsnit fik jeg mest af alt lyst til at springe over alle scenerne med hende - det var samme diskussion hver eneste gang og intet som helst uventet.

    moulder66629-08-16 11:15

  • ★★★★★0

    Gordons kæreste er det ikke hende der er ved og blive lettere sindssyg, eller var det ekskærsten, jeg fik indtryk af de ville lave deres egen Harley Quinn her.

    Montoya synes jeg i øvrigt også de omhandlede virkelig skidt.

    Elwood29-08-16 12:02

  • 0

    Nu er Gotham også en kedelig serie, efter min mening.

    Munding 1-09-16 14:27

  • ★★★★★0

    Nu er Gotham også en kedelig serie, efter min mening.

    Og tåkrummende dårlig og klichéagtig og overspillet og fantasiforladt og en hån mod Batman-universet. 

    Lars! 1-09-16 14:30

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen