Forum - Forum-tråd: Hvad laver du nu?

Hvad laver du nu?

  • ★★★4

    Er det kun mig som ryster flasken og bæller den til bunds, som var det en Cocio?

    MOVIE100012-03-22 09:20

  • ★★★★★★0

    Selvfølgelig skal en hel isterning ikke smelte helt i en whiskey. Men hvis din whiskey er så lang tid i dit glas, så har du hældt for meget op eller drikker det for langsomt ;-)

    Men hvis du mener, at et par dråber af vand fortynder en smag - og gør det mere, end forskerne har vist, at den frigiver selvsamme smag, så lad du endelig være med at tilføje noget som helst :-)

    En isterning ændrer smagen markant i min optik, måske medmindre du hælder den ned som en snaps. Men jeg snakker naturligvis ikke om at den skal smelte totalt. Det var da noget fjollet noget at sige:D 

    Jeg har på intet tidspunkt nævnt at et par dråber fortynder den? Jeg sagde at jeg ikke brugte det. Det var Rico det snakkede om at fortynde smagen. Jeg nævnte det i forbindelse med is. 

    T. Nielsen12-03-22 09:26

  • ★★★★★★0

    Jeg tilføjer lige her, at de fleste peger på, af smagene folder sig bedst ud i en whiskey ved 15-18 grader celcius. Og da de fleste kører med en lidt højere stuetemperatur, giver det altså god mening at isterningen køler den guddommelige drik en my ned - inden den når at fortynde den for meget, selvfølgelig ;-)

    Man kan også - som jeg personligt gør - bruge et par dråber vand manuelt og bruge små sten til at køle whiskey’en lidt ned med.

    Som sagt - ikke for at fortynde smagen, men netop få mest muligt ud af den :-)

    Jeg har selv haft sten, men jeg kan bedre lide smagen uden. Så jeg drikker min whisky ren, som den står i flasken, men dog i mine whiskyglas. I sidste ende er det et spørgsmål om smag selvsagt. 

    T. Nielsen12-03-22 09:30

  • ★★★0

    Jeg har selv haft sten, men jeg kan bedre lide smagen uden. Så jeg drikker min whisky ren, som den står i flasken, men dog i mine whiskyglas. I sidste ende er det et spørgsmål om smag selvsagt. 

    Præcis. Man skal gøre 100% som man selv bedst kan lide det :-)

    Hos mig svinger det faktisk en del alt efter typen. En røget fanden vil jeg helst nyde let afkølet. De mere frugtige typer synes jeg bedst om ved almindelig stuetemperatur.

    HonoDelLoce12-03-22 10:30

  • ★★0

    Har tjekket årsopgørelse, der kommer heldigvis penge retur og det er enda uden det kørsel jeg skal have sat ind, på et tidspunkt:-)

    Weird_J12-03-22 10:31

  • ★★★★★0

    Har tjekket årsopgørelse, der kommer heldigvis penge retur og det er enda uden det kørsel jeg skal have sat ind, på et tidspunkt:-)

    Jeg har været i kø siden i går morges (skulle egentlig bare ind i motorregistret). Bliver ved med at komme tilbage til hjemmesiden for sent, og så er det forfra i køen. Tænker jeg nok først kommer på i næste uge…

    David Lund12-03-22 11:41

  • ★★★★0

    Opgav at vente. Prøver igen i aften mens jeg ser en film :)

    Babo12-03-22 11:54

  • ★★★★1

    Men hvis du mener, at et par dråber af vand fortynder en smag - og gør det mere, end forskerne har vist, at den frigiver selvsamme smag, så lad du endelig være med at tilføje noget som helst :-)

    De forskere må have haft en hyggelig tid på universitetet...

    gi-jones12-03-22 13:05

  • ★★★0

    De forskere må have haft en hyggelig tid på universitetet...

    It’s a dirty job, but somebody’s got to do it. 

    HonoDelLoce12-03-22 13:21

  • ★★★★★★0

    Har fået min lænestol ud i køkkenalrummet, så sidder og læser "Når Snerlen Blomstrer". Jeg skal virkelig have briller. Vælger bøger efter hvor store typerne er på siderne. Har bare ikke råd lige nu, selv om det er vigtigt. Savner virkelig at læse. 

    davenport12-03-22 14:33

  • ★★★★★★0

    De forskere må have haft en hyggelig tid på universitetet...

    Det havde vi;)

    T. Nielsen12-03-22 14:43

  • ★★★★★★0

    Præcis. Man skal gøre 100% som man selv bedst kan lide det :-)

    Hos mig svinger det faktisk en del alt efter typen. En røget fanden vil jeg helst nyde let afkølet. De mere frugtige typer synes jeg bedst om ved almindelig stuetemperatur.

    Hvad er dine favoritter…Bare sådan ca, hvis du har nogen? Jeg har smagt mange. Desværre har jeg ikke noteret navnene på dem alle. Men en af de bedste var japansk, kostede 1600 kr og var en jeg gav i gave til en kammerat engang. Da vi havde drukket et par glas hver, følte vi os overraskende meget beruset. Så opdagede vi den var på 59% og det uden at virke sprittet overhovedet. Men den var virkelig god. Jeg var også engang så heldig pga min fætter, der har egen butik og lever af at sælge vin, speciel øl og spiritus (og ånder for branchen), at jeg smagte en Bowmore til 30.000 kr. tænk så stod man der og kiggede på glasset med whisky i og tænkte, ja der er så for et par tusind kroner heri. 

    Jeg snuste først, spurgte lidt forundret om det kunne være korrekt at den gav mig associationer til rom? Det var ikke helt ved siden af sagde han. Den smagte hamrende godt, men var naturligvis ikke 30.000 kr værd. Men det var sjovt at prøve og nok Once In A Lifetime for mig. Min fætter sagde jeg skulle regne med at jeg skulle op i en pris på 2500-3000 kr for at finde en tilsvarende god smag. Det sagt, så er det naturligvis individuelt.

    T. Nielsen12-03-22 14:52

  • ★★★★0

    Det slog mig sgu lige, skal til AA møde nu :)

    Babo12-03-22 15:00

  • ★★★★★★0

    Det slog mig sgu lige, skal til AA møde nu :)

    Du tror altid man (og her mig:) er lidt alkoholiseret fordi man (jeg!) godt kan lide en whisky/rom:) Der går faktisk ofte måneder uden jeg indtager spiritus, så drikker med garanti mindre end dig, der drukner dig i billig rødvin, for at komme igennem dagen:-P

    T. Nielsen12-03-22 15:06

  • ★★★★0

    Du tror altid man (og her mig:) er lidt alkoholiseret fordi man (jeg!) godt kan lide en whisky/rom:) Der går faktisk ofte måneder uden jeg indtager spiritus, så drikker med garanti mindre end dig, der drukner dig i billig rødvin, for at komme igennem dagen:-P

    Du har ret i det hele her, bortset fra den billige vin :)

    Babo12-03-22 15:09

  • ★★★★★★0

    Du har ret i det hele her, bortset fra den billige vin :)

    Hvis den koster under 400-500 kr pr flaske, så er den billig;)

    T. Nielsen12-03-22 15:13

  • ★★★★0

    Hvis den koster under 400-500 kr pr flaske, så er den billig;)

    Jeg har prøvet alt mellem 60-2000 kr. Jeg er heldig med at kende en, som nærmest har hobby i at samle på vin og drikke det. Han bruger så åndssvagt mange penge på det. Jeg tror ikke han ejer en flaske under 1500 kr. Jeg startede selv med billige flasker, altså 100-200 kr, men det er efterhånden steget lidt. Det smitter at omgås med nogen, der dyrker det så kraftigt. Egentlig læser jeg tit på anmeldelser og der kan en flaske på 200 kr altså godt score top karakter over hele linjen. Jeg ligger nok selv på 2-300 medmindre noget langt dyrere er på tilbud. Det er det nogle gange. 

    Babo12-03-22 15:22

  • ★★★★★★0

    Jeg har prøvet alt mellem 60-2000 kr. Jeg er heldig med at kende en, som nærmest har hobby i at samle på vin og drikke det. Han bruger så åndssvagt mange penge på det. Jeg tror ikke han ejer en flaske under 1500 kr. Jeg startede selv med billige flasker, altså 100-200 kr, men det er efterhånden steget lidt. Det smitter at omgås med nogen, der dyrker det så kraftigt. Egentlig læser jeg tit på anmeldelser og der kan en flaske på 200 kr altså godt score top karakter over hele linjen. Jeg ligger nok selv på 2-300 medmindre noget langt dyrere er på tilbud. Det er det nogle gange. 

    Det var nu også kun en joke. Jeg kender vitterligt uendeligt til rødvin. Drikker et glas hvis jeg bydes, fra tid til anden. Men tror dårligt jeg runder 1 til 2 flasker på et år:-/

    T. Nielsen12-03-22 15:34

  • ★★★0

    Hvad er dine favoritter…Bare sådan ca, hvis du har nogen? Jeg har smagt mange. Desværre har jeg ikke noteret navnene på dem alle. Men en af de bedste var japansk, kostede 1600 kr og var en jeg gav i gave til en kammerat engang.

    Åh jeg har ikke sådan en top 3-agtig ting, som jeg vender tilbage til, for eksempel. Jeg prøver alle mulige underlige og mindre underlige typer. Jeg er så heldig at have en kollega, hvis kæreste har en whiskybar (Aalborgs eneste!) og en personlig samling på over 1000 forskellige flasker, så der er altid gode råd at få til nye eskapader.

    Men så alligevel, så har jeg rigtigt mange gange købt en Glenfiddich 18 års - en single malt med helt fabelagtige frugtige noter. Derudover har jeg altid minimum én type Stauning stående. For det første elsker jeg ideen om en dansk whiskey, og så synes jeg faktisk, at de ofte rammer skiven. For tiden har jeg en Rye (har faktisk to, for jeg har et eksemplar fra deres første sending) som jeg er ret glad for - den har en nærmest kanelagtig aroma over sig - og en Smoke, som sjovt nok er til den mere røgede side.

    Derudover er jeg svært glad for Hibiki og alt andet fra Suntory, jeg har smagt. Måske det er en af deres, du har smagt (den japanske). Men de har en helt anderledes smagsprofil end nordeuropæisk whiskey, det er der ingen tvivl om. Men en Hibiki Japanese Harmony går man aldrig galt i byen med :-)

    HonoDelLoce12-03-22 19:39

  • ★★★★★★0

    Har lige modtaget mail fra Netflix - som vil have 149 kr for den udvidede pakke - mod hidtil 129 kr.

    Vi opdaterer vores priser for at levere mere fantastisk underholdning. 

    Hvis det betyder flere fantastiske film med Ryan Reynolds, så bliver det pænt nej tak, herfra!

    Generelt synes jeg kvaliteten er jævnt faldende på Netflix - især på manuskriptsiden.

    Wayne13-03-22 07:48

  • ★★★★1

    Jeg droppede Netflix for over et år siden, efter at have haft abonnement siden 2012 (fra før de kom til DK). 

    Jeg har også lige valgt at droppe mit Amazon Prime US, fordi jeg stort set ikke bruger det, og de lige har annonceret endnu en prisstigning (sikkert som optakt til deres store Lord of the Rings-satsning til efteråret). 

    Lige nu betaler jeg kun for HBO Max, som jeg er ganske tilfreds med. Jeg hoppede på det der "livstidstilbud" med halv pris, så længe du fortsætter med at abonnere. Det var et ret smart trick, for det vil helt sikkert få mange af os, der ellers kunne finde på at droppe det i døde perioder, til at beholde det, for ellers stiger det til det dobbelte, når man melder sig til igen.

    Gennem kærestens søster har jeg også adgang til Netflix og Viaplay (hun havde adgang til min Netflix i alle de år, jeg betalte for det). I hvert fald så længe det varer. Netflix og andre har jo før truet med, at de vil til at slå ned på den form for abonnementsdeling.

    Jeg ville rigtigt gerne have Shudder, men har ikke kunnet få det til at fungere. Det findes vist gennem amerikansk iTunes og som underabonnement til Amazon Prime US.

    Jeg har kun fået Amazon Prime US, fordi jeg tog en gratis prøveperiode og har koblet det på en DNS-service. I teorien kan man ikke betale med danske kreditkort. Men i realiteten har de bare hver måned sendt mig en besked om, at jeg skal opdatere mine betalinsoplysninger til et gyldigt kort, og så alligevel trukket pengene på mit VISA-dankort. Det virker dog ikke, hvis man vil oprette Shudder, for her skal man indtaste kortoplysningerne forud, og så bliver man afvist.

    thomsen13-03-22 13:53

  • ★★★★0

    4500 tilbage i skat. Fatter hat. Sidste år var det meget lidt jeg fik og intet har ellers ændret sig. Nå jeg gider ikke bryde hovedet med det. Så længe jeg får noget tilbage er det godt :)

    Babo13-03-22 18:20

  • ★★★★★0

    4500 tilbage i skat. Fatter hat. Sidste år var det meget lidt jeg fik og intet har ellers ændret sig. Nå jeg gider ikke bryde hovedet med det. Så længe jeg får noget tilbage er det godt :)

    Det kan være at du har en hemmelig beundrer hos Skat. :) 

    NightHawk13-03-22 18:24

  • ★★★★2

    Det kan være at du har en hemmelig beundrer hos Skat. :) 

    Det kunne egentlig være lidt frækt :)

    Babo13-03-22 18:55

  • ★★★★★★0

    Det kunne egentlig være lidt frækt :)

    Ja Ole på 64 med hentehår og topmave tænder på dig;-P

    T. Nielsen13-03-22 19:18

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen